- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ElBartimaeus
csendes tag
Oh nice. És én még abban a hitben voltam, hogy az asus honlapjáról netán friss verziót szedhetek le, mint utility programot a lapomhoz... Megnézem majd az újjal. És természetesen nem attól féltem, hogy kevesebb rammal gyártották le, hanem hogy lehalt egy modul mondjuk.
-
ElBartimaeus
csendes tag
Ezt az Asus intel extreme tuning utility írta ki nekem. Hogy is van ez a 4gb ram? Vagy csak a progi hülye? CPU-Z is csak ennyit lát. -
ElBartimaeus
csendes tag
Bizonyára a válasz az lesz, hogy mindkettő kiváló, de mégis felteszem: MSI gaming x vs Asus rog strix? Árban most 2000 különbség van az Asus javára, de a szívem az msi-t mondja.
A fontosabb kérdés, hogy milyen monitorkábellel érdemes vinni a jelet? Most egy 1060 wf2-m van és dvi (kártyánál)-->hdmi-n megy a jel, de valamiért nagyon fakó a kép, és nem tudok rajta tartósan változtatni, csak átmenetileg, ha geforce ctrl panelben elállítok valamit a színekkel, majd visszaállítom, de amint valami teljes képernyőre kerül, visszatér a fakóság. Ezt elkerülendő, a jobb kártyához vennék egy jól működő kábelt is. (Monitorra csak hdmi bemenet van.)
-
ElBartimaeus
csendes tag
Erre valaki? Dvi megy a kártyába.
-
ElBartimaeus
csendes tag
Először is, a 960-on a 4gb ramnak nagyjából semmi értelme nincs nagyon kevés helyzetet leszámítva, mert 128 bites busz mellett ez a gpu előbb hal meg, minthogy kihasználná a több ramot. (Persze feltölti, ha van még szabad hely, de nem hoz javulást teljesítményben, csak ritka, nagyon vram igényes esetekben.)
Épp ezért ne is nagyon fájjon a fejed, hogy 1gb-al kevesebb van az 1060-ban, hisz még így is több "effektív" ramod van. És igaz, hogy a több vram inkább nagyobb felbontáson hasznosabb, de a jövőben várhatóan az lesz a szűk keresztmetszet, még fhd-ban is. Épp ezért erősen ajánlott inkább egy 6gb-osra befektetni, egy picit várni. (Az meg nem meglepő, hogy a lényegesen erősebb gpu jobb teljesítményt produkál, mint a gyengébb 960-asé )
-
ElBartimaeus
csendes tag
dvi megy a kártyába
-
ElBartimaeus
csendes tag
Tapasztalt már valaki olyat, hogy túl fakó a kép, mintha felhúzták volna a gammát, csökkentették volna a szaturációt, meg babrálnak a kontraszttal? Egy HDMI-DVI kábellel megyek egy syncmaster led monitorra, korábbi amd kártyámnál nem volt ilyen problémám. Furcsaság, ha geforce ctrl panelben megváltoztatom a hue szöget, majd vissza, akkor megjavul a kép, minden szín tökéletesen megjelenik, de amint belépek egy játékba, vagy teljes képernyőre kirakok egy videót, visszavált erre a beállításra. A content type reported to the display megváltoztatása sem oldotta meg.
-
ElBartimaeus
csendes tag
Ma csatlakoztam az itteni mainstream termékcsaládhoz egy 6 gigás wf-al. Egy HD 7790-t váltott, rögtön beizzítok néhány játékot, hogy lássam, jó döntést hoztam. Később lehet csinálok majd teszteket is (mit ajánlotok, mivel nézzek rá?), ami talán többeknek érdekes lehet, mivel csak egy i5-2500 procim van 1333MHz-s ramokkal, amik valamennyire biztos vissza fogják fogni, ezért jó referencia lehet másnak. (Sajnos ezeket csak később tudom majd fejleszteni.)
-
ElBartimaeus
csendes tag
Első része engem is érdekelne.
Kisebb kártyák közül a Gigabyte wf2 az, amiről többeknek jó tapasztalata van, illetve én még a Palit jetstreamet néztem, meg olvastam, hogy jó kis kártya lett. Utóbbi nagyon esélyes, hogy befutó lesz nálam, amint lesz rá elég pénzem.
[ Szerkesztve ]
-
ElBartimaeus
csendes tag
válasz Gaaabeeesz #1130 üzenetére
A házad mérd le, ne a kártyát. A kártya méretét meg nézd meg neten. Persze ha kezedbe tudod fogni, akkor megnézheted a kártyát is, úgy pontosabban tudsz majd nézelődni, de épp ezért érdemes ráhagyni kicsit, hogy biztosan belemenjen még akkor is, ha neccesnek méred.
-
ElBartimaeus
csendes tag
válasz Gaaabeeesz #1127 üzenetére
Szerintem mérd le, hogy befér-e, fent szokott lenni a kártya hossza. Hagyj rá egy jó 5%-ot kb mérési hibák, meg egyéb apróságok miatt, aztán úgy biztos belemegy. Ha netán úgy mérnéd, hogy nem megy bele sehogy sem, akkor még mindig meg tudod csonkítani azt a házat: a 3,5"-s foglalatokat ki lehet kapni, ha más nem, erőszakkal.
Elvileg fel lehet húzni. Olvastam olyat, hogy a gyári tesztek során jobban teljesítőket húzzák egy kicsit, és adják el OC-ként, de inkább amolyan legendának tűnik. A lustáknak, meg hozzá nem értőknek kiváló egy icipicit gyorsabb kártya sokkal többért
[ Szerkesztve ]
-
ElBartimaeus
csendes tag
Szerintetek mennyire foghatja vissza a kártyát, ha nem 3,0-s PCIE foglalatba teszem, hanem 2.0-sba? Sajnos esélyes, hogy előbbibe nem fér be a ház miatt egy MSI gaming, vagy Asus strix. Másik megoldás lenne, ha kisebb hűtésűt választok: Asus dualról, Gigabyte WF-ról, Palit Jetstream-ről van valami tapasztalat? (Utóbbi nagyon szimpi lenne, csak az a 2 év garancia nem tetszik...)
-
ElBartimaeus
csendes tag
[PCX-n kapható 1060-s kártyák]
Ha megnézitek, az összes 1060-n van 10-15% akció, még akkor is, ha nincs kiszínezve, meg "felcímkézve". Furcsa, hogy hirtelen az összes darab ugyanazt az akciót kapta meg, de csak néhány lett így meghirdetve. Az agyam azt mondja, csak egy marketing húzás, meg kis szerencse azoknak, akik most akarnak vásárolni, de a szívem máshogy vélekedik. Vagy túl nagy optimizmus azt hinni, hogy egy globális árcsökkenés várható, aztán "akció" keretein belül adják el, mert az vonzóbb a szemnek?
Btw, Palitról tudtok valamit? Én csak nemrég találkoztam a nevével, minimális infóm van róla - de egyelőre inkább pozitív benyomásom van róla.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- PlayStation 5
- Társasjáték topic
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest