- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ASUS notebook topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 1050 / 1050 Ti (GP107) összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bargab
tag
Játékoknál mindenképp maradnék FHD felbontáson, a munka miatt kellene a nagyobb monitor, nagyobb felbontással. Az irodában 2 monitoron fut a premiere pro CC, hogy elférjek, de itthon nincs helyem 2 monitorhoz ezért gondolkodom az új nagyobb felbontású monitorban.
Kb hasonló elrendezésben 1920X1080-ban a szemem kifolyik 1-2 óra után.(#6106) Csupingo: köszönöm
-
Vigneau
félisten
Igazán nincs mit.
Személy szerint csak egy "bugot" tapasztalok már egy jó ideje. Korábban mindig meghatároztam a célmappáját a telepítő exe-nek, ahonnan bármikor újra tudtam telepíteni az adott drivert. Manapság ez a célmappa a komplett kicsomagolt fájljaival együtt törlődik az Experience első indítását követően. Bár a telepítő exe természetesen megmarad...
-
Pala
veterán
cinemazealot: No igen, az árak eléggé el vannak fajulva, habár az utóbbi időben mintha elkezdtek volna normalizálódni. De még így is többe kerül minden mint a bányászforradalom előtt.
(Lehet, inkább várok még, talán sikerül nyáron elcsípni 65k környékén egy 3 gigás 1060-at, bár valószínűleg most bilibe lóg a kezem.
)
-
bul07
nagyúr
Hát nekem a házam elég szellős(RS9 házam van, de még 1x nem venném meg vékony az anyaga), alsó tápos is, két ház ventilátor is
Nálam a 6600K 100% terhelésen 47-48fokos maximum, most[link], nyáron 50felet egy két fokkalÉn nem tuningolok
Akkor azt mondod hogy 7700K tuning nélkül nem is olyan forrófejű
-
bul07
nagyúr
Na igen delid-elt, de arra alapból nincs garancia, ha meg elküldöm hogy szedje le a kupakot akkor meg buktam a garanciát
Intel spórol 10centett, a vásárló meg szívja a fogát hogy tűzforró a processzora
Szopatja a vásárlóit, és megteheti mert hú de csúcs király gyártóEgy agyonra húzott dolognál nem a közeli működés a kérdés hanem hogy hogy fog szuperálni két év múlva , mert a tuning magasabb hő az élettartamát csökkenti, és én hosszú távra szoktam vásárolni, az előző vga-m pl 5évig volt nálam
-
heavygrip
senior tag
Ez a gond az én esetemben is,bár ahogy néztem mindegy milyen 1050 ti,mind az msi,mind a giga, meg az összes asusnál nincs hozzá rögzítve a hűtő,nem ér végi,de már 1060 tól igen...
nem értem én ezt,mennyiből tartott volna hozzá fogatni. Meg ha már ott van a hátlapján a merevítő, mint pl az enyémnek,azt mért nem lehetett volna ahhoz a fémhez hozzá fogatni,mint a képen??
Ráadásul ténylég nem nehéz a kártya,meg ugye nem 241 mm mint a rog strix, ez "csak" 203 mm. Akkor hogy meg hajolna....jó lenne a fekvő gépház,még ha a procira is teszel valami brutál hűtőt is,de sokszor a hely szűkével vannak a gondok,nekem sem férne az asztalon
-
Puma K
nagyúr
Kifutottam a szerkesztési időből:
Aranyosak, mert a GTX 680-nál már raktak 5 db csavarral rögzítve egy extra fekete fémet ami már nem engedi, hogy hajoljon a kártya: Kép 1 - Kép 2
Itt van még egy kép: referencia vs dög hűtés - link
A fentebbi képnél a referencia szépen végig ég amit írtam-említettem így nincs hova hajolni a hűtőnek, a Zotac-nál meg lelátni a NYÁK-ig.
-
heavygrip
senior tag
Köszi a választ.
Ahha,értem, de lényegében nem gáz,ugye? Mert a csávó is próbálkozott a videóba,de nem annyira sikerűlt fixálnia.
Régen én a 1950 gt-t egy oda szabott fa darabbal támasztottam alá, szemre belőttem,hogy vízbe legyen,és annyibár nem mutat jól,igaz nem látszott az.
-
-
-
laceszgamer
addikt
Melegedni mennyire melegszik?
Nekem egy ugyanilyen Strix OC van a kisgépben, és például játék alatt simán felmegy 60 fokig alapórajelen. GPU használat közben végig 50-70% körül mozog, és így is eléri a 60-at.
Míg nézegettem teszteket, amit eddig láttam még tuninggal is 58 fok körül tetőzött.
Nem tudom eldönteni, hogy most szimplán csak ilyen, vagy esetleg valami gubanc van, Furmarkot vagy ilyesmit nem engedtem rá, hogy megnézzem hol tetőzik, de gondolom akkor egy 65 fokot elkapná simán.
-
-
Köszönöm az adatokat!
Igen, mindenképp tesztelni fogom, a leírást is átfutottam, valóban nagyon hasznos lesz a tuninghoz.
CPU tuningból már ismerős ez a különbség, csak nem tudtam VGA esetében is így van-e.Egy kérdést még szeretnék feltenni neked: Ezzel az elért eredménnyel kb. hány százalékos teljesítmény növekedést értél el fps-ben játékoknál?
Valamiért nekem a FarcCry5 nem megy túl zökkenőmentesen, max ha 40 fps-en rögzítem. (Normal grafikán)
-
MZsoltee
veterán
Arra azért kíváncsi lennék, hogy jogilag ez hogy állja meg a helyét. Előbb utóbb megmondják a vga dobozán, hogy milyen programokra használhatom a vga-t? Mit jelent a mining? Ha folyamat futtatomo az algoritmust, de nem küldöm be az eredményt, akkor csinálhatom? Netto hülyeség... Amúgy meg bizonyítsa be.
Mondom úgy, hogy nem bányászok.
-
Igazából az eredeti terv az volt, hogy összerakok egy gépet amit pár évig tudok majd használni, ezért is inkább a 6 magos 1600X -re jutott a választás, nem pedig ugyanennyiért egy 4 magos Intelre. E mellé volt a terv a 16 GB RAM, aminek felét tudtam végül megvenni, de szerintem áprilisban pótolom a maradék 8-at. Persze ide kellett másik, újabb táp is, egy jobban szellőző ház és nem utolsó sorban ha játszani is szeretnék alkalmanként egy legalább 1050 -es VGA. Ha úgy nézem áprilissal bezárólag minden meglesz ami a terv volt. (Remélem minden rendben is fog működni.)
Tulajdonképp a 1050-nél erősebb videókártya már csak úgymond plusz lenne, de tudnom kellene mi az amire érdemes egyáltalán váltani. Emiatt próbálok infót szerezni olyanoktól akik tapasztalták már a hasonló kategóriás kártyák közötti különbségeket. (Ez az RX560 lehetőség csak jött közben, de ahány teszt annyi eredmény kb.)
Az álmom egy 1060, de 100 000 Ft az nem kicsit sok. Az majd akkor amikor ahogy írtad is kijön egy új generáció, akkor lesz megfizethető számomra. Viszont akkor már meg lehet nem is érdemes megvenni, mert az akkori játékokhoz pont annyira lesz kevés, mint a mostani 1050. Tehát szegény ember esetében ez egy örök körforgás, míg egyszer nem nyer a lotton. -
Köszönöm a részletes leírást!
Úgy látom abban szinte mindenki egyetért, hogy nem érdemes 1050-ről Ti -ra váltani, csak nagyobbra.
A RAM már megosztja a társaságot, de ha úgy sem veszek Ti -t, akkor szerintem megveszem a pénzen majd a RAM-ot. Onnantól már biztos nem lesz azon a téren "hiányom". -
laceszgamer
addikt
Ja igen, látom, ott a borda.
Hát mindegy, akkor, igazából valszeg ünnepekkor úgy is hazamegyek, akkor majd elhozom a táp maradék kábelét, annyira nem sürgős a dolog.
Köszi a helpet mindenkinek.
Oh, még egy kis kérdés más témában. Ugye ezen a kártyán megállnak a ventik terhelés nélkül, viszont nekem a ház aljában van egy venti ami közvetlen a kártyára fújja a levegőt, valszeg eleget ahhoz, hogy forgásba hozza a kártya ventijeit. erre nem kergül be driver vagy ilyesmi? Mármint csak hogy pörögnek a ventik rajta olyankor amikor hivatalosan állnak.
Tudom hülye kérdés, csak eszembe ötlött.
-
Nincs rá szükségem, csak a pubg-val játszok az meg full bugos. Inkább veszek egy erősebb cpu-t a különbözetből, nemsoká vizsgaidőszak, aztán nyáron megint nem játszok sokat, de valami meg kellene, hogy legyen benne őszig. Akkor már talán esnek az árak is, vagy jön az új széria. 2 kártyát vettem pont jókor, amiket pár hónap múlva fejenként 33eft plusszal adtam el, gyakorlatilag ingyen lesz az 1050ti. Használtan vennék garisan max 60eft-ig, olyat ami jól húzható (tudom nincs rá garancia a tuningra, de vannak biztos jobb típusok)
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DUALSHOCK 4 WIRELESS Controller PS4 / használt állapotban / 3 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest