- A Zotac új handheld gépe szakít a normával
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
válasz
->Raizen<- #3299 üzenetére
thx hájger maszter
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Dave946 #3297 üzenetére
Itt a kis táblázat ami megmutatja melyik chipnek mennyi a maximális sebessége. Amennyiben hynix ram chip van a karidon... [link]
A vgaknál a vram az ami a legkevésbé tűri el a magas feszt illetve a melegedést. Sok karinál a vram előbb száll el mint a gpu vagy a feszültség szabályozó ha a ram túl van hajtva és én nem a lutri tuningra gondolok. -
-
Dave946
tag
válasz
->Raizen<- #3294 üzenetére
haló:9
GIGABYTE GTS 450 OC2.
Sokan mondják nem jó változat van hogy gyári órajelet sem bírja, de lekopogjam ez egy jó darab.
kb ennyi -
toldy
őstag
válasz
->Raizen<- #3294 üzenetére
Hogy tudom megnézni hogy hány nanos ramok vannak a kártyámon? Asus DirectCu ( sima 1gb nem tudingolt, 783/902)
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Dave946 #3290 üzenetére
Hali pontosan milyen márkájú vga-d van? Azért kérdem mert mocskosul sok féle variációja van mint hűtést tekintve mint órajeleket tekintve a gts 450-nek.
Szerintem jól gondolod 2250 mhz-ra húzod az 4,5 ghz lesz. Meg tudnám nézni milyen ramok vannak a karidon ha pontosítanál. Ennél a karinál jól jön a ram tuning mert a sávszélesség limitálja kicsit a kártyát nem nagyon de számít az az 500 mhz amit akarnál. Amit lord mondott igaz 4500 mhz-t a 0,5 nano secundumos időzítésű memóriák nem bírják a gts 450 karik nagy részén 0,5-ös ramok vannak nem 0,4-es. Kérdéses hogy eléred e a kitűzött célt. -
Dave946
tag
válasz
Alister71 #3289 üzenetére
nem értem
memory clock alapbol 2000MHZ-
ennek efektivje 4000MHZ
gondolom ha 2250 MHZ re tuninholom akkor efektív 4500MHZ lesz nem???
vagy akkor magyarázd el nekem hogy működik ez az egész ha tuningolok, mert nem értem.
lehet én beszélek hülyeséget
Alap clockok:
core clock:
930MHZ
memory clock: 2000MHZ
shader clock: 1860mhz
ezeket msi afterbunner-ben irta:S -
Dave946
tag
Sziasztok
Gts 450-em van.
Ilyen órajelekkel megy:
965/1930/4500MHZProcesszor:E8200 van mellette 3,8ghz-en.
kihajtja a processzor a kártyát? -
geza12345
tag
válasz
rumkola #3279 üzenetére
főleg ha van egy no name 400 -as táp meg egy e6750 ami a 450-ebe is beleizzad hogy kihajtsa, akkor a 460 -at ki fogja
kérdés, egy 3 magos athlon x2 3 Ghz környékén teljesen kihajtana egy 450 et vagy inkább phenom 2 magos 555 ös melyik a jobb,minden alapórajelen mert a lapom egy antituning lap
-
->Raizen<-
veterán
106 w-ot fogyaszt a referencia alapórajeles gts 450. Amit választanál alig eszik majd többet nem kell félni vinni fogja a táp. Azt a procit én 3,4-ig feltornásznám azért hogy teljesen kihajtsa a gts 450 karidat. Nem tudom hogy mennyi feszt kell adnod hogy 3,4-en is menjen a proci léptesd kis mértékben és tesztelj prime 95-el small ftt-t és ha bírja 1 órát akkor ok.
-
nyinya
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, remélem jó helyre írok.
Gigabyte GTS 450 oc 2-t szeretnék vásárolni, csak gondoltam előbb megkérdem hogy a gépem fogja e bírni.
A config a következő
Gigabyte P35c ds3r rev. 1
C2D E6750 @ 3,2 ghz
4x1 GB DDR2 Ram Kingston HyperX cl 4 800 mhz
400w táp, nem valami márkás...A kérdés az bírja e a proci ennyivel, ha kell növelni egy kicsit akkor mennyire, és mennyi feszt kell adni +ba hozzá, és hogy a táp el fogja e tudni látni megfelelően a gépet?
A válaszokat előre is köszi.
Üdv nyinya -
->Raizen<-
veterán
válasz
Gaboman #3274 üzenetére
Nálam szarakodott tanknál a hang a tűznél is ha közel megyek mintha megakadna a szalag. Az mi is be befagy és széttárt kézzel befagy a fizikai törvények se hatnak rá olyankor. 32 bites exénél nekem betöltéskor lefagy sose töltődik be a játék 64 bites exével megy nincs fps ingadozás sem. Pár fegyvernek is nyomorék a hangja. Nagyon béta csak az vigye végig így akit nem zavarnak a bugok de szerintem nincs ilyen nagy bugok vannak néha nem töltődik be a vízfelület se viccesen néz ki. Ezt a játékot meg kell venni mikor kész mint a duke nukem forevert.
1024 768-ba nekem megvan a minimum 25 fps mindenhol hardcore-ba.
További hibák ingame átvezetőkor darabos a karakterek animációja. Mikor távolról hallgatózni kellene embereket csak sugdolózás hallatszik. -
Gaboman
nagyúr
válasz
->Raizen<- #3268 üzenetére
Nálam 1280x1024 Hardcor beállítás mellett az első pályán amíg kiérek a térre 30-45FPS között megy.
Aztán fegyver újratöltése után egyszer csak 5-10FPSre leesett és azóta ha előröl kezdem akkor is csak annyi marad.
Afterburner azt mutatja hogy a kártya 100%ig ki van használva, de a hőmérséklete csak 38fokos.
Valami gond van a játékkal, mintha nem ismerné fel a kártyát, az elején jó volt utána meg kampec, Béta még csak így lehet nem tetszik neki valami a rendszeremnél. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
Én bugot még nem találtam benne, viszont egyéb hibát bőven. Fagyogat, megáll sűrűn. 47-52 fps-sel megy a 32 bites exe, a 64 bites hangja nincsen rendben, azt ne toljátok.
-
gainwardgs
veterán
válasz
Bíztató
-
->Raizen<-
veterán
A gépem tökéletesen viszi a crysis 2 betát 35 fps a minimum 40 45 között ugrál advanced beállítás 720p. Sok a bug benne egyes fegyverek hangja gagyi.
-
Dark KillerX
addikt
-
rumkola
nagyúr
válasz
gainwardgs #3260 üzenetére
jah 768MB-os
830mag/2200memó35 fps-nél is meglepően folyamatosnak tűnik
így első ránézésre az első rész grafját hozza, semmi extra
viszont azt olvasom hogy a high textúrák nincsenek még benne és ugyebár DX9-ben fut -
rumkola
nagyúr
válasz
gainwardgs #3258 üzenetére
gtx460, phenom2 x4 3500mhz
1680,hardcore beállítás /ez a legmagasabb/
DX9!!!
így az első 10 percben úgy megy mint kés a vajban 35-60fps
a vga 100% használaton van, majdnem furmark szintű hőmérsékletet mérek (70fok) -
rumkola
nagyúr
válasz
gainwardgs #3255 üzenetére
na mingyá mérek egyet
-
gainwardgs
veterán
válasz
->Raizen<- #3253 üzenetére
Ezt ki mérte?? Akkor 460-al már jó lesz
De ez még csak dx9
-
rumkola
nagyúr
válasz
->Raizen<- #3253 üzenetére
gyanítom hogy ATI-sok egyből -15-20fps-el indulnak
-
->Raizen<-
veterán
válasz
gainwardgs #3252 üzenetére
Meglássuk egyes emberkéknek pl i5 750 és ati 6850-el megvan a fix 55 fps. Jól optimalizáltnak tűnik.
[link] -
gainwardgs
veterán
válasz
->Raizen<- #3248 üzenetére
Rusnya mint a dög a béta,ez még gts250-en is elmegy lazán
-
geza12345
tag
Nem csinál valaki 450 -nel nekem egy alapórajeles Vantage tesztet, kíváncsi lennék ,hogy 783Mhz mennyi Gpu pontot kap a GTS ,ha teljesen ki van hajtva.
-
Alister71
nagyúr
válasz
->Raizen<- #3248 üzenetére
Miért kint van?
-
->Raizen<-
veterán
A crysis 2-t aki akarja nézze már meg hogy fut gts 450-en ha van benne benchmark mérje már le 1680-on köszönöm.
-
Faterkam
addikt
válasz
windlord #3236 üzenetére
Q8400 alapon, Zotac GTS 450 Amp. alapon, viszi a Dirt2, F1 2010, Gridet ultra beállításon, V-sync bekapcsolásával 50-60fps környékén 1280x1024-en ha jól emlékszem A TDU2-t minden very high-on 4x AA-val+Vsync on, 24 Fps, darabos, de 3,2 Ghz-en már baráti 45-50Fps-re ugrik.
(azt hozzá teszem, hogy én ezt Xp-n mértem)
-
Danex
addikt
Na megérkezett a hűtő fel is szereltem... felrakom jó minden, nézzük FurMark--ot 40fok-> 60->80-> képernyőfekete.... mondom ez nagyon jól kezdődik... vga ki, eredeti paszta a hűtőről le, újrapaszta visszarak... Furmark megint most már nem állt le csak fél perc alatt 85fokos lett és még emelkedett volna... na jó, felkúszunk a hivatalos weboldalra, ott irják ha szar a hűtésiteljesitmény akkor a lábakat kicsit hajlitsuk el , hogy jobban ráfeszüljön a borda a magra... megcsináltam már újra furmark 10perc után 85... mondom ez még mindig nem jó... gyári (nem oc-s giga hűtővel) 77fok volt 10 percnél...
gondoltam, ha a távtartókat kicsit megreszelem, majd a hűtőt és a magot is felpasztázom csak jobb lesz... és jobb is lett!! 10perc alatt 77fok helyett(gyári) 69fok lett(ARCTIC COOLING Accelero S1 Rev. 2 + COOLINK SWiF2-1201) ráadásul teljesen hangtalan tehát ég és föld a gyárihoz képest.
-
windlord
őstag
Van tapasztalata valakinek, hogy egy q8200 mellett hogyan viselkedik a kártya?
-
nagyramos
csendes tag
válasz
->Raizen<- #3234 üzenetére
ok
-
xmad
őstag
válasz
Telefunen #3232 üzenetére
igen, de nem biztos hogy mindenkinek olyan jó 775 lapja van.
nekem pl EP43T-UD3L van.. ezt bármikor lecserélném egy sandy bridge-re vagy i3/i5-re
néztem teszteket játékokban jobb az i3 mint a quad alapon... és most megin eljutottunk oda hogy a quadot tuningolni kell
vga
igy van. de azt azért elismered te is hogyha nem játszik full hd-ba. csak 1440 vagy 1680 ba akkor elég a gts 450 is..
tudom az más kérdés, hogy 36 ér van gtx 460 is.
de ajánlhattam volna akkor 24 ér a gainward gts 450 et is -
Telefunen
őstag
Az i3-560 fölénye szituációfüggő, valódi többszálú terhelés alatt alulmarad. A PhII nem előrelépés (sőt, pl. egy 9550-el szembeállítva... ráadásul a LIano új foglalatba jön, a Bulldozer pedig nem lesz visszafelé kompatibilis, még ha az AM3+ az is lesz). A szandi persze más kategória -de akinek már van egy jó 775-ös alapja, azok számára még így is vonzó alternatíva lesz a quad, elvégre mindent megtarthat (mert hirdetni nem akkora öröm), csupán a procit kell kicserélnie, hogy szinten tartsa a gépét. Ebből kifolyólag kevesebbet soha nem fog érni a 775-ös portéka mint az AM2/AM3-as.
@(#3231) xmad: Igen bika 2 magos procija van, amit rommá lehet húzni (monduk nem abban a H55-ös lapban, de azért így is bika). Bőven meghajtana egy 768-as GTX460-at. Ha nem ASUS, akkor Gainward is van 36-ért. Az pedig nem rossz (gondolom a rézmagos hűtésük kb. úgy bánik a GTX460-al, mint az alus a GTS450-el, akkor pedig belefér).
A boltokkal kapcsolatban pedig nekem általánosan nem túl jó a véleményem, de mégsem mondhattam azt, hogy 36K Gianni-nál is.
-
xmad
őstag
válasz
rumkola #3230 üzenetére
én is a gtx 460ról beszélek
gtx 460 alá amúgyis 4 magos proci kell... meg ha ilyen 1440*900ba játszik akkor aztán sok értelme van a gtx 460 nak
36 ér meg FOS az az asus.. én tudom.
asus-t se vesze soha többet.. nem véletlenül kerül az is 36 baakkor inkább 43 ér a giga gtx 460 a windforce hütővel
de a hardverkerről is megvan a véleményem
egyébként meg azér ajánlottam a gts-t mert a srác azt szeretne.. mint irta
-
xmad
őstag
válasz
Telefunen #3227 üzenetére
36 ér én a giga oc2 es gts450 et venném.. (ha gts 450 et szeretne
)
nekem a direct cu val csak negativ tapasztalataim vannak.. ilyen gtx 460am volt nekem is.. hát a hütését had ne részletezzem.. zörög, csörög.. kicserték nekem másikra a kártyát.. ugyanolyan fos volt.. szóval ez ilyen... sz@r
meg a giga gts 450 oc2 a legerősebb gts 450 én úgy tudom
-
xmad
őstag
válasz
Telefunen #3227 üzenetére
én csak abból gondolom, hogy szerintem mindenki aki fejleszt a gépén legyen az 478 vagy 775 valszeg már platformot cserél inkább
ott a Quad széria.. újonnan milyen drága már.. annyit nagyon nem ér meg.
Q8400 36-38 ezer forint bolttól függően.és mint mondjátok alapon lóhere, tehát húzni kell ahoz hogy jó legyen. de ahoz nyilván egy olyan alaplap is kell ami birja a tuningot
33 ezerért van core i3 -560 ami jobb
vagy 42 ezerér már van sandy bridge (i5-2300) ami pedig fényévekkel jobb mint a Q8400 és nem is drágább sokkal, és még tuningolni se kell ahoz hogy mennyen.AMD háza táján 36 ér ott a phenom 2 x4 965 BE vagy 41 ér az X6..
-
Telefunen
őstag
válasz
nagyramos #3226 üzenetére
Ha ragaszkodsz a GTS450-hez, akkor minél olcsóbban vedd, elvégre 36K-ért már ott a 768Mb-os GTX460, ami lényegesen erősebb.
@(#3225) xmad: Nem gondolom, hogy később nehezebb lenne túladni a 775-ös felszerelésen. Nézd meg mennyit ér ma egy P4, és mennyit egy A64 (holott utóbbi még erősebb is, a 775 esetében erről szó sincs)
-
nagyramos
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a konfigot szeretném megvenni:
LAP: MSI H55M-ED55
CPU: INTEL Core i3-540 3.06Ghz 1156 BOX
RAM: KINGMAX 4096Mb DDR3 1333Mhz KIT
VGA:
HDD: Samsung F3 500GB HD502HJ
ODD: NEC 7241S
TÁP: Chieftec CTG 500 80P
HÁZ: COOLERMASTER RC-430-KWN1-GP Elite 430Már biztos vagyok benne, hogy gts450-et veszek bele, csak azt nem tudom még hogy melyik gyártótól?
melyiket ajánlanátok???
köszi
-
Telefunen
őstag
válasz
windlord #3218 üzenetére
Ez miért olyan egyértelmű? A tesztben szereplő 945 eredményeit bőven hoznád bármilyen Quad-al némi alapfeszes tuninggal is.
@Lord Vader: Még én sem láttam, bár 30 fele indultak az árak... úgy érzem, annak ellenére, hogy kifutott szériaként drágulnia kellene a 775-nek, most fog csak megindulni igazán lefelé...
-
Zigi
senior tag
válasz
windlord #3218 üzenetére
Azért a teszt sorai között is tudni kell olvasni
Egy Q8xxx vagy inkább Q9xxx 3Ghz-n simán ott van a phenom x4 mellett és ha a min fpseket nézed (ami szerintem a lényeg és nem az ahova felugrik 1 sec-re) teljesen jól kihajtja a mostani középkategóriás kártyákat. Pl ha lenne egy 460 gtx-em vagy 68xx atim nem cserélnék i7-re 150 ezerért amikor vehetek 1 q9400-et 30-35-ért *(használtan) és még jól elvagyok vele 1-2 évig. Addig még 2-szer változtat lábszámot az intel és talán az amd is felzárkózik gyorsaság terén egy kicsit
*na jó legyen
-
törölt tag
Nekem evga 450 gts sc-m van Physx-nek,nem tudom van értelme fizikához afterburnert használni,de úgy vettem észre hozott pár fps többletet.
Metro2033 4800x900 veryhigh-on 3D visionnal surroundal, gts 450 alapon 45-50 fps,jól meghúzva afterral 50-55 fps között ugrál.Lemérem benchmark-ban is. -
Zigi
senior tag
válasz
windlord #3213 üzenetére
Olvassd el ezt a tesztet: [link] és láthatod, hogy egy erősebb processzor alatt még gyorsulhatnak a vga-k. Vegyük a gts 450-et egy E6500-as procival mondjuk AvP alatt van 25 fps-ed egy e8600-al 40 fps-ed egy I7 920@ 4ghz-el 42 fps-ed
Ebből az következik, hogy a gts450 kihajtásához elég egy E8600 vagy vele egyenértékü amd proci, hiába teszel erősebbet, a vga ennyit tud nem többet. Azt, hogy honnan lehet látni mekkora a proci igénye az már nehezebb ügy. A videó kari felépítéséből már lehet következtetni, de biztosat csak a tesztek és vásárlói tapasztalatok után lehet mondani.
ui: a fent említett fps értékek nem valós értékek csak a szemléltetést szolgálja
asound csak azt ne mondd, hogy hangos....
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Nemrég vettem egy MSI GTS450 Cyclone VGA-t. MSI Afterburnerrel próbálom beállítani a venti fordulatszámát hogy halk legyen.
Valaki tud esetleg segíteni, mit és milyen értékre érdemes beállítani?
MOD: tuningolni nem akarok.
-
geza12345
tag
Sziasztok!
1 gigás Gainwardom van referencia, arra lennék kíváncsi.hogy Vantagon mennyi GPU pontot kéne kapnom. ha a kártya teljesen ki van hajtva ?Esetleg csinálhatna valaki Vantagot 783-as órajelen kihajtós procival.
-
windlord
őstag
Ha az ember q procira adná a fejét, akkor melyik lenne a legjobb választás a kártya mellé?!
Jelenleg egy e6750et nyüstök 3,2Ghz -n.
Elég neki a proci?
Vagy kellene a quad?! -
Skiller
tag
Hol lehet a kocsikat eladni?
-
Skiller
tag
válasz
->Raizen<- #3204 üzenetére
A BMW a legjobb!
-
->Raizen<-
veterán
Eszméletlenül jól szól a ford mustang gt hangja a tdu2-ben.
Kedvenc kocsi típusom.
Level 2-es tuning van rajta.
-
xmad
őstag
válasz
Alister71 #3201 üzenetére
szerintem arra gondolt hogy az accelero a turbo modullal eggyütt.. úgy drágább tényleg
hardverkeren 7000ft a twin turbo. de véleményem szerint jobb is
ugyanolyan ventik vannak rajta mint az L2 pro hütésen.. nekem volt olyanom... nagyon halk.. sőt egyáltalán nincs is hangja..sztem megéri a plusz pénzt az a hütő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Akciófigyelő: A Xiaomi leárazta a rúdporszívókat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Építő/felújító topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A Zotac új handheld gépe szakít a normával
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest