Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Puma K
nagyúr
Hátha kicsit felrázom a topikot
Most, hogy az AMD előcsalta a maradék 100-200 MHz-et procitól függően megfelelő hűtés mellett... és finomított az órajel monitorozáson ...
... megkérdem ...
... hogy ....
i9 9900K (ami itt van már nálam) vagy R9 3900X...?
-
Raymond
titán
válasz
ScomComputer #90291 üzenetére
Nalam nincs kilove a fan control az AB-ban de nem fut az AB (mert nem indul boot utan csak manualisan inditom amikor kell) es akkor is a custom fan curve-ot hasznalja a kartya.
-
Raymond
titán
Afterburner kerdes:
Miota jegyzi meg a kartya a venti beallitasokat reboot utan is? Mielott csereltem a kartyat megneztem hogy olyan driver van-e fent ami tamogtja az RTX sorozatot es igen (419.67) aztan updrage-eltem az AB-t (4.61) es beallitottam egy profilt az OC scanner-el plusz egy custom venti profilt. Az AB nem indul automatikusan a Win-el, de a kartya ventije az a custom profilt hasznalja amit beallitottam akkor is ha nem fut az AB. Vagy mindig igy volt csak regebben nem figyeltem ra?
-
Devid_81
félisten
-
Speed®
titán
válasz
proci985 #90283 üzenetére
Van ott még hely nagyobbnak..oldják meg
A hasonló fűtőértékű GTX680ra pl. EVGAék tudtak anno halk/hűvös blowert építeni, a vapor chamber és értelmes méretű bordázat sokat segít. VRMre szerintem ennél a kivitelnél kötelező a direct hőelvezetés, lévén nem éri direkt légáram, FC blokkoknál sem véletlen a kialakítás. Levizezed egyébként vagy barátkozol vele gyári állapotban?
-
ÁdiBá
veterán
Rá beszélt a bratyom a játékra...
Megvettem a Witcher 3 - at . -
Speed®
titán
válasz
proci985 #90281 üzenetére
A blowert szerintem nem átlagos felhasználók miatt erőltetik. WS környezetben nem tudsz több kártyát üzemeltetni egyéb kiépítésben. Az más kérdés, hogy lehetne ezt jobban is csinálni..vapor chamber a GPUn+hőcsövekkel elvezetett meleg a VRM/RAM részlegről, ~teljes hosszon bordázat + nagyobb axiális venti..van potenciál ebben a felépítésben is, ha nem sajnálják ki az anyagot.
-
proci985
MODERÁTOR
hat en nem ertem az AMDt. marmint tenyleg nem ertem.
itt a ref 5700XT. Asus, de igazabol ez csak annyit jelent, hogy van ROG sticker a dobozban es le vannak ragasztva a csavarok.
a kartya 272mm hosszu, szoval kemeny harom milimeterrel rovidebb csak a 290Xnel. amit nem ertek, hogy a VRM ahogy nezem kb a ref 290X szintjen van (kep alapjan), a tapellatas szinten, mikozben 225W a TDPje, a 290Xe meg papiron volt csak 300W alatt.
namost, a hutese fem. tenyleg jol nez kis es a kartya nehez, marmint custom 290X mercevel is nehez. konkretan minosegben kb a HIS es a TUL (VTX3D / PowerColor) OC kartyai voltak hasonloak.
elso ranezesre ez NEM egy kozepkategorias kartya, szoval tenyleg kapott egy 500USD MSRP mercehez illo minosegu hutot. amit nem ertek, hogy miert nem lehetett elhagyni a vapor chambert. 10 eve, a 2900XT ota szornyuek ezek a hutok es kivetel nelkul nem emlekszem egyetlen AMD ref hutore csucskategorias kartyanal, ami barmilyen szinten vallalhato lett volna (kivetel talan a 295x2 es Vega64 a vizhutoikkel).
a blower miatt legalabb 4 centivel hosszabb a PCB, a hutes egesz biztosan nem volt olcso, ennyibol ki kellett volna jonnie egy normalis hutonek. a blackplate minosegre hajszal hijan olyan, mint amit normal esetben 40 euroert az EKtol lehet venni es ami korberohogi az Asus ROG / Giga G1 / TUL OC backplateket is.
btw, EK szokott arulni kulon backplatet, nem ertettem 5700XThez miert nincs. ja mert nem lett volna ertelme.
bonusz: az expansion slot fekete nikkelezett.
-
válasz
hszilard666 #90275 üzenetére
Jól emlékszem,hogy az 5G-ről nem esett szó ?
#90277 Raymond :
Később megnézem.
-
ScomComputer
veterán
Hogy tudunk örülni annak a pár mhz-nek amit az új amd agesa hozott...legalább van miért felkelni reggel..
[link] -
Raymond
titán
válasz
ScomComputer #90233 üzenetére
A teljestimeny jo, az OC scanner ugy lotte be hogy 1995Mhz@1043mV ahol megallapodik es nem is hangos terheles alatt. Az MSI GTX 1070 Quicksilver hangosabb es melegebb volt volt pedig UV-val csak 140-160W kozott evett az 1987Mhz@950mV beallitasokon.
A nem hangos sajnos csak a szelzajra ertendo, ugy tunik van az egyik (vagy tobb) ventinek motorzaja is, a kartya morog es ezt nagyon hallani amikor azon a 40%-on uldogel idle-ben. A Quiet BIOS nem megoldas mert a motorzaj es foleg az ami okozza nem megy el csak epp a venti nem porog 55 fokig. Holnap ranezek majd es azt hiszem csere lesz belole mert ez igy nem OK.
-
Puma K
nagyúr
HA hirdetés:
Szeretném elcserélni Ipon Garanciás MSI RTX2080 Gaming X Trio kártyám egy Radeon5700XT 50th kiadásra Rá fizetéssel(50 000ft)
-
Devid_81
félisten
válasz
Raymond #90263 üzenetére
Nehez szules lesz.
Kell erre varni vagy 3 honapot launch utan, hogy talan kaphato legyen.
Sima Zen2 mar 2 honapos mult es meg mindig van egy par vicces ar foleg 3900X-at nezve.
Raadasul a boost frekivel most nagyon bantjak oket, ha a legnagyobb 3XXX kijon addigra jo lenne ha gatyaba raznak a regieket. -
Raymond
titán
válasz
Devid_81 #90262 üzenetére
Majd meglatjuk mi lesz belole, jo eselyel lesz par alibi darab leszallitva hogy azt lehessen mondani hogy "available from Sep 30" vagy amikortol elerheto lesz. Mert egyelore azt a 3900X-et se tudjak rendesen szallitani amibe ket hibas chiplet megy es 4.6Ghz-re kene boost-olni ezert nekem vannak ketsegeim afelol hogy normalis mennyisegben tudnak szallitani egy 3950X-et amibe ket hibatlan chiplet kell raadasul 4.7Ghz boost-al.
-
Devid_81
félisten
AMD Ryzen 9 3950X Spotted at etailer - available September 30th
Tehat akkor nem minden jon 7.-en
-
Devid_81
félisten
Gigabyte Gaming RX570/4GB-hoz volt valakinek szerencseje kozuletek?
Mennyire lehet rossz/jo?Ugy nez ki szereztem egyet, iden Juliusi vasar, garival szamlaval olcson.
-
Puma K
nagyúr
Na jóól van
The kraken made of chocolate
-
Puma K
nagyúr
Nem, és 3,9-4,4GHz között vannak a 2600X-ek.
CPU-Z szerint: [link]
Az elsőnél az SMT le van tiltva így 6/6-os a proci, ráadásul 1 magon tudja az 5882.97 MHz-cet, a többi mag 2614.65 MHz-cen és ez alatt ketyeg.
"Latom a biciklisek mar akko is problema volt"
Komolyan amilyen agyhalott idióta emberek vannak... simán jogsihoz kötném minden szir-sz@rnak a használatát amivel közlekedni lehet... és ezek közlekednek is fogalomban, úgy hogy némelyiket nem is látod, mert este sötét ruhában bármiféle lámpa-fényvisszaverő csík nélkül halad...
-
Raymond
titán
On Board with Mike Hawthorne at Le Mans 1956 | D-type Jaguar
Latom a biciklisek mar akko is problema volt
-
ÁdiBá
veterán
Ryzen 3700X 5000 pont
Ryzen 3800X 5500 pont
Intel i9 7900X 5600 pont
Ryzen 3900X 7200 pont
Az eredmények OC alatt értendőek CinebenchR20 alatt.Bár ezek az eredmények nagyon sok más tényezőtől is függnek.
De lényegében a 3800X felveszi a versenyt a nagy Intelekkel bizonyos helyzetekben, teszi ezt úgy, hogy játékokban még jobb is.Viszont ez a 3950X nekem tetszik...
(#90251) ÁdiBá HEDT-nél jobbak játékokban... Az más tészta, hogy nem arra kell a rendszer elsőnek.
Most mértem én is párat a saját rendszeremmel, nem csoda hogy sir az Intel. Csunya öklöst kaptak a fiúk...
-
Puma K
nagyúr
válasz
akoska07 #90242 üzenetére
E-bay-en is újak mennek annyiért vagy azok már használtak?
"Tudok 500-ért 3900X-et is."
500 GBP-ért nem buli, inkább 500 EUR-ért már az
A Ryzen 3000 topikjában volt valami varázs rövidítés-szó (most nem találom a topikban...) amitől függ, hogy mennyire meg hány magot enged boost-olni az alaplap és mekkora fogyasztás mellett.
Ezt is frissítik adott AGESA-BIOS verziókkal, de egy korábbi verzió engedte magasabbra menni az órajelet magonként. Viszont legutóbb gyártótól függetlenül ez a boost érték csökkent.
-
-
Puma K
nagyúr
válasz
akoska07 #90240 üzenetére
Itt átszámolva ~353 GBP a 3800X
Ha a 10 magos alatt a 3900X-re gondoltál, akkor az 12 magos
-
Puma K
nagyúr
-
snecy20
nagyúr
"7 hónapon keresztül, minden hónap 7-én jön egy 7 nm-es AMD termék"
Jött ma valami AMD-től? Vagy marketing-szemfényvesztés volt ez is?
-
DeckardCain
senior tag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ScomComputer #90226 üzenetére
akkor valszeg az a baj.
nezd, 10+ eve hasznalok AMD vidkarikat (egy fel eves NV kiterovel), voltak nagyon necces idoszakok amikor volt dualbootom tesztelni az eles rendszerre telepites elott, de annak mar tiz eve.
egyebkent win7 se szerette a folyamatos csereket.
(#90229) ScomComputer: minden hetfo reggel 15 pernyi anyazassal indul a rendszer, amikor a hetvege alatt a HP laptopom elfeledkezett az USB3.1es docking stationrol es nem hajlando felismerni a harom kulso kijelzom. a laptopban egy quadro (960 varians) is van.
szoval nem, a win7 sose volt jobb.
mielottmeg: ez a ceges laptop, egy 3000+ euros mobile workstationrol beszelunk, amin legalabb 1500 euronyi kiegeszito log.
-
ScomComputer
veterán
Emlékeztek még anno a Windows 7-re,milyen nagy csoda volt és mennyire jó....de szerettem...
-
snecy20
nagyúr
válasz
Devid_81 #90227 üzenetére
Egyébként őrület hogy manapság egy friss Win10 telepítés után mennyi energiát bele kell rakni abba, hogy kiírts minden olyan felesleges szemetet az oprendszerről, ami csak elveszi a CPU-időt és foglalja a memóriát.
Nem is beszélve arról, hogy lassan pofátlanság határát súrolja, hogy a Microsoft mennyire fogni szeretné a user kezét, hiszen hát az nem tudja mit akar a gépével. Sokat romlott a helyzet azóta, mióta 4 éve felraktam a Win10 akkori kiadását. -
Devid_81
félisten
válasz
ScomComputer #90226 üzenetére
Jah hogy jah, lassan nem artana uj windows, ki tudja maga a windoZer is mar mihez mit toltott le.
Ha fenn van Puttana, ize Cortana gepen es arra gondoltal egyszer par eve, hogy majd kiprobalnal egy AMD-s rendszer,t akkor mar van fenn AMD-hez minden, es nem is tudsz rolaSzerk: viccet felreteve, maga a windozer is olyan dolgokat szed le neked mint "frissites", hogy csak nah, szoval siman lehet fenn csak nem tudsz rola
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ScomComputer #90224 üzenetére
wat
oke, ilyet meg nem lattam
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ScomComputer #90219 üzenetére
szed le a maradekat reg cleanerrel.
-
DeckardCain
senior tag
válasz
ScomComputer #90217 üzenetére
Jómagam is majdnem besz*ptam.
.
Még 2060-at akartam venni márciusban, aztán más lett belőle, szerencsére.... -
snecy20
nagyúr
válasz
ScomComputer #90219 üzenetére
Még ilyennel én se találkoztam...
Tud érdekes dolgokat az AMD, pedig hát a szoftvereiktől várnánk a nagy megváltást.*********************
Ez viszont nagyon kemény volt!
F2@Monza
-
ScomComputer
veterán
válasz
snecy20 #90218 üzenetére
Most meg nem tudom feltenni a ryzen master-t azt írja, a gépen van és soha-de soha nem használtam még....
Az amd is elmehet a k.anyába a kezdetleges driverivel meg az össze szoftverével együtt .....
A nálam volt 2db 5700xt ből is tele volt bug-al a driver,ha kikapcsolt a monitor(több monitoros rendszer) akkor pl csak 1 kapcsolt vissza alvó állapotból,meg a többi sz@r amit tolnak ők is...de még így is szeretem őket...de akkor is b@sszák meg...Most nagyon felhúztam magam...
-
snecy20
nagyúr
válasz
ScomComputer #90217 üzenetére
"beszopattak a sugárkövetéssel''
Há' nagyon be.
-
ScomComputer
veterán
válasz
ScomComputer #90212 üzenetére
Jó lett 24 óra múlva,igazuk volt..
(#90216) DeckardCain: a 1080Ti,milyen jó kis vga,minek is adtam el anno....beszopattak a sugárkövetéssel,úgy mint másokat is...a k.anyjukat...
-
DeckardCain
senior tag
-
-
Raymond
titán
válasz
ScomComputer #90212 üzenetére
Ne panikolj, itt olvashattad a PH-n hogy minel melegebb annal jobb, tudod, a hatekonysag miatt
-
ScomComputer
veterán
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Puma K #90206 üzenetére
mar honapok ota.
a 290X Matrix Platinum lehalt memoriahibaval meg valamikor talan aprilis kozepen (?), azota a szinten vizezett VTX3D X egyedul tette a dolgat. vizesblokkal ez kb egy 580 4GB teljesitmenyet jelentette. 4+ eve van meg ez a kartya is, 1080pt dicseretesen birta egyebkent, meg Far Cry 2ot eyefinityben.
CF mar igazabol harom eve nem az igazi es utobbi evben kb a Far Cry 5 / New Dawn volt amiben ment rendesen. itt volt sajnos az ideje elengedni.
snecy20: vizezett 290X CFet is ki tudta hajtani, amig skalazodott a CF, az se volt lassabb
. harom 60Hzs kijelzom van, szoval amig 60fps megvan addig nincs problema, VRnel meg nagyon ugyelnek a fejlesztok a tobbszalasitasra szoval ott se problema a 90Hz meghajtasa.
1080pben ez lehet suboptimalis kombo lenne, de ahogy neztem 1440pben mar csak par jatek erintett, 4Kban meg kb eltunik a maradek CPU limit is.
persze, jo lett a 3. gen ryzen, de igy ket es fel evvel a start utan messze nincsenek olyan anomaliak, mint a startkor.
Devid_81: Project Cars2ot elvileg VRben vinnie kene very high / no post process 1.5SSAA / 90FPS beallitasokkal. ha ez megvan, akkor reszemrol eljott a nirvana amig Far Cry 5ben tovabbra is megvan a 60fpsem 5760x1080 / very highon
.
-
snecy20
nagyúr
válasz
proci985 #90207 üzenetére
Arra majd azért kiváncsi leszek hogy az 1800X meg tudja-e majd hajtani rendesen.
Szerencsére a 3700X-nél azt látom, hogy nem lógatja már a lábát a VGA., hanem tud pörögni 97-99%-on.
Az első generációs Ryzennél még tapasztalni olyat - legalábbis ezt írták többen - , hogy a GPU csak 90-92%-os terheltségen megy. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Devid_81 #90202 üzenetére
erre jo az epitett vizhutes
koszi, blokkot meg nezek, valszeg vizezem mert ugy biztos nem impulzuscserelem az 5900XT launchkor.
snecy20: ja, vegulis tenyleg bekovetkezett az, amivel szamoltam, hogy stabilizalodik a keszlet es osszel az elso akcioban behuzok egyet.
az 1080tit tavaly ota neztem, a topikbol volt egy amin komolyan gondolkodtam, hogy le kene ra csapni, aztan gyozott a jozan eszem.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Devid_81 #90202 üzenetére
Cseréld is le gyorsan amid van, irgum-burgum!
proci985
Valószínűleg ez így jobban alakult neked, Pascalok már kezdenek lemaradozni., így 2019 vége felé haladva a 1080Ti már akkoris csak a múltat jelenti, ha még elég izmosnak tekinthető. de ha az ember újonnan fejleszt, akkor jobb az aktuális generációból válogatni.
-
proci985
MODERÁTOR
na talaltam egy bontott dobozos ref 5700XTt 400 euroert (erre azokra ugyanugy van gari / jotallas), szoval uton az uj kartyam. sajnos Asus, de gyakorlatilag egy normalis custom arabol megall az egesz egy vizesblokkal.
koszonom mindenkinek a segitseget es tamogatast az utobbi evben, kicsit elhuzodott
kicsit deja vum van, mint amikor 6600GTt akartam venni (es 1600pro lett), amikor immar pciEs 6600GTt akartam venni (es x800gto lett), amikor 8800GTt akartam venni (es 3870 lett), vagy amikor a masodik 970 G1 beszerzese helyett vegul ket 290Xem lett. most meg a vizesblokkos 1080TI projektbol lett 5700XT.
Új hozzászólás Aktív témák
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nők, nőügyek (18+)
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- iPhone topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Új, Gamer félgép - ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 13700 + TeamGroup 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Radiolink AT10II vezérlő 12 csatornás RC vevő R12DS 2.4GHz DSSS&FHSS
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M1 / Ezüst / Wifi + Cellular / 128GB / Garancia
- Macbook Pro M3 14" 8/512GB 2027.06.23.iSTYLE jótállás
- Asus RogFlow Z13 i7, 16GB ram, 512 SSD, 3050 VGA
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest