Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Speed® #89499 üzenetére
No para! Tudom mire ültem fel, a lap gyártók még nem állnak a helyzet magaslatán...különösen az ASRock. Kell még 2-3 hónap amig helyre rázódik minden, de jóval jobb minden mint anno amikor kipróbáltam az X370+1800X kombót. Ez volt anno a Z87-nél, skylake Z170-nél és az X99-rõl nem is beszélve.
Igy béta BIOS-al is, alapon , munkában falra kente a véresre húzott (4.9 GHz) 7820X-et.
Jó lesz ez, kell még neki egy kis idõ.
-
Speed®
titán
válasz
snecy20 #89486 üzenetére
Sasmadarunk igazán felfoghatta volna már, hogy neki az AMD = tátott szájjal qkierdőbe rohanás, sose akar neki összejönni. Persze most is beválasztott egy BIOS szinten szívás lapot, aztán szarazamd lesz nemsokára meg ragequit. Csak tudnám ki tart bárki fejéhez fegyvert, hogy early adopterként rárepüljön a friss lapokra..miközben csillió jól bejáratott opció van helyette.
Szereti ha fáj, na. -
snecy20
nagyúr
Hát volt egy olyan félelmem hogy egy, azaz egy értelmes mondat nem fog ezalatt a 8 perc alatt elhangozni.
-
keIdor
titán
válasz
Raymond #89491 üzenetére
Én is úgy gondolom, hogy 2021-ben visszatérek a kérdésre.
Jövőre a 10 magos üstökös nekem nem kell, a Zen 3-at majd meglátjuk, de jövő ilyenkor úgyis mindenki a PS5-re lesz már bezsongva, gondolom én is.snecy20: PCI-E 5.0 jön 2021-ben és nem kell akkora hardveres követelmény hozzá, mint 3.0 -> 4.0 váltásnál. Inkább olyan lesz, mint a 2.0 -> 3.0 volt.
Szóval szerintem az összes X570 lap megkapja majd. Mindenesetre most is csak SSD-vel használod ki, ami meg overkill otthonra itt bárkinek...
-
snecy20
nagyúr
Valószínűleg a PCI-E 4.0 sem lesz annyira nagyon rövid életű, mint amennyire gondoljuk.
keldorpapa88
Már csak azért is jobb egy 3-5 hónapot adni a dolognak, mert még rajta van a cuccokon a felár rendesen.
Ha csak az alaplapokat nézzük, a legolcsóbb olyan X570 amire pénzt is adnék, az közel 100.000 pénz. -
keIdor
titán
válasz
snecy20 #89486 üzenetére
Ezért várnék én minimum őszig, ha váltanék, de nem tervezem...
Egyébként szerintem csak valamelyik beállítás nem jó. Az a rendszer auto beállításokkal 98%-ban kihozza a chipből amit az tud, ennek ellenére piszkálják sokan a bios-t. Valaminek kevés a fesz, vagy valamilyen beállítás nem jó. -
Devid_81
félisten
válasz
snecy20 #89488 üzenetére
Uj HW-nel sajnos ez elofordul.
Tudom ez nem magyarazat semmire sem, de sokszor elofordult mar a tortenelemben, hol az AMD, hol Intel, hol nVidia veszi ki a reszet ebbol.
Tudom AMD azert kimagaslo ezekben, eleg sok beta teszter HW-rt kaptunk mar toluk, Fury, Vega, elso Polarisok is eleinte, Zen1, Zen2, csak igy hirtelen az elmult par evbol.
De hozzateszem a legtobb ujdonsagot toluk kapjuk a tobbi elalszik a regi de jo tech-en, es inkabb azt csiszolgatjak ide-oda.Ez a vilag mar nem arrol szol, hogy tudnak egy adott HW-t tesztelni evekig kiadas elott, mindenki tolja ki az ujabbnal ujabb vackokat magabol aztan a szimpla user meg pislog, hogy mi az amiert penzt adott.
Gagyivilag van ezerrel -
-
snecy20
nagyúr
MiklósSas@Ryzen2 topik
Nálam egész érdekesen alakulnak néha a dolgok. Mindenben stabilnak tünik a rendszer DE: Néha a Cine20 kifagy 1 magon, csontra fagy és csak a reset gomb megnyomása segit. All core stabil, IBT stabil, játékok/munka stabilak. De néhe egyszálon csontra fagy a Cine20...minden auton.
Valamit állitani kell vagy ez a korai platformnak kell elkönyvelni?
Nem, ezt kérem béta-tesztelésnek kell elkönyvelni.
-
Puma K
nagyúr
Vízhűtő szett 2002-ből $300-ért
DangerDen Custom Water Cooling Kit Review
+1:
Summit GPU Supercomputer Enables Smarter Science
Vízhűtőt Intel 486
:
-
keIdor
titán
Wolfenstein: fiatal vér co-op érdekel-e esetleg valakit itt? 25€ körül látom a simát, annyit megér szerintem.
Review-k alapján közel sincs annyira jó, mint a single player only részek, de annyira nem drága ennyiért egy jó kis darálás...29€ meg a Deluxe, elvileg azt elég egy embernek megvenni és akkor hívható más vele ingyen.
Szerk.: Igen itt is van!
The Deluxe Edition includes:
-The Buddy Pass, allowing you and a friend to play the entire game together, even if they don't own the game themselves
-The Cyborg Skin Pack -
keIdor
titán
válasz
DeckardCain #89475 üzenetére
Hát igen, 649-679€ ez.
-
keIdor
titán
-
snecy20
nagyúr
Ennél vadabb szín úgyse nagyon van.
Talán még az a rózsaszín "gyönyörűség" a Yeston-tól. -
Devid_81
félisten
Intel procikban ujabb sebezhetoseg van/volt de allitolag sebessegvesztes nelkuli windows patch megoldja amit kell.
MSI-nek lesz "gyonyoru" 5700XT-je...nem is tudom milyen szinu akar ez lenni
-
snecy20
nagyúr
Háát, ahogy nézegettem a 2080S-ek, és a 2080Ti kínálat alja között már nincs is akkora difi, ami ne érné meg annak aki ebben gondolkodik, és nem is sajnálja rá a pénzt. (pl. MSI Ventus 2080S 275.000HUF vs MSI Ventus 2080TI 360.000HUF) El lett szúrva ez az egész sorozat árazásilag. A Super-ek szintúgy.
-
TTomax
félisten
válasz
keIdor #89458 üzenetére
Igen ez lesz kb a legolcsóbb,és már ez is drágább mint a ref.470-500font között lesznek az értelmes 5700XTk a 2070superek meg 480-550fontig mennek,pont annyival drágább amennyivel gyorsabb.Pont az az 5-6%van árban köztük mint ami teljesítményben.A normális ára meg inkább 350 font az XTre meg 400 a 2070superra,az a jó ár,nem ez...Azért vicces egy kicsit,hogy az 500fontért kiszórt 1080Tiröl nem igen van hova váltani,de a 300-350fontos 1080ról se...a 250fontos vega56ot,meg a 350fontos custom (nitro) Vega64et amihez még játék is járt már meg se említsem...
-
Uraim...
Amikor egy alkatrész visszajön gariból akkor elvileg újra indul a 3 év gari...
Ugye jól tudom ?Itthon az egyik Z97M alaplappal így volt.
Usb problémával küldtem vissza,és amikor vissza jött 3 év garival jött vissza. -
Devid_81
félisten
Az erdekes lesz ha Lisa Su atpattan az AMD-hez, ha igaz a hir persze
-
keIdor
titán
válasz
snecy20 #89448 üzenetére
Sokan azt mondják a GTX-980Ti nem volt nagy szám, mert arra rávert +50%-ot az utód. Csak mindenki a referencia órajeleket nézi.
Valójában meg mindegyik tudja az 1400MHz-et minimum, még a blower ref. is és soknak meg az 1500MHz se okozott gondot. Az már hatalmas ugrás, minden kártyában volt "ingyen" +30-40%. -
keIdor
titán
GTX-1080Ti "újramérve".[link]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Puma K #89443 üzenetére
Nem mindegy, hogy miképp terheled. Maga a vezérlőnek a maximális fogyasztása 12 watt. De ez csak arra az esetre vonatkozik, ha sok komponens csatlakozik rá, esetleg egy vagy több PCI Express 4.0-s SSD, stb. Ezért ilyen esetben a hőmérséklete is magas lesz, mert a légkavaró alacsony zajszintre van állítva. Ha nem kötsz rá sok komponenst, például nem PCI Express 4.0-s SSD-ket használsz, akkor a fogyasztása jóval kisebb lesz, 3-4 watt körüli, tehát nem is fog annyira melegedni, esetleg a venti bekapcsolása nélkül is elmegy. Emiatt van az, hogy valakinek alacsony hőmérsékletű, valakinek pedig magas.
A mi tesztcuccunkban sem volt terhelésnek kitéve, bár a venti néha bekapcsolt, de hűvös volt. Ellenben tényleg, ha raksz rá pár PCI Express 4.0-s SSD-t, akkor bizony két és félszer többet is fog fogyasztani, mint amennyivel normál esetben elmegy.
-
Puma K
nagyúr
-
Puma K
nagyúr
Az AMD nem tudom hogy gondolta ezt az X570-es chipset-et...
Az AMD szerint 95°C-ig rendben van ha addig felmelegszik a chipset... van akinek hajtva 75-80°C-on megy. Másnak meg terhelve 50°C-on megáll. És akkor még nem esett szó arról, hogy milyen fordulaton jár a mákdaráló a chipseten...
A váltás gondolata folyamatosan változik-alakul a fejemben, de X570 chipset-el szerelt alaplapom biztos, hogy nem lesz addig ameddig alternatívát nem találnak a chispet hűtésére... Az X470-es chipset fogy, és minél tovább várok annál nehezebben fogok tudni szerezni Asus C7H lapot.
-
Devid_81
félisten
válasz
Puma K #89438 üzenetére
Ez csak a haverodon mulik, hogy O meddig birja az ilyet.
Fiatalokra jellemzo, hogy sokkal lobbanekonyabbak, es kevesbe kepesek az egyszeru vitat is akar bizonyos "ertelmes" korulmenyek kozott tartani.
Nem vagyunk egyformak, elobb utobb mindenkinek beno a feje lagya, vagy hogy is szoktak mondaniEn a felesegemmel szoktam vitazni, mert egyforma makacsok vagyunk, de szerintem soha az eletben nem tettuk ezt hangosabban mint egy atlagos beszed hangero, valoszinuleg mar igy is marad.
De ugye en 37 O 33, valoszinuleg mar mindketten "oregek" is vagyunk ahhoz, hogy ezt kulturalt keretek kozott csinaljuk -
Puma K
nagyúr
válasz
Devid_81 #89436 üzenetére
Ó, az meglesz mert már egy ideje húzódott ez a történet...
Ez egy 20-22 év közötti hamvas kis fiatalka volt, de ezek után már havernál sem játszik nézzen ki bármennyire is jól meg legyen amúgy... pozitív személyisége
Korábban úgy vitatkoztak, hogy a körfolyosós házban a szomszédok hívták ki a rendőröket...
Az egész úgy indult, hogy Stellaris multi party havernál a hétvégén. Aztán ez menet közben kicsit bonyolódott a fentiek szerint...
Az írásod minden szava és vesszője értékes információt hordozott!
A másik oldal a bulizás közben belvárosból vagy másik országból hívogatja részegen lehetetlen időpontokban a srácot történet volt. Amit többször megbeszéltek, hogy ne legyen ilyen mert semmi értelme ilyenkor beszélni... pláne nem telefonon. Az imádat a gyűlölet kettős pengéjének az élén mozgott...
Nevetni fogsz, de havernak deszkája van autó helyett, mert azzal sokkal gyorsabb a közlekedés a budai belvárosból a pesti belvárosba azokban az időpontokban amikor a munkahelyére megy és haza. Meg nem kevés pénzt spórol. Ha messzebbre kellene járnia dolgozni akkor lenne autója, de így jelenleg neki felesleges.
-
keIdor
titán
-
Devid_81
félisten
válasz
Puma K #89435 üzenetére
Elsokorben baratno upgrade-et javaslok a haverodnak.
Lehetoleg olyanra fejlesszen akivel nem mindennapos a torekeny targyak egymasra/hoz dobalas.Ezenkvul a kokuszolajjal egeszseges taplalkozas alapjait szoktuk becsempeszni a konyhaba, en pl nem sutogetnek semmit a PC-n, hiaba megy 90fok felett terhelve a proci a gepben
Remelem segitettem
-
Puma K
nagyúr
Haver gépét:
-MSI Z170A Gaming Pro Carbon
-i7 6700K
-be quiet! Shadow Rock 2
-2x 8GB/2400MHz DDR4
-MSI Gaming X 1060
-OCZ 240GB
-Seagate 2TB/7200rpm
-EVGA 550W-os bronz táp
-Corsair R300
-5db be quiet! Silent Wings 3 PWM 120előző héten a barátnője megkínálta kókuszolajjal... a gépet bekapcsolt állapotában öntözte meg, de haver gyorsan kikapcsolta...
Mikor mikor úgy tűnt, hogy lenyugodtak a kedélyek egy spejznyi szétdobált befőtt, egyéb törékeny dolog szétdobálása után jött a locsolás meg a frissen vásárolt mechanikus billentyűzet szétszedése és a kapcsolók öngyújtóval való megégetése...
A gépet szétszedtem annyira, hogy a CPU és a rajta lévő hűtő maradt a helyén, a többi pedig ki-le-szét lett szedve. Volt mit tisztítani... de megy a gép
Valamennyire szerencse, hogy a kókuszolaj összeáll 25°C alatt és ekkor már nem folyékony halmazállapotú. -
Devid_81
félisten
Aki esetleg vart a custom Navikra, jon am belole a Yeston-tol is, teljesen jo 3 ventis verzioban
-
keIdor
titán
válasz
ScomComputer #89424 üzenetére
Az van, hogy nagyon meggyozo a jatek.
-
Köszi mindenkinek.
Ami a legfontosabb melyik boltból érdemes vásárolni ?
Elég sok problémás gariztatást olvasok a fórumon. -
Devid_81
félisten
Persze ez az RDNA cucc nyilvan szebb/jobb/gyorsabb mint a regi ez egyertlemu, mert latszik a mar kinn levo Navin, hogy ez mar egeszen jo cucc.
De ha jol remlik a Polarisbol valami erosebb kerult a PS4/BOX-ba mint ami a gamereknek lejott.
Ehhez kepest most a Navi 10 vagy mi ez a 5700-es szeria, ettol nemhogy egy erosebb de gyengebb kerul most az uj konzolokba.
Legalabbis en igy ertelmezem az egeszet.
Oke ott lesz az RT mint extra feature, de jelenleg az senkit nem erdekel, hiszen alig van jatek amiben lehetne hasznalni. -
Raymond
titán
válasz
akoska07 #89415 üzenetére
"NV-től mit vennétek most 1080p-re ?"
1660Ti, kb. egy 1070 teljesitmenye de 6GB VRAM-al. Vagy ha minimum koltseg a cel akkor a sima 1660, meg az is kb 20%+ egy 1060-hoz kepest es olyan 75-80e Ft-ra kijon. Nem sokat esznek nem kell batar hutes rajuk, de en a csend hive vagyok igy minimum felpassziv amit keresnek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Devid_81 #89413 üzenetére
Nincs értelme összehasonlítani, mert nem ugyanazt a grafikai futószalagot használja a PS5, mint amit a PC-k, vagy a régi PS4. Van egy libGNM kompatibilitási mód, de az AAA játékokat nem erre fogják írni. A Sony egyfajta módosított GRAMPS-ot rak a PS5 API-jába. Ez a korábbi évekhez képest annyiban változás, hogy a PS5-től kezdve nincs igazából fix grafikus futószalag. Az alkalmazás határozza ezt meg, és nem csak úgy, hogy bizonyos lépcsőkből compute shaderhez nyúl, hanem konkrétan a feldolgozás lépcsőit az alkalmazás állítja össze. Ha egy program mondjuk nem dolgozik vertex adatokkal, akkor egyszerűen ki lehet dobni a vertex shadert a futószalagból, és ezzel meg lehet szabadulni annak a lépcsőnek az összes hátrányától.
Azt nehéz megmondani, hogy a PC-n hasonló mikorra jön. A Microsoft már nagyon régóta dolgozik a GRAMPS-on, illetve az AMD és az NVIDIA is dolgozik azon, hogy a vertex és geometry shader menjen a fenébe, mert rohadtul nem működnek már, de PC-n, ahol kompatibilisnek kell lenni 5 évre visszamenőleg a hardverekkel, ezt nagyon nem egyszerű ám megoldani. Az AMD és az NV is kétféleképpen oldotta meg. Az AMD úgy, hogy az új futószalag képes legyen megenni a vertex-geometry shadereket, míg az NV úgy, hogy az új futószalag tényleg új, arra bizony speckó support kell, az API oldaláról is, nem működik csak úgy automatikusan, mint az AMD-é. Ők már szembesültek ezzel a problémával, ami a Sony-nak nem probléma, mert az összes PS5 tudni fogja az új rendszert, és azt így tudják használni a fejlesztők. PC-n valószínűleg 5-6 évig megy majd valami hibrid-szerű cucc, ami új is, de meg is eszi a régi shadereket, aztán jöhet egy nagyobb váltás.
-
Vennem kellene egy videókártyát...
Olyan veszett árak vannak az aprón,hogy lehet inkább újat kellene vegyek.
NV-től mit vennétek most 1080p-re ?Na meg...
melyik magyar boltból érdemes vásárolni ?Nagyon rég volt amikor itthon vettem vmit.
-
keIdor
titán
válasz
Devid_81 #89413 üzenetére
Amíg olyan játékok jönnek rá mint PS4-re full mindegy a hardver isten igazából...
Meg nem is lehet 1:1-be összehasonlítani egy PC-vel, más a szoftveres körmyezet.
Biztos lehetsz benne, hogy 3 év után ebből is lesz refresh, addigra pont beérik a 8K, nem ez lesz 6-7 évig a hardver.
Fortnite meg mindenhol erős, de gyerekeknek való kategória jóhogy népszerű mivel sok a gyerek.RTX-260 meg az RX 5700 azért nincs is messze egymástól.
-
Devid_81
félisten
válasz
DeckardCain #89412 üzenetére
Tehat kb annyi lesz grafikara mint egy RTX 2060, ha jol ertelmezem.
Ehhez kepest a 5700 / XT azert erosebb cucc, en azt hittem (naivan) legalabb ilyan szintu VGA lesz benne az uj konzolokban, mert akkor forradalmasitani lehetne vegre a grafikat.
Biztos igy is bivaly lesz...az elso 1-2 evben, aztan onnan megint a konzol fogja majd vissza az egesz fejlodest, es nezhetjuk a Fortnite minosegu sz@rokat mint uj jatek over and over again -
DeckardCain
senior tag
-
keIdor
titán
Kedvcsináló CoD-ra: [link]
-
Devid_81
félisten
válasz
ScomComputer #89407 üzenetére
OCUK araira nem szabad adni
Konkretan azt sem ertem mire fel merik ezt komolyan.
Az osszes uj termek szinte naluk a legdragabb... -
Raymond
titán
válasz
ScomComputer #89407 üzenetére
Szerintem a Strix arazasa semmilyen termek kategorianal nem mervado arra hogy az adott kategoriaban milyen arazas lesz alltalaban. Mindig is eszetlenul dragak voltak.
-
ScomComputer
veterán
válasz
DeckardCain #89405 üzenetére
Ettől féltem,hogy elszállnak majd a custom árak...
-
snecy20
nagyúr
válasz
DeckardCain #89405 üzenetére
Annyiért már jobbfajta 2070S-t is kapni.
-
DeckardCain
senior tag
-
-
Raymond
titán
Az MSI kartyakkal most mi a helyzet? A Ventus az uj belepo es az Armor egyel feljebb van? Nem telesen vilagos az arakbol de a spec-ek es felszereltseg szerint kb igy nez ki. Mert ez a 2070-es 429-ert jol nez ki, de meg a par nap mulva elerheto 612EUR-os 2080 Duke-on is elgondolkodtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gitáros topic
- Hálózati / IP kamera
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- További aktív témák...
- Új, Gamer félgép - ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 13700 + TeamGroup 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Radiolink AT10II vezérlő 12 csatornás RC vevő R12DS 2.4GHz DSSS&FHSS
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M1 / Ezüst / Wifi + Cellular / 128GB / Garancia
- Macbook Pro M3 14" 8/512GB 2027.06.23.iSTYLE jótállás
- Asus RogFlow Z13 i7, 16GB ram, 512 SSD, 3050 VGA
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Update 07.31. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest