- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Walkmanfon
aktív tag
válasz NightGT #39103 üzenetére
Próbálkoztam nvcleaninstall-al, studio driverekkel, ezért gondoltam arra hogy hardveres lehet a gond, először csak a 6 meg 8 pin tápcsatit cseréltem le rajta, majd az egész tápot is kicseréltem egy másikra, de így is produkálta, ha megint előjön még az ssd-m kicserélem de égnek áll tőle a hajam, hogy mindig előjön ez a probléma , ramrol, processzorrol a oc-t, pbo-t ha leszedtem akkor is, memtest86 (9órát stresszeltem) , windiag memtest bővített hibátlanul lefut ram oc +pbo val és anélkül is.
[ Szerkesztve ]
Sose lopj olyantól, aki gyorsabban fut nálad. "Love is trash, b*tches need cash. "-Gandhi
-
Walkmanfon
aktív tag
válasz NightGT #39103 üzenetére
Köszönöm a választ !
Természetesen ez volt az első, mivel nem segített így újratelepítettem azóta próbáltam eredeti win10-et , atlast, revit, mindegyiknél előjött eddig , most a win 11 pro-nál tartok (itt még nem volt ) , közben kb minden alkatrészt cseréltem kivéve a videókártya és a háttértár , a háttértár sentinel szerint rendben van , így a videókártyán maradt a gyanú.
Sose lopj olyantól, aki gyorsabban fut nálad. "Love is trash, b*tches need cash. "-Gandhi
-
Lion81
tag
válasz NightGT #38601 üzenetére
Cpu hűtőre raktam P12est és kválóan teszi a dolgát ,a hangja is megfelelő.Sajnos 9.2cm-esből csak F-est találtam nincs P-s de adok neki egy esélyt!Mindenesetre sokkal olcsóbb próbának mint a Noctuától 2db és ha nem válik be akkor van neki más helyem és feladatom amire biztos jó lesz !A slim verziók ventiknél szerintem tényleg csak helyhiány miatt vennék szerintem jobb a vastagabb a légszállítás miatt pl.
TDU nick: gabur2 (sárga Mustang GT-R :-)
-
negasonic
tag
válasz NightGT #38587 üzenetére
Pontosítanám, csak ilyen elosztóra van szükségem:
https://www.aliexpress.com/item/4000575436798.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&tt=MG&aff_platform=default&mergeHashcode=78391782441&description=SG%24+1.28+%7C+10cm+PWM+mini+4pin+fan+to+mirco+4pin+Power+Adapter+Black+Cable+for+Videocard+VGA+Graphics+Card&title=SG%24+1.28+%7C+10cm+PWM+mini+4pin+fan+to+mirco+4pin+Power+Adapter+Black+Cable+for+Videocard+VGA+Graphics+Card&platform=AE&aff_fcid=7b0b8c055d2746639234ffe1ef38c6e9-1641475144699-07610-_d76DHlq&aff_fsk=_d76DHlq&sk=_d76DHlq&aff_trace_key=7b0b8c055d2746639234ffe1ef38c6e9-1641475144699-07610-_d76DHlq&businessType=ProductDetail&terminal_id=7f9ed5655a0f406989bbb5d458936965&templateKey=white_backgroup_101
Ugyanis ráeszméltem hogy előtte a két hűtőt egy sima y átalakítóval össze tudom kötni
-
negasonic
tag
válasz NightGT #38587 üzenetére
Szia
Pont láttam egy ilyen megoldást. Keresem is hozzá az Y elosztót, de egyelőre nem találtam. Tudnál kérlek adni pár linket, ha neked van elmentve? Feltételezem ahogy írtad, hogy akkor 2 db 92mm 4 pines venti kell hozzá, ahhoz pedig egy Y elosztó aminek a vga-ba menő vége az a mini pin kialakítás, a másik kettő pedig a normális 4 pin amibe megy a venti?
-
g@norbert
tag
válasz NightGT #37967 üzenetére
Nem kizárt, én már első hozzászólóként bekérdeztem nála, és még fogok is szerintem ha válaszol egyáltalán, utána kiderül hogy egy személy az előző hirdetővel, ha netán behörögne népszerű hősünk 🤣
Rafinált volt, mert semmi megtévesztésre utaló infót nem írt még véletlenül sem a hírdetésbe 🤣
Majd kiderül, megpróbáljuk kiénekelni a szájából a sajtot 🤣Álljon má meg a mivan má itt, ne csapjuk be egymást, olyan nincs hogy nem lesz sehogy :)
-
Bjørgersson
félisten
-
EMate
újonc
válasz NightGT #37566 üzenetére
Nekem a maximus extreme volt benne gyari lcd-s celsius chek-el. Raadasul itt az egesz gep vizbe volt meg az eszaki hid is. Igaz mokolt viz de lehutotte. Nem mondom hogy egy odabaszos jateknal nem rezgett volna a lec alatta de amikkel en kiprobaltam nem omlott ossze de azert nyilvan nem volt hideg se
-
Baryka007
őstag
válasz NightGT #37562 üzenetére
Ahw mit látnak a szemeim
Nekem pont van itthon egy Q9775 P5Q Deluxban Amúgy sima léghűtéssel 4,1ghz-t simán viszi... és CPU-Z benchmarkban single-ben ott már pont megelőzte az I7 2600K-t... multiban meg egy nagyon kevéssel van elmaradva tőle...
Mindig meglep a teljesítménye annak a letűnt korszaknak Ha lenne benne sok utasításkészlet, a mai napig állítom hogy használható CPU lenne... -
mihione
őstag
válasz NightGT #37441 üzenetére
Az mondjuk ugy ertheto,hat a procihuto igazabol elotte egy i7 2600k hutott 4.6 ghz-re huzva,elotte meg i5 2500k 4,9-re huzva szoval oda kellett a kraft,ezt az r5-ot lazan lerendezi,viszont a gpura kellett egy combosabb megoldas igy lett ez a frankenaio kombo 120+240 vastag radival
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
Baryka007
őstag
válasz NightGT #37433 üzenetére
És ezt gyári hűtéssel érted el, annyi különbséggel, hogy folyékony fémet tettél a DIE és a hűtő közé ?
Szerk.: Adatlapodon most látom, hogy custom cooler... Azalatt pontosan mit értsünk? Bocsi ha lemaradtam, és már írtad volna
Durva, hogy a 1070Ti ból mit kihoztál ![ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz NightGT #37433 üzenetére
Azert nem art az ovatossag, ezek a folyekony fem "pasztak" elobb utobb megtamadjak a legtobb bordat es mindenfele korrozio jellegu karosodast okoznak. A gallium alapuak(pl. gallistan) aluminiummal egyaltalan nem hasznalhatoak, a nikkelezet feluletet is megtamadja.
[ Szerkesztve ]
-
Krami
kezdő
válasz NightGT #37287 üzenetére
A hab a tortán meg az, hogy 2 nap használat után a kártya tücsökké változott, el kezdett ciripelni, coil whine.Vsync bekapcsolása mellett nem csinálja, nyílván olyankor nincs annyira leterhelve a kártya azért. Állítólag ez nem befolyásolja a működését, csak megijedtem, mert eddig nem találkoztam ezzel a jelenséggel. Kitakarítás után 2 fokkal lett hűvösebb a kártya, az a bosszantó benne, hogy vagy 5 óra hossza elment vele... Az nem tiszta még például, hogy a ventik a házban jól vannak-e berakva, úgy értve, melyik szív és melyik fúj. Mi a megfelelő elrendezés, hogy rendesen áramoljon a levegő benne? Elöl meg hátul van egy 12 centis. Felül kettő 20-as. Oldalt kettő 12 centis meg egy 20 centis.
Az említett ház.
Ez meg a thermal pad. -
Krami
kezdő
válasz NightGT #37287 üzenetére
Hol is kezdjem? Először is köszönöm a tanácsokat! Kitakarítottam a kártyát, amennyire tudtam. Kapott pasztát MX-2-est, 4-est nem kaptam. Thermal padot is cseréltem, ott ahol vékonyabb van, de csak ilyen olcsóbb Akasa márkájúval, szűkös a keretem... Viszont lehetséges, hogy túl vékonyat néztem, 0,3mm. Maga a kártya bizony a 3 ventis OC változat. A házam egy NZXT Phantom Full Tower, 7 ventivel, 3 20 cm, 4 12 cm. Szellőzésre nem kéne, hogy legyen gond. A tápom olyan, mint neked, csak az 550-es. Afterburnert éppen szoktam használni, figyelni a hőfokot. Lehet megpróbálom az alulfeszelést,utána nézek miként kell.
-
Krami
kezdő
válasz NightGT #37281 üzenetére
Nyílván függ az eredmény a kártya márkájától is, meg a driver verziótól is. Superpositionnél is tapasztaltam különbséget az 1.0 és 1.1 verziónál. Ha megy az Afterburner teszt alatt, akkor nem melegszik ennyire a kártya, viszont kevesebb pontot adott a végén. Általában más progikat nem szoktam futtatni teszt alatt. Min kellene változtatni, hogy nagyobb legyen a pontszám?
-
Bjørgersson
félisten
-
ericdrawen74
senior tag
válasz NightGT #37265 üzenetére
A folyékony fém jó vàlasztàs az van rajta nekem is 10-15+öt hoz mínuszba, de csak óvatosan, én külön lelakkoztam a gpu környékét. Ha rossz helyre kerül, nehéz eltàvolítani.
[ Szerkesztve ]
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
ericdrawen74
senior tag
válasz NightGT #37263 üzenetére
Msi gtx 1070 gaming x 2100mhz mag +650mhz memória, 45 fok fölé még nem ment, 0 alulfeszelés, akkor egy darabig még jó lesz, igaz vízzel hűtve... aztán majd egy Msi 3070 valamikor...
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
pacni120
tag
válasz NightGT #37230 üzenetére
Igen, tegnap este ezzel szenvedtem, ezzel a megoldással működni fog, esetleg még arra gondoltam, hogy veszek 2 darab slim ventit, azok lehet hogy még elférnének. Mint kiderült azért nem tudtam felrakni 90°-ban elforgatva, mert mikor vásároltam a cpu hűtőt, akkor kimaradt a csomagból az a felfogató, ami erre alkalmas lenne Na de majd ma!
-
NightGT
senior tag
válasz NightGT #36370 üzenetére
Amúgy a korábbi hozzászólásom kiegészítve: én csak mostanában jutottam el oda, hogy ezeket lehet undervolt-olni is Eddig a max fesz, max OC-s játék ment...részben azért, mert az épített hűtéssel a zaj/melegedés sem volt kérdés.
Viszont: ez a 1911mhz@0.875mV azért mégsem akar stabil lenni Stressz alatt OK, még cségó alatt is, de egyéb címek közben előfordul fagyás. Map és játék függően belépéskor már azonnal is Nem tudtam mi a baja...szép is lett volna egy ilyen szintű undervolt
[ Szerkesztve ]
Speed is the only truly modern sensation
-
ericdrawen74
senior tag
válasz NightGT #36373 üzenetére
Hát igen a gaming x-en van fémfelület a hűtéshez...
-
ericdrawen74
senior tag
válasz NightGT #36370 üzenetére
Amikor vettem a kártyát az MSI oldaláról letöltöttem egy frissített biost. És igen ez a kezdő órajel, innen csökken, Afterburnerrel állítottam a curve editorral 1025mv-tól 2150mhz-re.
-
Attila.85
csendes tag
-
Whysperer
addikt
válasz NightGT #35608 üzenetére
Nem testeltem még ,de amit most vettem ZOTAC GTX 1080 AMP! Extreme 73°C 29 dBA 2038 MHz ez valós érték? Még nem volt időm beszerelve ránézni csak olvasom amit írtok.
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
senior tag
válasz NightGT #35602 üzenetére
Szerintem keverheted egy másik hűtéssel, mert ez a Palit Dual OC az egyik leggyengébb a 1080-ak közt elvileg, alapon nálam terhelés alatt 83°C körül állt meg (gondolom ez a default thermal throttling beállítás a BIOSában), és a hangja sem volt épp kellemes.
Azért az Arctic Accelero Xtreme III-al játéktól függően 58-63°C közötti hőfokok és a 40%-on szinte hangtalan ventik nagyon más világ.
Ettől függetlenül vagy nincs szerencsém a silicon lottery-n, vagy a VRM lehet kicsit spórolósan alulméretezve, mert a komoly OC-t nem igazán szereti a kártya.
-
Mathos
csendes tag
válasz NightGT #35602 üzenetére
Persze én elhiszem neked/nektek, hogy nem lehet majd sokkal tovább húzni, de akkor sem mindegy hogy 2050/2100 MHz környékén 75-80 fok a kártya (a VRM-ről és a VRAM-ról nem is beszélve), vagy 55-60 fok.
Szóval irreális elvárásaim nekem sincsenek ezzel a hűtővel kapcsolatban, de persze én is azért le fogok egy pár tesztet futtatni, hogy lássam mit is tud az alap cooler, aztán tényleg lehet nem lesz belőle semmi (azért kb. plusz 30k nem kevés pénz). Lehet bőven elég lesz egy újrapasztázás is.
Na de ezért is kérdeztem itt, mert nem vagyok ilyen téren egy expert (csak okoskodok ), reméltem hogy lesz majd egy pár user akik már tapasztaltabbak.
Köszi még egyszer!CHЗКI ЬЯЭКI
-
-
Whysperer
addikt
válasz NightGT #35584 üzenetére
Sziasztok. Elvileg ma leszek tulajdonosa egy Zotac gtx 1080 amp extremenek. Van valakinek tapasztalata ezzel a vga-val 1440p-ben?
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Cseneles
őstag
válasz NightGT #35579 üzenetére
Uveglapon polirozd sikra vizes csiszolopapiron a hutod talpat, 600-1000-2000es papir boven megteszi es kb 1000ftbol meg van. A gpu korul a kis kondikat meg koromlakkozd le es tuti nem lesz a folyekony fembol galiba! Ez a paros garantaltan 10c felettit hoz a hofokokon.
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
laychi
veterán
válasz NightGT #35574 üzenetére
Betöltésnél már megnöveli az órajelet.
Nekem is 29-30 fokról 34-35-re ugrik.Nekem el volt csúszva a blokk.
Nem a közepe érintkezett a gpu-val, illetve a kábelkötegelővel nem lehetett olyan stabilan/feszesen rögzíteni.Most áll, mint Katiban a gyerek.
[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Cseneles
őstag
válasz NightGT #35574 üzenetére
Nalam is 50-52c volt a terhelt gpu hofok full viz korben fc blokkal mx4 pasztaval. Aztan jott a folyekony fem es most csak nagyon ritkan 3-4oras full terheles kor bevillan egy pillanatra a 40c de tobbnyire 39c-n megall. Nevem alapjan keress ra a forumban, van kep iras a különbségegrol
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
laychi
veterán
válasz NightGT #35572 üzenetére
Most is mx 2 van rajta,agyaltam a TGC-n,de végül úgy döntöttem,hogy ez marad. Sokat jelent a rendes illeszkedés. Előtte kábelkötegelővel volt rögzítve az AIO. Félre is volt csúszva és valószínűleg nem is szorult így rá.
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
laychi
veterán
válasz NightGT #35501 üzenetére
Milyen órajalen megy a gpu és a vram?
Ez így elég brutál, hogy veri az 1080-at.
Viszont érdekes, hogy korábban megosztott eredményednél volt 3dmark is és az meg bőven elmarad.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Lacko32
tag
válasz NightGT #35442 üzenetére
Ha választanom kéne, gondolkodás nélkül Asus. Emesi max a macska alá hogy ne fázzon éjszaka
Isten egyik prototípusa vagyok, egy csodálatos mutánsa egy olyan valaminek, amit soha nem akartak kipróbálni sorozatgyártásban. Túl bizarr, hogy éljek, túl ritka, hogy meghaljak.
-
Bjørgersson
félisten
válasz NightGT #35418 üzenetére
Kezd most már unalmas lenni. A bányászoknál reklamálj, ne nálunk.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bjørgersson
félisten
-
smilod0n
csendes tag
-
Cseneles
őstag
válasz NightGT #35316 üzenetére
Power limit 120% fogyasztas metro exodus alatt 180-200w, AC Odyssey 150-160w, stress teshtek alatt is ervenyesul a 180-200w, igen vizzel van hutve
-
senior tag
válasz NightGT #35279 üzenetére
Nekem is ugyanez a problémám szintén ASUS lappal (Sabertooth Z170 Mark 1), csak a CPU hőmérsékletéhez lehet a vezérlést állítani, vagy az alaplapi hőmérséklet szenzorokhoz (esetleg még a ráköthető szenzorokkal lehetne, de az sem az igazi...). Gondolom hatalmas feladat lenne az AI Suite fejlesztői számára...
-
törölt tag
válasz NightGT #35274 üzenetére
A számtech kisördöge megint kibujt a zsákból... Nem olyan gyakran a videókártya ventiket az alaplapi venticsatlakozásra kötötték rá. Igy az alaplap vezérelte a videókártya ventiket. Nem tudom mennyire használható a megoldás. Majd valaki nyugodtan cáfolja meg, ha ez a megoldás haszontalan vagy káros az egészségre.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz NightGT #35272 üzenetére
Nekem az ASUS Strix R9 270X DirectCU II videókártya nem engedte a külső programok beállitásainak alkalmazását. Viszont a VRM hőfokot szépen kijelezte, amire azóta egyik videókártyám sem képes. Ez volt az első Zero Fan Stop videókártyám, ami 60fok alatt megállitotta a ventiket. Mivel nem lehetett állitani, ezért a gyártó kiadott egy patch frissitést. Zotac-nak a Firestorm programban van egyedi venti szabályozás menüpont. Ha még ott sem engedi szabályozni a ventiket, akkor nem lehet javitani a Zotac Mini videókártyán.
-
törölt tag
válasz NightGT #35272 üzenetére
Nem Zotac-om van... Mindegy. Nekem csak a Zotac-ot eddig mindenki dicsérte, pedig a ventivezérlés nálam egy fontos szempont. Majdnem a Zotac GTX 1070 Ti videókártyát vettem meg, csak előttem valaki elvitte és ezért MSI Gaming-et rendeltem. Most akkor igy megköszönném neki...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz NightGT #35270 üzenetére
Ezekszerint a Zotac Mini videókártyákat az MSI Afterburner ventiszabályozása nem tudja alacsony fordulatra állitani. Nekem idle 25% @625rpm fordulaton járnak a ventik, és a 70 fokos terhelés közben 60% @1480rpm fordulatra pörögnek fel. Mindenesetre érdekes, mert eddig ilyen véleményeket még nem olvastam a Zotac videókártyákról.
[ Szerkesztve ]
-
AllTheBest
őstag
válasz NightGT #35266 üzenetére
Nekem pont ez az amp edition van, annyiból zavaró, hogy 39%-on már van hangja a ventinek, nem nagy, de lehet hallani, hogy be van kapcsolva a gép... Viszont ha nincs húzva, akkor nem is megy 39% fölé komoly terhelés alatt se, miközben 60 fokot tart, szóval brutálisan jó a hűtése, csak sajnos nem lehet lejjebb venni Nincs sajnos hozzá még moddolt bios se
Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb
-
AllTheBest
őstag
válasz NightGT #35264 üzenetére
Soha nem állnak meg a ventik, 39% alá nem is lehet vinni a ventiket, cserébe viszont húzva sem igazán megy fel 61-2 foknál magasabbra a gpu hőmérséklete 45-50%os venti mellett se.
Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb
-
bitpork
nagyúr
válasz NightGT #35046 üzenetére
Lefelé van hely de hosszában nem nagyon. Ugyan a háza max 315mm kártya férne be elméletileg, de ott vannak a kábelek és csatlakozók amik miatt picit macera. Lefelé meg kell néznem a helyet még.
Meg elől két venti nyomja be a port levegőt oszt hátul mehet ki.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
AllTheBest
őstag
válasz NightGT #34953 üzenetére
Régóta használok mx4-et kb mindenhez, lehet, hogy később én is kipróbálok valami komolyabbat, de még a tegnapi 3dmark alatt sem ment el 70 fokig a kártya úgy, hogy ha jól emlékszem, akkor 255w körül volt a gpu tdp-je éppen
-
AllTheBest
őstag
válasz NightGT #34950 üzenetére
Holnap még szórakozok egy kicsit a kártyával, van még benne szerintem bőven, eddig pl a 3dmarkhoz is csak 65%-on ment a venti amikor meg volt hajtva rendesen, a hűtése az kegyetlen jó, pénteken pasztáztam újra mx4-gyel. A superpositont benchmarkot még nem is próbáltam, ott talán tud magasabb órajelen, anno rx480-nál pl ott jóval magasabb órajelen is végig tudott menni a teszt, mint 3dmarkban.
A 7600k-val teljesen meg vagyok elégedve, z270-es lapban van, 16giga ddr4 3200mhz- rammal, be quiet dark rock pro4 hűtővel, jelenleg 4,6 ghz-n van, kéne neki egy delid, de egyébként játékokban abszolút elég a 1440p ultra beállítások mellett, eddig nem igazán volt olyan játék, amiben előbb kihalt volna a vga-nál. Pl forza horizon 4-ben végig ilyen 60-65% körül szokott terhelve lenni, apex legendsben szintén, division is kb ennyire használta, úgyhogy nekem ez a kártya mellé tökéletes
Jelenleg +140mhz oc-vel használom játékokhoz, úgy 2012mhz-n van stabilan játék közben, kb 45%-os venti használat és max 62 fokos gpu mellett.
[ Szerkesztve ]
-
AllTheBest
őstag
válasz NightGT #34942 üzenetére
zotac amp extreme sajnos 3dmark-ban már 2116-nál crashel Eddig ez volt a max amit tudtam ezzel, memórián csak 400mhz volt, sok időm még nem volt vele szórakozni, de talán ma még tudok rajta kicsit javítani [link]
-
- = Zk = -
félisten
válasz NightGT #33713 üzenetére
semennyire....
a 4 venti+a házaké jobban hallható.. azok nyomják a szélzajt... de még ha azokat le is lövöm, semmi hangja nincs...
ahogy néztem anno, gémek alatt ilyen 40-50% körül beáll és ennyi... a 60 fokot sem éri el a vgavolt anno ACE3 nekem is.. egy HD6950-en.... a hűtést jobban sajnáltam, mint akkor a videókártyát...
[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
- = Zk = -
félisten
válasz NightGT #33711 üzenetére
nekem az ACE4 van egy Asus 1070 Turbon.. igaz nem néztem az órajeleket, semmit... csakhogy hűs legyen... és azt nagyon is csinálja
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Tubica
senior tag
válasz NightGT #32900 üzenetére
70 ?
Jesszusom. Én mindig igyekeztem a videó kártyáimat 60 fok alatt tartani
Gyenge a ryzen ? 3,6ghz-en van jelenleg.Én azt hittem, azért az ki tudja kellemesen hajtani (de akkor még teszek rá néhány mhz-et, hogy pörgősebb legyen )
Amúgy, minél nagyobb a grafikai felbontás / minőség, annál jobban inkább a kártyára megy a hangsúly, ezt jól gondolom ? Tehát tegyük fel, egy játéknál közepes beállításoknál tud 100fps-t a konfigom, de teszteken high beállításokon tud 130-at, akkor tehetem feljebb, mivel a kártya bírni fogja, és marad a 100fps, csak jobb grafikával ? (remélem érthető )
Üdv. Tubica
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
Tubica
senior tag
válasz NightGT #32898 üzenetére
Köszönöm a válaszokat
Esetleg, (mivel a hűtése nem acélos) érdemes a hűtését lecserélni, valamilyen más fajta hűtésre ? Gondolok itt egy Morpheus 2-re.
Én 2560x1080-on szeretném használni, lehetőleg kihasználva, hogy display porton a monitor 75-et tud (erre akkor meg van az esélyem? )
De az Armor, és a gaming msi között mi a legnagyobb különbség ? A hűtés ?
Tuningolni maximum akkor tuningolnék, ha a hűtés, lent tudná tartani 60 (vagy alatta) fokon, és érdemben látszana az fps számokon, de az egységek élettartamának kárára nem menne. Erre úgy érzem, maximum a vizezés lenne képes (erre van esetleg valakinek ötlete ?)Válaszaitok ismét megköszönöm
Üdv. Tubica
Tubica: A tubásokra kitalált vicces meghatározás.
-
Tomassy00
senior tag
válasz NightGT #32896 üzenetére
" Cicergés előfordulhat, pláne újan, terhelés alatt, vagy húzva. Technikailag az nem "hiba", csak kellemetlen. Használni kell és terhelni. Stresszert (Furmark/Kombustor/Superposition) rá meg szellőzést neki, és hadd szóljon, jó esetben megszűnik/elhalkul idővel magától "
Mit szívtál mikor ezt álmodtad
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Amiga A500 - A régi barátnő
- További aktív témák...
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest