- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
chris0000
őstag
válasz
KAMELOT #3897 üzenetére
mér régebben raktam fel több videót,pl. a Divisionről is...
4K division
4K Division gameplay
de mostmár MSI 1080Ti Gamingem van. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
KAMELOT #3884 üzenetére
Én már korábban is írtam, hogy erősen játékfüggő.. Több helyen mondják, hogy 1440p-ben sem számít már annyit a cpu, ami igaz is, viszont pl. overwatch alatt csökken a min. fps ha lemegyek a procival 4.6-ra 4.8-ról.
A max-ot ugye nem látom, mert 162fps limit van beállítva.
-
-Solt-
veterán
válasz
Laraxior #3887 üzenetére
Nem tudom te mivel játszol, de nálam már akkor is van különbség ha 4GHz-ről 4.4GHz-re húzom a 4770K-t. Ez igaz offline a GTA V-re, az ArmA3-ra és gyakorlatilag az összes repszimre. Online jelenleg csak a Rising Storm 2: Vietnam-l játszom, de amíg offline folyamatosan 99%-n teker a 980Ti, addig online rendre benéz 70-80%-ra és az FPS értékek is jóval kisebbek... ahogy emelem a CPU órajelet úgy nő az átlag FPS-m. Egy 4.8GHz-n ketyegő 7700K-l tuti, hogy jóval nagyobb értékeket kapnék mint a 4.0GHz-s 4770K-l. Mindezt 1440p-n.
De nézeges 4K-s minimum FPS teszteket... nem egy játékban van CPU limit, és akkor itt megint csak az offline van mérve. Hirtelen csak ezt találtam mobilrol,
https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/Ryzen_5_1600X/15.html
Intelnél nem is lényeges a ram órajel, bár ArmA alatt itt is vannak igencsak érezhető eltérések, de a Ryzen mellé kifejezetten kell a gyors ram, mert sokkal jobban teljesít vele.
-
Laraxior
titán
Emeld a felbontást.
4770K + 980Ti-ről váltottam 7700K + 980Ti-re. Semmi különbség nem volt.
Aztán lett a 7700K + 1080Ti, hatalmas ugrás, de nem a CPU miatt, hanem a VGA miatt.
Most: X58 és az 1080Ti. Játékokban semmit nem vettem észre. 4K-ban megy minden. 1080p-ben felesleges megnéznem, mert már a 980Ti is malmozott, az alacsony felbontás miatt.Ez van.
Itt amivel lehet gyorsítani az az NVMe, sata3, USB3.1... hasonló.
Mint az hogy a gyors ram jobb mint a lassabb. Aha persze, ezt is kipróbáltam, megvettem a méregdrága G.Skill ramokat. Mit hozott? Semmit. Játékokban.
Munkánál más a helyzet. (2400MHz vs 3600MHz) -
-Solt-
veterán
válasz
Laraxior #3883 üzenetére
Azért ezt egy kicsit eltúlzod szerintem. Egyrészt offline is vannak olyan játékok amelyek kihasználják a több magot és akkor bizony jelentősen nő az FPS még egy 7700K-hoz viszonyítva is, másrészt online bizony igencsak számít a CPU erő... ezt a 4770K esetén naponta tapasztalom, pedig csak egy 980Ti-t hajt.
-
KAMELOT
titán
válasz
Laraxior #3883 üzenetére
2560x1440 monitorom volt akkor. Most 4k van. Azért is vagyok kíváncsi, hogy hoz e valamit és ha igen mennyit? Ameddig nem tapasztalod meg, nem is veszel észre semmit.
Más: Csak azért váltottam, mert el tudtam adni ugyan annyiért a lap+proci kombót, mint amennyiért 2 éve vettem. -
Laraxior
titán
Elinditottal egy tomoritest. Aha tok jo. Es ahhoz minek 1080Ti?
Minden bizonnyal jatekrol van szo. Marpedig ott 1FPS-el sem kapsz tobbet.
Ha tetszik ha nem ez van.
Hogy te nem csak játékra használod, azt aláírom, hogy oda oké a 10/20 CPU. De ha játékra vetted volna, csak szimplán kiröhögnélek(#3882) KAMELOT: Amikor váltottam 4820K-ról 4930K-ra "csak" kb +10 fps hozott a játékban.
1280x1024-ben játszol?Azt ne mondd, hogy mondjuk 1080p felett egy processzor cserével lett 10FPS különbséged...
Akkor nekem most az X58-as rendszerrel miért nem esett vissza a felére az FPs sehol?
Holott, ez közel 10 éves cucc...
-
KAMELOT
titán
Pontosan. Amikor váltottam 4820K-ról 4930K-ra "csak" kb +10 fps hozott a játékban. Minden más ugyan az volt és akkor még nem is tuningoltam a procit. 5820k és hozott valamit. Na majd megnézem ez mit hoz.
Cinkelek mondta...nagyon durva a progikban! 4 magos mehet 5Ghz is akkor sem lesz gyorsabb.4/8 az nem 8/16 meg 10/20 -
ÁdiBá
veterán
válasz
Laraxior #3879 üzenetére
Te nem tudom miről beszélsz, elindítottam egy tömörítést, illetve egy Bluray lemezt szerkesztettem.
Hát ez a processzor félelmetes, az i7 7700K még a negyednél se járt volna, ez már befejezte.
Mondom azt a kurv@...
Játékokban meg egyáltalán nem lassabb mint az előző procim, csak maga a rendszer lett hatszor gyorsabb...
Pedig az i7 7700K-val sem volt lassú, de ez már nem az a szint ahol labdába rúg egy 4 magos... -
KAMELOT
titán
Este megnézem mit tud ez a 8 magos proci a 1080Ti-vel.
-
törölt tag
Vettem egy EVGA GeForce GTX 1080 Ti SC2 Gaming iCX kártyát ,és az egyik ventilátorja nem megy,volt valakinek ilyen?
-
-
brumi1024
veterán
Megeszi, mint szépen szabályozza. A 4 pines csati az 5050 szalagokhoz jó (R, G, B, 12V), a 3 pines jó kérdés, 3 pinnel általában a címezhető szalagokat szokták vezérelni (ws2812b pl).
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Laraxior #3866 üzenetére
Értem én. Én is most rendeltem az alaplaphoz egy 4 elosztós kábelt, és azt kell rádugni majd az RGB részére a deszkának, így 4 db RGB dolgot rálehet kötni egyszerre, csak az nem tiszta nekem, hogy az alaplapomon egyik RGB rész 4 tüskés a másik csak 3 tüskés.
A GTX1080Ti is 4 tüskés, de semmi infót nem találtam róla hogy arra mit köthetek, ventilátort, szalagot.
Most rendeltem két szalagot, 3 RGB AKASA ventilátort. -
ÁdiBá
veterán
Sziasztok,
Van egy ROG STRIX GTX1080TI OC kártyám, érdeklődnék hogy az RGB Header részre pontosan mit lehet rákötni?
RGB Led szalag vagy RGB ventilátor, esetleg mindegy ? -
chris0000
őstag
persze azt én is néztem.
,de jó ,h linkelted,mert megint megnéztem kicsit jobban és ami korábban volt nekem MSI 1080TI Founders Edition annak is 1582/1480 volt a Boost/Base magórajele,mint a Gaming-nek,tehát ugyanazt a teljesítményt biztos megkapom jobb hűtéssel.
de a Gaming x-nek is ugyanez az alap 1582/1480 és azért a max.100Mhz-ért nem fogok többet fizetni,mert teljesen irreleváns. -
chris0000
őstag
hi.
MSI 1080Ti gaming vs MSI 1080Ti gaming x között van vmi lényeges különbség szerintetek?
vmi rejtett dolog ami elkerüli az ember figyelmét...,teljesítményben egyáltalán érezhető lenne a különbség ha egymás mellé raknánk tesztben?
továbbra is a 3570K (4.2) cpu-val hajtanám.
magyar tesztet nem találok.thx.üdv. -
hackeeeee
Jómunkásember
Bazeg.
Mondjuk elgondolkoztam már rajta, hogy megfordítom az áramlást.. Csak nem tudom, hogy milyen lenne, mert akkor elférne magas memória is.
Viszont akkor belülről az 1 darab 120-as termelne be, és a vga sem kapna friss levegőt. Mert ugye annak semmi értelme nem lenne a HAF XB-ben, hogy az egyik első venti befelé termel (ami a vga-nál van) a másik meg kifelé.
-
Laraxior
titán
válasz
hackeeeee #3852 üzenetére
Remélem nem csak az az egy radi van a rendszeren...
Fel nem forr hiszen mozgásban van a víz. De nem biztos, hogy azzal a radival, hogy hűvösebb lesz mintha léggel lenne hűtve.
Jól néz ki, de ez max bányászásra való, oda meg sok a rendszer teljesítménye. Mivel talán max 4GPU-t támogat az SLi. Mondjuk itt egy sincsen összekötve... -
Laraxior
titán
válasz
hackeeeee #3845 üzenetére
A legnagyobb hátrány amit érzékelek, az az, hogy a PCI-E slotok közel vannak egymáshoz, 2 slotos kártyára van tervezve, nem 3-ra. De ezen felül se akadás, se minimum FPS csökkenés, se semmi.
Jó, meg mondjuk a villanyóra sem biztos, hogy ugyanúgy pörög.
Majd ha mozdulnak érdemben a gyártók, akkor majd hajlandó leszek költeni rá, de amíg toporognak egy helyben, addig tök felesleges. -
Laraxior
titán
válasz
#15779328 #3838 üzenetére
Csinalok videot rola, ha hazaertem.
Mondjuk az nem tudom mikor lesz. Holnap delutan talan. Munka, iskola, meg most megy az IAA itt Frankfurtban, csak illene megneznem a Bugatti Chiront ha egyszer idehozták.
De igyekszem. Egyebkent 100% ventivel termeszetesen. De kozel sem olyan veszes a hangja. Hallottam mar hangosabb VGAt is. -
Laraxior
titán
válasz
#15779328 #3833 üzenetére
Azert 2000MHz felett pluszfesszel a GPUn, 50fok alatt tartani azt a 300W +-t... Hát megfordult nalam szerintem az egesz nvidia paletta, de ilyet még nem igazan láttam leggel.
Nem veletlenul vizeztem le eddig minden VGAm.
Mondjuk egyikse volt ekkora böszme kocka az is biztos. -
Laraxior
titán
válasz
akoska07 #3829 üzenetére
Az a jo hogy igy csak a processzorom kell vizzel huteni a VGA tenyleg nem igenyli. Ugyanez a cooler kellett volna a 980Ti-re is. Ott azert nem mukodott ennyire jol a hutes.
Mellesleg feljebb jutottam GPU orajelben.
Mondjuk a feszt eleg furcsan adja, de itt nem nagyon sikerult kifutnom a TDP limitből, mint az MSI-nél. -
ÁdiBá
veterán
Felhasználás, pénztárca, órajel?!
Rengeteg tényező számít.
Olyan hogy legjobb, olyan nincs, valamelyik ebben jobb, valamelyik abban.
Valaki EVGA, valaki ASUS-ra esküszik, valaki vízre, valakinek jó a 3 ventilátoros.
Abban mindenki egyetért hogy tuningban nagyon sokat számít a hűtés, és azon kívül hogy milyen gpu fogsz ki.
Nálam a ASUS ROG STIRX megy 2050-en, 68 fokkal.
Valakinek ennél is jobban megy a 1080Ti, valakinek meg kevésbé. -
Kygo
tag
Melyik a legjobb 1080TI úgy mellesleg?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
deadwing #3817 üzenetére
De, 1.093V-ig lehet feszelni, ha unlock-olod a voltage controll-t. Mivel alapból 1.062V, vagy 1.071V a max.
A "szomszédból":
Szal, a Core voltage Nekem 85%-ra van rakva, így 1.081V a teteje. Az eredmény annyi, hogy jobban tartja az órajelet, cserébe a TDP drasztikusan emelkedik.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Tomb Raider alatt (nem rise of tr) 1964-ig droppol vissza 2GHz-ről, és ~70 fokos a kártya.. Szépen fűt az első rész is.. ~1900 rpm-en forognak a ventik a strix-en.
-
válasz
Laraxior #3812 üzenetére
Én a két progit együtt mixelve használtam.
Pl adtam a saját szoftverében asszem beépített 5% tunignot neki,a venti vezérlést meg az AB intézte,valamint a memória tuningot is.
Nekem is ez volt az első amit észleltem,a hűtés az össze lett rakva elég rendesen.
Nagyon jól hűt és csendes is. -
Laraxior
titán
válasz
akoska07 #3810 üzenetére
Érdekes, mert a 980Ti-n is gyengébben mentek a ramok, ott is csak a GPU volt az erős.
Lekötöttem a vizet az MSIről, most a KFA2 van a "gépben"Furcsa, hogy világításra a saját szoftverét kell használni, aztán ha nem lépek ki belőle, akkor az MSi Afterburnert felülírja. Pl a ventivezérlést
De nagyon jó hűtés van rajta, nagyon meg vagyok elégedve vele. -
VTom
veterán
válasz
hackeeeee #3807 üzenetére
Az MPL csak itthon viszi, külföldön a DHL a partnerük, ők szállítják ki a csomagjaikat. Nekem az MPL-lel csak pozitív tapasztalatom van, pedig sokat postáztam már velük.
De ez tényleg egyéni preferencia kérdése, én pl. jobban megbízom a gyártóban, mint bármelyik magyar kiskerben, arról nem is beszélve, hogy egy hét alatt megérkezik a cserekártya, míg a kiskerben ez jóval tovább tart, ha egyáltalán cserélik, mert az első három hét azzal megy el, hogy okot találjanak, amiért el lehet utasítani a garancia érvényesítési kérelmet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest