- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attila.85
csendes tag
-
törölt tag
válasz
Attila.85 #36048 üzenetére
Hát ez már egy megválaszolásra váró kérdés, mert ha egyedi ventiprofilt állitasz be és a ventik pörögnek, akkor már normális hőmérsékleten mehetne a videókártya.
0dB FAN OFF állásban a ventik mindig pörögnek, és 40fokon tartják a GTX 1070-et idle terhelésen. Játék közben a 70 fok környéke átlagos melegedést jelentene. -
sid.:Rc211v
őstag
válasz
Találtgyerek #36046 üzenetére
jah ohh az igen kössz az infot. Ezt nem tudtam
így mar akkor mas tészta
-
Találtgyerek
veterán
válasz
sid.:Rc211v #36044 üzenetére
Ha nincs számlád a vásárlásról,akkor nem tudod a gyártó garanciát regisztrálni az Evga-nál.
-
törölt tag
válasz
Attila.85 #36041 üzenetére
Ami legelőszőr feltünt az egyedi ventivezérlés hiánya, amitől hirtelen az egekbe ugrik fel a hőmérséklet, ezért a turbó órajelek is jelentősen csökkentek.
0dB FAN ON állásban van, igy a ventik 60fokig nem pörögnek fel. A saját profilban a ventivezérlést állitsd át manuálisra, majd egyedi ventivezérlést kell létrehozni.
-
őstag
válasz
Találtgyerek #36043 üzenetére
hali! hát elvileg bolti gari nincs rá max ha evga-hoz be reggeled. De az nekem mar jó lenne
az a baj a 20k csak az én tippem lehet hogy több lenne.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
sid.:Rc211v #36042 üzenetére
Szia!
Én lecserélném a helyedben,ha csak 20k-t kell ráfizetni. Garancia van rá?
-
őstag
Hello! Sztetek az adatlapomon lévő 1080-at van értelme 2070-re cserélni ? konkrétan evga xc ultra gaming-re.kb 20k-t kéne rádobnom.
-
törölt tag
válasz
Maxell014 #36038 üzenetére
GTX 1080-ra az i7 8700K az ajánlott. Magas alapórajele és a 6mag/12szál miatt egy erőssebb videókártyára érdemes még fejleszteni (RTX 2070 és az RTX 2080).
Az i5 8400 procinak a GTX 1070 Ti az ajánlott videókártya, de a GTX 1080-ra még érdemes lehet fejleszteni, viszont nincs már tovább... -
Maxell014
senior tag
Sziasztok !
Most egy gtx 1070-et hajtok egy i5 8400-al. Full HD-ba játszom a BattlefieldV-el 64fős szervereken. Grafikai beállításoknak azokat használom amit az experience optimálisnak javasol. Az volna ezzel kapcsolatban a kérdésem, hogy mivel járnék jobban ?? Ha a 1070 mellé beteszek egy i7 8700-at vagy ha az i5 8400 mellé teszek egy 1080-at ?
Előre is köszönöm !
-
CartmanLand0
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Giga GTX 1070 G1 kártya. Olyan problémám van vele, hogy HDMI kábelekkel nem akar kepet adni. Érdekesseg hogy HDMI to DVI átalakitoval gond nélkül üzemel ugy hogy a HDMI csatlakozót dugom a VGAba a DVI megy a monitorba. Tehát a HDMI csati nem lehet rossz a kártyán. Kiprobáltam 3 db kábelell es 3 monitorral igy ugyanaz ... A monitorok érzékelik, de azt irják ki nincs jel
-
NightGT
senior tag
válasz
Attila.85 #36030 üzenetére
Valószínüleg annyi történt, hogy
1. rosszul raktad az elején össze a pasztázás után, mint kiderült (előfordul, pláne kezdőként)
2. a mostani konfigod kihajta a kártyát maxon, az eddigi nemON: Látom, aftermarket léghűtőkről beszélgettek...lehet ezt az utat választani. De tisztában kell vele lenni, hogy egy high-end custom ugyanolyan jó, vagy jobb. Ha referencia pcb a kártya akkor nem szoktak lenni gondok, egyéb esetben előfordulhat. Ventillátor vezérlés is trükkös lehet, ha pl. csend a cél, de alapból nem enged félpasszívat a kártya. Anyagilag is érdemes mérlegelni...
Persze semmi sem megoldhatatlan, meg akinek kedve van hozzá, eljátszhat vele. De aki nem akar szívni, az vegyen egy ajánlottat az adott szérián belül...
-
Whysperer
addikt
válasz
Create. #36034 üzenetére
Én se se. Tuddo megvotl az a műsor a ZOTAC Extrememmel és az helyett van ez a hurka!! Szóval Én is alapból így szoktam vásárolni csak most 15 év után eyszer megszivtam. Lehet Én még nem csalódtam Windforce-ba mert 1060-am is az votl és aPOWER colro devil is jók. rengeteg RX 580 Power COlort hasznalnak siemrösok és nagyon jol lehuti 61 ezeres verzioja radasula powercolro az 12+24-es
-
válasz
Whysperer #36033 üzenetére
Én ha a helyedben lennék nem költenék már a 1080 rá. De én alapból mindig inkább megveszem a jobb hűtésű costum kártyákat drágábban, én nem szeretnék hűtést cserélgetni, főleg új vga-n. De ez persze csak az én véleményem. De amúgy a gigabytenak meg a powercolornak, ha nem a top hűtésűt veszed, hanem a windforce szintűt, akkor jó eséllyel csalódni fogsz benne, amd-re az ilyenek hűtések gyengék szoktak lenni, persze csodák történhetnek.
-
-
Whysperer
addikt
talán meglesem akkro amdj a AC hütőt. csak most ,hogy a krátya érhet kb 100.-t és már 130 körüól custom 5700xt jönnek hát elgondolkdotam. ,hogyha költök erre 20-t még akkor ott vagoyk egy új custom 570xt-nél
-
Attila.85
csendes tag
válasz
laychi #36029 üzenetére
Nem tudom nem néztem mennyi lehetett de amig egy asrock z77 pro3 lapba volt egy i7 2600k@4.2ghz addig semmi baja nem volt most a héten raktam át egy MSI H310M PRO-VD és egy i5 9400f mellé és azóta ezt csinálja. Eddig tényleg semmi bajom nem volt vele. Windows progik minden újra lett rakva a csere után.
-
laychi
veterán
válasz
Attila.85 #36028 üzenetére
Érdekes jelenség, mert manuális oc-nál is kell, h boostoljon.
Kicsit kiábrándítók a hőmérsékletek.
Nekem a palit 1080 gamerock ~2100mhz/11500mhz OC-val 2 ventivel 40-50% körüli fordulaton volt 65-70fok (játékokban inkább 65, benchekben 70)
Ha garis bevizsgáltatnám a helyedben.
De mindenesetre valami haver gépébe bedobnám, hogy kiderüljön esetleg nálad van valami szoftveres bug, vagy valóban ezt a hőmérsékletet produkálja e.
Fesz/fogyasztás(tdp) mennyi, mikor így elszáll? -
Attila.85
csendes tag
válasz
laychi #36027 üzenetére
Ha én állítom be a dolgokat akkor nem boostol a kártya akkor 1506mhz-en megáll 60-65 fokon 50-60%-os venti melett ha a peogramban oc-t használok akkor felmegy 1835mhz-re és 80 fokra 65%-os venti használat melett. Lehet tényleg a venti szarakodik? Vagy a ventinekna szenzorja szar?
-
laychi
veterán
válasz
gery14 #36022 üzenetére
Én is bontottam és szereltem össze karit sikertelenül.
GTX 970 volt az alany koppon voltak a csavarok,zsír új mx 2 a gpu-n és mégis 80 fok felett ment a kari,ami előtte a 70-et alulról nyaldosta. Nem pasztázási,hanem illeszkedési hiba volt
Saját tapasztalatomból kiindulva írtam. Van ilyen eshetőség is, hidd el.
*** Egy szóval sem beszéltem túlhúzásról(#36023) Attila.85 Passz,én MSI Afterburnert használok. NEm tudom mi okozhatja,lehet falsch-ot mér a szenzor.
(#36024) Whysperer Nekem az aio adott volt. Anno vettem egyet,hogy kipróbáljam mit tud az NH D14 -el szemben. NAgyjából ugyan az ami a procit illeti,de a d14 kavarja az alaplapi vrm-nek is a levegőt. Így a D14 ment a procira,az AIO eladásán meg agyaltam. Aztán még GTX970-re ráhekkeltem,mikor kártya csere volt,akkor meg jóideig a dobozában pihent.
Otthon voltam Magyarországon,gondolkodtam rajta és vettem egy illyen bracketet kb 7500Ft-ért(boltból, garival). -
laychi
veterán
válasz
Attila.85 #36020 üzenetére
Lehet,hogy az előző pasztázás is jó volt,csak épp a borda és a gpu nem volt teljesen síkban.
Sok múlik a csavarok meghúzásán. Az,hogy mind szorulásig van húzva, nem feltétlenül jelenti azt,hogy jó is.(#36012) Whysperer
Én egy NZXT kraken G12 adaptert vettem és az aio-mat(arctic lf 240) dobtam fel az 1080-amra(Palit Gamerock). -
hoffman_
nagyúr
válasz
Attila.85 #36015 üzenetére
két dolgot tudok elképzelni. az egyik, hogy a hűtőbordával történt valami (elpattan egy hőcső, mondjuk), amire nem igazán láttam még példát. a másik, hogy a pasztázás nem sikerült jól. az mindenesetre furcsa, hogy egyik pillanatról a másikra emelkedtek az értékek. a Si lapka nem csinál olyat, hogy egyik pillanatban 100W-ot kér, aztán egyszer csak 130W-ot.
ui.:
olvastam ilyesmi emelkedést mondjuk EVGA kártyánál hivatalos fórumon régen, azt hiszem ott 5-8°C-ot ugrott, de megoldást azt hiszem nem adtak ott sajna.
-
Attila.85
csendes tag
Sziasztok egy olyan próblémám lenne hogy van egy asus rog strix 1070 videókártyám és egyik napról a másikra azt történt hogy 82 fokot jelez minden program (Msi afterburne, aida64, asus gweak 2) terhelés alatt a ventik pörögnek rendesen mind 3. Ha auto van a venti szabályzó ha manuálisra. Mindegy hogy mennyi terhelés kap mindig 82 fokot írnak ki a progik. Mi lehet baj? És milenne a megoldás rá? Segítséget elöre is köszönöm
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Találtgyerek #36007 üzenetére
felsejlett már, de még nem kristályosodott ki a gondolat, alulfeszelés témakörben. így már ezt is tudom. köszi szépen a tapasztalatot.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Találtgyerek #36005 üzenetére
szia,
rendben, futok pár kört a Precision X-el, köszi.
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
vettem egy EVGA 1070Ti FTW2 kártyát, ami sok tekintetben végre tetőzi a boldogságom, de pár kérdésem felmerült. az egyik venti nem akart forogni, aztán láttam, hogy terhelés alatt áll csak munkába. itt futottam bele az aszinkron vezérlésbe az iCX hűtés esetén.
két kérdésem merült fel:
1) az EVGA Precision X program elég bugosnak tűnik számomra, pláne kevés utána olvasás után. érdemes használni? meg lehet vele valósítani szinkron működést és mondjuk 50°C-tól kezdődő venti indulást 60°helyett?
2) az ACX2.0-ás GTX960-am 39-41°C körül volt idle, az ACX3.0-ás 1070 SC pedig 40-42°C körül. a tesztek az iCX 1070Ti-re stabil 44°C-ot írtak. nekem gond nélkül felszalad 50°C-ra ugyanabban a házban, mint a többi. a GPU-ra gondolok itt minden esetben.
az iCX hűtésen ez a legmelegebb alkatrész, 5-10°C-al a többi felett van. 40-44°C-al békülnék ki hosszútávon. ez a plusz 5-8 fok normális a tesztekben szereplő értékhez képest? garanciális, így szétszedni, átpasztázni nem szeretném, de elég szép és tiszta volt kártya (használt), nem ez lehet a gond szerintem.köszönöm előre is
-
Raidon
őstag
Sziasztok! Erdeklodnek hogy Nvidia oldalon driver letolteseknel. A standard driver az ok de a DCH driver az mire jo? Valaszaitokat Koszonom.
-
Amerigo57
őstag
Sziasztok.
Az Evgar GTX 1080 sorozatban , az
Evga Geforce Gtx 1080 SC vagy az
Evga Geforce Gtx 1080 FTW2 - a megbízhatóbb ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brave
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy ruhás topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 2-in-1 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I 13" FHD+ Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest