- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple notebookok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videós, mozgóképes topik
- Kompakt vízhűtés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz VoidXs #25088 üzenetére
Azt szokták azokra mondani, hogy szegény ember FE-je
mivel a kialakítás ugyanaz, jobb sajnos nem lesz mint az FE, sőt néha kicsit melegebbek és hangosabbak, de lehűteni le fogják a kártyát. De komolyabb tuning valszeg nem fog vele menni, de ha megy is meleg g lesz és hangos.
-
Ragnar_
addikt
válasz VoidXs #20360 üzenetére
Igen, így értettem én is. 60 FPS fölött megelőzi a tearinget a VSynccel. Ott tévedtem, hogy attól, hogy kevesebb képkockát kell kitenni, még ugyanúgy lehet tearing, ha nem pont monitor frissítésre készül el a kép, ha több az FPS azzal lehet mit kezdeni, maximálja monitorfrissítésre az FPS-t, és pufferbe teszi a következő képkockát, és csak frissítéskor teszi ki. (némi inputlag kíséretében) Míg ha kisebb az FPS ott stuttering lesz mindenképp, mert nem tud minden frissítéskor képet küldeni a monitorra, de ha kikapcsolja Vsyncet akkor csökken a stuttering mértéke, viszont megjelenhet a tearing.. nem ?
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
hajbel
addikt
válasz VoidXs #20360 üzenetére
Tudjuk, hogy mit jelent a prevent. Cserében viszont nincs tearing és stuttering. Ez a lényege. Nyilván ha multizol, vagy ha érzékeny vagy erre, akkor zavaró. Ez olyan, hogy hogyha megszokod a magas framerate monitort és/vagy az alacsony válaszidőt, akkor zavarni fog. Ha IPS párti vagy, vagy nem mindig a legjobb vga-d volt életedben és hozzászoktál a lassúsághoz, akkor nem zavar. Nekem is 4K van és a Full HD felbontás már zavar pl. Egyáltalán nem hülyeség, valamint valamiért elven működik a vsync. Akinek nem tetszik, vegyen Gsyncet vagy Freesyncet, mert ez a legjkompromisszummentesebb megoldás a problémára.
[ Szerkesztve ]
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
hajbel
addikt
válasz VoidXs #20111 üzenetére
A fejlesztő gyakrabban frissíti a játékot, mint ahányszor a drivert optimalizálják a hozzá. Nem lehet, hogy optimalizáltabb élményt kapsz ha játékból kényszeríted az élsimítást, mert esetleg feleslegesen erőforrászabáló és nem látszódó helyekre is rátolja a driver?
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
-
törölt tag
válasz VoidXs #18489 üzenetére
Igen elkanyarodtunk.
(#18474) B4ndiBuild3r:
"Sziasztok!
ASUS VG248QE 144Hz
ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1070 OC Edition
Melyik lenne a legjobb, legmodernebb összeköttetési mód?
Gondolok itt HDMI, DP, DVI? Azon belül melyik verziók?
144 Hz-en szeretném használni.
Köszönöm a választ előre is!"Mivel hdmi 1.4es a monitor,hiába írod mit tud a 2.0, a monitorok 5%-n van ilyen de lehet sokat mondok.
-
veterán
válasz VoidXs #18484 üzenetére
Nem hasznaltam semmifele atalakitot nem tudom honnan veszed, es ketlem hogy lett volna neked a szoban forgo monitorbol ,ugyhogy a talalgatasokat mellozzuk. Nalam a gyari DVI-D kabellel mukodott tokeletesen 144hz en , HDMI-n meg nem ,pont.
DP vel bevallom oszinten 1x probalkoztam ,nem jott ossze ,es nem is eroltettem, lehet masik kabellel jo lett volna.[ Szerkesztve ]
-
Patrick
addikt
válasz VoidXs #18345 üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy félig hajt ki egy 1070-et.
Hogy a cpu 100-on pörög a gpu meg 50 körül?Nekem egyedül a GTA V-ben 90-95%-on pörörg mind a 4 mag. Project Cars már 90% alatt van, Dota 2, meg a PoE meg az 50%-ot nem éri el. Tomb Raidernél volt még 80-90% között, a Witcher 3-nál, huh, 60-70 körül azt hiszem.
Ergo nekem egy i7 teljesen felesleges, mert nem lenne semmivel több fps-em. FHD-n fix 60 fps-el játszom. De még ha el is engedném az fps-t, az az 1-2 fps nem számítana semmit...
„Aki barátot talál, kincset talál."
-
TTomax
félisten
válasz VoidXs #18233 üzenetére
Az nem a Firestrike score,hanem a 3DMark11.Ez az ami neked érdekes... [link]
(#18235) VoidXs
Az lehet bugos,azért én egy HW info/CPU-Z Aida infót néznék,csak a biztonság kedvéért...[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
válasz VoidXs #18230 üzenetére
Ha alapon ment a proci akkor ez ennyi.Nem olyan gyengécske ez,olyan 10% hiányzik a GS scoreról. Power/Temp targetet kitolhatod MSI afterburnerben,egy kis memória OC,aztán a procit is meg kell rángatni,ott is van rögtön 10% GS ami már 18-19K körül van.. a legjobbak se mennek nagyon 20K fölé...Ezeket a 30K-kat nem tudom honnan veszed,ugye nem összeadogatod a számokat,mert az nem úgy működik ám....Ö az elsö ugye,de nézd meg pl a memóriáit...az kökemény OC.
(#18231) VoidXs
Mivel DDR3 az 2133MHz.
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- EVGA Nvidia GTX 1080 Ti FTW3 ICX 11Gb
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest