- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anteris90
csendes tag
Tegnap este én is csatlakoztam végre a klubba, egy Palit JetStream lett végűl belőle. Egyelőre nagyon baba. Egy kérdésem lenne, a Palit Utility progija eléggé "gagyi", van lehetőség más gyártó szoftverét használni amivel esetleg a LED-et is tudom irányítani vagy esélytelen? A másik milyen progival érdemes játék alatt megjeleníteni a CPU/GPU/FPS infókat? (Az MIS Gaming App csak a proci cuccait írja..)
Zalman Z11 Plus | MSI B150m Mortar | I5-6500 | Palit GTX 1060 JetStream 6GB | 2x4GB HyperX Fury | FSP Hexa+ 400W | BenQ GW2470H
-
andro93
aktív tag
Megjött ma a Giga WF2 1060-as, beüzemeltem, és minden oké eddig, szépen viszi az új Tomb Raidert. Eddig csak azzal próbáltam. Ami elsőre feltűnt, hogy mennyire könnyű a kártya, de a legolcsóbb kártyától nyilván nem is vártam el, hogy annyi anyagot rakjanak bele, mint egy 20-30 ezerrel drágább típusba. A hőfokokat még nem tudtam megnézni, mert a HWinfo valamiért nem jelzi ki, de majd ennek is utánajárok. Ha nincs gond a kártyával, valószínűleg hűvös lesz a jól szellőző házamban (FD core3k). Eddig nekem pozitív csalódás volt a kártya, 85-ért szerintem nem egy rossz vétel. A napokban majd nézek tuningot is, aztán még írok 1-2 kommentet.
[ Szerkesztve ]
-
Departed
őstag
Miért vágytok nehezen elérhető egyventis vga-ra amikor sokféle kétventis közül választhattok? Tiltott gyümölcs édesebb, vagy mi?
Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
Livius
őstag
Hello!
Ezekről a cseh/szlovák de magyar nyelvű webshopkról van esetleg valami tapasztalatotok?
EVGA kártyák csak innen szerezhetők be még csak.Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
KubanitoS
veterán
válasz woodstock323 #1487 üzenetére
Sajnos ebben a topikban nem igazán fogsz túl sok támogatót szerezni a 3 gigás gtx 1060 mellett. Az a 3 giga már sokszor fullhdra is kevés.
Amúgy a kettő közül a szimpatikusabbat vedd meg.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
woodstock323
tag
Sziasztok!
Eddig úgy voltam,hogy veszek egy használt GTX 970et ha már az új generáció miatt olyan tömegesen megjelent a használt piacon. DE néztem teszteket és árakat és arra jutottam,hogy 1060as lesz 3gb-os változat,mivel ugyanannyiért lehet hozzá jutni és mégis csak kisebb fogyasztású,20-22%al erősebb...nameg új.Meg amúgy is max full HD-n tolom ahhoz meg elég ez a kártya is a tesztek alapján és jó pár évig marad is ez a felbontás nálam.
Szóval a kérdés,hogy szerintetek melyiket vegyem a 2 közül:
[link]
[link]Tudom vannak még ennél is olcsóbbak amik mini házakhoz készültek 1 ventilátorral,de azokon gagyinak tűnő bordák vannak...a hőcsöves megoldásból nem akarok engedni.
-
M@rdel
őstag
válasz SECTORnooB #1483 üzenetére
És 3 év garancia, ha jól tudom! Várom a tesztet!
Heaven-ben majd 2x annyi Fps kaptál mint én 380-l!
-
SECTORnooB
addikt
megkockáztatom hogy még a backplate is fémből van de ha mégsem akkor sikerült átbaszniuk
az egész hűtő fémből van a keret is, szép súlya is van a led az csak pirosan szeret világítani
én unigine heaven-be 4690k val stock órajelen 67 Fps-t mértem extreme presetbe 1080p-be nem tudom ez milyen eredménynek számít. ami a dobozba van : Kártya, driver cd, 3DMARK VR serial, 3DMARK (AZ ÚJ) serial, egy csavarkulcs amivel a hütő szélén levő emblémát tudod cserélgetni, és az egérpad, meg az iChiLL-es fémbehatású matrica -
nyulnyulu
senior tag
Egyértelmű,hogy elöl be,felül,hátul ki.
privátra illik válaszolni
-
törölt tag
válasz SECTORnooB #1458 üzenetére
Elsőosztályú termék. Azt hittem már nem is léteznek.
-
KubanitoS
veterán
Nagyjából ez a hűtés van a 1070-es MSI-ken is és ott egész biztosan 60-65 fokosak a kártyák maximális terhelésnél is.
Én is nézegettem a 1060-asokat, végül 1070-es lett Gainwardból és még az is megáll 60 fok körül játék közben.
Lehet a tiéden a pasztázás lett elrontva, vagy nem tudom.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
Motaba78
addikt
Sziasztok, aktuàlis lett a vga csere, egy 1060 6gb gondoltam.
Egy hd 7870oc-ról vàltok érezhető lesz a vàltozàs vagy esetleg ez tökéletes lesz ? -
SeatZola
őstag
Rendelném a gépet, de nem nagyon találok jó árban (99-95k) gtx 1060-at. Ötlet valakinek? Csak 6 GB-os, fél passzív hűtéses, 2-3 év garos érdekel!
[ Szerkesztve ]
Rappi
-
varadigabor
senior tag
Nekem ez lett a vége a kártyának,tovább növelem akkor nem stabil..
Time spy pont az 4400 lett
GPU Voltage-t meddig érdemes növelni?[ Szerkesztve ]
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
törölt tag
válasz GegeWarrior #1452 üzenetére
Milyen lett végül?
-
GegeWarrior
senior tag
Na ma elhoztam az enyémet, este próbakör
REKVIESZKÁT IN PÁCSE!
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz szasanyi #1450 üzenetére
Persze vannak olyan emberek, akiknek beidegződés hogy mindig mindenből a legjobb kell, és pénzük is "túl sok van" (fórumon is olvasni pár arcot aki 980ti-ről vált[ott] 1080-ra meg hasonlók), de mondjuk én is akkor váltok szívem szerint amikor már úgy érzem kezd "nagyon kevés" lenni az aktuális kártyám, nem trükközök ilyen "ú még normális áron el tudom adni a jelenlegit, úgyhogy kis ráfizetéssel veszek jobbat!" dologgal. Bár most egy évig munkanélküli voltam, de megmondom őszintén, előbb akkor se váltottam volna hamarabb ha ez nem így van. Kb úgy fél évvel ezelőtt kezdtem el érezni azt hogy már nagyon gimpelnem kell bizonyos játékoknál a grafikát (főleg hogy akkor váltottam W10-re is, ami alatt fura mód pár játék [pl Siege] szarabbul fut mint 8.1 alatt tették), szóval előtte azért nem váltottam volna, az elmúlt fél évben meg azért nem mert ugye lehetett tudni az 1000-es széria érkezéséről, szóval imádkoztam hogy addig ne menjen tönkre amim van... (Meg persze hogy találjak munkát XD )
[ Szerkesztve ]
There is no war. Only the harvest.
-
szasanyi
félisten
válasz Departed #1449 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani: nem egyforma a szemünk és az elvárásaink. Többszöri eladás többszöri bukta - de ha szinten akarod tartani a rendszeredet (persze nem mindenkinek fontos ez, vagy éppen nem teheti meg) nem biztos, hogy ezzel jársz rosszabbul. Aztán kinek a pap, másnak a paplan.
-
Departed
őstag
válasz szasanyi #1447 üzenetére
Hát nem tudom én 5 és fél évig játszottam vidáman a 6950-emmel, aztán jött az orrvérzésig átnevezgetés hullám AMD oldalon, most augusztusban jutottam el oda hogy kéne már váltani.
Szóval szóba se került sose a "minél kevesebbet bukjak a váltással" téma, csak a "addig használom amíg okés, aztán veszek egy jónak számító kártyát minél jobb áron" elv.
Főleg hogy minél többször vált az ember annál többször szenved el értékcsökkenési veszteséget.Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
szasanyi
félisten
válasz xPraetoriaNx #1446 üzenetére
A 970 néhány szempontból jobb, mint ahogy annál a 1060 6G szintén. Persze arra a felbontásra elég, de ha számít a pénz akkor érdemes arra törekedni, hogy a plusz költség a lehető legalacsonyabb legyen. Emiatt nem mind1 mikor adja el az ember a használt, leváltani tervezett kártyáját.
Aztán jön az, hogy mit / hol / mikor vásárol, hogy a legkedvezőbb áron juthasson hozzá ugyanahhoz a termékhez (és persze ugyanolyan feltételekkel, mint pölö a garancia idő). -
core i7
addikt
-
-
core i7
addikt
válasz Vasshammer #1442 üzenetére
De nekem amúgy is 1680x1050-es a monitorom oda nem kell 6GB vram vagy igen?
-
core i7
addikt
-
core i7
addikt
Köszi mindkettőtöknek igen megkaptam másik topicban is a választ csak biztosra a akartam menni ezért írtam ide is Egyenlőre nem váltok
-
core i7
addikt
Sziasztok 3GB GTX 780-ról megéri-e GTX 1060 3GB-ra cserélni? Van e akkora teljesítménykülönbség
6GB-os már nem férne bele ezért kérdem ebbe bele van kalkulálva GTX 780 ára (kb 50K)Úgy halottam a GTX 1060 kb GTX 980szint
Na meg ott a magasabb Szintű DX12 támogatás
[ Szerkesztve ]
-
Vasshammer
tag
válasz xPraetoriaNx #1434 üzenetére
Nekem egy darabig meg se volt, aztán shadowplay miatt fel lett téve, de nem használtam én se az "optimális" játékbeállítások opcióját. Most talán a türelmetlenség, talán a fáradtság miatt (későn hazaérés után Asszony gépét is meg kellett csinálni előtte), de csak rápillantottam a beállításokra, konstatáltam, hogy van változás és már nyomtam is a "PLAY"-t. Na, belátom, ez hiba volt...másoknak okulásképp
De utána nem volt semmi gond és látszott a változás. (jelzem, én olyan "igénytelen" vagyok, hogy a 750ti-vel is jókat tudtam játszani)
szerk.: GFE: az a tippem, hogy visszajelzések és tesztek alapján csinálnak egy séma beállítást adott gpu-ra és azt szedheted le. Annyira nem foglalkoznak vele...[ Szerkesztve ]
Üdv, VH
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz Vasshammer #1432 üzenetére
Mondjuk egyébként én a GFE beállításait amúgy se használom soha, pont azért mert nekem (még) régebbi VGA-m van, nekem rendszeresen túlhúzza... Fura hogy nVIDIA nincs tisztában azzal, hogy mit tudnak a saját kártyái.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz Vasshammer #1432 üzenetére
Két ilyen, távoli teljesítmény kategóriájú kártya esetén az álladnak le kell esnie a különbség (és a futási sebesség) láttán. Ha ez nem így van akkor az hiba van, ami lehet sw-es vagy akár hw-es, de a leggyakoribb az user error.
És elolvastam a hsz-odat, és éppen azért írtam és mutattam is. -
Vasshammer
tag
válasz szasanyi #1430 üzenetére
"Nálad vmi gond lehet,"
Lehet, mert ezek szerint rosszul fogalmazok, ha ennyien nekem estek Én nem mértem FPS-t, se hőfokot, egyszerűen leírtam, hogy mit láttam a játékban (mi változott). A régi kártyán se volt probléma a játék és ezzel se, csak az elején nagy változást nem láttam. Aztán később mégis. Olyan, mintha el se olvastátok volna a hsz-em többi részét
Tehát mégegyszer: hiába csak kocajátékos vagyok annyira nem vagyok szerencsétlen, hogy a régi beállításokkal kezdjem a kört. A GFE beállításai sz@rok voltak az elején, azon reszeltem és úgy már látható volt valami változás... de ez csak egy játék. (ráadásul multiplayerben voltam)
EHHEZ képest a R6S meg gyönyörű lett, ott nagyon látszik a változás. Más nagy gépigényű játékom nincsen, sajnos a BF1 openbeta lejárt, így azon se tudoktesztelni[ Szerkesztve ]
Üdv, VH
-
Yutani
nagyúr
válasz Vasshammer #1424 üzenetére
Semmi, megmagyaráztad a következő hsz-ben.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
szasanyi
félisten
válasz Vasshammer #1429 üzenetére
-
Vasshammer
tag
válasz Departed #1428 üzenetére
ez magyarázatért kiált
miután feltettem GFE-ből az új drivert, az beállította az optimális játékbeállításokat. Ekkor bementem a játékba is és látom, hogy már nem médiumon megy, hanem ultra-high-on... (néhol ultra, néhol high) automatikusan.
Akkor az első kör nem jött át valamiért. A növényzet is későn töltött be (view distance beállítás) meg textúrák is, mintha késtek volna a betöltődéssel.
Azután állítottam élsimítást, view distance-t stbstbstb, a kövi kör már sokkal jobb voltteccikérteni?
Üdv, VH
-
Departed
őstag
válasz xPraetoriaNx #1427 üzenetére
Nekem már eleve a szóhasználat furcsa volt. Kártyacsere --> csilivilli effektek várása --> nem jönnek --> utána a low beállítások följebb állítása --> érszevehetőbb...őő...he?
Lényeg hogy állítsatok szépen föl mindent és élvezzétek hogy még úgy is lefolyik a képernyőről.
Jó játékot!Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
xPraetoriaNx
senior tag
Én egyre jobban nem értem mi történik itt, tényleg valami csodakártyát vehettem anno... Értelemszerűen nem megamaxiultrán, 84x élsimítással meg ilyesmikkel, de medium-high közti beállításokkal hozta nekem a 60FPS-t a BF4, erre most neked 1060-on "annyira nem haladta meg" a 750Ti teljesítményét (ami elvileg gyengébb mint az én 660Ti-m) ?! Wtf...
-
Czvik2.0
tag
Nekem szembetűnő volt. Bf1 bétában lowon a 750 Ti 50-60 fps volt. Be tettem az 1060-at és egyből fel tette ultrára és 80 körüli átlag. És akkor nálam erősen limitáló tényező hogy csak egy i3 hajtja. Kiváncsi vagyok mennyit fog dobni pár hét múlva az i5 rajta
-
Vasshammer
tag
válasz Czvik2.0 #1423 üzenetére
Hát nekem az első BF4 kör nagy csalódás volt. Csillivilli effekteket és környezetet vártam, de annyira nem haladta meg a 750ti teljesítményét. Utána állítgattam a beállításokon és akkor már sokkal észrevehetőbb volt. Viszont mentem egy kört a Rainbow Six Siege-el is...NA AZ GYÖNYÖRŰ. Semmit nem mértem (benchmark, hőfok) nekem a játékélmény számít
Először tényleg fura volt, hogy bekapcskor felpörgött a venti aztán leáll és sokáig be se kapcsol (jól szellőző házban volt, a BF-ben is az első pár percben nem csináltak semmit) Csöndes, nincs vele baj. Örülök, egy darabig nem lesz csereÜdv, VH
-
Czvik2.0
tag
válasz Vasshammer #1411 üzenetére
Nálam is 750 Ti-t váltott...ég és föld..
-
tyielow
aktív tag
válasz xPraetoriaNx #1421 üzenetére
jah értem... nem tudtam hogy hdd-vel ilyen is tud lenni, évek óta nincs a 240-es SSD-n nekem mindig 50-70GB szabad hely volt, amióta 500-as van ilyen 100-170 körül mozog (jelenleg 86 GB shplay vidi van rajta)
YouTube: toty1ka
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz tyielow #1420 üzenetére
Van az a funkciója, hogy az utolsó X időt felveszi (régen ShadowTime-nak hívták, most valami replay), na, ha azt nyomom be, akkor hajlamos másodpercekre megakadni a gépem, mert (tárhely méret okokból) HDD-re rögzít, nem az SSD-mre. Bár elég régi HDD, szóval lehet az (is) közre játszik, ezért is akarok majd venni egy 500-as SSD-t is, majd valamikor VGA meg CPU-alaplap után
[ Szerkesztve ]
-
tyielow
aktív tag
válasz xPraetoriaNx #1419 üzenetére
Hogy érted, hogy megzabálja? Tárhelyet? Nekem csak 500-as SSD van de remekül elvagoyk a videókészítésekkel.
Amúgy ja öcsémnél 560 Ti volt aztán shadowplay miatt sírt, így most megkaphatta a 750 Ti-t[ Szerkesztve ]
YouTube: toty1ka
-
xPraetoriaNx
senior tag
válasz Vasshammer #1417 üzenetére
600-as szériától felfele megy szinte minden nVIDIA kártyával a ShadowPlay. Nekem 660Ti-mmel is gyönyörűen megy, mindenféle FPS esés nélkül. (HDD-t hajlamos megzabálni amikor "replay"-t mentek, de az megint más kérdés)
-
Vasshammer
tag
Köszi, azt néztem én is, de igazából nem zavar, nem hinném, hogy nagy gáz Jól szellőző Enthoo Pro M-be menne és ahogy nézem alapból nem egy izzadékony kártya
Főleg úgy, hogy a BOX version i5-6500-hoz is alumagos hűtővel szúrják ki a szemem, de jó hőfokokat produkál úgyis.... DE EZ NAGYONOFF
Buta kérdés lehet, de: ugye ehhez is megy a Shadowplay? Azt nagyon szeretem, a 750ti mellett se szaggatott semmi, miközben vettem fel a gameplay-t.Üdv, VH
-
Teaway
veterán
válasz Vasshammer #1414 üzenetére
"olcsósított"
Ja, és egy árva hőcső tekergőzik benne (G1-ben kettő van).
Nincs itthon csokid??
-
Departed
őstag
válasz Vasshammer #1414 üzenetére
Nincs csicsalogó valóban. Így kimondva főleg jó hogy ezt választottam.
Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
Vasshammer
tag
válasz wounton #1412 üzenetére
Akkor még jobban jártál, mint én, mert egy ezressel többért veszem
@Departed: igazából azért lett sürgős a dolog, mert Asszony IGP-vel játszott eddig (i5-6500) és a Rainbow Six Siege már nyávogott, hogy nem éri el a minimális gépigényt.
Ennek fele se tréfa, őt nem hajthattam kiadásba, így "muszáj" volt néznem valamit...éshamárlúdUgye a WF az "olcsósított" megoldás, a villogó csicsalogó nélkül?
Üdv, VH
-
Departed
őstag
Így kell ezt.
Ég és föld lesz a különbség, a 750ti sebességének legalább háromszorosát kapod.
Igen, nem olcsó így sem, csak sajnos nem 200 egy dollár hanem 275 ami sokat dob az áron, ez van.Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
wounton
csendes tag
Nálam is 750 Ti-t vált le, épp sikerült még elkapnom ma délelőtt 84k-ért az iponnál a WF2-est (fél órával később már 91 volt).
-
Vasshammer
tag
válasz Departed #1408 üzenetére
Én nem agyaltam sokáig, elvileg ma délután át is vehetem. Kíváncsi vagyok az előrelépésre, egy GTX 750 ti-t vált le (amit Asszony kap meg) és FHD marad egy darabig a max felbontás. Őszintén szólva sokat várok tőle ezért az árért... (tudom, hogy extra akciós volt és most még megéri, de a 750ti-hez képest jóval többe került így is... )
Először az MSI Armort néztem ki (az volt akkor a legolcsóbb), úgyhogy épp időben jött...Üdv, VH
-
Departed
őstag
válasz varadigabor #1409 üzenetére
Igen, képhibák, esetleg játék crash, gép újraindulás a tünetek.
Ha türelmetlen vagy akkor 3DMark-ot is futtatgathatsz, én csak játszogatok és lassabban emelgetem 1-2 naponta.Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
vipisti
tag
válasz Gaaabeeesz #1402 üzenetére
@Gaaabeeesz, @Departed: Kösz. Sajnos túl sokat agyaltam, máris feljebb mászott. No hátha hamarosan...
Gnothi seauton.
-
Departed
őstag
válasz varadigabor #1405 üzenetére
Hogy mi elég minek?
Maradjunk annyiban hogy húzd a magot, játssz, húzd még játssz amíg stabil, aztán ugyanez vram-mal. Ennyi.Xiaomi Poco F6 12/512GB Black || TCL 55C805 QD-MiniLED TV
-
vipisti
tag
válasz Gaaabeeesz #1400 üzenetére
Épp videókari után nézelődöm, és ez felkeltette az érdeklődésem tegnap, amikor megláttam. Úgy tűnik, itt a fórumon is az a vélemény, hogy ez jó vétel?
Gnothi seauton.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hegesztés topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Home server / házi szerver építése
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Politika
- Kés topik
- 2 billió dollárt hozott a tavalyi év az NVIDIA-nak