Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
válasz
ImpersonatoR #2599 üzenetére
Jah, brutalis meretuek ezek.
Zotac is brutalis meretu.
Giga Aorusok kisebbek mert "csaltak" a ventillatotokkal de meg az is mindig boven nagy.
MSI lightning...es meg sorolhatnam
Ezek legtobbje gyarilag OC-zett kartyak, igy 275-300Wattot kell minimum huteni
Es arrol nem beszelve, hogy nem az volt a terv, mint a Foundersnel, hogy 84 fokon jaratjuk a GPU-t -
Vettem egy asus strix 1080ti -t de brutálisan nagy.
Konkrétan ki kellett szedjem a gpu lógás gátlót (tartót?)t és meg kellett fordítsam az egeszet mert nem fért be tőle a kártya.
Pedig itt van is értelme.
Ráadásul ez valami 2,5 slotos hűtés
Ellenben 64-65 fokon megállat terhelés közben ami azért igencsak durva.
.
Előző msi 1080 gaming x se volt kicsi de ez... -
Devid_81
félisten
válasz
Whit3Rav3n #2597 üzenetére
Nekem sajnos Witcher-em nincs, de arrol is hallottam, hogy eszi a VGA-t rendesen
-
Devid_81
félisten
válasz
Devid_81 #2587 üzenetére
Nos Xtreme tesztelve, Overwatch stable a gyari max OC
Amugy erdekes cucc az Overwatch, stabilitasra nagyon ajanlom.
A kis vacak grafikaja ellenere eszi a VGA-t es folyamatosan 99%-on terheli, TDP limitet fullon kihasznalva.
Csakis training mode-ot nyomjatok, kulonben kaptok ban-t a sok fagyas miatt (ha lesz fagyas)
Anno Crysis 3 volt ilyen, ha a VGA tuning az alatt stabil volt, akkor az stabil volt barhol mashol.A regi Aorusom mindenhol stabil volt gyari OC-n, Wildlands, GTA 5, Black ops 3 (zombi) Divison stb, kiveve Overwatch, ott elhasalt par perc jatek utan.
Es legtobben erre a jatekra is panaszkodnak. -
Devid_81
félisten
válasz
#16939776 #2588 üzenetére
Az Aorus Engine-nek nevezett szornyuseg az 120% os TDP-n hasznalja max OC mellett.
En ugyan ezeket a beallitasokat hasznalom az MSI Afterburner-el.
Bizom benne, hogy az 12+2 Tapellatas egy darabig adja majd neki az aramot.
Ha nem akkor a Gigabytenak lesz egy par RMA-ja Davidtol -
Devid_81
félisten
válasz
#16939776 #2583 üzenetére
Remelehetoleg sokaig birja majd.
Nalam eleg huzatos a haz, ma epp jon egy ujabb 14cm venti, az majd a kartya hatoldalan is segit.
Eddig az altalam keszitett venti profillal csakis is Overwatchban lattam 70 fokot a kartyatol, tobbi jatek 65 fok korul megall.
Bar van 4 ev garancia, de azert azt tudjuk, hogy a garis szorakozas akar 30 napos is lehet...szoval nem szeretnem sokszor visszakuldozgetni, ha nem muszaj -
törölt tag
-
KAMELOT
titán
-
Devid_81
félisten
válasz
#16939776 #2583 üzenetére
Erre amit irsz jo pelda volt nalam a GTX780Ti, viszont ellenben a 980 GTX SLI-m ugyan azt az orajelet birta kozel masfel evig, pedig ott az SLI-nel az egyik kartya rendeszeresn kozel jart a 80 fokhoz terheles kozben.
Nyilvan ahany kartya annyi fajta nyug hosszu tavon. -
törölt tag
válasz
Devid_81 #2580 üzenetére
Hogy mind így fog járni, azt nem merném kijelenteni. De elég valószínű, hogy elveszti a csatát a környezeti tényezőkkel azért az 5Mhz-ért, ahogy fárad a VRM, nő a tápfeszültségen a zaj, és a GPU is hővé alakított már némi áramot.
A bios editor engem is érdekelne, pedig csak a nyavalyás venti profilt tenném a flash-re, hogy ne kelljen hozzá AB, mert semmi másra nem használom.
-
törölt tag
válasz
Devid_81 #2576 üzenetére
Akkor félreértettem amit le írtál
Egy ilyen teljesítményű kártyánál jóindulatú 3-6 hónap. De onnantól hogy 1x elkezd artifactelni kb.: keresztet lehet rá vetni. Mert nehéz lesz stabilizálni (kizárólag órajel minusz, a +feszültségtől csak rosszabb lesz.)
Vagy vissza viszed, és újra kapsz egy új/refurb - még nem instabil - kártyát, vagy veszel vissza a gyári OC-ből sokat.Szerintem érdemes azt kihegyezett a gyári OC-t 0. napon picit vissza venni, inkább legyen 24/7-re 25Mhz mínusz remélhetőleg hosszú boldog együttéléssel, mint 3-6 hónap múlva 50-100Mhz, ami nem is biztos hogy végleg stabillá teszi a kártyát.
Persze ki mennyire tervez hosszú távra egy VGA-val.
-
Devid_81
félisten
-
Laraxior
titán
Mennyire veri tonkre a rendszert, ha beteszem a két Ultrat a Ti helyere? Nincs kedvem installalgatni...
-
Devid_81
félisten
válasz
#16939776 #2573 üzenetére
Amit a gyarto vallalt max OC azt ez a kartya tudja, eddig ugy nez kis stabil.
Csak erdekessegkeppen nezegettem, hogy van-e benne esetleg egy ici pici extra, de ugy fest nincs, mert akkor mar egy masik max boost lepcsobe esik bele az egesz, es oda mar kellene neki extra.
Lehet felreerthetoen irtam, ami eloferdul nalam, de a gyari max OC az stabil, de kerdes meddig.
Viszont az en kartyam nem egyedi ilyen szempontbol, szinte az osszes Xtreme (es mar a sima Aorus) is ilyen.
Teljesen ki vannak aknazva, csogazon vannak hajtva.
Gondolom a Zotac tulajok is pont ugyan ugy vannak ezzel, azokban sem hinnem, hogy tobb cucc maradt -
törölt tag
válasz
Devid_81 #2571 üzenetére
Érdemesebb lenne napi használatra benne hagyni azt a 25Mhz-et a gpu-ban, és lényegesen kevesebb anomáliát látnál a játékokban. Ha már instabilitás határán vagy, amit a feszültség sem old meg, akkor két ugrással lejeb talán nem hibázik látványosat hosszútávon, 5 ugrással meg tényleg stabil lehet a GPU.
Azután lehet hogy ma másképpen működnek a GPU-k, és tévedek.
-
Devid_81
félisten
A Gigakkal az a "baj" hogy 375Wattig engedi a TDP limitet, oda mar keves a jatek viz is.
Probara lehet szorakozni a gyari leghutessel, de eleg hamar elfogy ott mar meg 100%os venti mellett is a "barati" homerseklet.Es ez meg csak a Pascal, a Volta ettol igen csak nagyobb lesz
-
Devid_81
félisten
válasz
KAMELOT #2568 üzenetére
Tegnap azert kivancsisagbol nezegettem mizu.
Gyari feszultsegen a Giga altali max OC-t tudja, de +5MHz-et nem visel mar el extraban, oda mar kerne extra feszt.
Valahol ertheto, mert 5MHz tol mar pont egyel feljebb megy a boost lepcso, 2038MHz ig menne fel a gyari 2025 helyett.
Viszont ez a kartya is mint a regi Aorusom, nagyon furcsan reagall az extra feszultsegre, nagyon kenyes, ha tullovom a feszt akkor azert is fagy, pedig sem power limit, sem hutesi gondba meg nem szaladna bele.
Kivancsi leszek arra, hogy pl driverek fejlodesevel mennyire lesz eleg az alap fesz ehhez a 100%-ig kihasznalt gyari OC-hoz.
Anno KFA2 780 Ti-m csinalta azt egy evnyi hasznalat utan, hogy mar kellett neki extraba egy kis fesz, kulonben instabil volt, de szinte csak GTA 5 ben. -
KveZ
tag
válasz
Devid_81 #2566 üzenetére
Kíváncsiságból megmértem.
MSI ARMOR OC 117% TDP-vel nem fogyaszt 288W felett Furmarkkal. Van egy Strix is, majd megnézem azt is.
Elméletileg 280W target, 330W maxnak kellene lennie.Amúgy jó ez az armor kártya. Halk és gyors is. A bajom az vele, hogy néha felpörög a hátsó ventije maxra és nem áll meg, csak akkor, ha meglököm az első ventit. Olyankor látja, hogy forog és szépen visszaáll a normál üzemre.
Ugyan ezt csinálta a Dual 1070-em, de azt nem kellett lökődni, észhez tért. 2 Külön gépről van szó, azonos Chipset és a Windows ugyan az. -
Devid_81
félisten
válasz
Devid_81 #2557 üzenetére
Tesztelgettem, volt idom jatszani vegre tegnap delutan.
Gyari max OC stabilnak tunik eddig.
Max boost 2025, es ahogy felmegy a hofok 65 fokig ott esik le 1987 re.
1987 ala nem esett eddig.
Majd ma probalkozok kicsit a tuninggal, de nem fogom tulzasba vinni, mert innen valoszinuleg lenne extra 50-70Watt amivel szamolni kell, akkor meg a melegedessel lesz/lenne bajom.
Kb marad gyari OC-n, eleg mindenre, ha meg mar vmi szaggatni fog, ott a 2100-ra huzottak is akadni fognak.
Szoval szinte hiaba gyilkolnam ki az utolso MHz-eket belole. -
torma1981
veterán
válasz
ForRedGlory #2562 üzenetére
Ja pontosan vagy küldje el a pénzt.
Amúgy ez a legjobban járható út.
-
prime77
aktív tag
Nagyon köszönöm a segítséget.
Akkor sajnos úgy lesz ez,ahogyan én gondoltam.
Ha a 27% áfát itt nem kellene megfizetni ,akkor még az a 12-15%-a az értéknek vállalható is lenne.
De ez,hogy majdnem a felét ki kellene fizetnem.:/
Hát ez van.
Nem tudom milyen kapcsolatban kelleni állnunk az USÁ-val ,hogy itt áfát ne kelljen fizetnem az ilyen Amerikából érkező csomagok után?
Mert ugye EU-n belül nincsen ilyen. -
warcat
veterán
Tökmindegy,hogy mi van ráírva,HA megfogják az adott csomagot és elkezdik vámkezelni,akkor bekérik a hiteles számlát (jellemzően pl a Paypal számla amit kifizettél.Ha ezzel nem tudsz szolgálni,mert "ajándékba" kapod,akkor csomagbontás következik.Ha bármi gyanús a feltüntetett értékkel kapcsolatban,akkor szimplán rákeresnek az alkatrész(ek) piaci árára és az alapján lesz elvámolva,ilyenkor az sem számít ha valamit direkt akciós áron vásároltál (számla hiányában!).
A csomag mérete kevéssé számít, DE egy teljes számítógépet tartalmazó,nehéz csomag könnyen kiemelésre kerülhet, jellemzően egyébként nagyobb adagokat egyben (na akkor ezt most átnyálazzuk) nekiállnak kezelni,ha nincs kapacitás akkor meg át van legyintve.Tudtommal az USA-ból érkező csomagokat továbbra is kiemelt figyelem övezi,épp a gyakori nagy érték miatt (Kínából irgalmatlan mennyiség érkezik de ott rengeteg a filléres tétel is,nehéz aranyhalat fogni).
DHL az kapásból vámkezeltet,meg is éri nekik mert nettó 6000Ft-ot kiszámláznak érte külön tehát kb érdekeltek benne.FedEx,amcsi posta az inkább rábízza a magyar hatóságra,de ott is lesz pluszköltség,ha vámeljárás alá kerül.
700 euró felett valóban annyi amennyit írsz(ha 12% a kereskedelmi vámtarifa műszaki cikkekre) 12%+27% és még rádobnak vámkezelési költséget,hogy jól érezd magadGaranciával kapcsolatban: az egyáltalán nem gáz,jellemzően a beküldési költséget neked kell állnod,de visszafelé már a cég saját költségén küldi a cserealkatrészt.
-
prime77
aktív tag
Sziasztok!
Srácok lenne egy érdekes kérdésem.
Van egy amerikai jó barátom aki szeretne nekem venni egy komplett pc-t.
Tudom ,hogy hihetetlen de ajándékba kapnám.
3500 dollárt ér a gép.
Ha nekem elküldi ide Magyarországra, akkor nekem ezután fizetnem kell amikor átveszem?
Mert valami olyat olvastam ,hogy 12% vámot, és 27% áfát kellene befizetnem - ami azt jelenti ,hogy durván 40%-kát a gépnek nekem kellene kifizetnem?
Nem lehet erre valami "enyhébb" megoldást találni?
Hallottam olyat is,hogy nem annyit írnak a dobozra értéket - már aki feladja.
Szóval tudom ,hogy ez nem ide tartozik,de valaki tudna erről mondani nekem pár szót?
Privátban is jó!Nagyon szépen köszönöm előre is!
-
Devid_81
félisten
Nah most eppen egy Giga Xtreme landolt nalam a gepben, "probara"
Nos egy kis atkabelezes utan talan ugy nez ki a gyari max OC-n stabil.
Meg nem vagyok benne teljesen biztos, sok idom nem volt Heaven benchmark-olni.
Mindenesetre ugy kezdte, hogy szinte azonnal kivagott a Heavenbol ha az Aorus Engine-el allitottam be a gyari Oc-t neki.
MSI Afterburnerrel picit tovabb birta.
Majd a adtam neki masik tapkabeleket, gondoltam hatha keveset kap, es aztan ment a Heaven vagy 30 percig, majd kilottem, nem volt tobb idom vele sokat "kinlodni"
Gyors raneztem esetleg latok-e tole vmi hiper szuper magas orajeleket ha kicsit manualisan tekerek rajta.
Nos ez sem lesz vilagrekordokat dontogeto cucc.
Talan ha szerencses vagyok akkor 2066 korul fog megallni, viszont teljesen felesleges bantani, mert oda mar eleg komolyan hozza kell nyulni a feszultsegekhez.
Es a vicc, hogy a gyari max OC-t ha tudja (majd kiderult ma ha lesz idom tesztelni, vagy inkabb jatszani vegre) akkor azt meg halal frankon tudja 1.040 mellett...nagyon ritkan ugrik fel 1.050 re.
Power limit szinte teljesen stabilag 100-108% kozott "ugral"
Szoval latszatra jobb az Xtreme attol a sima Aorustol ami ez elott volt nekem, viszont nem eri meg a felarat ez a 30-50 Mhz-nyi extra.
Erdekes, hogy a gyari max OC-s beallitas a ramokhoz is hozzanyul az Xtreme-nel, annak mondhatni orulok, mert ezekben a GDDRX ramokban van meg tartalek azert. -
-
warcat
veterán
Látom izzik még a bányabiznisz, iponon ha rákerestek az 1080 Ti-re, "hatalmas" a választék
-
Devid_81
félisten
válasz
tom_tol #2547 üzenetére
FTW bol csakis a 3ast vennem.
Lehet akarmilyen EVGA, 2 venti abbol ehhez a kartyahoz nem igen eleg.
Bar ezt eleg erosen megcafolja az MSI Gaming X, ott a ket venti boven eleg, mondjuk jo nagyok is azok a ventik.
By the way most is egy atmeneti MSI 980 van a gepemben, de azok a kartyak iszonyat magasak, nem tudom visszarakni a haz oldafalat, ha a tapcsatikat nem akarom letorni...marpedig nem akarom -
Devid_81
félisten
válasz
Laraxior #2544 üzenetére
Az Armor itt 669£, viszont en annak a hutesetol kicsit tartok.
A nagytesoja a gaming X 696£..az meg "elviselheto"Ha minden igaz jovoheten lenne egy "soha nem volt hasznalva, de lehet hogy megis" magankezbol.
Csak egy kicsit felek az ilyenektol, pedig az ara nagyon durvan jo lenne.
Nalam mostanaban a garancia eleg nagy segitseg volt, szinte majdnem mindenbol az elso nalam hibas, es kuldhetem vissza, szoval meg ezt ki kell almodjam magambol, hogy akarok e egy garmentest venni. -
Devid_81
félisten
válasz
Laraxior #2541 üzenetére
669£ ert ment a UK-s ebuyer-en a Giga 1080 Ti Aorus.
679£ ert meg volt akcios Xtreme.
Pont ebben az idoben kuldtem vissza a sima Aorust, majd mire megkaptak/penzt ide oda lokdostek jott a Destiny2, es azon a napon mar emeltek is.
679£/709£ re, gondoltam varok, ez csak a hulye ingyen jatek miatt van...
Lement a Destiny, mara mar 699£/759£ lett a Giga paros...most kb sirni tudnek
Akik elcsiptek azt az ar "melyrepulest" azok most orulhetnek, mert 2 het alatt kozel 100£-ot emelkedett az Xtreme ara itt.
Raadasul most epp "akcios" az FTW 3, 729£-ert...es azert az megis csak EVGA
De szerintem most inkabb megtartom a multkori VGA-ra koltott penzemet, es varok. -
-
s912
aktív tag
EVGA 1080 Ti tulajok .. majdnem 200e-el több a kártyátok
-
blaca83
őstag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy Giga Aorus 1080 TI kártyát és arra lettem figyelmes, hogy a memória órajele folyamatosan 5.000 felett van...
A GPU órajel szépen visszaáll,ha nem dolgozik a gép, de a memória az nem. Néztem másik driverrel és másik Afterburner-rel is de nics változás a dologban.
A feladatkezelőben is néztem,hogy esetleg pörgeti-e valami program és szinte mindent bezártam már, de nem esik le magától...
Van ötletetek?Köszi előre is
-
Devid_81
félisten
-
-
HaZsolt
őstag
Nagyon megindultak a GTX 1080Ti és 1080 árak. Mi történt? 400ezer forint iponon egyes GTX.
-
hoolla
aktív tag
válasz
Vigilante #2519 üzenetére
Udv
Emlitetted, hogy adtal feszt a kartyadnak. Mikortol kell mar egy kis extra voltaget adni nekik? Az en kartyam vegul a gyari orajel folott 46MHz-cel allt meg. Igy pont 2000MHz-cen all meg terheles alatt. A max hofok 75 fok es igy a ventik meg nem zavaroak. Azt szeretnem megnezni, hogy ezzel a ventiprofillal meddig tudnek felmenni ugy, hogy a kartya max 80 fok kornyeken megalljon. Tehat ha a Superposition mar nem fut le 60MHz extravalakkor az azt jelenti, hogy mar a feszt kevesli? A hofok ugyan annyi marad, de mar kidob a program. TDP limit ki van tolva 117%-ra. Elegedett vagyok a mostani beallitassal, sot a gyarival is, csak gondoltam megnezem, hogy mit tud a kartya, csak nem ertek annyira hozza. Lattam videot ahol 70MHz-et tol ra az emberunk, de a ventik fullon porogtek. Azt meg nem akarom. Van valami otlet?
Koszi.
-
Devid_81
félisten
válasz
deadwing #2520 üzenetére
4 fan van benne, a felsok es az alsok egymastol eltero iranyban forognak.
Sokara nem jo, annyira nem is hatekony -
Vigilante
őstag
válasz
Devid_81 #2518 üzenetére
Én is csak a Gigát tudom ajánlani, nekem is ez van pont és jó halk, a leírásomba szereplő órajeleken és feszültségen. És így még TDP limitbe se ütközik. Igaz sajna, alapon még nem alaulfeszelve simán beleszalad a TDP limitbe. Így a Game Rock mellett a 2x 8 pines csatlakozó az érv, de ott számolni kell viszont a melegedéssel és zajjal. Valamit valamiért...
Igaz itt a tesztben [link] azért ez is behullik 1924 MHz-re terhelés alatt.
-
deadwing
addikt
Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti GAMING OC 11GB
vagy
Palit GeForce GTX 1080 Ti GameRock Premium Edition 11GB? -
Sas7
tag
Ez a k|ngp|n-es csávó tényleg úgy néz ki mint valami olasz maffia vezér.
-
Sanchez997
csendes tag
Visszavittem a boltba, kiváncsian várom mit fognak mondani. Közben gondolkoztam hogy egy régebbi konfigba ment ez a kártya Asus H87-pro alaplap i5 4670 processzor, és az nem lehet hogy a régi alaplap miatt vannak a crashek? Nem tűnik logikusnak de ki tudja. Illetve még azt kell kitalálnom hogy ha csere akkor mit szeressek helyette.
Asus Strix OC, illetve MSI gaming X ami szimpi, és van is a boltban.
Illetve akkor mit csináljak, ha náluk ez a probléma nem jelentkezik. -
Drizzt
nagyúr
válasz
Sanchez997 #2506 üzenetére
Akkor az nem bírja a gyári órajeleit, mehet vissza. Bár amúgy ennél a szériánál furcsa a gyári órajel értelmezése. Mindenestre ha nem nyúlsz semmihez és úgy crashel, akkor garanciálisan cserélni kéne. Annak ellenére is, hogy hivatalosan kisebb boost órajel van megadva, mint amire megpróbál beállni.
-
Devid_81
félisten
válasz
Sanchez997 #2506 üzenetére
Ha F3-as bios van rajta akkor rakd fel az F4-es biost.
Bar azokbol a legtobb F4-el erkezik eleve.
Sajnos nem egyedi az eset, foss@ vannak huzva gyarilag, es nem tudjak azt amit kellene
Az enyem is ezert ment vissza garba. -
Sanchez997
csendes tag
Sziasztok!
Aorus Xtreme alap órajelen folyamatosan crashel. Amennyire meg tudtam állapítani, GPU-Z ben 100% felé megy a power consumption kb 10 perc játék után. Ez lehet az oka? A driverek a legfrissebbek, F4-es bios (ez is a legfrissebb).
Hardver hiba lehet? Vagy kevés a tápom hozzá? (EVGA G3 650W). Előre is köszi hogy ha valaki tud valami okosat. -
Devid_81
félisten
Sracok az inno3D mennyire lehet jo?
GTX 1080Ti iChill X4 Ultra AIR BOSS-ra lennek kivancsi legfokeppen. -
hoolla
aktív tag
Sikerult vegre valamit elerni miutan kiderult, hogy az EVGA precision software nem szereti a Timespy-t valami miatt. Most az afterburner vant fent, ezzel lefut vegre a teszt.
Sikerult beloni a ventiket is es mar nem talalom hangosnak a kartyat. Tekintve, hogy 2 slotos, bizony nagyon jol teljesit a hutes.Koszonom a monitorozo program ajanlatot is.
Igy ezzel az orajellel, stabilan marad 2000mHz kornyeken. Nem ugral. De nem ertek a tuninghoz, igy meg lehet benne potencial, de azt majd kesobb nezem meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest