- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Egérpad topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mini-ITX
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fanti
addikt
válasz Yogi Bear #17146 üzenetére
Figyelj!
Nincs értelme ennyit agyalni a dolgon. Ha már ilyen agyalós vagy, akkor meg tuti, hogy a kiválasztott és megvásárolt kártya (amit jó pár hét kutatómunka előzött meg) sem fogja fedni az igényeidet.
Vannak gyenge, közepes és jobban sikerült kártyák, de TÖKÉLETES kártya nem létezik az ennyire igényes emberek számára.
Vagy most, a karácsonyi nagy roham előtt gyorsba veszel egyet, amire azt mondod, hogy a keretedbe be fér még éppen, vagy pedig kivárod a januári pangást, addig spórolsz, és veszel egy lényegesen időtállóbb 1080-ast megpótolva a karácsonyi zsetonnal.
-
Redneck
nagyúr
válasz Yogi Bear #17146 üzenetére
A Gainward Phoenix GS-t is ajánlottam, kicsit jobb mint a Super Jetstream. Hátrányuk hogy 2,5 foglalat szélesek. Mindkettőn van sok kimenet, beleférnek a büdzsébe.
A Gaming X pedig nagyon jó. Ebben a tesztben több 1060 szerepel, és elég rendesen megnézték őket. A legérdekesebb rész a hőmérsékleteken túl az órajeles grafikon. Remekül látszik hogy milyen szépen tartja a magas órajelet, még a gyári halk ventilátor profillal is.
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Redneck
nagyúr
válasz Yogi Bear #17136 üzenetére
Mondjuk a 100 rugós Dual helyett ajánlottam más szintén 100 rugós jobb két ventis kártyát. Direkt nem a legolcsóbb árat néztem, majd te eldöntöd hol veszed és mennyiért. Ha aprós új kártya is játszik, foghatsz pár ezrest a kiadáson.
Vehetsz a legolcsóbb példányokból 15-20 rugóval olcsóbban, de ne csodálkozz ha nincs félpasszív mód, melegebb vagy hangosabb terhelés közben, VRM és VRAM hűtés nélkül. Nem véletlenül mennek annyiért.Egyébként persze hogy sok 100-110 rongy egy 1060-ért, de jelenleg ennyibe kerül ha normális hűtésűt akar az ember igazi üzletből. A Gaming X nemrég 90-ért ment, járt ide olyan akinek az is drága volt, nem vette meg. Azóta pláne nem, és ahogy az árakat elnézem egy darabig nem is fogja.
laskr99:
A kisebb egy ventis kártyák egyáltalán nem rosszak, a tesztekben is jól szerepeltek és a felhasználók visszajelzési is pozitívak. Az oké hogy hangosabbak, 30-34 dB helyett 40 dB hangerőre hangosodnak, cserébe nagyon kompaktak. Simán elfogadnék egyet ésGrave444:
A sima Palit egy hulladék, a StormX se sokkal jobb, egyedül a Superjetstream ér valamit, de ha nem muszáj azt se ajánlanám. A Giga Mini tök jó kártya, valamelyik nap jóval 90 alatt mérték iPonon.[ Szerkesztve ]
-
laskr99
addikt
válasz Yogi Bear #17134 üzenetére
ITX kártyák kicsit folytottak, azaz gyengébb a hűtésük melegebbek vagy hangosabbak ha ugyan az a hőfok. Az csak kis házakba való. Armor , Phoenix GS ajánlott, FTW 110k ahogy nézem. Turbo szintén kiesik mert voltak akik még hűtést is cseréltek rajta mert hangos. Asus Dualról ott a teszt meg a vélemények.
Ezt ahogy láttam most rendelte meg valaki.
Többi kártya ára fel van verve és vagy nem ér annyit mint amennyi. Turbo például 101 ezer Ft. -
Bjørgersson
félisten
válasz Yogi Bear #17118 üzenetére
Használt nem játszik? Újonnan 110-et szerintem nem ér, főleg annak függvényében, hogy ~130-ért már használt, garis, ugyanilyen típusú 1070-et kapni.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
szazbolha
addikt
válasz Yogi Bear #17115 üzenetére
Mert általában ezeket veszik az emberek és ezeket ajánlják tapasztalás alapján.
Nagyon ritka az olyan teszt ahol 6-8 gyártó azonos típusát hasonlítanák össze korrekt módon, ezért marad az user vélemények böngészése.
Egyébként én is azt gondolom, hogy nagyrészt a hűtésben különböznek a gyártók termékei, ami nem elhanyagolható szempont, hiszen a GPU hőfokkal fordított arányban csökken a GPU frekvencia limit.
A félpasszív hűtés is egy nagyon kényelmes szolgáltatás és jól mutatja mennyi "vas" van a hűtésben.Azért én még mindig "hiszek" abban, hogy egyes gyártók az OC modelljeikhez válogatott GPU-t és RAM-ot alkalmaznak. Elég a 3GB-os verziók samsung/nemsamsung mizériára gondolni.
-
Redneck
nagyúr
válasz Yogi Bear #17115 üzenetére
A többi kártya azért nem ajánlott mert nem elég jó a hűtésük. A neked ajánlottak már jobbak és van rajtuk elég kimenet. Ha nem ennyi lenne a keret, ajánlottunk volna még pár jobb kártyát.
Dióhéjban:
A jobb kártyákon magasabb órajelre belőtt BIOS van, jutott hűtés a VRM-re, memóriákra, komolyabb NYÁK-ra épülnek. Alacsonyabb hőmérsékletük miatt magasabb órajelet képesek tartani, ami jól jöhet tuning esetén.Rossz kártyát nem ajánlottunk.
[ Szerkesztve ]
-
laskr99
addikt
válasz Yogi Bear #17110 üzenetére
MSI GTX 1060 ARMOR OC annak megvan minden, a Phoneix GS-nek meg 3DP van amit tudsz átalakítani és egy HDMI. GS-nek van hátlapja(merevítés,sajna nem hűt mert nem fém) az Armornak nincs.
74 fokra hevül zárt házban a GS és egy hőkép róla:
Félpasszív és 35dB a terhelés alatti zaj.
Az Armor 70 fok terhelés alatt és 30dB a zaj. Ugyanúgy félpasszív de hátlap nincs(ahogy láttam rendelni lehet )
Mivel nekem Gaming X van ezért sajna tapasztalatot nem tudok mondani, csak a tesztek alapján valamit. Dualra ott volt akinek van Armort és GS-t nem tudom kinek van.
[ Szerkesztve ]
-
laskr99
addikt
válasz Yogi Bear #17107 üzenetére
Gainward-nál is 8000MHz csak felezik. Effektív 8GHz azaz ha 2GHz az igazából 8 de itt csak 2x szorozták meg,szóval nyugi az is 8gGhz. Azt a 80Mhz-et meg afterburnerrel fel tudod húzni,de lehet maga túlboostolja a másikat. Az ITX kártyák kicsit hangosabbak vagy melegebbek mert 1 venti van rajtuk és ált. kisebbek mivel ITX azaz kisebb a borda rajta. Átalakító ennyire nem játszik?
[ Szerkesztve ]
-
laskr99
addikt
válasz Yogi Bear #17100 üzenetére
Armor Sajna a bányász láz kicsit felverte az árakat, mikor én vettem kártyát májusban akkor olyan 90k körül volt megtalálható. Ezen van 2 HDMI 2 DP 1 DVI. Sajna ez is kicsit túlment az árban.Hátlap nincs, meg ennek se csúcs a hűtése de van 2 hőcső. De Redneck ajánlása is jó, csak nincs meg a 2 HDMI, 3 DP 1 HDMI 1 DVI van rajta. Kell átalakító és onnantól jó neked.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz Yogi Bear #17100 üzenetére
Tartom amit írtam, a Phoenix GS jó lehet neked. Sok kimenet, normális hűtő és 3 év garancia.
Így mindjárt más menni fog i5-tel és 1060-nal. Eddig úgy jött le hogy egyszerre akarsz játszani és 4K streamet nézni....Szerk:
Az Inno3D X2 (91 590 Ft) csak azért marad ki részemről mert még nem találkoztam vele. Az eddigi Innokból kiindulva egyébként nem lehet vele gond.
MSI Aero van még ennyiért (2HDMI, 2DP, 1 DVI) ami nem rossz, illetve Giga ITX, de azon 2 DVI, 1HDMI és 1DP van.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz Yogi Bear #17095 üzenetére
Világos, tehát kell több kimenet.
Monitoron játék közben, valaki TV-n nézné a 4K videókat? Hát nem tudom milyen lesz, vagy a hang hogy fog stimmelni mindkét eszközön...Yogi Bear:
Biztos másik beszállítótól vették aki csak 2 évet ad rá, egyébként ez is 3 év garis kártya.
Sorry ezt nem figyeltem, csak az árra koncentráltam. Akkor marad a másik tippem, a Gainward Phoenix GS. Van elég kimenet, nem legalja a hűtő és 3 év garanciával adják iPonban is.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz Yogi Bear #17092 üzenetére
Én erre gondoltam mikor a 100 alatti MSI GT-t emlegettem. Az Armor drágább kártya, nem fér a keretbe, de nem hiszem hogy annyival többet érne. A két teszt alapján tuningban kicsit többet tud, de hőmérsékleteket nézve nem jobb. Kimenetek tekintetében jobban áll, de megér 10 rugót plusz két Display Port ha csak két monitort akarsz rákötni? Hány megjelenítőt akarsz rákötni?
Ez nem elég egyértelmű:
"4K video stream HDMI-n és játék (pl. NFS, Dirt Rally) 1080p(+) felbontáson (a monitorom 1920x1200 natív felbontású), valamint jó lenne a 2 db HDMI 2.0(+) is."ateszm:
Szerintem is erős az i5 és 1060 gondolata 4K streamre... Az i5 még CPU igényes multiban is kevés tud lenni az 1060 mellett, 1080p felbontáson.Yogi Bear:
Erre gondoltam, iPonban 99390 Ft-ért.
Mekkora órajelen jár az i5, és mit szeretnél streamelni?svensson:
Nem értem. A játékot monitoron 1920x1200-as felbontáson tolja, és azt 4K TV-n akarja megjeleníteni? Ez mitől stream? Ez másolás az nV driverben, de nem kell 4K-t számolnia hozzá.
Azt hittem a netre akarja 4K streamelni az 1920x1200-as natív felbontást, felkonvertálással.[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
válasz Yogi Bear #17086 üzenetére
MSI Armort simán venném, de még a GT-t is ha olcsó kell. A Palit StormX-et jobb ha kihagyod, még a JetStreamet se ajánlanám senkinek, pedig az jobb.
Rengeteg a garanciális ügy az ASUS-nál és sok minőségi panaszt olvastam a legkülönfélébb termékeikről, alaplapoktól a videókártyákon át egészen a perifériákig. A topikban is van olyan aki épp hadban áll velük, igaz ő monitor miatt. Nem temetném őket, és nyilván nem sok köze van az alaplapos részlegnek a perifériákhoz, de pár éve nem volt ennyi panaszos.
Mielőtt ASUS ellenes felhasználónak titulálna valaki, ASUS lapom van.Mióta ARMOR a sima GT? Iponon csak GT-ként szerepel és az OCV1 is. Biztos hogy ugyanarról van szó?
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz Yogi Bear #17088 üzenetére
Van aki kicsit csokorba szedte az armor változatokat. Szerintem bármelyiket érdemesebb lehet megvenni, mint az asus dualt, hacsak nem túl nagy köztük árban a különbség.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Redneck
nagyúr
válasz Yogi Bear #17079 üzenetére
Kihagynám azt az ASUS kártyát, sőt az ASUS-t mint márkát, az utóbbi időben rengeteg a panasz rájuk a fórumon.
99-ért van MSI GT, 102-ért Gainward GS.
Ha nem zavar pár dB plusz hangerő, lehet egy ventis is. Az ITX-es Giga, az MSI Aero vagy az Inno3D Compactja is jól sikerült. 100 rugó alatt megkapod őket.[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
-
laskr99
addikt
válasz Yogi Bear #17074 üzenetére
Üdv!
Jacint78 kollégának van egy Dualja. Nem a legcombosabb a hűtés de elvileg jó házban jó. 4K-t a kártya tudja videózáskor, bizonyos játékokat is. 1080p-re elég de bizonyos játékoknál lehetnek megkötések(speciel amikkel én játszok 60+ fps megvan ultrán). Ha nem játszol nagyon CPU igényes játékokkal(BF1 multi) akkor az I5 jó neki. Ahogy látom csak a Dualnak van 2 hdmi portja. Átalakító nem megoldás? Itt egy teszt róla:[link]+ a fent említett PH! teszt.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz Yogi Bear #17074 üzenetére
Saját tapasztalatom nincs, csak a PH! tesztet tudom ajánlani.
ateszm legyen akkor már egy i9 meg egy 1080 Ti, biztos ami biztos.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Donner Dobuds ANC TWS eladó: https://tinyurl.com/2jhv79td
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest