-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Razi
tag
válasz Dareius #13884 üzenetére
Szia!
A világért sem akarnálak rábeszélni semmire, tiszteletben tartom a döntésed, de muszáj megjegyeznem, hogy a G-sync monitorok felára nem kizárólag a G-sync technológiából ered. G-sync monitort nem csak azért éri meg venni, hogy a monitorod szinkronizálja a frametime-ot, hanem mert G-sync opció mellett teljesen fölöslegessé válig a Vsync használata ami komoly teljesítményt szabadít fel. G-sync-et általában azok a monitorok kapnak, amik e funkció nélkül is magasan az átlag monitorok felett vannak. PL: 120-144-165Hz-es paneleket kapnak, mindenféle gameplus funkció van bennük ami megjegyzem szerintem is fölösleges. Ettől függetlenül egy 27"-es WQHD-s monitornál az élsimítás is elhanyagolható, ahogy azt korábbi videómban is taglaltam. Vsync + AA nélkül pedig 30-35% teljesítményt is nyerhetsz játéktól függően. Ha pedig abból a perspektívából közelítjük meg a kérdést hogy egy GTX 1080 hozzávetőlegesen 50%-al drágább egy GTX 1070-nél ami egyébként csak 15%-al van elmaradva, ugyanakkor a G-sync monitor az imént felsorolt okok miatt 30-35%-al több teljesítményt kínál, nem beszélve arról hogy kb 45FPS-től ugyanazt a folyamatos képet kapod mint 60FPS-en szerintem bőven megéri a felárat. Több FPS-ed lesz mint egy GTX1080-al ugyanazon a felbontáson, valamint folyamatosabb képed. Időtállóbb lesz ezáltal a konfigurációd mert ráérsz akkor upgradelni, ha már a 45FPS-t sem éri el a géped. Valamint a Vsync okozta input laggtól is megszabadulsz, ami egy FPS játéknál igen zavaró tud lenni. No de nem kampányolni akarok itt az Nvidiának félreértés ne essék. Csupán arra szeretnék rávilágítani, hogy igenis van létjogosultsága és szerintem egykét monitor kivételével nem is veszélyes ez az árkategória. Akinek van 200k-ja ilyen csúcskártyára, az gondolja át ezeket. Végsősoron ha belegondolsz tökmindegy milyen géped van, a vizuális élményt nem a géped számítási kapacitása hanem a megjelenítőd nyújtotta a vizuális élmény fogja meghatározni. Én a helyedben inkább spórolnék több ideig, de nem mondanék le a kompromisszummentes, folyamatos képről. Ebben a videóban részletesen taglalalom ezeket a kérdéseket: [CPU GPU Monitor, kihajtja-e] de mégegyszer mondom, nem rábeszélni akarlak, csak szeretném ha elégedett lennél. Ha nem akarsz g-sync monitort venni ne vegyél, de mindenképp érdemes végiggondolni azokat amiket leírtam. Hamarosan készíteni fogok egy rövid videót erről a kérdésről. Az elmúlt 4 évben kb 10 monitorom volt, azok között voltak komolyabb panelek is, még egy Eizo ForisFG2421 is volt köztük ami számomra a leg szimpatikusabb volt mind a mai napig, egyszerűen kicsi volt a 24" ezért váltottam. További szép napot!
-
assemble
addikt
válasz Dareius #13884 üzenetére
En is kb igy voltam vele, es mivel monitornal mindenkepp hosszutavra gondolkodtam, 4k-sat vettem vegul. Gsync nelkul, eleg olcson. Ha nem mindig a legujabb jatekokkal jatszol maximum grafikan, eleg sok jatek megy baromi elvezhetoen (60 fps-sel) 4k-ban is. A legujabb, durva grafikaju jatekoknal ha nem megy jo grafikaval 4k-n, visszaveszem a felbontast 1440p-re vagy 1080p-re - a monitornak van is ilyen ficsorje h alacsonyabb felbontast megprobal ugy skalazni mintha nativ lenne valahogy elesitessel, es sztem eleg jol mukodik, ugy nem sokkal nez ki sztem rosszabbul, mintha nativan futna olyan monitoron.
Amelyik jatek meg jol fut 4k-ban, ott a latvany magaert beszel[ Szerkesztve ]