- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Autóhifi
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
nVidia GeForce GTX 1050 / 1050 Ti (GP107) összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mans20
addikt
-
HurkaLES
tag
Én nemrég egy MSI márkájú 1050ti-t vettem. Árban ezt találtam legkedvezőbbnek, 55k-ért vettem úgy hogy az árban benne volt egy Dvi-d kábel és tartalmazta a szállítást is. Eddig megvagyok vele elégedve. Igaz hogy még teljes aktivitásban nem volt, mert sajnos jelen pillanatban csak 4 GB ramom van. Amivel komolyabb játéknál nem érek semmit.
Mindenesetre egy HD6670 után egy álom. -
Lifer092
senior tag
Nekem is megérkezett tegnap az 1050Ti az MSI márkából. "Sima" 4 gigás OC változat, nem Armor meg Gaming. Valóban ahogy előttem is szóltak ez árban a legkedvezőbb 1050Ti most, két ventillátor, és jól is néz ki...
Nekem olyan fura volt, hogy nincs rajta tápcsatlakozó... Persze ezt tudtam, és tudatosan vásároltam ilyen kártyát, de még a 750Ti kártyámon is volt... Ezért nekem nagyon furcsa volt hogy a 6 pines tápkábelt elrejthettem a házban. Én sem vagyok FHD gamer, 1440x900-as a monitorom, viszont már sok esetben a 750Ti ezen a felbontáson is megfeküdt kicsit magasabb grafikai beállításokkal. Nem hiába, viszonylag eljárt felette már az idő... Beszereltem a kártyát, friss driver telepítés, aztán kezdődjön a teszt.
The Division, meg a Doom volt terítéken, és igazából tegnap este csak átfutottam rajta mert későn értem haza. A Divisionben lefutattam a benchmarkot ugyanazon beállításokkal amiben a 750Ti-vel volt, a mérési eredmény alapján azonos grafikai beállítások mellett az 1050Ti előnye nagyjából: +20-25fps. (High-Ultra, 40% object detail.) Így volt nagyjából 70-72fps-em. Majd gondoltam hogy bekapcsolom a DX12 módot, plusz minden létező effektet ultrára teszek, így az alábbit produkálta a kártya: 45-50-55fps (Minden ultra, SMAA 1x ultra, 100% object detail) Hát néztem mint hal a szatyorban, gondoltam hogy erősebb lesz jóval mint a 750Ti, de ez brutális.
Majd jött a Doom. Ez a kis 750Ti-n is meglehetősen szépen futott Ultrán, néhány opciót kikapcsolva (Pl. Player self shadow, depth of field, élsimítás 1x stb.), nagyjából külső helyszínen volt olyan 50-60fps, belsőn, komolyabb akciónál pedig olyan 40-45fps-em a 750Ti-vel. Gondoltam, hogy ha már lúd, legyen kövér, az 1050Ti-t "izzasszuk meg" (hát, baromira megizzadt biztos... ). Beállítások: (Minden ultra, TXAA 8x). Külső helyszín: 140-150fps(!!), belső helyszín komolyabb akcióval, sok mobbal: 90-100fps.
Brutális. Gondoltam hogy erre a felbontásra ez a kártya, ennyi vrammal enyhén overkill, de igazából lényegtelen. Mert a jövőt tekintve nem kizárt egy későbbi FHD monitor, arra bizony pedig már nem lesz overkill a kártya. Jelenleg meg nem baj hogy az, sőt.... Nekem annyira fura még az is hogy ezt nem kell húzni ahhoz pl. hogy komolyabb játék, kicsit magasabb beállításokkal menjen... Ugyan felraktam az Afterburnert, de nem hinném hogy szükségem lesz rá ezen felbontás melett. Maximum talán +80(100)-100Mhz-et még rádobok GPU/Memóriára aztán jóéjt. De most nem érzem ennek szükségességét egyáltalán... A kártya összességében nagyon halk, idle-ben 27-28°C. Terhelve egyenlőre nem mértem az idő szűke miatt, de nem hinném hogy 14nm-en több lesz mint a 750Ti-m volt.
Ma tovább tesztelem a kártyát más játékokkal is, hőfokilag is lemérem mit mutat. Várhatóan ma a Crysis 3-al, Battlefront-al, Battlefield 4-el, meg az NFS-el tesztelem le.
PRO:
- Halk
- Nagyon jó teljesítmény
- Szép
- JelenkorCONS:
- Semmi... (Részemről) -
fagy53
nagyúr
Üdv!
Nem egy pörgős topik az biztos, de ez lehet jó is!
VGA váltáson töröm a fejem a 750Ti átmegy másik gépbe /1280x1024/ ott szárnyalni fog felváltva a GTX 460-at, nekem meg FHD-re kellene egy hasonlóan kiváló kártya mint a jelenlegi.
Kocajátékos lévén nem az új címek izgatnak, autós játékok a kedvenceim, de ezek is már a megjelenítés terén eléggé felnőttek a mai FPS játékok szintjére, a Battlefield1 meg a VGA után befut hamarosan...
Alaposan körülnéztem már és az 1050 vs. 1050Ti maradt mint eldöntendő kérdés több okból is.
Egyik: 2GB vs 4GB már most is használom a teljes vmemóriát, de élsimítás nélkül ezen a felbontáson simán elvagyok és ez a funkció különösen érzékeny a memória terület nagyságára. A következő DX12-es játékokra a 2GB végképp kevés lesz AA nélkül is, persze ez még arrébb van és lehet, hogy arra már ez a GP107 GPU sem lesz elég...
A másik probléma, ami ezzel összefügg, hogy vagy veszek egy jól felszerelt, hőcsöves kétventis, tápcsatis, félpasszív 1050-et, vagy egy sima alubordás állandóan forgó egyventis, tápcsati nélküli 1050Ti-t.
Semmiképpen nem adok 40-50k-nál többet, mert nem ér meg ennél többet a csere, mivel a 750Ti-t nem adom el.
Kiváncsi vagyok a topiklakók véleményére, hiszen ti ismeritek ezt a VGA-t. -
malibu
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Tegnap vettem egy gigabyte 1050ti kártyát. 4gb ddr5
Eddig a gépemben egy radeon hd 3850 512 ddr3 volt
4gb ramom vanRégivel simán elfutott a Crysis, Arma3 és minden. Most az új kártya a bencmarkokban 5x jobbat produkál, windows élményindexben is a grafikai teljesítmény 7,9-ből 7,9 szóval a kártya tökéletesen működik elvileg
Bármilyen játékot próbálok, vagy el sem indul, vagy fut szépen és 1-2 perc után kidob egy ablakot a windows, hogy a memória megtelt, zárja be a programot az adatvesztés elkerülése érdekében.
Olyan mintha a játékok nem használnák a videómemóriát és a ram telik meg.
Mi lehet a gond? -
malibu
tag
Win 7 64 bit. Eddig minden gond nélkül ment a régi 512-es kártyával 4gb rammal. Leszedtem az ati drivereket. Addig nem is ismerte fel az új kártyát.
Arma3-ban pl 1000 egységes küldetéseket is simán csináltam és futott max szaggatott néha. Még nem is láttam soha, hogy kilépett memóriahiány miatt. Most meg berakom magamat és egy járművet az üres szigetre és kilép 1 perc után. Nem is mai program pedig. De másik 5 játék is hasonlóan kilép ami a gépemen van.
Vagy lehet, hogy a grafikus memória mennyiségével egyenes arányban használja a sima ramot is?
-
Gaboman
nagyúr
Te voltál aki feltette úgy az NV drivert hogy előtte nem takarította le az ATi drivereket.
Lehet hogy maradt ott még valami ami összekutyulja a dolgokat.
Az is elképzelhető hogy egy új Windowst kell feltenned hogy megszűnjön a hiba.
De én előtte Driver Cleanerrel letakarítanék minden drivert, most az NV-t is, majd újra felraknám.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
malibu
tag
Igen én voltam, de aztán leszedtem minden drivert és felraktam az nvidiát újból. Elvileg működik, mert Benchmarkokban 4-6 szoros eredményt ér el a gép mint eddig. Csak játékoknál valahogy nem oké. Megpróbálom a driver cleanert hátha... Nagyon régen volt nvidia kártyám (geeforce2gts ) szóval nem vagyok otthon annyira a beállításokkal kapcsban.
Gondoltam van valami amiből vagy kiszedtem a pipát, vagy át kell állítani, hogy mennyi sima ramot használjon játék közben, vagy valami ilyesmi. -
malibu
tag
Az nem lehet gond, hogy pcie 2.0 van az alaplapomon ami úgy tudom kevesebb áramot enged át mint a 3?
Régi kártyámon volt külső tápcsatlakozó, de ezen nincs. Mondjuk az eleve pcie 2.0-ás kártya volt. -
xtro
aktív tag
Én is 4GB Rammal tolom és semmi gond nincs semmivel Witcher 3 tól kezdve Rainbow Six Siege -ig minden futotta gépen a Crízis is és semmi gond nem volt.
Nekem akkor szokta ezt a memória megtelt cuccot amikor valami bonyolult jelenettel dolgozok C4D-ben vagy Ae-ben ( Houdini,NUKE-ról ne is beszéljünk minden kattintásnál elmondok egy imát )
Minden drivert leszedni (Ati,Nvidi) DDU-val újra. Tudom nem kellemes,de remélhetőleg ennyi lesz a baj.
[ Szerkesztve ]
-
xtro
aktív tag
-
fagy53
nagyúr
OK, fel lehet húzni a Ti szintjére az 1050 verzió drágább tagjait, de tudom az alap 1050Ti-t is lehet húzni valamennyire. Nem hiszem, hogy tavaszig várok, de tény , hogy most nem célszerű vásárolni.
A két kártya közötti kb 15% különbség nem izgat különösebben, de a DX12-es címeknél nő ez a különbség a vmem miatt, de a játszható szintet elérem az 1050-el is pl AA nélkül és nem high beállítással.
Leírom milyen ársáv érdekel a GP107 esetében :
1050 - 37 - 44k, itt értelemszerűen csak a tuningolható félpasszív típusok jöhetnek szóba.
1050Tí - 46 - 54k, itt viszont a tuning nem játszik/ no tápcsati/, de a félpasszív elengedethetetlen, kivéve, ha lesz a Pascal-hoz BIOS buhera.
Kösz, mégegyszer a hsz-odat.[ Szerkesztve ]
-
xtro
aktív tag
Nos igen, a VRAM miatt is megéri a "Ti".Manapság még úgy ahogy megvannak a játékok 2GB-al,de hosszabb távra (2-3-4 év, legalábbis én így vásároltam most ezt meg aztán majd a helyzettől függően cserélem,de ha 750 2014-ben adták ki ezt meg most 2016 végén akkor feltehetőleg 2018-9 ben jön az új ezt a tért betölteni kívánó kártya) egy 4GB -os VRAM-mal felszerelt kártya nagyobb életbiztosítás főleg ha FHD-ban játszol.
Nem mondom hogy a 2GB olyan mint egy süllyedő hajó de ebben az esetben inkább választanám a +15% és a 2x annyi VRAM-ot annak fejében hogy (most! ) +8-10k illetve nem olyan jó tuning alany.
Én várnák egy 2-3 hetet amíg az árak visszamennek az Ünnepek előttire.
[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
Max 2018-ban már biztosan jön a váltás, ne feledjük el, hogy a DX12 API még éppen most került bevezetésre, kvázi teszt fázisban van és éppen így a VGA-k is!
A 750Tí már a DX11 bevezetése után jóval később lépett porondra, így 2.5 évig simán elvoltam vele, de erre most nem számítok, bevezető, kísérleti kártya lesz ez.
Az MS ha nem tervezi újabb OS kiadását, akkor API változtatás sem lesz, így kb 2 év múlva nagyon érdemes lesz cserélni a már kiforrott DX 12-es játékok miatt, na ezért nem érdemes most nagyon előre nézni! -
dangerzone
addikt
Na beszereztem én is egy Palit 1050 Ti-t. Picit féltem, hogy hangos a hűtője, de egyáltalán nem hallom.
-
kisza25
félisten
válasz dangerzone #325 üzenetére
és még a dobozában van, vagy a gépben
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
dangerzone
addikt
-
kisza25
félisten
válasz dangerzone #327 üzenetére
most már örűlhetsz, ha a kártya benne van
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
fagy53
nagyúr
válasz dangerzone #327 üzenetére
Ezért került csak ennyibe! Az viszont jó hír, hogy halk.
-
fagy53
nagyúr
válasz dangerzone #330 üzenetére
Írj majd róla valamit légyszi ha tesztelgetted! Nem a játékban nyújtott teljesítménye érdekel elsősorban, hanem a hűtés hatékonysága és az idle vs. load zaja.
Kösz! -
dangerzone
addikt
Doom4 alatt teszteltem picit. A házam nem igazán szellőzik jól, levett oldallappal néztem, mit tud a kártya. Idle 31 fok, terhelés alatt 62-ig ment fel. Ekkor 41%-on pörgött a venti. A gyári intel hűtő zaja messze elnyomja.
MSI afterburnerrel teszteltem még, hogy manuálisan állítom a venti fordulatszámot. 45%-nál kezd egy kis hangot hallatni. 50%-nál már azért hallható. 60%-tól hangos, 80%-nál visít.
-
fagy53
nagyúr
válasz dangerzone #333 üzenetére
Köszi, ezek nem rossz infók róla. Az én házam sem egy hűtőszekrény, be van szorítva az íróasztalba.
A jelenlegi MSI 750Ti hasonló hűtővel rendelkezik és 41%-nál nem megy feljebb, igaz ehhez 72-75°C tartozik.
Talán a Palit pár fokkal hűvösebb lehet, ha ilyet vennék.
Kösz és Boldog Újévet Kívánok! -
malibu
tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám.
A konfigom:AMD fx 6300 (6mag)
Nvidia 1050 ti
8GB ddr3 1600Gigabyte 1050 ti kártyát vettem és valahogy nem hozza azt a teljesítményt amit kellene.
Igazság az, hogy elsőnek Ati driverre véletlenül rátelepítettem az újat, akkor nem is ismerte fel. Aztán mindent leszedtem, Nvidiát feltettem és elvileg minden oké lett.3dmarkokban egész jó, de többszöri futtatásnál +- 5000-10000 pont eltérések vannak.
Lényeg, hogy játékoknál ingadozik és szerintem gyenge.
Arma3 ami 2006-os 512-es 3850-es radeonnal (előző kártyám) 2 magos procival 2 gb rammal hasonlóan bírta.
Assassin's creed syndicate pl 20-25 frame, de akad. 7-8 framere leugrik pár másodpercenként.
Kingdom come deliverance ismerős gépén 2009-es ati 7750 1gb kártyájával stabil folyamatos 18 frame. nekem 7-18 között ugrál és akad amikor minimum 30-40-et kellene tudnia. Mondjuk az még béta játék, de akkor is....Mi lehet a gond? Nincs olyan tesztelő program ami kicsit pontosabban méri a működést, gpu-t és az egész rendszert, de leginkább a stabilitást folyamatos terhelés alatt, mint a 3dmark és esetleg ki is írja a problémákat, ha vannak?
[ Szerkesztve ]
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Minden Inno3D-nek fix fordulaton megy a ventije vagy csak annak, amelyiknek egy van?#KeepFightingMichael
-
fagy53
nagyúr
Üdv!
Megérkezett a Gigabyte 1050Ti 1 ventis remeke. A 750Ti-t váltotta le ami szintén 1 ventis.
Sima aluborda mindkettő, 9cm venti, de ettől fogva igencsak különböznek egymástól.
A Giga roppant rövid kártya, csendesebb és kegyetlen gyors a 750Ti-hez képest / 60-100% a játékoktól függő különbség /.
Említésre méltó a félpasszív kialakítás, amely két szempontból előnyös:
- 2D ill kis 3D terhelés esetén ki van kapcsolva a venti, annyi zaja van ilyenkor mintha a polcon lenne.
- ha a terhelés megszűnik 48°C-ig fokozatosan csökkenti a fordulatot aztán kikapcsolja a ventit.
Miért jó ez? A jelenleg alkalmazott forraszanyagok az ólom hiánya miatt ridegek és a túl gyors hőmérséklet változások idővel repedésekhez, kontakthibákhoz vezetnek, mely csak a reball néven ismert eljárással orvosolhatók.A 60-70°C os GPU lehűlése pl a fix fordulatú ventikhez képest 48°C alatt lelassul, így csökkentve egy korai reball esélyét.
Kaphatók olyan GP 107-es kártyák, melyek olcsók ugyan, de ha a vásárló nagyothall még akkor sem tapsolhat, mert a GPU kontakthibája a levegőben lóg, és pokoli módon a gari lejárta után / 2-3 év/ jelentkezik. Ilyen pl az Inno3D egy és kétventis kártyája...
A Gigabyte-on tápcsati sincs ami tulajdonképpen nem komoly hátrány, mert a tesztek szerint a tápcsatis verziók sem húzhatók 16-18%-nál jobban, és könnyen belátható, hogy pl 40 > 46 FPS senkit nem húz ki a vízből.
Bátran ajánlom ezt az 51k-ért vásárolt kártyát, ami a mezőny jelenlegi árfekvését nézve nagyon megéri, hogy később mi lesz...?[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
Igen ezekkel a félpasszív kártyákkal az ASUS nagyot talált ki megint (ha jól tudom az ASUS Strix szériával indult a dolog) A teljesen passzív megoldások nem igazán működtek, így meg idle halk (hangtalan), load meg úgy is játszol, de sok esetben akkor is halk a legtöbb kártya manapság, és még amit írsz is, nem reped meg a forrasztás, de legrosszabb esetben mehet a sütőbe a kártya, mint régen 1-2 szériánál
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Az első félpasszív kártya talán az FX 5800 Ultra volt, de nemrég találtam ezt is: [Gigabyte 8500GT - 3D Active Fan]
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
hm akkor tévedtem, de ezekben az időkben iszonyat gyenge leírások voltak kártyákról, sokszor amikor kezedbe vetted derült ki, hogy az adott kártya DDR2 vagy DDR3 -al szerelt, XFX karinál még olyannal is találkoztam, hogy a gyártói DDR3 128bit helyett DDR2 64bit volt rajta
Még jó, hogy volt ismerős kiskeres kolléga és küldözgette vissza sorban az ilyen kártyákat
nekem egy ilyen karim volt/van mai napig működik, 8 évet használva is volt[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
Annyi kerdesem lenne hogy meg mindig power limites az osszes 1050 Ti? Tehat mindegy hogy van vagy nincs tapcsati es hogy mennyire van kitolva a power limit az AB-ben vagy masban, a BIOS/driver nem engedi feljebb mint 75W ezert ertelmetlen a plusz 6pin?
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Raymond
félisten
válasz HurkaLES #349 üzenetére
Ez OK, ott ertheto. A problema az hogy van par amin van 6pin-es csati de gyakorlatilag ertelmetlen mert a power limit ugyanaz mint a csati nelkuli kartyakon igy hiaba tudna tobb kakaot huzni a taprol ettol nem lesz se stabilabb egy OC se jobb OC eredmenyek nem jonnek mert ugyanugy lesz limitalva mint a csati nelkuli kartyak amik majdnem mind a power limit vegett nem mennek feljebb (van egy-ket darab ami thermal limites, de ez ritka).
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crypto Trade
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Politika
- Diablo IV
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- ASRock AMD Radeon RX 7800 XT Steel Legend 16GB
- Gainward RTX 2080 Ti Phoenix 11G videokártya garanciával
- Acer RTX 3060 Ti Predator Orion 8G videokártya garanciával
- MSI AERO ITX Rx 6400 garanciális 2026.2.11-ig
- ASUS GEFORCE GTX 760 DIRECT CU II OC 2GB DDR5 PCI-E DUAL DVI HDMI DP hibásan, bontásra eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest