Új hozzászólás Aktív témák
-
FireShadow
senior tag
Most tesztelek elöször 3dmark vantage-l, fullhd-s teszteket csak pár nap mulva tudok adni, de 1680x1050-en kipróbálnám. Milyen beállításon szoktatok benchmarkolni?
1gigás MSI HAWK a teszt alany
-
Lacc88
senior tag
Csatlakoztam egy gtx 460 giga OC-vel én is a táborba !
4890-ről váltottam , és nem csalódtam ! -
-
-
soma165
tag
ma megkaptam uj videokártyám
Gainward gtx 460 768MB
tul vagyok elsö 3d mark teszteken
3d 06: 17.468 pont
vantage: 14.512pont
azt szeretném kérdezni ezen eredmények megfelelöek e ettöl a vga tól? -
válasz
ALONSO11 #4060 üzenetére
még egy gondolat, a homályos textúrák és a beakadás is lehet HDD / RAM gond miatt - akár azért, mert lassú / kevés, akár azért, mert vmi minimális gond van velük, ami lassabb VGA mellett nem jelentkezett. sajnos mást nem tudok javasolni, meg kell próbálni másik HW-rel. legegyszerűbb talán a több RAM.
-
Üdv
Beléptem én is a táborba egy Gigabyte gtx460 oc 768-as karival.
Eddig szimpi ,csendes kis kari ,eddig a "vörös" táborban laktam ,de ez tetszik elsö körben.... "oc" álltalában meddig szokott elmenni ezeknél a kariknál? S van valami specialitás amire kell figyelni? Default 3trémark06 ban 21,9k 870/200 23,5k feszhez egyenlöre még nem nyultam (msi afterburner) ,meddig lehet azt eltolni biztonságosan? Kiváncsi vagyok a kari végére.... de ugy tűnik alapon is elég lessz mekem a teljesitménye.
-
sakto
őstag
Hali
Na én is beléptem a GTX 640-táborba
[link] -
Cadal
őstag
válasz
Ferko75HUN #4084 üzenetére
A kártyához mellékelt kábellel, könnyedén tudsz csatlakozni a második tápaljzatba is!
(hűű, ez de fura mondat lett)
-
Robez88
tag
Sziasztok!
Szerintem ez az ár már kellően baráti: Gainward GTX 460 768 MB @ Ipon + még 1000 Ft Pick Pack Pont átvétel...és 3 garos kártyád van!
Van valakinek ilyen kártyája, illetve tapasztalata vele?
Remélem mennek lejjebb is még az árak
-
Ferko75HUN
senior tag
Még egy valamiben szeretnék tanácsot kérni.
A tápomon (Chieftec GPS-450AA-101A ) , egy db PCIe -csatlakozó van ,
viszont a 460 GTX-nek, 2 db 6-os pin csati szükséges.
Ezt, hogy tudom megoldani? A kártyához mellékelnek esetleg átalakítót-elosztót ?
Elnézést, ha láma a kérdés, de tényleg nem vagyok egy technikai zseni. -
smkb
őstag
Hát gyerekek egyre barátságosabb a GTX460-ak ára. ..ponon a Gainward Bliss GTX460 768 mg 40.011 ft (olcsóbb hd 5770-ek árszegmense) ... az 1gb-os Palit meg 53.000.. nagyon durván baráti árak.
-
TTomax
félisten
válasz
Ferko75HUN #4075 üzenetére
Ne cserélj semmit... tökéletesen kiszolgál még az a gép egy jó darabig...nem kell oda core I3/5/7-es új rendszer egy 768-as GTX-hez,úgy sem érzel belőle semmit játékokban,viszont jó sokba kerülne,a procit kicsit rángasd meg az menjen amit bír alapfeszen,meg a RAM-ot vedd meg amit kinéztel (ha lehet 2X2G-t) és jó napot,ha esetleg még marad pénzed ,és gyorsítani akarsz akkor vegyél egy ssd-t...
-
katt777
félisten
Köszönöm a konstruktivitásodat.
Az nem az én hibám, ha nem érted, mit írtam.
Amilyen gyorsan válaszoltál, csodálkoznék, ha egyáltalán figyelmesen elolvastad volna.
Ha találtam volna olyan tesztet, amilyet keresek, nem kértem volna. Lehet, átsiklottam felette, amikor olvastam a topicot, de legalább belinkelhetted volna, ha vannak kihajtási tesztek, akár játékokkal, de maximális graf. beállításokkal, CPU-kihasználtsággal. Már ha a segítőkészségnek a minimális szikrája meglenne benned.
Ha mégis úgy véled, hogy vannak érveid, akkor továbbra is szívesen fogadnám, de ha csak puffogni tudsz, amiért valaki kérdezni merészel bármit is, tényleg jobb, ha nem válaszolsz. Legalább megismertem a zöld pökhendiséget.#4080: És miután sorra bizonygattátok, hogy tuningolni kell egy i7-et is, azt ajánlod, hogy nem kell core i konfig egy 460GTX alá. Talán tényleg jobb, ha nem adok a véleményedre.
-
TTomax
félisten
válasz
katt777 #4076 üzenetére
Reménytelen vagy....ömlik belőled a marhaság,csaponganak a gondolataid és három hozzá szólásod után már nem is arról beszélsz amiről az egész szól..mindent tudsz,ki sem kell próbálni,visszaolvasni luxus,pl Sárpaccal,vagy SzlobiG-vel készült tesztjeinket.Az életben nem reagálok a hozzászólásodra többet,kérlek te sem tedd,erre se.. remélem nem veszel 460-at és osztod itt az imát... bye!
-
sakal83
addikt
válasz
Ferko75HUN #4075 üzenetére
A procira gondolt szerintem.
3.4-3.6 ghz-es 2magos kellene legalább, de inkább 4 magos.
De ha felhúzod a procid 3.2-re,akkor szerintem elégedett leszel.
Vagy Gigabyte OC-t, vagy az előzőekben említett MSI-t javaslom, bár ha nem akarsz tuningolni, akkor bármelyik jó. Zotac, Palit stb.
-
katt777
félisten
Nem igazán fogtad a lényeget. Neked +1X:
1: A játék grafikonok is megtekinthetők a honlapomon, mindből az derül ki, hogy ami miatt esetleg erősebb CPU kellene esetleg egy VGA alá, az minden esetben az optimalizálatlan engine-eknek köszönhető (mint te magad is megállapítottad), tehát nem igaz önmagában az az állítás, hogy CPU-limites lenne egy 460GTX konfig (és talán még egy SLI sem). Már unom újra elmondani, de még egyetlen játékot nem láttam, amely a processzorom erőforrásainak több, mint 25%-át használta volna, ami azt jelenti, hogy rendes kihasználtság esetén a HD4870-nél 4X gyorsabb VGA (amibe belefér a 460SLI) alá is alapon elég kellene legyen egy i920. Ilyen VGA híján nem tudom letesztelni.
2: Abból viszonyítok, amit ismerek, azaz tudom, mennyivel gyorsabbak az erősebb VGA-k/kombók, mint a jelenlegi VGA-m, mivel kihajtás tekintetében mérvadó teszteket itt SzlobiG 2 Vantage-tesztjén kívül senki nem mutatott nekem (viszont azok meg éppen nem nagyon használják a CPU-t).
3: Éppen azt kértem (többször), hogy akinek jut rá ideje, mutasson nekem 460GTX/SLI teszteket CPU-terheléssel (lehetőleg magonként), eltérő CPU-órajeleken, és éppen azért kértem, (ezt is írtam többX), hogy ne következtetnem kelljen, hanem tudjam, érdemes-e SLI-be beruháznom, vagy sem. Erre te is megrósz a kérdéseimért ahelyett, hogy érdemben válaszolnál rájuk.
Neten sajnos nem nagyon találtam maximalizált teszteket. Mivel a tessz. kb. 40%-ban lassítja a VGA-kat, leginkább DX11 tesztek lennéne mérvadóak.
4: És miben porolod el az 5970-et v. a 5870CF-t? CPU-limites beállításokkal? Az eddig a neten látott tesztek alapján, kihajtott beállításokkal én ezt nehezen tudom elképzelni, mert annyit láttam, hogy az 5870-et ugyan elkalapálja a 460SLI, de távolról sem annyira, hogy megverje a két erősebb AMD kártyát (nem is beszélve a Vantage PhysX-előnyéről pl).
5: Nem bizonyítani akarom, hogy nem CPU-limites egy 460GTX/SLI konfig, hanem tájékozódni szeretnék, még mindig, miközben még mindig senki nem mutatott semmit, csak harsogjátok a CPU-limitet bármiféle bizonyíték nélkül. Talán mindenki fél, hogy kiderül, nem is olyan izomállat a VGA-ja, hogy CPU-tuning kellene alá?
De ha ennyi segítőkészség van a topiclakókban, ígérem, hanyagolom a témát.
Frz: Ezek alá a kártyák alá már ajánlott valami Core i konfigot tenni. 1GB-os verzióban akkor gondolkozz, ha nagyobb felbontást akarsz használni idővel.
-
TTomax
félisten
válasz
katt777 #4073 üzenetére
A tuningolt 460 SLI-m alig marad el egy alapórajeles 5970-töl...söt itt-ott még egy 5870CF-et is elporolok,lehet persze vitatkozni,milyen beállításon meg hol,de sok értelme nincs.Gyönyörű szép színes grafikonokat készítettél szintetikus tesztekről amivel nem megyünk semmire,pl a heavenröl,amiről köztudott hogy a vga-n kívül nem terhel semmit,olyan terheléseket játékban sosem kap,nem tudom ebből hogy lehet a cpu terhelésre következtetni...
Ezzel itt nekünk (sli-cf tulajok) éppen semmit nem bizonyítsz be,főleg nem hogy egy single vga teljesítményéből vonod le az több kártyás rendszerekét.Készíts teszteket több kártyával,persze akkor sem heavennel meg démárkkal.Mert ezekből az égegyadta világon semmire sem lehet következtetni. -
katt777
félisten
válasz
JoolsNOS #4047 üzenetére
Nekem alapból felmegy 3-ra, 4GHz-en még 5FPS is megvolt! (Max, nem átlag.
)
Most mindenféle csere drága, még a szimpla vásárlás is.SzlobiG: Cseles vagy.
Látom ám a VGA-dat az adatlapodon!
A GTX460SLI távolról sem éri el ezt a sebességet, és akkor még ott van a CPU-kihasználtság, ami meglehetősen alacsony Vantage alatt (egyébként nyilván nem erre a szerény felbontásra, ill. 1 monitorra tervezték a karidat). Linkelek be grafikonokat.
3DMark Vantage CPU-kihasználtság
Unigine Heaven CPU-kihasználtságA fentiek alapján továbbra sem érzem úgy, a HD4870 és a 460GTX közti sebességkülönbséget ismerve, hogy akár egy 460GTXSLI alá is kevés lenne egy alap órajeles core i 920, HA az engine-t rendesen leprogramozzák a CPU kihasználásához. Még mindig az a baj, hogy ezt a játékgyártók nem teszik meg (és ezért javasoltam a tesztel alatt a CPU-maghasználat monitorozását).
Amúgy, ha valóban tuningolt i7 kellene már egy 460GTX alá, most pár évig egyetlen új VGA-t sem adna ki egyetlen gyártó sem. Legföljebb a játékgyártók lesznek meglőve, ha a userek majd azt látják, hogy hiába vesznek egyre erősebb VGA-kat, az egyre irdatlanabb CPU-limit miatt nem gyorsul jelentősen a gépeik grafikai teljesítménye. Persze csak, ha igazuk van azoknak, akik szerint CPU-limites már egy GTX460 is.JoolsNOS: A kevés cache és RAM a hunyó Alonsonál sztem. Ezek szoktak akadást eredményezni, ill. stabil, de nem kiegyensúlyozott tuning. Természetesen a friss program és driver sem zárható ki.
Frz: Előbb lehet, célszerűbb lenne gépet fejlesztened, máskülönben nem lesz túl gyors az új kari sem, főleg ebben a felbontásban.
-
TTomax
félisten
válasz
Ferko75HUN #4071 üzenetére
Egy 768-as MSI cyclon-nal szerintem meg lennél elégedve,de a procidon húzni kéne úgy 3Ghz-ig nagyjából...
-
Ferko75HUN
senior tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni!
GTX 460 vásárlásán gondolkodom.
A configom: Alapl: G.Byte P35 Ds3p
Cpu: Dual Core Intel Core 2 Duo E6550, 2333 MHz
Ram: Geil ultra DDR2-800 MHZ 2048 MB ( ezt cserélem: 4096 mb 1066 mhz)
Táp: Chieftec 450 w
Gpu: Msi Nx 8800 GT Zilent
Monitor: Lg ( 1440x900 )Nem vagyok nagy szaki, ezért kérdezek. Minden alapon megy, nem tuningolok.
Amennyit itt olvastam, gondolom elég a 768 mb.
Tudtok jó szívvel ajánlani nekem valamit? Pár ezer ft. különbség nem számít.
Ja általában, Crysis wars-t tolom, ami néha diavetítő módban megy.
Előre is köszönöm, ha valaki válaszol. -
makkai
aktív tag
válasz
sakal83 #4068 üzenetére
Az igaz, mert a 285-el van egy szinten.
Csak Én úgy vagyok a vga cserével, hogy + 10-20%-ért nem nagyon érdemes cserélni, hőmérséklet és fogyasztás ide vagy oda.
Legalább 50% -os ugrásoknak van értelme v. nagyobb.
Pl. Én most 9800 GTX-ről váltottam 1 GB-os MSI CYCLONE-ra.
Ennél 50-70%-os gyorsulást tapasztaltam, aminek van értelme. -
sakal83
addikt
válasz
Zoli1222 #4066 üzenetére
Akkor éri meg, ha gtx280 eladási áránál 20%-nál többet nem kell fizetned.
makkai: : Azért egy 15-20%-al jobb teljesítményben a gtx460 + kisebb fogyasztás, halkabb, dx11, garancia, jobb eladhatóság a későbbiekben
Mondjuk én megvárnám a 6os ATI szériát, ha nem szeretnél mindenképpen Nvidiát
-
Zoli1222
őstag
Szerintetek megéri 1 Zotac gtx280 Amp-ot lecserélni egy 1GB-os giga 460gtx oc-ra?
-
Keksz03
senior tag
-
zolisx4
őstag
Valaki próbálta már a 460 as 768 mb os kártyával az F1 2010 et ??
Nekem elég szépen vannak benne pici szaggatások -
FireShadow
senior tag
-
helkis
veterán
válasz
ALONSO11 #4049 üzenetére
húzva van a rendszered? a kingmaxokat vedd vissza 800-mhz körül értékre..
ha alapon van minden és hibázik akkor egy alaplapi biosupdate-el is lehet hogy orvosolhatók a problémák.. vagy még nme érett meg a driver a F1 2010-hez, tehát ha másban nem jön elő a hiba akkor várnod kell mindössze.. -
válasz
ALONSO11 #4049 üzenetére
nem egy halálra polírozott játék ez az f1 2010, simán lehet, hogy az első patch javítani fogja. a RAM-kifogyást is el tudom képzelni, amit tzsolesz írt, ill. a HDD is lehet lassú, és az sem kizárt, hogy a kártyával van vmi minimális HW gond. a kártya vizsgálatához javaslom a Unigine Heaven demot, ill. valamelyik STALKERt vagy a METRO 2033-at, a többit sajnos csak eszköz csereberével tudod ellenőrizni.
-
faranus
aktív tag
sziasztok az ipon oldalán láttam hogy a GIGABYTE GTX460OC 1GB ára megy lefelé szerintetek fog még menni vagy marad a kb 58k áron?
-
JoolsNOS
veterán
válasz
katt777 #4044 üzenetére
Mert mi a baj vele?
Amúgy néztem én is azt a tesztet, és tényleg nagyjából ugyanazt tudták, de az intel ára azóta sokat csökkent és bőven olcsóbb. Pedig régebben mindig az amd volt jobb ár/érték arányban. Most viszont kicsit drága lenne egy lap-proci-ram kombó csere"Az keménykedjen tuninggal, akinél 25FPS felett fut a 3DMark06 CPU-tesztje!"
Szerintem már az is keménykedhet akinek 2.5 felett megy -
Archanon
őstag
válasz
katt777 #4042 üzenetére
Sajnos tudok róla, lesz is konfigcsere [muszáj lesz, nem csak VGA miatt], csak nem most. De amíg ez így marad, szeretném az e6500-al a lehetséges maxot kihozni a kártyából. 3,3GHz-n egyelőre jó lesz, idővel veszek rá valami komolyabb hűtőt, kap majd többet is. Azt elvagyok vele.
-
katt777
félisten
válasz
JoolsNOS #4043 üzenetére
Jogos, és a különbség még nagyobb is. Haver most vett Phenom955-öt, 1 szóval összefoglalva: szörnyű!
De ha megnézed a PH! tesztjét, még a Core i3 is szépen elverte a Phenomot, ha nem kellett valaminek fix 4 mag, márpedig a játékok többségének nem kell. Egyébként megnéztem, a legolcsóbb i7 csak 44%-kal drágább a legdrágább Phenomnál.
-
katt777
félisten
Kijelentésed minden reális alapot nélkülöz. Én pont az vagyok, aki, ha már erős VGA-t vesz, akkor ki is akarja használni.
SzlobiG: Persze, azt értem én is, de a VGA-m kihasználtságát illetően azoknak semmi értelmük.
helkis: Ha már így rákérdeztél, úgyis kellett volna írnom, mert mások sem értik. Azt tekintem kihajtásnak, ha a procim minden magja/szála 100%-on dolgozik, akárcsak a VGA. EZ a kihajtás, ami nyilvánvalóan egy ideális állapot, mert a programozók nem veszik a fáradságot az eléréséhez, és ezért ér játékra még mindig többet egy széthajtott 2 magos proci, mint egy akárhány magos egyéb, alapon. Végeredményben tehát leginkább engine-limit-ről kellene beszélnünk minden játék esetében, de pl. 3DMark06 is csak 1 magot terhel (SM2), ill. 2 felet (HDR), mégis megvan a VGA-m kihajtása 99%-ban (HDR) 1.6GHz-en (i7-izom
). GTX460-hoz talán kellene 2.1GHz, de még nem tudom megnézni.
Az "architektúra-limit"-ről már beszéltünk nemrég.
(I)Bármely(/I) AMD után lehidalhatsz egy i7-től, főleg játékok alatt.
Amúgy én még egyetlen játékot nem láttam, amely 2 full terhelt magnál több erőforrást használt volna a procimból, akárhány szálat használt is, ráadásul 4 szál normális használata is elég ritka még, a 8-ról nem is szólva, ezekből csak annyit nyerek (amit te is érezhetsz HT ON), hogy a rendszer átmegy ezekre szükség esetén, így több erőforrás jut a VGA alá.Végeredményben csupán azt szeretném megtudni, hogy egyrészt kihajtaná-e a GTX460-at a konfigom alapon (ebben egyébként már biztos vagyok), illetve, hogy megérné-e SLI-be beruházni, amit viszont csak normális engine-ekkel lehetne tesztelni (esetleg Vantage), mert ott van pl. a Call of Pripyat, amely faszán DX11-es, és csak 1 CPU-magot használ (a többi 7 meg kényelmesen sziesztázik
), tehát nagy eséllyel nem sokat nyernék vele SLI esetén (és még nincs is maxra téve minden beállítás). Mindenesetre ennek eldöntésében nem sokat segítenek az itteni tesztek, amelyek nem maximális beállítással futnak, ill. emellett a harsogás, hogy mennyire kell tuningolni a procit, miközben valójában senki nem nézte meg.
Semmire nem megyek azzal, hogy 20-adszor is leírja valaki, hogy miért tesztel default beállításokkal, mert mint én is leírtam 20X, az engem egyáltalán nem érdekel.
Tehát még mindig várok FullHD v. legalább 1680x1050 Vantage teszteket (és persze GPU-scoret!) extreme beállítások, max. AA & max. AF mellett különböző i7 (vagy legalább core i) sebességek mellett, ill. ugyanezt SLI-vel (CPU-mag kihasználási grafikonnal). Előre is 1000 köszönet annak, aki beszámol róla.
(Ill. olyan játék-teszteket, amelyek szintén minden maxi beállítással futnak, szintén CPU-magok kihasználási grafikonjával az értékelés végett.)
Archanon: Most már csak más CPU-sebesség mellett kellene látni, hogy van-e CPU-limit. Egyébként sajna a te procid azonos órajelen jóval lassabb még a wolfiknál is, nemhogy a core i-knél, amelyekkel talán magasabb eredményeket is kaphatnál (nálam legalábbis ez volt a tapasztalat E8400 vs. i7, de HD58xx topicban is).
siriq: Még csak kipróbálni sem akarom!
Hatásfoka is megvan?
-
JoolsNOS
veterán
Ennyire jobban teljesít a béta driver, hogy így eröltetitek?
-
TTomax
félisten
válasz
ADAM1337 #4038 üzenetére
Játékok alatt nekem sincs gond,de ha sleep módból jön vissza a gép akkor csinált már néha furcsaságokat.. amíg meg nincs újabb whql,addig nem sok értelme win7-et rakni.Amúgy a bios buhera meghülyíti a drivert,főleg akkor vannak gondok ha nem az eredeti biost mokolod,és branID-is váltasz egy flas-el...
-
Keksz03
senior tag
az lehet h nekem a 260.63as driver percenként összeomlik? úgy értem h pl a palithoz nem jó a béta driver? tünetek: rózsaszínes, lilás négyzetek, csíkok jelennek meg, kiírja h a driver összeomlott aztán pár mp és visszajön és 1 perc kb mire megint összeomlik! :S
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Adam333 #4030 üzenetére
Nem minőségre értem, hanem erőre. És nem az 1 gigáshoz, hanem a 768ak közt. Ha körbenézel topikban általában alapon a zoatc és a palit teljesít leggyengébben. De nem lényegesen. Én zotakot vettem 45900ért. És nem bántam meg hogy nem egy 60ezres verziót vettem ami picivel gyorsabb. (na meg persze erre volt pénz)
-
Archanon
őstag
-
viktor82
őstag
Sziasztok,olvasgatom a topikot,nagyon bejön ez a 460gtx,de sli-ben az ára ott van a 4480-nál,melyikel éredemes venni?sli 460 vagy 480-as?esetleg 470 és később veszek hozzá mégegyet?megfizethető áron kapható már a 470-es is csak menyivel jobb?
-
Adam333
tag
Sziasztok!
Kérdezném, hogy iponon a Palitos GTX 460 768 Mb ajánlott e vagy sem? 42 k-ért nagyon csábító, ugye nincs vele semmi gond? -
smkb
őstag
Sziasztok,
Egy Palit GTX460 Sonic Platinum 800/4000 az már bőven a HD5850 felett teljesít ugye?
-
lizRRR
őstag
válasz
SpongyaBob #4021 üzenetére
de nemám
-
Robick
tag
Ez a 460-as Cyclone eszméletlen mennyire feldobta a gépemet! A héten lecseréltem a 8800GTS VGA-mat egy ócska MSI K9N Neo alaplapon, és most valósággal megbikásodott!
Pedig az egyik legócskább alaplappal büszkélkedhetek:
http://global.msi.eu/index.php?func=prodcpu2&prod_no=255&maincat_no=1&orderby=cpu_name%20DESC#menu
Érdekes jelenség volt, hogy először rettenetesen akadoztak a programok a gépen, de pár napi használat és egy kis igazítás után megbarátkozott a 460-as a muzeális gépemmel.
Tudom ez így nem az igazi, de elleszek vele amég le nem cserélem az alaplapot, CPU-t, ramokat. -
helkis
veterán
válasz
katt777 #4015 üzenetére
de nem általánosíthatsz mivel minden program más, másképp is használja ugyanazt a vasat, egyikben kihajtja egy proci a vga-t, a másikban nem.. (írd már le plz, te mit nevezel "kihajtásnak" egyébként?)
pl dirt2-ben direkt kipróbáltam full hd-ben minden maxon, hogy mennyit számít a proci (X2 550), és tényleg lehidaltam, hogy szinte semmit. nem kellett se unlockolni, se 4ghz-re húzni ahhoz hogy szinte ugyanaz az élmény meglegyen egy 5870-nel..
viszont most is lehidaltam az i7-el, pedig gyengébb a karim, de olyan folyamatosan megy a kép hogy beszarás.. ez már inkább az architechtúra különbsége, de látványos a javulás, tehát mégis inkább a proci dominál..
-
katt777
félisten
Azzal egyetértek, de szerintem éppen az ilyen eredményeket nincs semmi értelmük összehasonlítani. Ha lenne némi sütnivalójuk a listakészítőknek, már rég maximált teszteket kérnének, mert a default pontszám hajszolása megint csak értelmetlen, de legalábbis értelmetlenebb, mint VGA-kihajtáshoz közelebbi állapotban tesztelni. Éppen ezért azt is értelmetlennek tartom, amit más topicokban is láttam, hogy sokan nyomják ezt a 'hű de kell a tuning'-dumát, miközben teljesen szükségtelen. Vagy azért, mert úgyis ki van hajtva a VGA (DX11, igényes programok), vagy azért, mert anélkül is irdatlan FPS-ek vannak (régi és igénytelen programok).
SzlobiG: Hiszem, ha látom.
Szeretnék látni egy Vantage GPU-score-t Extreme minőségi beállításokkal max AA és max AF mellett core i7 2.66 GHz-en + fölötte. A HD4870-em kihajtásához ezen a szinten elég 1.6GHz (nem is HD-ben, csak 1680x1050-ben), és a két VGA teljesítménykülönbségéből ítélve kötve hiszem, hogy tuningolni kellene az i7-et egy 460GTX alá. Mint azt pedig soxor említettem, régi programokkal nem sok értelme van tesztelni, főleg gagyi beállításokkal, úgy könnyű bebizonyítani, mekkora CPU-limitje van az embernek (ill. persze a gépnek
).
Aki meg azért vesz izmos VGA-t, hogy igénytelen programokkal, vagy gagyi beállításokkal játsszon, az megérdemli, hogy széttuningolja a gépét.
Én akkor inkább leveszem a VGA teljesítményét, és jóval kisebb energiafogyasztással játszom.
-
TTomax
félisten
válasz
katt777 #4012 üzenetére
Az eredményeimmel...a 3démarkokat listaképesen futtatjuk...nem egyéni beállítás szerint, a kritériumoknak megfelelően CPU limitem van,gondolom ezt nem vitatod... az,hogy te felbontást és mi egyebet állogatsz,az nem jelent semmit,hiszen egy semmivel sem összehasonlítható eredményt kapsz,tehát értelme zéró.
DE továbbmegyek....egy 460SLI-nél szépen láthato,hogy mennyire is jól növekszenek a minimum fps-ek 3.6ghz-töl 4.2-ig.És akkor még nem is húztam a két vga-t...ez alól néhány játék kivétel mint pl a metro ahol olyan brutális számítási teljesítmény kell a maximum grafikához,hogy a 460SLI is lefekszik fullHD-ban,egy többkártyás rendszer mindig többet kér az alaplaptól és a procitol mint egy single kari,vagy egy x2... gondolok itt pl arra a PLX chipre ami pl a két gpu-t köti össze az x2-esen...na annak a munkája az alaplapodra hárul,és az nem kis terhelés. -
katt777
félisten
válasz
JoolsNOS #3990 üzenetére
De ha éppen azon múlik valami, lehet, hogy mégis. Nekem éppen elég tapasztalnom a mostani karimmal, hogy hiába csak 1680-ban játszom, DX10+ nem engedhetek meg magamnak 8XAA-t, mert átmegy diavetítésbe a kép. Nem szeretnék ilyesmivel szembesülni, ha majd full HD-s megjelenítőm lesz.
Archanon: Most komolyan, 4XAF?
TTomax: Mivel tudod igazolni, hogy CPU-limit van 4GHz-es i7-tel 460GTXSLI-nél? Esetleg 3DMark06-ban default beállításokkal, de megnézhetnéd 8XAA 16XAF Full prec. módban nagy felbontásban. Vagy ugyanezt mondjuk Obliviont grafikailag feljavítva HDR-rel + kényszerített max AA és AF mellett. Kétlem, hogy CPU-limites lenne.
Régebbi programokkal előbb utóbb minddel CPU-limites leszel.Én mondjuk azt várnám, hogy a 3D06 CPU-tesztje úgy fusson, mint a 3DMark2000-é.
-
TTomax
félisten
-
TTomax
félisten
A heaven tesztet kétszer egymás után kell lefuttatni,akkor sokkal jobb a minimum fps a második futtatáskor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest