- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- TCL LCD és LED TV-k
- E-book olvasók
- Azonnali processzoros kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
No, nekem is megérett a csere...
"Kiszerettem" a 1080 SLI-ből, szépen eladogattam a kártyákat és hétfőn beszereztem egyet az Aqua-ból. Hozzáteszem előző este rendeltem, és másnap reggel visszaigazolták! Külön jó pont, hogy az eladó srác látta a rendszerükben, hogy a rendelés óta olcsóbb lett, és módosította a számlát. Apróság, de jól esett...
Nem csináltam "rendes" tesztet, azt meghagyom az itteni tudósoknak, de azért lefuttattam pár programot. Kizárólag azokat amikkel játszom, és persze 3DMark-ot:
Ami számomra nagy kérdés volt, hogy hozza-e majd a 980ti SLI teljesítményét, de úgy tűnik, hogy simán! Sőt, néhol még a 1080SLI-t is csipkedi, de nyilván ez játékonként változhat.
Az is látszik, hogy 4K-ban a vizsgált két játékban átlagosan 31%-al gyorsabb mint a 1080-asom volt, úgyhogy egy darabig biztosan kitart majd.
(Mivel a táblázatban futtatott teszteket nem egyidőben készítettem, hanem több hónapos eltolódással, időközben változott a procim és egyebek is, ezért kéretik csak indikátornak venni...)
-
Sonja
nagyúr
-
Drizzt
nagyúr
válasz
lucky750 #794 üzenetére
Na ez egészen baráti. Én valamilyen 3 slotos customra vágyom. Hogy legalább minimális indokoltsága legyen a vásárlásomnak, vettem is egy 120Hz-es fullHD monitort az 1680*1050-es helyére.
De amúgy direkt nézegettem mi hogy megy, NFS van hogy 40 alá is majdnem benéz fullHD-n a 980Ti-vel. Persze processzort is kéne újítani majd, de egyelőre azzal picit kivárnék. Kéne majd "mit érdemes 1080Ti mellé rakni" processzorteszt. Egy oldalon nagyon jól megy 1800X-szel, de gyanús, hogy csak egy oldalon láttam még ilyen tesztet. Egy teszt nem teszt.
-
lucky750
tag
[link] 787 euro
-
Imre921
tag
És itt le is zárhatjuk a dolgot mert azt lehagytam hogy 3DMarkokban nyilván komoly feeling van a resultsok után. Vagy éppen ha az egész mélységeibe akarunk belemenni akkor a komolyabb oc-zéseknek meg delideléseknek is. Azt elismerem hogy jó dolgok ezek, mert én is szerettem világ életemben gépet építeni, meg volt egy ilyen korszakom is. Szóval megértem a másik oldalt is, és egyáltalán nem mondom azt hogy igazam van, de ezért is biggyesztettem oda hogy ez az én véleményem.
Én már inkább a technológiákat kísérem csak figyelemmel ami szerencsére még mindig rohamléptekkel fejlődik. Előbb utóbb egészen biztos vagyok benne hogy meg sem fordul majd senki fejében a többkártyás rendszer, amire majd úgy fogunk tekinteni x idő múlva mint a comodore64-nél a kazettás deck-re. De ez még odébb van, addig pedig a hw guruk bőven kiélhetik még a hobbijukat, mert bizony kellemes hobbi -
Imre921
tag
Az égvilágon semmi
Egyébként megtehetném hogy veszek egy 1080ti-t meg egy masszívabb i7est alá, csak hogy helyén legyenek kezelve a dolgok.
Csak egyszerűen az égvilágon semmi de semmi értelmét nem látom a 2kártyás rendszereknek a mai technológia mellett. E-Penis zéró logikával. De ez az én véleményem, és ebből most nem szeretnék offtopicot. Köszi
-
-
tom_tol
addikt
Neked mi nyomja a lelked ? Szeretnél beszélni róla?
Valakinek pont a 20% kell. Sli-CF nem rentábilis, nem is azért építenek ilyen rendszert.
Ilyen alapon soha ne vegyél semmit, mindig lesz jobb. Nekem, pl. pont a Ti kell, talán ez a kari már fogja tudni az általam elvárt teljesítményt.
-
Imre921
tag
Ha ezt sli-be teszem akkor lesz egy GTX 2160 Titim kábé az esetek 90%ában +20% teljesítménnyel játékok alatt az 1kártyás rendszerhez képest
Egyébként nem értem azokat akik ilyen kártyát vesznek. Ott a 980Ti esete pl. Itt vagyunk a dx12 hajnalán, és persze hogy megérte várni és venni egy sima 1080as Pascalt. Akkor?
-
-
deicide
veterán
válasz
KillerKollar #782 üzenetére
Pedig csoda történt és beesett a cucc, akár már pénteken a vizeseknél lehet az MSI FE.
-
KillerKollar
őstag
Hát számítottam rá így a fórumon írtak alapján hogy mivel alig van nálunk ezért túl szép hogy igaz legyen az a legkésőbb jövő hét hétfő... Bár már volt aki vásárolt náluk és meg is kapta de gondolom összesen volt náluk 2-3 darab azokat meg megvették,most meg 2 hét a következő szállítmány... De legalább időben szóltak és nem az volt hogy hétfőn várom őket hogy akkor mi lesz aztán semmi és telefonálgathatok,hanem tegnap rendeltem meg,egy napra rá már rögtön szóltak hogy mikorra tudják teljesíteni. Ha tényleg itt lesz 2 hét múlva annyiért amennyiért ígérték akkor nincs nagy baj,az így is alig több mint egy hét csúszás az eredeti "tervhez" képest,az egy ilyen friss terméknél még belefér.
-
mlinus
őstag
válasz
KillerKollar #782 üzenetére
ugyanezt csinálták az 1080 startjánál, a weblapjuk 1-3 napot írt, ehhez képest 3 hét múlva jött a telefon hogy most akkor megérkezett a boltba, kell-e vagy sem
-
KillerKollar
őstag
Pont most hívtak az Aquától,és igen, ők is csak két hét múlva tudják beszerezni úgyhogy ennyit a jövő hét hétfőről... Volt egy ilyen érzésem,de hát ez van,most már kivárom.
-
izomman1
senior tag
Én 263 ért tudom ezt: [link]
Kár, hogy csak 04.28 án lesz belőle..
-
KRoy19
őstag
válasz
KillerKollar #778 üzenetére
-
KillerKollar
őstag
válasz
csibuka85 #773 üzenetére
Annyiban nyugtat hogy ezek szerint valóban volt az Aquának 1080 Ti-je,mert az illető is írja hogy onnan szerezte 280ért. Most azt írják az Asus meg az MSI FE-nél is hogy előrendelhető,de amikor még én rendeltem akkor nem ez volt,szóval lehet hogy lecsaptam az utolsó darabra,ráadásul megint 280ért előrendelhető én meg 267-ért rendeltem
-
chris0000
őstag
be is zuhantak a 1080 X kártyák,legalábbis az msi 223ról-196ra+játék
a 1070esek is kb.egy 10essel csökkentek. -
lucky750
tag
A 980ti ára is 300 volt megjelenéskor. Aztán lement nem sokkal később 210re a G1. Németben pl elejétől olcsóbb volt. Szerintem 1080ti-vel is így lesz, hogy annyiba fog kerülni. Legalábbis remélem.
-
csibuka85
őstag
Ha valaki nem akarna várni vele itt egy ASUS GTX 1080Ti FE.
Csupán 290-értJó a hírdetés szövege , nevetséges.
-
keIdor
titán
válasz
KillerKollar #771 üzenetére
Akkor mennek alá, ha a nyári Vega jó lesz. Ami vagy bejön vagy nem
-
KillerKollar
őstag
Jövő hét hétfő az 20-adika. De mondom nem tudom,telefonon beszéltem velük,rákérdeztem konkrétan a kártyára,ránézett a srác a rendszerükbe és azt mondta hogy most péntek vagy legkésőbb jövő hét hétfőn meg fog hozzám érkezni. Remélem hogy tényleg,így lesz,de ettől függetlenül benne van a pakliban hogy nem jön össze addigra. Most már nem tudok mást tenni csak várni,minden esetre azt láttam hogy megint 280ért árulják én meg 267-ért rendeltem be és meg is kaptam róla a visszaigazoló e-mail-t annyiért szóval szerintem magyar viszonylatban ilyen hamar még jó vétel is volt
Biztos pár hét múlva lesz olcsóbban is,de szerintem már nem sokkal,elvileg kis hazánra 267ezer forintos árat adott meg az NV,szerintem az alá nem nagyon fognak már menni,de aztán ki tudja.
-
KAMELOT
titán
válasz
KillerKollar #769 üzenetére
Alza-n is voltak. Elfogytak. 17-ére várják a szállítmányt. Valószínűleg egy helyről jön az összes.
-
deicide
veterán
válasz
KillerKollar #767 üzenetére
De optimisták, még én sem tudom, mikor jön be hozzám, nem hogy hozzájuk.
-
KAMELOT
titán
válasz
KillerKollar #764 üzenetére
Nincs velük gond!
-
keIdor
titán
válasz
KillerKollar #764 üzenetére
Van és azok.
-
KillerKollar
őstag
Aqua-ékról van itt valakinek tapasztalata? Korrektek,megbízhatóak?
-
törölt tag
válasz
Laraxior #758 üzenetére
Nekem is a fények miatt lesz ilyen RAM, meg deszka is alá ( MSI Z270 Pro Carbon, ala mystic light .
) Fritzek sajnos a deszkát is kitakarították a G.Skillekkel egyetemben Amazonról, csak 20.-ától lesznek újra elérhetőek, pedig már épp nyomtam volna a megrendelés gombra.
Mondjuk én a 170€-s ramot veszem, kivárom azt az egy hetet [link]
-
VTom
veterán
Nekem is az FTW3 tetszik a legjobban, kíváncsi is vagyok rá, mit tud ez a hűtés.
De nekem a 1080Ti kimarad, mostanában nem fogok venni ilyen áron, és egyébként is bőven elég a 1080 1440p 60Hz-re. Idén már csak a ME:Andromeda-t várom, de ha tényleg olyan sz@rul fut majd, mint pletykálják, akkor majd jövőre veszem meg akciósan, úgyis mire normalizálódik a Ti ára, addigra már inkább a Voltára megyek rá.
Úgyis megint meglépik a 2070=1080Ti szintet szerintem.
-
Laraxior
titán
válasz
#16729600 #757 üzenetére
4K teszt? Az mi? 1080p@60Hz
Ram: Őszintén szólva? Tökmindegy
Talán ha levenném 1800MHz-re, meg CL20-ra, akkor erzekelnek valamit...
16GB legyen az a lényeg.
A Crucialt 100€-ert vettem, ez a GSkill most 200€. Semmi valtozas nincs a rendszerben (bencheken kívül) ja, de bocs. Ez ugy világít ahogy akarom -
keIdor
titán
Az a helyzet, hogy egy 250 ezres EVGA FTW-nek én se tudnék szerintem ellenállni, nekem az tetszik nagyon.
Kár hogy ennyiért nem lesz az a fajta...
FE meg kell a francnak, én is úgy vagyok vele. -
KillerKollar
őstag
válasz
Laraxior #748 üzenetére
Ja, félreértettem én azt hittem azt hogy megvan nálunk az első azt úgy érted hogy vettél egyet Amazonról és már meg is érkezett
Amúgy nézegettem Amazonon és mindegyik meghirdetett 1080 Ti-re azt írják hogy out of stock,úgyhogy csak rendelni lehet,aztán majd kihozzák ha lesz nekik... Amúgy a 820 euró az 255ezer forint... Az már korrekt 250 alá nem fog bemenni azon az 5ezer forinton meg nem múlik már szerintem ekkora összegnél. Kár hogy nálunk nem hogy ennyiért de jelenleg semennyiért nincs,az az MSI és Asus ami volt az Aquánál már az sincs úgyhogy most megint semmi. Nagyon remélem hogy a héten megjön már az Iponhoz és nem 1-2 darab hanem kicsit több. Vagy ha 1-2 darab akkor jut nekem 1
-
Laraxior
titán
válasz
KillerKollar #747 üzenetére
Hétvégén nem volt elérhető. Mától lehet rendelni. Kell a rossebnek referencia. Amugyis csak GPU blokkom van, tehát nekem fontos, hogy normális nyákkal legyen, most kivetelesen nezem a vrm hutest is.
Na meg ugye megy ez lejjebb is... 800-at adok érte... Ha custom, vagy valami valogatott GPU-s. Na meg ha el tudom adni az enyémet 400€-ert
Itt szeretik az ilyen egyedi dolgokatPenz is van dogivel... (már nem nekem...
)
-
Laraxior
titán
válasz
KillerKollar #745 üzenetére
Nem igazan. Pontosabban 819€
-
Laraxior
titán
Megvan amazonon nalunk az első 1080ti. FE. 820€.
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok. Látom, hogy kint van a Ti-ből a Founders Edition. Kb mikorra várhatóak a G1 Gaming, meg a Strix, stb változatok?
-
Segal
veterán
Semmi baj nincs ezzel sokkal rosszabb lenne ha egyformak lennenk. Gondolj bele fel sem.kene tenni a kerdest mert tudnad elore a valaszt...
En is a sajat tapasztalataimbol tudok kiindulni. Az utolso 2 kartyam kivetelevel mindig ref verziok voltak mert minek fizessek tobbet. Aztan gondoltam nezzuk meg a customot es szamomra megadta azt a pluszt amihez azota is ragaszkodom. Ki tud teljesen kapcsolni a venti, gyarilag oc, nem kell cserelni a hutest rajta es szamomra aztan most tokmindegy hogy 280 vagy 300 a vege. Nyilvan ha 10 helyett lenne 30 akkor duhongene az ember a plusz 20 miatt de ekkora osszegnel mar nem oszt de mint amivel kezdtem is a hozzaszolasom nem vagyunk egyformak. -
Ijk
nagyúr
Itt vannak a táblázatok:
Wattok Zajszintek Hőmérsékletek
Ezek egzakt számok, talán mindenkinek könnyebb levonni a következtetést mint hogy kinek mi a hangos. -
Segal
veterán
En is gondolkodtam hogy lekattintom az aqua-s asus-t de aztan par ora gondolkodas utan ugy voltam vele hogy kb 2 (max 3)het mulva ha megjonnek a custom verziok mar nagyon bannam. Pedig nagyon jo lenne mar gta online-ba az extra craft de mese nincs ki kell varni a customot
-
KillerKollar
őstag
Nekem jó lenne a Ref is,húzni nem fogom,a hang meg nem zavar volt nekem 2 darab Ref 290X-em is CF-ben
Nem tudjátok ti mi az a hangos
Viszont a 280-at még kicsit sokallom érte,meg várom hogy lehessen kapni Iponnál,mert mindig tőlük szoktam vásárolni. Ennyi pénzért már nem mindegy hogy hova szól a garancia.
-
KAMELOT
titán
Mi a helyzet? Mindenki várta a 1080Ti-t és még senki nem vett kártyát?
-
deter
aktív tag
Sziasztok!
Arról van már infó, hogy az egyedi NYÁKos verziók mikor jönnek?
üdv_
deter -
ScomComputer
veterán
válasz
KillerKollar #720 üzenetére
"Nagyon várt termék" ...
-
KAMELOT
titán
válasz
KillerKollar #720 üzenetére
250k az alzán ha euroban veszed.
És ingyen kihozzák + kapsz hozzá 20k ROG egeret ajándékba.
-
KAMELOT
titán
válasz
ForRedGlory #716 üzenetére
Nekem a hallásom tökéletes mégis itt azt mondják sokan, hogy az FE hangos. Én odatettema fülemet a kártyához és susogást hallottam. Itt meg mindenki azt állítja üvít a kártya. Nem trollkodok. Eljöhetsz hozzám most is egy 780 REF van a gépemben meg lehet hallgatni terhelés közben.
Volt nekem sok kártyám mindegyik szépen csendben ment. Ja és nem 100% ventin kell használni!Vegyél FE kártyát és meglátod nem lesz hangos.
(#718) Keldor papa: Rendelhetsz nyugodtan. Már BP-n van üzletjük. Bárhol megveheted a garanciát nálatok is elfogadják.
-
válasz
ForRedGlory #709 üzenetére
lefizette a gyártók megbízásából a Soros a tpu-t hogy mondja azt hogy szar a FE hogy mindenki a drágább customot vegye!!!
-
TPU tesztben a ref hűtőről
"In gaming, the fan ramps up considerably, reaching almost 40 dBA. In my opinion, this is too much, and temperatures are high as well, reaching the thermal limit almost always as you game, which results in reduced boost clocks."
Kamelot véleménye: [link]
valaki itt füllent...
-
keIdor
titán
Nálunk 27% az ÁFA, kicsit többre számíts. FE 280k itthon, jó kiinduló alap. Lesz 310-315k is egy custom.
Egyébként így hogy minden nap járok Pozsonyba, meg szoktam Brno-ba is menni vásárolni, én náluk vennék ezt is ha kéne. Csak 20% náluk az ÁFA. Lehet Ausztriával is jobban jár az, akinek kell Ti. -
daveoff
veterán
Kint már előrendelhetők a custom kártyák.
[link] -
csibuka85
őstag
válasz
2thletme2day #699 üzenetére
Szerintem igen de már igazából felesleges a DVI. Helyette ott a HDMI meg a DP.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Óvodások homokozója
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Politika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- XFX Speedster MERC 310 Black AMD Radeon RX 7900XTX 24GB 3év Garancia
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Eladó Sapphire Radeon RX 6900 XT Nitro+
- XFX Speedster 319 SWFT RX 6800 16GB
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest