- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bejelentette a következő EPYC generáció gyártástechnológiáját az AMD
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- Megvált az Altera többségi tulajdonától az Intel
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 1050 / 1050 Ti (GP107) összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
menyus4661 #4999 üzenetére
És ez hogy jön ide?
A Mordor és a Hitman nem Vulkan, az meg tök mindegy a két kártya közötti összehasonlításban, hogy az AMD hogy megy.
-
menyus4661
tag
Igen ebben a két játékban megbicsaklik.De ha megnézzük pont ezen játékok azok amiben az nvidia katasztrofálisan teljesít amd kártyákhoz képest az rx 480 agyonveri a gtx 1060 6gb-ot is még ide sorolnám a wolfeinstein new colossust is !!
Vulkán még mindig nem fekszik az nvidiának és nem is fog szerintem de ez csak az én véleményem.
Volt rx 460 4gb a kezeim között minden játékban sokkal gyengébb volt mint a mostani 1050 kártyám.
Kivéve vulkán alatt ott kategória különbség van a két kártya között minden ásban egyértelműen jobb a gtx,
Wolfeinstein,Doom alatt teljesen elvérzik az Rx ellen. -
válasz
snecy20 #4995 üzenetére
Így. Várhatóan szép lassan feljebb fog kúszni azoknak a játékoknak a száma, ahol a textúraminőséget 1-2 lépcsővel lejjebb kell kapcsolni. Ill. az überultramegaHD textúracsomagokat valószínűleg már most el lehet felejteni a 3GB-os kártyával. Azt meg mindenki döntse el magának, hogy ez a különbség és a +5-10% FPS megéri-e a 6GB-os kártya 20-30e FT felárát. Meg azon el lehet még gondolkodni, hogy eladáskor mekkora lesz a különbség a két verzió között.
-
ricsi8800gt
addikt
Azért ez már jó kis OC szerintemGPU Clock 1501 MHZ.HWBOT 9.hely lenne és a cpu még alap órajelen
[/L]
-
válasz
menyus4661 #4989 üzenetére
Tényleg nem lesz, mert már most is az - olyan helyzetekben, ahol a GPU bírná. Ebben a tesztben két játékban is bebicsaklik a 3GB-os 1060 (DOOM Vulkan, Shadow of Mordor), amúgy megfelelő FPS-ek mellett. Emellett több helyen a Hitmanre is gyanakszanak, hogy kevés a 3GB. Szóval kompromisszum van a kártyával, bár szerintem nem annyi, amennyivel drágább (volt) a 6GB-os - a mondat második fele viszont már személyes vélemény.
-
menyus4661
tag
válasz
spyduck #4900 üzenetére
Több 100 videó van fent/ teszt a világhálón.Az ac origin simán elindul Gtx 1050-nel, és most leszögezem jelen pillanatban nem létezik olyan játék ami ne indulna el egy 1050-nel a teszt valótlan/ vicc kategória a gtx1050-et gyakorlatilag nem határolja a 2gb vram csak nagyon extrém esetekben gondolok itt 4k felbontásra szinte minden esetben előbb elfogy a gpu erő.Az rx 460/560/1050ti nem sok mindent profitál a 4gb vramból a textúrát valóban feljebb lehet pakolni de mi értelme senki nem akar 20 fps-el játszani.
A teszt ami kikerült ide felháborító.
Ac origin tesztA gtx 1060 3gb csak meg kell nézni mennyit ver a gtx1050ti-re pedig csak 3gb vrammal rendelkezik.
És mielőtt valaki azt gondolná hogy az a 3gb kevés lesz biztos hogy nem lesz, mire 3gb kevés lesz full hd felbontáson addigra a gtx 1060 gpu ereje is karcsú lesz.
Jól ki van ez találva.... -
kisza25
félisten
válasz
ricsi8800gt #4985 üzenetére
A válasz 1 hsz-el elötted
-
ricsi8800gt
addikt
Amúgy nem is értem az nvidiát hogy miért csinált egy 3 GB-os kártyát. Lett volna egy 1060 6GB meg egy 1060 4GB mind plusz 4xxx vagy 5xxx szériában a 4-8Gb radeonnál
-
Televan74
nagyúr
válasz
snecy20 #4981 üzenetére
Lassan megint az lesz, 1050Ti is vissza megy majd 50.000 alá.GTX1060 6GB -os kártyákat is lehet már látni 120.000 környékén. Még az RX580 8GB is kapható már 160.000 alatt. Ahogy a crypto zuhan,töltődnek fel a készletek,a kereskedőknek is olcsóbban kell adniuk. Mert már nem viszik úgy mint a cukrot,kevesebb a kis bányász.
-
kisza25
félisten
válasz
ricsi8800gt #4971 üzenetére
Nekem az volt, de garis lett, amúgy kevés volt rá a 3GB és 120 eFt lenne most.
Pubg-ban AA és textúra ultrán 3,75GB memóriát eszik -
Gerr'y
senior tag
válasz
snecy20 #4972 üzenetére
Igaz hogy keves lehet a 3 GB memoria, de a Pascal szeriaban levo Delta Color Compression 2-nek koszonhetoen akar 25%-os savszelesseg megtakaritas erheto el a Maxwell architekturahoz kepest. Kb. olyan mintha 3GB +20% memoria lenne a csonka GTX 1060-on. (tehat ~3,6GB)
Anadtech oldal kozepen a ket kepen jol latszik a Maxwell es Paacal architektura kozti kulonbseg -
snecy20
nagyúr
válasz
AllTheBest #4973 üzenetére
No, hát ezaz. Hiába lenne meg a GPU erő az 1060-ban hozzá, ha egyszer vissza kell benne venni a grafikát hogy nagy nehezen beférjen 3G alá. És akkor szvsz majdnem ott van az ember, mintha 1050Ti-vel menne...
-
snecy20
nagyúr
válasz
ricsi8800gt #4971 üzenetére
Igen, de nagyon nem lehet tudni hogy már FHD alatt is mikor lesz limitáló a 3GB VRAM... nekem mindvégig ez az egy fenntartásom volt az 1060 3G-vel szemben. Így meg hogy bedrágult 100k környékére, így bekerült a teljesen felejthető kategóriába...
-
BeastMode
őstag
válasz
ricsi8800gt #4968 üzenetére
-
BeastMode
őstag
Sziasztok!
Pár napja én is 1050 Ti tulaj lettem egy ASUS 1050 Ti ROG Strix OC társaságában.
Eddig csak a Rise Of The Tomb Raidert próbáltam, de High beállítások mellett gyönyörűen pörög a játék!
(i5-6400 + 16GB DDR4 a főbb társak). -
snecy20
nagyúr
válasz
AllTheBest #4946 üzenetére
Ilyen 70k körül pénzekért viszont NEM szabad megvenni, mert csak felbátorítjuk vele az illetékeseket, hogy igen, nekünk ennyiért is el lehet adni, tessék tovább emelni az árakat...
Tápcsatis, 2 ventis pár hónapot használt Giga Windforce-ok mennek már aprón 53-56k környékén, jó a hűtésük is és húzni is lehet őket...
-
Puma K
nagyúr
válasz
Create. #4959 üzenetére
Akkor menjen a cserebere főleg úgy, hogy ingyen lesz az 1050 Ti.
Én azt mondanám itt is mint a nagyobb tesóknál, hogy MSI Gaming és Asus Strix kártyákkal nem foghatsz mellé, de azért én egy egyedi ventiprofilt csinálnék a kártyához hogy azért ne dobálja az órajelét a GPU, mert már az 1070-nél is baromi jó pofa volt, hogy állt a 3 venti, de így magasabbra engedte melegedni magát a kártya halk működés mellett... én inkább már 41°C-nál bekapcsoltattam a ventiket had forogjanak addig sem melegedett be az egész borda és játéktól függően 58-63°C között megállt az GPU: 1979-1999 VRAM 9200Mhz-cen járó 1070.
-
Nincs rá szükségem, csak a pubg-val játszok az meg full bugos. Inkább veszek egy erősebb cpu-t a különbözetből, nemsoká vizsgaidőszak, aztán nyáron megint nem játszok sokat, de valami meg kellene, hogy legyen benne őszig. Akkor már talán esnek az árak is, vagy jön az új széria. 2 kártyát vettem pont jókor, amiket pár hónap múlva fejenként 33eft plusszal adtam el, gyakorlatilag ingyen lesz az 1050ti. Használtan vennék garisan max 60eft-ig, olyat ami jól húzható (tudom nincs rá garancia a tuningra, de vannak biztos jobb típusok)
-
Puma K
nagyúr
válasz
ricsi8800gt #4956 üzenetére
Baloldali a te kártyád a jobb az enyém:
Ugyan az a BIOS van a 2 kártyán, a tiéden viszont még magasabbra lehet húzni a PW%-ot mint az enyémen (vagy TTomax-én).
Inkább külön nézd meg a VRAM-ot, hogy hol van a vége, mert ha akár csak azt tuningolod már jobban megy a kártya:
Unigine Valley bench-ben:
VRAM +500 Mhz - FPS 43,5 - Score 1822
VRAM +600 Mhz - FPS 44,3 - Score 1854
VRAM +700 Mhz - FPS 45 - Score 1883
VRAM +800 Mhz - FPS 45,8 - Score 1917
VRAM +900 Mhz - FPS 46,4 - Score 1939
VRAM +950 Mhz - FPS 46,7 - Score 1952
Nekem már 900 felett kezdett huncuttkodni a VRAM így inkább visszább vettem 875-re ahol nálam minden rendben.
Mint ahogy tapasztaltam a korábbi Asus Strix GTX 1070-emnél ott is avagy helyesebben a Pascal kártyáknál inkább a VRAM tuningra érdemes inkább ráfeküdni, mert attól lódul meg igazán ez a széria. A GPU tuninggal is érdemes foglalkozni de az annyit nem hoz a konyhára, de ha minden FPS-pont számít akkor menjen annak is a tesztje mit bír.
Ne add el az 1060-at. Főleg a 6GB-os verziót ne... nekem volt tavaly fél évig egy a már említett Asus Strix GTX 1070-em, amit idő hiányában nem használtam ki 4-5 hónapig... akkor eladtam, mert majd úgy is veszek később erősebbet... hát nem veszek semmit ilyen árakon. GTX 1080 Ti lenne jó nekem, de nem ennyiért.
-
Sziasztok, lehet downgradelném az 1060 6gb-omat, ha sikerül eladnom opyan 1050ti-t keresnék aminek jó hűtése van tuningra is. Tuningnál számít a 6pin hiánya ennél a kártyánál? Melyik kártyák lennének jók nekem?
-
Puma K
nagyúr
válasz
ricsi8800gt #4954 üzenetére
Köszi!
A GPU-Z első lapjáról is beszúrsz egy képet?
-
Puma K
nagyúr
válasz
ricsi8800gt #4952 üzenetére
Én több órát teszteltem a kártyámat tegnap, de végül ma 2x összeomlott a driver a tegnap stabilnak hitt értékeket beállítva. Így a GPU tuningból visszább kellett venni... korábban +140-et toltam rá, de átraktam +125-re... inkább teszteld ki a te kártyád mit megy.
Azt gondoltam én is TTomax értékeit látva, hogy majd én is belövöm az enyémet és jó lesz... hát nem
az ö kártyája jobban megy mint az enyém. Bár lehet rájátszik a driver közti különbség miszerint neki egy régebbi van fent én meg a legújabbat dobtam fel a kártyához.
Megnéznék arról a 200%-os kitolható TDP keretről egy képet az MSI AB-ben.
-
AllTheBest
őstag
válasz
Ed3r_X_ #4948 üzenetére
Kis túlzással írtam ez igaz, de szerintem érthető volt amire ki akartam lyukadni... Engem személy szerint zavar ha akár egy kis hang is jön ki a gépemből, anno az MSI rx 480 gaming x-em annyira undervoltoltam, hogy komoly terhelés mellett is épphogy néha-néha felpörgött a venti.
-
-
AllTheBest
őstag
válasz
snecy20 #4945 üzenetére
Persze, kinek mi... Van akit nem zavar ha egy hajszárító hangjával ér fel a videokártya hangja terhelés mellett ,van akit már az is zavar ha csak elindul a venti a kártyán.
Nem mellesleg az overclock itt elég sokat számít, anno dobtam be ide is képeket, hogy gyári órajel és húzott között játékokban átlagban 10fps különbség volt nálam, ami nem mindegy... Húzni meg csak azt érdemes ami 60 fok alatt tud maradni, mert utána már veszi vissza a boost órajelet a kártya...
-
snecy20
nagyúr
válasz
AllTheBest #4943 üzenetére
Mikor ide először betévedtem, nekem azt mondták, hogy a legolcsóbb, legegyszerűbb hűtésű egyventis darabok is jók....
-
sqpp
őstag
válasz
AllTheBest #4943 üzenetére
Ez így van, Strixet akartunk mi például, de csak újonnan tudtunk találni szinte mindenütt, mármint aminek volt értelme. Sok a miner, meg a szar hűtés is. Hiába az olcsó ár.
-
AllTheBest
őstag
válasz
snecy20 #4942 üzenetére
Akkor találj nekem
3 napja már a hardveraprot bújom és még nem sikerült garanciás, normális 1050ti-t vennem, mert amit felraknak, szinte azonnal meg is veszik 55-ért, utána meg már csak a fis-fos hűtésű krtyákat lehet csak megvenni...
Nekem lényeg, hogy húzható legyen és halk, 1050 ti g1-em még elég komoly overclock mellett is hangtalan volt, nem akarom hallani a ventilátor hangját.... -
snecy20
nagyúr
válasz
AllTheBest #4940 üzenetére
55-ért már találsz bontatlan új 1050ti-ket aprón... A 70k az már az 1060 3GB ára...
-
ricsi8800gt
addikt
Azért hozza a jó kis fps-eket az 1050Ti
Wolfenstein II The New Colossus 48-60fps között.
Lehet MSi AB-benmajd kicsit kell piszkálni hogy mennyen de meg kedveltem a kis jószágot.Igaz erős vissza esés az 1060 meg az 580-asok után de azért jó kis vga ez -
GEIL
addikt
válasz
ricsi8800gt #4922 üzenetére
6490 pontot dob nekem az a aláirásomban lévő konfig....
i5 4570s + 2 x 4 Gb DDRr3 dc + Giga ITX GTX960 2 Gb (full alapon minden)
-
mcs
veterán
válasz
AllTheBest #4933 üzenetére
Épp most nézem, hogy a G1 perpillanat 87be kerül az egyik legnagyobb webes áruházban.
-
TTomax
félisten
válasz
AllTheBest #4933 üzenetére
Az Asus szerintem jobb lesz,de ki tudja milyen darabot fogsz ki.
-
ricsi8800gt
addikt
Ha ennyi akkor ok,
Majd meg lesem még Win7 alatt is -
TTomax
félisten
válasz
snecy20 #4930 üzenetére
Az lehet,csakhogy +teljesítményben nem realizálódott a +20-25%.A 1050Ti sem abból profitál ha magas a gpu órajel,hanem abból hogy a memória órajel hozza a legtöbbet a 128bit miatt.A 1080 sokkal kevésbé sávszél limites mint a 1050Ti,és ha 1050Tiböl sikerül egy jobb darabot kifognod samsunggal akkor azért a 7GHzröl 9GHz effektív órajel emelés a memórián nagyon sokat hoz.
-
TTomax
félisten
Azt csak halkan jegyezném meg hogy az egész pascal szériában szerintem a 1050Tiben van a legnagyobb OC potenciál.A többiben nincs +20-25% OC az biztos,Az már hogy ez mire elég más kérdés.
-
kisza25
félisten
válasz
Nekem is ennyi
-
TTomax
félisten
válasz
AllTheBest #4925 üzenetére
Mindkettő jó kártya.
-
dugo_
veterán
válasz
AllTheBest #4925 üzenetére
Mindkettő top kártya. Ha nem tetszik a piros, akkor el is dőlt a kérdés...
-
AllTheBest
őstag
Sziasztok! Régen jártam már ebben a topicban, decemberben eladtam a 1050ti g1-em, viszont most megint szeretnék kártyát venni, úgyhogy:
ASUS GTX 1050 Ti ROG STRIX 4GB GDDR5 OC
vagy
MSI GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 Gaming XTi melyiket választanátok? Sajnos csak ezt a kettőt tudom viszonylag jó áron beszerezni, az msi-vel csak annyi lenne a bajom, hogy piros...
-
snecy20
nagyúr
válasz
nekem ennyi a tuningos, kimaxolt eredményem, szóval alapon a tiéd rendben van, normális:
Silenc3HUN
Így igaz, az árakkal nem tudunk most mit tenni. Én is a csúcs idején szereztem be az 1050Ti-t, nem épp a legelőnyösebb árán. Ezt az adott teljesítményt most ennyiért adják - sajnos.
-
TTomax
félisten
válasz
Alapon nem tudom,de ez amit én kitudtam hozni a Strix OCböl. [link]
-
Silεncε
őstag
válasz
snecy20 #4920 üzenetére
Ez nyilván így van. De most tudok vele mit csinálni? A többihez képest még így is olcsóbb volt. Amire nekem kelleni fog (alkalmi játék) arra bőven elég. Én amúgy akár a 720p-vel is elégedett vagyok, konzolos vagyok alapból, csak mivel kellett az asztali a sulihoz, olcsóbb volt bele venni egy kártyát
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
bandika0626 #4874 üzenetére
Néztem az F1 2017 ott a minimum fps 46 a max meg 56.De minden ki maxolva ami a grafikát illeti. Vga alap orajeleken
-
Silεncε
őstag
Sziasztok!! Berendeltem egy 1050-et a gépembe (Dell Optiplex 7010: 15-3470/8GB). A kiválasztott egy Palit StormX 2GB lett. Kérdésem: van-e valakinek ilyen a topicban és ha van, tudna mondani valamit a hangjáról? Igazából nem zavar annyira, fülesben játszok, csak kíváncsi vagyok (szerintem 42k-ért jó vétel volt boltból, használtat nem akarok venni).
-
athomi
veterán
Ha lenne egy szabad fél órám még próbálkoznék kicsit a Gigabyte Windforceommal. Korábban 1960 MHz körülig jutottam vele. Bár a 2050 MHz-es stabil GPU elég szélsőséges értéknek számít, ahogy eddig elnéztem.
Annyira nincs időm semmire, hogy már a kártya eladásán gondolkodok.
-
Csupingo
veterán
válasz
esikl012 #4905 üzenetére
Lehet hogy a kártyán hibás a vezérlő, vagy az egyik ventilátor. Ezeket nagyon nem tudod tesztelni, max. másik ventilátorral. A kártyát már kivetted, visszatetted? Nem tudom az segíthet e.
Jól láttam, hogy külön csatlakozója van a ventilátoroknak? Azokat nem tudod megcserélni? -
esikl012
tag
A vga szenzorait lehet valahogy tesztelni?
Újra előjött a pörgő venti probléma, azt figyeltem meg, hogy játék alatt terhelésnél a venti fordulatszámát figyelő 0%-on áll (MSI Afterburner).
Ebből gondolom, hogy valamelyik szenzor lesz a hibás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gyúrósok ide!
- Óvodások homokozója
- Facebook és Messenger
- Politika
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest