- Apple MacBook
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Akciókamerák
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Faterkam
addikt
válasz
Gaboman #2998 üzenetére
Háát én nem tudom, ez a játék miatt (is) vettem GTS450-est, ráadásul gyári Oc-Zotac Amp-ot és nem sikerült úgy belőnöm Quad Q8400-al se hogy ne legyenek mikroakadások és az Fps ne essen le néha 19 környékére a néhol 110-ről
1280x1024-be tehát nem vmi brutál felbontásba, semmi sincs High-on.
-
Mr.Rain
senior tag
válasz
->Raizen<- #2988 üzenetére
Nekem is ilyen lapom van,és semmi baj vele. Magod oldottam fel,és 3,5GHz-en megy a procim. Szóval ennyit a lapról.:-)
-
Skiller
tag
válasz
->Raizen<- #2989 üzenetére
Megnézem én is. Legutóbb integrált vga-val néztem akkor csúnán szaggatot a menü is.
Egyébként a re5 keményen megizzasztja a gépet úgy süvítettek a ventik cpu + vga hogy szinte megsüketültem.
Az alábbi listán a Crysis 2 végleges, hivatalosan kiadott minimum gépigényét olvashatjátok:
•OS: Windows XP, Vista vagy Windows 7, legújabb Service Pack-kal
•CPU: Intel Core 2 Duo 2Ghz, AMD Athlon 64 X2 2Ghz vagy jobb
•RAM: 2 GB (Vista és Win7 esetén 3GB)
•HDD: 9 GB szabad hely a merevlemezen
•VGA: nVidia 8800GT, ATI Radeon HD 3850 512 MB RAM-mal vagy jobb
•Hang: DirectX kompatibilis hangkártya
•DX: DirectX9.0c
•Pad: MS XBOX360 kontroller
•Internet: A multiplayerhez, valamint a játék installálásakor/első indításakor az egyszeri autentikáció miatt szükséges az internetkapcsolatNekem csak a RAM igény nem tetszik.
3GB és ez a minimum.
-
Gaboman
nagyúr
Crysis 40FPS átlaggal megy ebben a felbontásban a Ice Mappon, már csak ilyen monitor kellene, ennél nagyobb felbontás felesleges nekem.
-
Gaboman
nagyúr
Az 1380x768as felbontás nagyon kedvez a kártyának, AvP 2xAA társaságában is gyönyörűen fut, FarCry2 is szépen szalad, most megnézem Crysist.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Skiller #2987 üzenetére
Olvasgattam a starcraft 2 cpu éhességéről és nem voltam rest az e havi gs dvdn megtalált demóját feltettem és megcsináltam a tutorialt utánna az első küldetést nem volt olyan sok egység a monitoron és szemre nem is esett be az fps a procim 2,8 ghz-n alulfeszelve 2 maggal futott alatta. Életemben nem játszottam még ilyen stratégiai játékkal megtetszett. Ja amugy automatikus grafikai beállításokkal kezdtem neki és rögtön ultrára rakta 1080p-re semmi akadás nem volt.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Skiller #2984 üzenetére
Persze, ez a játék már sokkal jobban alapoz a több magra, ezért is mondtam ezt. Pedig a max is jó lenne, mert arra is kíváncsi lennék, hogy nagy vga limitnél is tud-e többet lökni neki a több mag. Szerintem igen. Ja persze én ezt nem értem, csak darky. bocsi, akkor nem is szóltam
Nagyobb felbontáson szerintem kevesebb lenne a különbség, egy a még GTS számára játszható grafikai beállítások mellett.Darky csak ontja magából az álom világát, de nem vesz semmit.
-
Skiller
tag
válasz
Alister71 #2983 üzenetére
Lost Planet 2 1360 minden low + off. Itt már látszik valami.
Maxosat nem tudom lefuttatni mert hiba üzenettel kidob asztalra hogy "overrun memory"
Dark@: 1066Mhz mentek a ramok. Én nem fsb-vel hanem szorzóval tuningolok.
Igaz ami igaz tényleg egy erős vga kellene mondjuk egy GTX580
Hogy kiderüljön melyik kakózik többett VGA-ba. Darky@ Majd megveszi a VGA-t.
Hogy végre eldöntsük teljes mértékben
-
Alister71
nagyúr
válasz
->Raizen<- #2982 üzenetére
rakj bele 6 magost,
egy Q9650 megeszi reggelire a 6 magosodat. 3x körbeszaladja mire te bekapcsolod a géped. Abba az AS Rock alaplapba én még egy Sempront se raknék, nemhogy 6 magost.
esküszöm kiröhögtem magam most nagyon itt éjszakára.
Azt is elhiheted, hogy engem hihetetlen módon nem érdekel, hogy neked az bántja a szemed, hogy egy wolf elkeni a 3 magos AMD-ket
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Alister71 #2981 üzenetére
Remélem majd 1x eljut az agyadig az hogy nem azért nem tud gyorsabb lenni a phenom 2 x3 jelen esetben egy játék alatt (resident evil 5) és nem pedig az összes játék alatt! Mint az e8200 mert szar lenne a proci vagy ilyenek hanem mert VGA LIMITES a rendszer ezt te a büdös életben nem ismernéd el de nem baj én azért kihangsúlyozom nem kell úgy felvágni az elavult 2 magvas prociddal a halott platformoddal. (Én a lapomba még rakhatok x6-os 95w tdp-s procit
) A témát lezártam tanulság megvolt. Él a topic.
Ha nem írtad volna azt hogy lenyomja az x3-as phenomot bele se kezdek ebbe a dologba hülyeséget ne írjunk mert bántja a szemem ez a lényeg. -
Alister71
nagyúr
válasz
->Raizen<- #2980 üzenetére
Szerintem, hogy ki a gyerekes, aki elolvassa, az látja. 2 mag ellen jössz nekem 3-al. Igen megsemmisítő győzelem volt, mert 2 mag vert el 3-at, még ha csak 3 fps-el is. Ugye még most sem érted?
Ha valós ellenfél lennél, nem csak kitalált, jönnél te is 2 maggal (jelenleg Skiller kibérelve) és azzal bizonygatnád, hogy a phII, 2 maggal is megállja a helyét a wolf ellen. Nem 3-al!Mi a győzelem ha nem ez? Nekem az is győzelem ha a 3 mag ellen 3 fps-el kikapok.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Alister71 #2978 üzenetére
Istenem 3 fps-el több lett neked ezt okozhatta az is hogy pl 1066-os sebességen mentek a ramjaid a tuning miatt.
Skiller 3,2-n neked mennyin mentek a ramok?
Nem nevezném ezt megsemmisítő győzelemnek olyan gyerekes vagy hogy az embertelen.Ezt a különbséget játék közben észrevenni lehetetlen mérési hiba határán van a dolog.
Nem nyomtad le mert egálban van a 2 processzor jelen esetben játékokban 3dmarkban meg jobb az x3-as. Kész lezártam a dolgot.
Olyat állítottál beállítottad a phenom 2-t annak hogy gyengébb játékokban. Ebből egy szó sem igaz szerintem ezt is látják a többiek olyan játékban kellene tesztelni ami jobban leterheli a cpu-t. De most nincsen per pill olyan amitől megsemmisülne az e8200. Az x3-at meg lefogja a gts 450 padhelyzet. -
Alister71
nagyúr
válasz
->Raizen<- #2977 üzenetére
A RE5-be, most le is nyomta.
De itt az LP2, nézzük most ezt: felbontás maradt, AA 32x-es, minden max és on, kivétel a v-sync (nem mintha nem lett volna mind1
)
Meglátjuk itt a 3 maggal mi lesz az eltérés: klikkrumkola: picivel fentebb van lebutítva. maxon arra vagyok kíváncsi, hogy a több mag, magasabban tudja-e tartani a minimum fps-t.
-
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Skiller #2974 üzenetére
Nem sok különség lesz mert a vga-t lord procija is maxon kihajtja meg a te procid is és ahogy én is bizonyítottam egy x2-es phenom 2 proci is kihajtaná 3 ghz-n. A gond hogy nem nagyon lehet kimutatni hogy gyorsabb az x3-as vagy x4es proci mivel vissza fogja a gts 450 kari nem tud tovább gyorsulni a rendszer játékokban.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Alister71 #2972 üzenetére
Nem én játszottam hanem Skiller.
Valamiben bizonyítani kell ha jelen esetben a RE5-ben nem megy mert a vga maxon van járatva.
Szal annyit remélem sikerült bizonyítani hogy jelen helyzetben egy szikrával sem kevesebb egy phenom 2 x3-as mint egy core 2 e8xxx ne mondjunk olyanokat plz hogy így leveri úgy leveri mert nem igaz. -
Alister71
nagyúr
válasz
->Raizen<- #2971 üzenetére
Ja, aham.
Most akkor játszunk a márkokkal vagy nem? Nem értem ezt az önmeghazuttoló hullámzást most!
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Alister71 #2959 üzenetére
Resident evil 5 nem a legjobb teszt vga kihajtós ügyben.
De dmarkokban megvan az előny úgyhogy döntetlen az állás!
Itt egyedül te vagy hajthatatlan neked kell bizonygatni hogy az x3-as erősebb. A vga limites helyzetben ha mindketten tudtatok volna mérni 1440ben eltünt volna az előnyöd ha nevezhetjük egyáltalán előnynek azt a 3 fps-t vagy mennyit ami 1366-ba fenn áll aa nélkül.
Az a nagy helyzet hogy ki van hajtva teljesen a gts 450 egy erősebb karival pl 560 ti jönnének ki a különbségek 2 mag vs 3 között de így veszett fejsze nyele mert egál. -
Alister71
nagyúr
válasz
->Raizen<- #2966 üzenetére
Lazán hozza.
játékokban, még 4 maggal is alig van egy kis előnye. A RE5-ben.
Nézhetünk még 1-2 bench-et, a Lost Planet2 elég durva, ott jönni kéne a több mag előnynek. Skiller? klikkZigi: természetéből kifolyólag nem lehet meggyőzni, nem hisz a saját szemének se. Még Skiller is látja, csak ő nem. Vicces. Mégiscsak sírás lett ez.
-
Zigi
senior tag
válasz
->Raizen<- #2966 üzenetére
Lord csinált 1360-ba is tesztet és az 81.4 lett Skiller-é meg 79.9 most akkor mi van?
Mi a gyorsabb vagy ki sír vagy mi van? -
->Raizen<-
veterán
válasz
Skiller #2967 üzenetére
Feltetted az i-re a pontot játékba is gyorsabb az x3-as mint egy e8200 azért érdemes volt vele szenvedni mert mostmár láthatjátok mi a szitu 2 mag vs 3 core 2 vs phenom 2 innentől nem kommentálnám a dolgokat magától értetődő.
Lord kurvára nem sírás lett a vége.Meglepődtél mi?
-
Skiller
tag
Nem sok külömbség van RE5-ben. SM és GPU score-ban se.
Tényleg nem sok értelme van a 4 magnak ezeknél. Talán egy GTA 4 teszt -
->Raizen<-
veterán
válasz
->Raizen<- #2963 üzenetére
-
Alister71
nagyúr
válasz
->Raizen<- #2963 üzenetére
Nem jók a linkek, az én eredményeim nincsenek benne.
-
Skiller
tag
válasz
->Raizen<- #2957 üzenetére
-
Zigi
senior tag
válasz
->Raizen<- #2957 üzenetére
Na megy a magyrázkodás
-
Alister71
nagyúr
válasz
rumkola #2954 üzenetére
Amik most fent vannak, mindet lemértem 3.2, 3.6, 4.0-án, egyiknél sem volt szinte semmi gyorsulás. AvP, BC2, BO, F1 2010, Re5, Dirt2, Shift. Ezeket néztem, semmi gyorsulás.
GTS450-nek elég a 8200-es, 400x8-on.
Ezért vagyok én is kíváncsi, hoznak-e ennek a vga-nak gyorsulást a 4 magosok. De hát mindenki csak az észt osztja,ahelyett, hogy jönne a saját tesztekkel. ( és igen, nem linkekkel, mert lesz...m azokat)
Gabo az egyedüli kivétel, Ő neki áll bármikor és ontja az eredményeket.GTX460 és tsa azért már más kategória, oda már biztos jobban kell a 4 magos, egy Q9550 már nem árt.
-
Alister71
nagyúr
válasz
->Raizen<- #2947 üzenetére
Lefuttattam a RE5 benchet 3.6-on és 4.0-án, semmivel nem kaptam többet, mint 3.2-őn.
-
rumkola
nagyúr
válasz
->Raizen<- #2942 üzenetére
tudom, amiben tutira kijön nagyon:
Resi 5
Dirt 2
Cod BO
MOH
Mafia 2 -
szép
csendes tag
3 mag?
Kettő dolgozik, egy meg pihen?
A páros az igazi, nem a páratlan! -
Skiller
tag
válasz
->Raizen<- #2936 üzenetére
Annyi gond van hogy nekem nem engedi 1440x900-ra rakni.
Csak 1366x768 vagy 1600x900 van. Úgyhogy kénytelen vagyok 1600x900futtatni.
Na akkor 3.2 vagy 3.5 ?
Akkor 3.2 megy majd a RE5
3dmarkok mennyenek 3.5ghz-n?
-
Alister71
nagyúr
válasz
->Raizen<- #2936 üzenetére
Nekem 3.2-őn ment.
rumkola: befosnék
-
szép
csendes tag
Nekem is GTS 450 van és a Resident 5 az egyik kedvencem, ragyogóan fut, főleg a zsoldosok parás egy picit.
Hajrá Intel, Hajrá NVidia -
Alister71
nagyúr
válasz
->Raizen<- #2931 üzenetére
A RES5 kiválóan van megírva, ha azt lefuttatja valaki 3 magos AMD-vel 3.2 GHz-n, azt az eredményt szó nélkül elfogadom.
Vehetnél már vazz egy GTS-t, nem kéne bérmunkákat kiadni
, kiállhatnál 1:1-be
-
Skiller
tag
Nem soká dolgom lesz de 9 re meglesz a 06 vantage meg egyelőre a RE5 benchmarkja.
-
rumkola
nagyúr
válasz
->Raizen<- #2921 üzenetére
ja a fizika, de még inkább az AI viszi el a procit (ugyebár itt egy egész város van, amiben zajlik az élet, és ezt a cpu számolja)
-
Alister71
nagyúr
válasz
->Raizen<- #2920 üzenetére
Érdeklődve várom.
-
rumkola
nagyúr
válasz
->Raizen<- #2905 üzenetére
most már 4 magos procim van, de közben gtx460 lett
viszont:
gta iv az alábbi konfijaimmal (emlékezetből):volt 2magossal gtx260 -> nagyon szarul játszható, utcán 25fps-nek már örültem
volt 4magossal gtx260 -> utcán 30-50fps
volt 2magossal gts450 -> szobában 60fps, utcán 30-nak már örültem, de inkább 20 volt
volt 2magossal gtx460 -> szobában 90fps, utcán 30-nak már örültem, de inkább 25 volt
van 4magossal gtx460 -> szobában 120, utcán 30-50fps -
Alister71
nagyúr
válasz
->Raizen<- #2912 üzenetére
Nyomjátok csak a teszteket 3 maggal, de a végén sírni fogtok.
-
->Raizen<-
veterán
Egy kis off mert régen offoltam.
Elképesztő tuning: GeForce GTX 580 197%-on hajtva [link]
Kicsit rávert az én q6600 3,6 ghz hd 5850 950 4800-as tuning eredményemre én kereken 80 000-et kaptam 3dmark 03-ban. -
szkájvóker
csendes tag
válasz
->Raizen<- #2912 üzenetére
Nagy mázli ha egy 3 magos AMD annyit tud mint egy Intel 2 maggal mi?
BeerBier: azt a procit minimum 3.6-ra fel kell húzni a GTS alá.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Skiller #2911 üzenetére
A kártyád alapon igen nem kell húzni csak a procit 3 magosítani meg 3,5 ghz-t adni neki.
Ugyan így érdekelne a 3dm06-os eredményed is.
Lord mérte a resident evil 5-öt is arra is kiváncsi lennék majd hogy lássuk az e8200 játékba elveri e a phenom 2 x3-at.Itt vannak a beállításai és az eredménye: [link]
Megcsináltam volna én is ezeket a teszteket csak sajna nincs gts 450-em. -
Skiller
tag
válasz
->Raizen<- #2909 üzenetére
Kártya alapon legyen?
-
BeerBier
senior tag
Üdv Urak!
Beüzemeltem a Zotac kártyát,de valahogy nem győzött meg...
Lehetséges hogy az öregecske C2D e6600 proci fogja meg? -
->Raizen<-
veterán
válasz
Alister71 #2907 üzenetére
Lenyomja a 3 magos amd-ket is? Talán a phenom-ot igen de nem a phenom 2 x3 procikat.
Nekem 3400 lett 3dmark 06-ba a cpu score 3 maggal 3 ghz-n neked 3,5 ghz-re húzva az e8200-t kaptál 3200-at. 3dmark vantage-ba te kaptál 4 ghz-re húzott prociddal 8000 cpu score-ot én meg 7631 pontot 3 ghz-n miről is beszélünk lenyomja?
Skiller megnéznéd 3 maggal 3,5 ghz-n hogy mennyit ad neked a vantage? Köszi kiváncsi lennék rá. -
Faterkam
addikt
válasz
->Raizen<- #2898 üzenetére
Sose volt Ati kártyám, sőt ez csak a 2. kártyám
Előtte 8600GTS volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest