- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danex
addikt
válasz
petrelli86 #4497 üzenetére
általában annyit amennyinél nem fagy ki
,de senki nem fogja neked garantálni, hogy tuti menni fog/ semmi baja nem lesz de az esetek 99%-ban ha csak órajeleken állítasz akkor kb 10-15-20%-ot tudsz majd húzni rajta, de furmark-al ráterhelsz és kiderül stabil-e ha nem lejjebb kell venni az órajeleket
-
petrelli86
aktív tag
sziasztok
asus gts450oc karim van, az asus honlapja szerint 50% tartalék van a kariban, szerintetek merjem addig húzni a karit, vagy ez már életveszélyes lenne? mennyi lenne amit még egészségesen elbír?
-
potkem
aktív tag
Üdv urak.
Elérte a Gainward GTS-450 az egy évet.
Gondoltam, leszedem a hűtőt, és átpasztázom.
Nem tudom gyárilag mit tesznek alá, de olyan kemény volt mint a beton.
Felkentem MX-2 pasztával.
Ami érdekes, évek óta játszok egy online játékkal.
A GPU mindig 70-72 fokos volt játék közben.
Most ez az érték 63-65 fok.
Igaz buktam a garanciát, de megérte. -
Brekkk
senior tag
-
Zigi
senior tag
Nekem Oc1- van 1620-at pörög 40%-on és süketüljek meg de nem hallom idileben
Feltettem 43%-ra 1800rpm és úgy se hallom. Lefogtam a ventiket, elengedtem semmi hang Nem értemPedig ua. a hűtés..... én is szeretem a halk gépet tehát nem a gép többi zaja nyomja el.
ui: Azt nem tudom mennyit fog pörögni, de 1 venti "zaja" biztos kisebb mint 2-é
-
Brekkk
senior tag
Szia
Ha átrakom single fan módba, akkor is 1770-et fog pörögni? Ha igen, akkor nem sokat fog segíteni. Tényleg ez a leghalkabb hűtés? Nekem az OC2 előtt egy Zotac referencia hűtésű 450-em volt, de IDLE módban sokkal halkabb volt. Sajnos a ventilátora csapágyas lett, és ezt kaptam helyette. Az 1300 nál többet nem pörgött alap állapotban. Tény a zotac komoly használat közben hangosabb és melegebb volt, de IDLE módban sokkal halkabb.
Mivel nálam leginkább windows desktop fut, oda ez az OC2 hangos.
Írok a gigabyte-nak, hátha csinálnak hozzá egy BIOS módosítást.
Remélem lesznek olyan jó fejek, mint az Asrock-nál, akik 2 nap alatt írtak nekem alaplap BIOS-t egyedit.Üdv
Brekkk -
Brekkk
senior tag
GIGA 450 OC2-es kártyám van. Egy kicsit hangosnak tartom a venti hangját.
IDLE módban is 1770-et pörög (40%). BIOS módosítással lehet ezt lejjebb venni?
Igazából az NVIDIA referencia értékeket szeretném belevinni, és egy nagyon alacsony feszültségértéket, meg a minimum venti teljesítményt csökkenteni.
Milyen programot lehet ehhez használni?
Mi történik, ha BIOS írás közben jön egy áramszünet? Újra lehet próbálkozni az írással utána? -
Zigi
senior tag
válasz
csabsz13 #4481 üzenetére
Szia.
Nagyából a 250gts teljesítménye felett van és a 260 alatt (mellett) a 450GTS 1G memóval (az 512-es nem ajánlott).
Full Hd felbontás már nem az erőssége, de 1680x1050 ig minden mai játékkal medium-high beállításokkal lehet vele játszani. Ha nem ódszkodsz a használttól és kell az F HD akkor egy 460 1G jobb választás lehet. -
csabsz13
aktív tag
Sziasztok!
Most vennék egy GTS 450-es kártyát.
A gép teljesen le lett már cserélve (i5 760as proci, intel alaplap, KINGSTON 8GB hiperX DDR3), csak a VGA maradt a régi, egy ZOTAC AMP GT9600.Mekkora teljesítmény javulásra számíthatok?
érdemes egy GTS 450-et venni bele, vagy nem lenne érzékelhető a javulás?
nem szeretnék bruttó 25-28 e Ft-nál többet költeni rá, és úgy láttam ebbe az árkategóriába ez az ami még belefér.előre is köszönöm a segítséget!
üdv
csabsz -
syl5
őstag
Sziasztok!
Gigabyte GTS 450 1 Gb DDR5 kártyám van.
Analóg d-sub kábellel van a monitorommal összekötve.A problémám vele következő:
-Ha 60 Hz-en használom a monitorom akkor játék után, miután huzamosabb ideig emelt órejeleken dolgozok a kártya zajos lesz a kép, mintha hangyafocis lenne. Ekkor ha átváltom 75 Hz-re akkor megjavul.
-Viszont következő indításnál meg 75 Hz-en zajos és csíkoz a kép. Ekkor 60 Hz-en jó.Tehát 60 Hzen jó, ha nincs intezív használat
75 Hz-en pedig intezív használat után jóMásik géppel nem csinál ilyet a monitor, és digitális kimeneten jó képet ad a kártya.
Mi lehet a probléma szerintetek?
Megoldási javaslat esetleg? -
syl5
őstag
Köszönöm a segítséget!
Félmegoldás, de működik: csak akkor állítom be a két képernyőt, ha filmezünk. Így nem kell kihúzni állandóan a tv-t és vissza is veszi az órajeleket. Azért nem mindegy, hogy netezés közben 35 fok a GPU, vagy 50
Egyébként szerintem ez valami driver gond lehet, és a filmek lejátszásának gpu gyorsítása miatt lehet. Valószínűleg azért pörgeti folyamatosan a GPU-t, ha két monitor van rajta, hogy a videókhoz használja a gyorsítást...vagy valami ilyesmi. -
Zigi
senior tag
Nem veszi vissza az órajelet! Emlékeim szerint valamelyik régebbi driverrel vissza vette 405-re, de nem vennék rá mérget. Most 2 monitor esetén nem esik vissza az biztos.
Szerk. visszaolvastam, mert volt róla szó régebben és akkor sem vette le az órajeleket sem dualview sem clone módban.......
-
syl5
őstag
-
syl5
őstag
Sziasztok!
Folymatosan pörög a GTS 450-em 810/900 Mhz-en.
Egyszerűen nem hajandó lejjebb menni akkor sem, ha csak asztalon vagyok.
Erről van szó pontosan.
Pár napja még nem volt gondja. Mit tudok vele csinálni, hogy tudom kideríteni mi fogja? -
kengyel
nagyúr
Most olvastam hogy új béta drivert adott ki az Nvidia . De lehet le vagyok maradva ?
-
-
Danex
addikt
árnyékon kívül minden maximumon van és nem nagyon ment 34FPS alá alap órajelen... GPU terhelés valahol 30% átlagban maxban 50%-ot mértem (annyira nem győzött meg grafikai részről ez új cod... ugyan az a motor már lassan 3 bő éve? :S)
-
potkem
aktív tag
Nos uraim.
Modern Warfare 3
Extra beállításokkal (minden max-on)
Fél óra játék alatt 35-40 FPS.........Jó kis kártya ez, csak nem tudom a Battlefield 3 nál miért nem bírta így.
-
kengyel
nagyúr
Nekem most van benne 4GB DDR2 ram de lassan kezdem a mai játékokhoz kevésnek érezni. De most nem tudok alaplapot és több memóriát engedni magamnak nincs rá keret
"Szerintem ha már olyan monitorod van használd ki.
Inkább máson vegyél vissza a játékban.
Én mindent 1680*1050 ben tolok. Battlefield 3 Médium beállítással.""Ezt ki fogom próbálni !
-
potkem
aktív tag
-
-
potkem
aktív tag
-
potkem
aktív tag
válasz
kengyel #4445 üzenetére
Nekem
Lord Vader
segített benne.
A procimat is széthúztuk,3200Mhz ig plusz a videókártyát.
Aztán tesztelni kellett Prime 95 stb.stb.
Vele vedd fel a kapcsolatot.
De van itt sok okos fórumtárs is aki vágja a témát.Azt tudom hogy kell hozzá MSI Afterburner program. Ezen lehet neki a feszt beállítani.
Tudnod kell mennyi a felső érték, és pontosan arra kell állítani.
Aztán már csak állítgatni kell (csak lassan, kis lépésekben).
És minden állításnál tesztelni. -
potkem
aktív tag
válasz
kengyel #4443 üzenetére
Előbb vagy utóbb meg fogod nézni. Hidd el!
Gondolkoztam rajta tegnap hogy eladom a kártyám, és veszek valami komolyabbat.
Most még nem buknék rajta akkorát, mint egy fél év múlva.( januárban vettem)
De minek!!!!!!!!!!!Tuning nélkül is elég még most.
Szerencsére az enyém nagyon jól bírja a tuningot.
Egy régebbi kép.Nekem eddig volt stabil a kicsike.
Ja meg a másik fontos tényező, pénzem sincs most rá. -
potkem
aktív tag
Hát igen, ha kisebb a felbontás jobb a kártya.
Ha lenne egy full hd monitorom, szerintem le sem merném futtatni rajta. -
kengyel
nagyúr
Köszönöm hogy eme programot megosztottad mert mint friss kártyatulajdonos legalább le tudtam vele tesztelni. De mivel nekem a fórumban a 1280x1024-es felbontást ajánlották játékok közben ezért ebben teszteltem és így alakult :
Powered by Unigine Engine
Heaven Benchmark v2.5 Basic
FPS:
28.0
Scores:
706
Min FPS:
17.0
Max FPS:
65.8
Hardware
Binary:
Windows 32bit Visual C++ 1600 Release Mar 1 2011
Operating system:
Windows 7 (build 7601, Service Pack 1) 64bit
CPU model:
Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz
CPU flags:
2400MHz MMX SSE SSE2 SSE3 SSSE3 HTT
GPU model:
NVIDIA GeForce GTS 450 8.17.12.8562 1024Mb
Settings
Render:
direct3d11
Mode:
1280x1024 fullscreen
Shaders:
high
Textures:
high
Filter:
trilinear
Anisotropy:
4x
Occlusion:
enabled
Refraction:
enabled
Volumetric:
enabled
Tessellation:
normal
Unigine Corp. © 2005-2011 -
Danex
addikt
én is azért mertem neki a 2013-at még megjósolni, mivel ebben az évben már nem várható komolyabb játék, illetve kezdik a játékokat talán már normálisan optimalizálni (amit nem azzal nem játszom
)
nekem sajnos, ha eljön a fejlesztés akkor az egészet kell majd mivel most am2+ a lap, és ddr2-es a memória is, usb3 sincs de az is lehet, hogy már csak laptop lesz
kengyel
én feszültséget emelve 955/4100-re feltudtam húzni a kártyát, sok játékban ez pont annyit jelent, hogy magas grafikán nem 30fps van ami zavaró hanem 35-36 ami már pont jó ugyede a tuningot mindenkinek magának kell eldöntenie szerintem
-
kengyel
nagyúr
Azt hallottam hogy lehet húzni a kártyát . Szerintetek érdemes,van értelme ?
-
potkem
aktív tag
Igaz.....
Kb 2- 2,5 évet bír egy kártya.
Nekem előzőleg Gainward GT 8600 volt.
Sajnos most januárban nekem lapot és procit is cserélnem kellett a GTS miatt.
Remélem következőleg már csak kártya kell.
Ha megnézzük nem sok normális játékot dobnak ki egy év alatt.
Ami nálam vitte a prímet a Crysis 2 volt.
A FEAR3 a gépemen van már egy jó ideje, és nem nagyon játszok vele.
A Battlefield 3 szintén, és az sem érdekel annyira.
Majd a Cod új részét meglátjuk..........Lehet öregszek?
-
Danex
addikt
Ahogy elnézem a játékokat a kártya a 2012-es évet sztem még végigbírja a legújabb játékokat medium- medium alján, 2013-ban pedig komolyabb tuninggal még elviszi alsóbb grafikán az új játékokat játszható szinten (full HD-ban gondolom)
De eddigre, már lesz nála sokkal jobb ugyancsak 30ezer forint környékén
-
kengyel
nagyúr
Sziasztok ! Én most vettem egy 450-es gigabyte kártyát 1GB GDDR5 és végigtoltam vele a BF3-at persze nem full grafikán de szépen vitte. Sajnos nem volt több pénzem remélem nem bánom meg ezt a kártyát.
Így nézz ki :
-
@matthew@
őstag
válasz
sandbridge #4429 üzenetére
Oksi, értem!
-
@matthew@
őstag
válasz
sandbridge #4426 üzenetére
Értem és ha ezt leszedem akkor csak elindítom a telepítőt és a régi drivert nem kell leszdeni vagy mivel szedjem le és hogyan?
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Haveromnak telepítenénk egy GTS 450-hez új drivert és driver sweeper-el leszedtük az nVidia display részét és miután feltettük az új drivert nem volt jó a kijelzőfelbontás és nem is tudtuk egyáltalán átállítani. Mi lehet a gond? A Driver sweeperel minden nvidiás cuccot leszedjek vagy csak a displyat kell? van még chipset és physics is, ezeket is leszedjem vagy mit kéne? -
Brekkk
senior tag
válasz
sandbridge #4417 üzenetére
Bocsi. Az értékeket egy kicsit benéztem most, hogy sikerült kiíratni az FPS értékeket az AUTO beállításokkal olyan 28-45 FPS között muzsikál a kártya. Most jutottam el egy olyan pályára ahol tényleg sok a füst meg fényeffekt. Na itt egy kicsit már megizzad a kártya, de még így is az épp játszható kategóriában van.
-
malacka87
őstag
Na mizu errefelé emberek? Látom azért még van pár embernek 450-e!:-) Én megválok tőle hamarosan új gépet veszek ezt meg eladom haveromnak... Sztem nagyon jó kis kártyák ezek bár az én procim nem hajtott ki belőle mindent!
-
Brekkk
senior tag
válasz
geza12345 #4418 üzenetére
Szia,
Nekem az MSI Afterburnerrel megy a fesz állítás. Minden nehézség nélkül.
0,962 V alá nem tudok menni ez a vége minimumban.
De 1,1 és 0962 V között szabadon állítható. Jó nem minden fesz érték van meg amit az Afterburner engedne de van az 1,1 és 0,962 V között vagy 6 fesz érték amit elfogad.
A Bios-hoz nem nyúltam, teljesen gyári a kártyám.
Szerintem egy igen különleges példány lehet. Alalp órajelet tudja 0,962 V-al -
Brekkk
senior tag
válasz
sandbridge #4413 üzenetére
Feltettem a játékot. Szépen megy a kártyával AUTO beállításon FULL HD-n. A Medium beállítást választ plusz 1-2 high is befér. MSAA-t használ és 4× Aniso-t.
Biztos elbírna még 1-2 plussz beállítást, de nem foglalkozom vele mert így 60 FPS szinte mindíg megvan, és jó folyékony a játékmenet.Ja és az én kártyám csak alap órajelen megy, alulfeszelve.
-
Danex
addikt
válasz
megrángattam a Gts 450-et 955core és 4100-as memórián médiumon teljesen jól vitte, fagyás nem volt (gigabyte) ja és full HD pontos fps-eket nem tudok de szerintem 35-40 alá nem nagyon ment mivel akadást nem észleltem
grafot customon használtam de valahol médium részen volt
-
potkem
aktív tag
válasz
Pontos választ nem tudok adni én csak 1680*1050-es felbontásban tolom.
Ultrán 20-36 FPS.
Médium beállítással 41-70FPS. -
sandbridge
csendes tag
Lenne egy kérdésem
Nekem MSI TWIN FROZR II GTX560 TI OC vga-m van,végig játszottam vele a BF3-t..minden ultrán 2MSAA,16X Ani.../HBAO : ON,..Kérdésem a következő lenne aki most GTS450 tulaj mennyire tud vele játszani 1920:1080felbontásban?
Válaszokat előre is köszi
-
potkem
aktív tag
válasz
papírzacsi #4406 üzenetére
A foglalatod 2.0 ?
Mert ha nem akkor lehet hogy az a gond.
Nekem GS van és 950MHz ig stabil. -
papírzacsi
aktív tag
-
potkem
aktív tag
A Battlefield 3 eléggé megkínozta a kicsikét.
Egy kicsit csalódtam a GTS-450 ben, több FPS- t vártam full beállításon .
De azért megjárja. -
ubika92
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Gainward GTS450 GLH-m, és a jobb grafikájú játékokkal (pl.: Battlefield 3) mikor játszok vele kb 10 perc játék után kifagy. De így volt ez a F.E.A.R 3-nál is és sok játéknál még.. Semmi hibaüzenetet nem ír, csak annyi hogy elsötétedik a kép, a hang ugyan úgy megy tovább, nem tudom visszahozni a játékot csak a jól bevált Ctrl+Alt+Del segít.Próbáltam új Drivereket, Windows újratelepítést, de semmi nem javít rajta!
Configom:
gigabyte m61pme s2 Alaplap
Phenom II X4 920 2,8GHz
4Gb DDR2 800Mhz RAM
Gainward GTS450 GLH
M-tech 550W TápÉn tápra gyanakodom, hogy nem ad neki elég kakaót... Mi a véleményetek? Mi lehet a Probléma?
-
Brekkk
senior tag
E6300-asból 2 féle létezik. Core2duo verzió tényleg 1,83 Ghz-en üzemel, de ez még 65 nm-es gyártástechnológiával készült, míg van E6300-as Wolfdale magos verzó 45 nm-es csíkszélességel 2,8 Ghz-es alapórajellel. Ez már nem Core2duo, hanem csak Pentium Dual core. Az E8400-as az E6300-asnál azonos órajel mellett kb 20-25 %-al gyorsabb.
Egy biztos, az E6300-as kevés volt hozzá, nagyon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Robot fűnyírók
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- BestBuy ruhás topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- GEFORCE RTX 4070 SUPER WOW EDITION (bontatlan)
- ASUS RTX 5080 16GB GDDR7 TUF GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AORUS MASTER - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest