- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tobias88888
őstag
Tudja valaki, hogy a Gigabyte G1es kártyánál a hőmérséklet alapú színváltozást hol tudom beállítani? Valami olyasmit szeretnék, hogy kék legyen hidegen, piros forrón, de jelenleg össze vissza váltja a színét ilyenkor is.
-
andro93
aktív tag
Sziasztok!
Elgondolkodtam egy 1060 beszerzésén, milyen gyártóé ajánlott? Illetve melyik modell?
EVGA-ra gondoltam, de azt PH-s kollégáknál nem láttam kiírva.
Ami fontos, hogy 3 év gari legyen rá, minőségi darab legyen, és 6gb.[ Szerkesztve ]
-
hreblay
csendes tag
Hello! Tegnap vásároltam egy ASUS Strix 1060 O6G kártyát. Nagyon tetszik, csak amikor kis terhelés éri a gépet (pl. netezés) cicergő hang jön a tápomból (FSP 700W, még vmi régebbi modell), játék közben ilyen nincs. Ennek mi az oka? Táp cserén kívül van rá megoldás esetleg a videókártya irányából?
-
szasanyi
félisten
Ez nem akció hanem egy vicc. A kártya ára megy le, majd fel... de te tudod, nekem már van. Persze olcsó megoldás, hogy várunk várunk és még várunk de gyakran sokat kell várni - nem pár hetet -, hogy lényeges árcsökkenés következzen be. Nem hiszem, hogy ~100k-s hw esetében valaki pár ezer forint eltérés miatt vesz vagy éppen nem vesz ilyet.
És hát aki két lépés között túl sokat gondolkozik az a fél életét egy lábol tölti. -
Poiro7
senior tag
válasz szasanyi #1190 üzenetére
Most is van akció Paragon Game Ready Pack
-
szasanyi
félisten
Azért erre ne köss fogadást. Ha mégis lesz, lehet olcsóbban jönnél ki ha HA-n vennéd a kupont vmi nagykeres arctól és most egy jó áru 1060-at. Általában nem ugyanannyi a kártyák ára, ha vmi normális játék jár hozzá (már ha odaadják, mert itt még az is vagylagos). Ráadásul úgy lenne mit használni, nem csak beszélni róla.
-
-
-
Poiro7
senior tag
És van 3Gb-os verzió is ugyanitt.
[ Szerkesztve ]
-
Poiro7
senior tag
EVGA GeForce GTX 1060 SC Gaming 6GB GDDR5 Videókártya 72920Ft
-
Sittes73
csendes tag
Sziasztok !
Ezen a kártyán gondolkodom:
[link]
Szerintetek jó választás? -
Departed
őstag
Ilyesmi értékek várhatók amiket különféle kártyákon mért Techpowerup (kártya, maghúzás, vram húzás):
MSI GTX 1060 OC 2114 MHz 2370 MHz
Palit GTX 1060 Super JetStream 2114 MHz 2345 MHz
MSI GTX 1060 Gaming X 2139 MHz 2435 MHz
NVIDIA GTX 1060 FE 2101 MHz 2380 MHzPersze lehet picit kevesebb is meg több is, 2100/2300(9200) elvileg mindenképp kihozható.
Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
Yutani
nagyúr
-
Departed
őstag
Üdv a Gigabyte GTX 1060 WF2 6GB-tal "hangtalanul villámgyorsan játszók" klubjában.
Tervben van hogy fogod húzni? Én még nem kezdtem neki, így is hasít minden.
Ha esetleg fogod húzni és mondjuk a Gigabyte saját OC programjával akkor légyszi írd majd meg tapasztalataidat. Köszönöm szépen!Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
Romvr
őstag
válasz #36072192 #1163 üzenetére
Rise of the Tomb Rider a kinézetéhez képest meglepően jól fut. Úgy értem hogy nagyon szép és egyszer nem akadt meg nekem. Az Arkham Knight mentségére lehet írni hogy bitang egy grafikája van valóban. Ez UE motorból kihozták a maximumot.
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
törölt tag
Hallottam róla, hogy az is fantasztikus port lett.
De azért valahol kicsit bosszantó, hogy az ember megvesz 100 ropiért egy kártyát, és még így is van olyan játék, ami akad mint a fene. Szerencsére ez az Everyone's .... nem jött be, s kb. negyedóra után letöröltem.
Ahhoz képest a Rise Of The Tomb Raider hasított... -
Romvr
őstag
válasz #36072192 #1161 üzenetére
Ajánlom az Arkham Knight-ot. Az volt képes 70 FPS-ről 25-30-ra is bezuhanni úgy hogy csak álltál egy helyben és a hűs esti szellő lengette a köpenyed miközben homlokodról csordogált a frissítő gothami eső.
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
törölt tag
Everybody's gone to the rapture - Ez az első játék, ami megakasztotta többször is ezt a kártyát úgy, hogy elméletileg bőven elég hozzá.
Bár ahogy olvastam eme játéknak az optimalizációja botrányos. -
Yutani
nagyúr
Tegnap vettem egy Gigabyte WF2 6GB 1060 kártyát. Meglepődtem, amikor kibontottam, mert nem tudtam, hogy a hátlapja műanyagból van.
Viszont ami nekem a legfontosabb, hogy Dying Light Best Quality (View distance van visszavéve minimum közelibe) és DOOM Ultra alatt fHD-ben Vsync-kel 70°C alatt van és csendes.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
szasanyi
félisten
Elvileg ez a lényeg, de gyakorlatilag lehet, hogy mind2 írható. De itt nem is annyira fontos, mert a BIOS frissítés VGA esetén ritka (nem úgy mint alaplap esetében). Ha meg nem sikerül akkor sincs gond, csak az IGP adjon képet, és újra lehet flash-elni a VGA-ra megfelelő BIOS-t (vagy akár az elsőre lementett, gyárit ami ugye ajánlott ilyen mutatvány előtt).
-
Teaway
veterán
válasz varadigabor #1151 üzenetére
Nem biztos, de vmi olyasmi, hogy az egyik az fix gyári, a másikban szabadon garázdálkodhatsz. Aztán ha elcseszed, csak átpattintod a fix-re.
Nincs itthon csokid??
-
Teaway
veterán
válasz Gaaabeeesz #1150 üzenetére
Nincs mit, minden további kérdésre szatyor1972 és Tombi fog válaszolni
Nincs itthon csokid??
-
Teaway
veterán
válasz Gaaabeeesz #1145 üzenetére
Zárd le a gépházat, deszkázd körbe, fújd le fekete Neolux-szal és a monitort nézd!!
#1148: A Dual-on nincs Dual BIOS, nincs RGB LED-es karácsonyfa, és az alacsony hőfokon való ventileállítást is elfelejtheted.[ Szerkesztve ]
Nincs itthon csokid??
-
Tombi
őstag
Végül én ezt:
PALIT NE51060015J9-1060J GTX1060 6GB GDDR5 JetStream PCIE
+ Paragon Game Ready Packipon 94,5 küvecs
-
szatyor1972
tag
Végül ezt vettem: Palit GeForce GTX 1060 JetStream 6GB GDDR5 192bit PCI-E (NE51060015J9-1060J)
Boldognak lenni nem azt jelenti, hogy minden tökéletes!
-
Teaway
veterán
válasz Gaaabeeesz #1143 üzenetére
NE51060015J9-1060J
Fontos, hogy a vége nehogy véletlenül 1060D legyen, mert az a Dual verzió (ami kisebb méretet, kisebb ventiket, 3 hőcsövet kapott és „csak” 2 kártyahelyet foglal el).[ Szerkesztve ]
Nincs itthon csokid??
-
Gaaabeeesz
senior tag
-
Teaway
veterán
-
varadigabor
senior tag
válasz Gaaabeeesz #1137 üzenetére
Neki a jetstream van szerintem. Nem a dual, ami nem biztos hogy rosszabb. (amúgy 14 napig vissza tudod küldeni ha nem váltbe, már ha neten rendelted).
[ Szerkesztve ]
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
Teaway
veterán
válasz Gaaabeeesz #1134 üzenetére
A mellette levő és az azt követő PCIe x1-es csatiba semmit se tehetsz, ez minden hátrány.
Nincs itthon csokid??
-
Tombi
őstag
válasz szatyor1972 #1136 üzenetére
Köszi szépen akkor jó lesz nekem is, és gondolom nem is ciceg, cicereg, búg, zúg
szerk: sima jetstream? én azt rendeltem be.
[ Szerkesztve ]
-
Gaaabeeesz
senior tag
-
szatyor1972
tag
válasz Gaaabeeesz #1134 üzenetére
Én ma hoztam haza a palitot.
Nagyon masszív és csendes.
Division ultra beállítás 60c-ig ment fel.Boldognak lenni nem azt jelenti, hogy minden tökéletes!
-
Puma K
nagyúr
válasz tobias88888 #1087 üzenetére
Nézőpont kérdése az ár.
Jelenesetben azt kell figyelembe venni, hogy ha neked az EVGA a kiszemelt kártya akkor ha innen rendeled pár napon belül nálad is a VGA.
Jelenleg itthon az üzletekben csak elvétve lehet találkozni EVGA 1060-as kártyával az is az1050 Ti3GB-os verzió.Ha tudsz várni akkor lehet pár hét-hónap múlva itthon is elérhető lesz a boltokban az összes fajta 1060-as EVGA kártya és akkor itteni bolton keresztül él a szokásos garancia.
Ha nem tudsz várni akkor ott a lehetőség hogy közvetlenül tőlük rendeld és akkor vannak extra lehetőségek amik ha érdekelnek járj utánaA backplate szerintem nem annyira fontos dolog.
Akkor látom egyedüli értelmét, ha úgy van kialakítva a backplate és maga a nyák is, hogy thermal pad-dal érintkezve hőt tud átvenni és levezetni a nyákról.
Amúgy max dísz ha nem érintkezik máshol is a kártyával csak a rögzítőcsavaroknál.Ahogy én tudom (de majd kijavítanak ha tévedek) az EVGA a Gigabyte-hoz képest átlagban magasabb minőséget képvisel. Sőt mostanra (R.I.P BFG) az EVGA az első számú partnere az nVidia-nak Észak-Amerikában: [link]
Szóval nem kis név, csak kevésbé ismert idehaza.Az, hogy a "németországi" helyesebben az európai ára 329€->104k Ft az azért lehetséges , mert te mint magánember közvetlenül a gyártótól tudod rendelni a saját terméküket: legyártják, behozzák, tárolják és értékesítik. Nincsenek extra szereplők akik ráteszik a hasznukat.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Teaway
veterán
válasz Gaaabeeesz #1130 üzenetére
Itt a kártya minden paramétere ► Palit Jetstream
Itt meg a házad azon mérete, amit a videokártyának biztosít:
Maximum GPU Length: 318mm[ Szerkesztve ]
Nincs itthon csokid??
-
Barton
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
ElBartimaeus
csendes tag
válasz Gaaabeeesz #1130 üzenetére
A házad mérd le, ne a kártyát. A kártya méretét meg nézd meg neten. Persze ha kezedbe tudod fogni, akkor megnézheted a kártyát is, úgy pontosabban tudsz majd nézelődni, de épp ezért érdemes ráhagyni kicsit, hogy biztosan belemenjen még akkor is, ha neccesnek méred.
-
Gaaabeeesz
senior tag
válasz ElBartimaeus #1129 üzenetére
Hát túlságosan még nem tudom lemérni, mert aqua-nal hiány van, talán majd jövő 7elejere ér ide..
Üdv, Gabesz
-
ElBartimaeus
csendes tag
válasz Gaaabeeesz #1127 üzenetére
Szerintem mérd le, hogy befér-e, fent szokott lenni a kártya hossza. Hagyj rá egy jó 5%-ot kb mérési hibák, meg egyéb apróságok miatt, aztán úgy biztos belemegy. Ha netán úgy mérnéd, hogy nem megy bele sehogy sem, akkor még mindig meg tudod csonkítani azt a házat: a 3,5"-s foglalatokat ki lehet kapni, ha más nem, erőszakkal.
Elvileg fel lehet húzni. Olvastam olyat, hogy a gyári tesztek során jobban teljesítőket húzzák egy kicsit, és adják el OC-ként, de inkább amolyan legendának tűnik. A lustáknak, meg hozzá nem értőknek kiváló egy icipicit gyorsabb kártya sokkal többért
[ Szerkesztve ]
-
Czvik2.0
tag
Játék után órajel beragadás volt már nektek?
-
Gaaabeeesz
senior tag
Hűtése akkor jó?
Gondolom ha a hűtés ugyanolyan, akkor fel lehet húzni gond nélkül ha szükség lenne rá!?Elfog férni ebben a konfigban ugye?
Msi b150mortar
-I7 6700
-zalman cnps10x optima
-16GB 2133MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black CL14 (2X8GB)
-Kingston SUV400S37/240G
-Seasonic M12 II 520W Bronze
-Corsair Obsidian 550D[ Szerkesztve ]
Üdv, Gabesz
-
Teaway
veterán
válasz Gaaabeeesz #1116 üzenetére
A sima JetStream (NE51060015J9) ugyanolyan felépítésű, mint a Super verzió (NE51060S15J9), 4 hőcsöves, vmint kettő és fél kártyahelyet foglal el
A különbség a GPU órajelben van (1502/1620MHz).[ Szerkesztve ]
Nincs itthon csokid??
-
Peat;)
veterán
válasz tobias88888 #1123 üzenetére
Én még nem hallottam olyat hogy cicergés előjött és meghalt egy vga kártya. De ettől még lehet. Ha nem zavar én nem törődnék vele, egy totál csöndben lévő vga-n nem mehet tönkre semmi? Dehogynem.
-
tobias88888
őstag
válasz tobias88888 #1077 üzenetére
Erre valaki? Cicergés lehet bármilyen hibának az előjele?
Engem egyáltalán nem zavar, mert nagyon halk + ócsó volt
[ Szerkesztve ]
-
Peat;)
veterán
válasz szasanyi #1084 üzenetére
Tényleg nem nem tudom miért ez ugrott be de visszakerestem és mástól volt meg. De azon nem változtat hogy már az akkor is bitang minőségű msi (akkor még a ventik fölötti fedlap is fémből volt..) cicergett fsp táp mellett. Szerintem a cicergés erősségét 40% vga 40% táp és 20% alaplap adhatja kb ki.
[ Szerkesztve ]
-
edari
őstag
válasz varadigabor #1118 üzenetére
2 kattintással.
-
Tombi
őstag
Nos visszavittem a gigabyte g1 gaming 1060 at helyette egy
palit jetstream 1060 -at neztem ki. 2 ev garival latom mindenhol. 94.5 ért -
varadigabor
senior tag
válasz Gaaabeeesz #1111 üzenetére
Azért várom hogy legyen meg 100K alatt Hűtésük sokkal jobb.
(#1113) Departed
Meg veszem Asus Strix nem oc-sat akkor azt simán feltudom húzni az OC-s sebességére?[ Szerkesztve ]
-
Departed
őstag
válasz Gaaabeeesz #1116 üzenetére
Kártyák honlapján kell írniuk, ha valamelyiknél van idle leállás arra büszkék és odaírják.
-
Departed
őstag
válasz Gaaabeeesz #1114 üzenetére
Palit igen, Asus csak egy ventis, nem igazán.
Általánosságban teljesen jó minden 1060-as amin két venti van, leáll idle-ben, és nem az a "leggagyibb" MSI.[ Szerkesztve ]
-
Gaaabeeesz
senior tag
Palit jetstream (a "sima" nem a dual /super) az már jó választás?
Vagy Asus TURBO-GTX1060-6G?[ Szerkesztve ]
Üdv, Gabesz
-
Departed
őstag
válasz GrooveHero #1112 üzenetére
Legerősebb? Bármelyiket két kattintással felhúzod mondjuk 2100-ra, memót is följebb. Ebből a szempontból ha megvan egy nem túl gagyi hűtés, a legolcsóbb éri meg legjobban.
-
GrooveHero
addikt
Sziasztok. Az 1060-as kártyák közül melyik gyártóé a legerősebb?
Nekem úgy tűnik, hogy a linken szereplő legelős verzió, ami az ASUS, legalábbis a táblázatban szereplő órajelek alapján.
Esetleg más, ami nekem kimaradt?Köszi előre is
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
Gaaabeeesz
senior tag
válasz varadigabor #1108 üzenetére
Ezek azért tényleg húzosabbak jóval
Megér ez 20-25k+ -t?[ Szerkesztve ]
Üdv, Gabesz
-
edari
őstag
válasz varadigabor #1108 üzenetére
Én jövő hétig adtam nekik időt. De csak nem akarnak olcsósodni.
-
Gaaabeeesz
senior tag
-
varadigabor
senior tag
válasz Gaaabeeesz #1102 üzenetére
Én jobbat vennék. Egyelőre msi gaming x-re vagy asus strixre várok hogy legyen 100 körül. Október 7ig van idejük le menni úgy is akkor jön a Maffia 3
-
Gaaabeeesz
senior tag
Okes koszi
Üdv, Gabesz
-
Departed
őstag
Azért ha már ennyit elkölt az ember, manapság már álljon le idle a venti, legyen normálisan hűtve a vrm és tápellátás, meg legyen backplate...szóval 90-ért inkább jobbat. Nekem ez megvan 85-ért, szóval 90-ért is megérheti.
-
core i7
addikt
válasz Gaaabeeesz #1104 üzenetére
Ha minél kevesebbet akarsz rááldozni akkor 80k ha jobb hűtést akarsz akkor 90+
Egyértelműen
-
core i7
addikt
Ha van pénzed biztosan megéri innen már nagyobb lépcsőt kellene ugrani a GTX 1070- gagyikhoz is szoval igen megérné ha tudsz rááldozni még pár ezrest
-
Gaaabeeesz
senior tag
válasz varadigabor #1101 üzenetére
80k-ert jó választás lehet ? Vagy inkább 90-95k-ert egy jobb változatot valasztanàtok?
Üdv, Gabesz
-
varadigabor
senior tag
válasz Gaaabeeesz #1092 üzenetére
Nem kapcsolja le a ventit, Egy hőcső van rajta. Nem hűti a vram-ot valami jól. Nem valami nagy szám a hűtőborda se rajta. Ez egy olcsóbb változat. 70 C fokig engedi fel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Hegesztés topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Home server / házi szerver építése
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Kés topik