Új hozzászólás Aktív témák
-
Amoroso
aktív tag
válasz
TazLeacher #4299 üzenetére
Alapon
-
Amoroso
aktív tag
válasz
TazLeacher #4297 üzenetére
Nekem valahol 55 körül szokott szaladgálni, de láttam már 60-on menni.
Everest 4-es érték. -
TazLeacher
nagyúr
Nem. Húzva. De nem úgy csíkoz. Hanem úgy, mintha gyenge lenne a kártyá.
Felhúztam mindent maxra. Bekapcsoltam a Vsync-et is, de a Teljes képernyős Anti-Analisinget nem engedi fullra hútni, visszaáll. De ezek után már nem csinálja (azt a fura "átlátszó csíkozás"-t).
Egyéként 3 hűmérséklet van a GPU-nál. Gondolom a legmagasabb a mérvadó, a dióda, ugye? Mennyi a normál hőmérséklet terhelés alatt? -
Amoroso
aktív tag
Emelgettem az órajelet logikusan, majd véletlenszerűen is.
E6300-al 2980Mhz-en a 8800gts 16000-nél nem akart többet csinalni 3Dmark2005-ben.
Csinált olyat is hogy magasabb orajelen kevesebbet futott. -
edgR
őstag
válasz
TazLeacher #4291 üzenetére
alap orajelekkel csinalja?
flashelted a biosat? vmod, egyebek? ha nem, akkor nem egeszseges..
nalam akkor fordult elo mikor picit tulhuztam softveresen a kartyat, akkor lehet tudni, hogy eleg. hibazik, feher (nalam legalabbis) csikok jelennek meg, fokent atlos iranyban. -
q2w3
senior tag
Ma olyat csinált a gépem, hogy játszottam fél órát pes8 demoval és egyszer csak kikapcsol a monitor. A zene megy tovább. Ki/be dugtam a vga kábelt, de semmi. Gondoltam valami egyszeri hiba. Aztán most fifáztam fél órát és megint kikapcsolt a monitor és a hang megy tovább. A monitor kikapcsoláson azt értem hogy nincs kép.Valakinek volt hasonló problémája? Lehet hogy megy a szervízbe vagy cserére?
-
TazLeacher
nagyúr
Van egy kis gondom. Milyen az, amikor "csíkoz" a kártya? Mert lehet, hogy az enyém csíkoz...
-
Amoroso
aktív tag
Ez igen furi, figyu.
Adott proci orajel alap vga - 42.1fps
Adott proci orajel emelt vga - 43.4fps
Emelt proci orajel alap vga - 43.2fps
Emelt proci orajel emelt vga - 45.7fps
Ebbol az lenne a lényeg, hogy a proci orajelenek emelesevel nem arányosan változott a kapott eredmény, szinte duplázodott.
Ennek van értelme, vagy csak az én hülyeségem? -
qMAGICq
tag
Szóval mennyire rakjam akkor az orajelet...?
A sima 500/1600 ugye
Az OC nél a default 575/1700
Illetve lehet tovább is emelni a msi programjával. De ahhoz nagyobb hutés kéne? Vagy már veszélyes..?Jelenleg a gyári huto van rajta illetve a ház oldalán a videoartyara nez egy 12 cm es sima venti.
-
Amoroso
aktív tag
Az nem ciki, hogy kb 30% os orajel emelésse csak kb 1500 ponttal kapok többet 3dmark05-ben?
A Vga tuning összefügg valamilyen módon a procival és a memoval? -
törölt tag
-
Amoroso
aktív tag
És még arra lennék kíváncsi, hogyan lehet pl "627/1458/1894" ilyen eredményeket elérni.
Mikor a rivatunerben nekem csak 1190-ig lehet a memóriát emelni. -
LordVader80
őstag
én is tunningba kérnék segítséget
ha rivatunerben nem veszem ki a pipát a link clocks mellől, akkor ahogy emelem a core-t, úgy növekszik a shader is
akkor ezek szerint ez így jó, különben nem ér semmit majd a tunning? -
Anthony28
őstag
Gondolkozz egy kicsit...a 7900GTX 7950GX2 a mai viszonylatokban még mindig erős kártya, és már 1,5 éve kint vannak de lehet hogy régebben...konklúzió?
Ha a hardverek, és a játékok fejlesztői ezt az ütemet tartják a fejlődésben amit eddig akkor elég lesz 1 1/2 évig.
Ha azt mondják hogy többet akarunk keresni mert éhesebbek lettünk akkor jövő év végén vagy esetleg előbb vehetsz másik karit.Megjósolhatatlan.De mint írtad az 1280x1024-es felbontást 2 év múlva is vinni fogja sztem, feltéve ha időközben nem veszel nagyobb monitort!
A gond azzal lesz elsődlegesen aki nagyobb felbontásban szeret játszani...
-
törölt tag
válasz
Amoroso #4272 üzenetére
feljebb húzod a csúszkát, de minimum 27MHz-el, ha kevesebb lefelé visszakerekíti a kártya, így gyk, nem emeltél semmit. Amúgy minimum 584-nél kezd el a tesztelést, azt az összegs GTS viszi. Az Everestnek már régóta nem hiszek.
A RivaTuner HW monitoring részének viszont igen. -
qMAGICq
tag
Sziasztok!
Hozzáértők segitségét kérném, fontos lenne!
Tegnap vettem egy MSI 8800 GTS 640 MB -t.
Namost a bolt ahonnan rendeltem sima kártyaként (azaz, nem az OC edition) tüntette fel és az ára is annak megfelelő volt szerintem (87e).
Viszont amit kaptan, annak a dobozán rajta van egy hatalmas OC! Edition! matrica.
Kérném segítsetek, mert nem tudom most kinek/minek higgyek.
Melyik drivert rakjam fel az OC (575/1700 MHZ)-t vagy a simát (500/1600 MHZ)?
Nem vagyok jártas tuning terén és nem akarom túlhajtani, csak ha gyárilag is ugy van.
Ui.: D.O.T. (Dynamic Over-Cloacking Technology) beállítást érdemes használni, mennyire befolyásol? Ez is tuningnak minősül, vagy teljesen ártalmatlan?
Nagyon köszönöm a segítséget! -
libus
őstag
Szeretném kikérni a véleményeiteket ill. a javaslataitokra lennék kíváncsi!
Azt már sikerült eldöntenem, hogy mire is cseréljem a 7800 GTX TOP karim.
Egy 8800 GTX OC mellett döntöttem!
A kérdéseim, amiben bizonytalan vagyok:
-Érdemes-e cserélni, hisz már több mint 1 éve ez a kari viszi a prímet a felső kategóriában, és én nem 3-4 hónapban gondolkodom, hanem szeretném, ha még 1,5 év múlva is ki tudnám használni max. grafikai részletesség mellett. Igaz, én csak 1280x1024-es felbontást használok (17' TFT).
Szerintetek bírni fogja ez a kari ezt a felbontást max. grafikai beállítások mellet 1,5 múlva is???
Tudom senki sem jósnő, de mit gondoltok róla?
Tudom, hogy mindig jön ki újabb és jobb, (ha azt mondanátok, hogy várjak a vásárlással) de akkor is csak max. 100k-t adnék 1 kariért!
-A másik kérdés ami foglakoztat, hogy annak ellenére is érdemes-e ezt a karit (8800 GTX OC) választani, hogy itt a DirectX 10.1? Vagy kompatibilis lesz vele?
-Amúgy, hogy teljesít a kari (fps-ben) DirectX 10.0 alatt? Próbálta már valaki? Pl.: BioShock.
Előre is nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát! -
-
Amoroso
aktív tag
Gts-em van 320-as.
Az a baj, hogy a rivatuner-rel emelek az órajeleken, de teljesítményben nem látok javulást.
Hiába futtatom a 3Dmark-okat(05-06) nem kapok több pontot.
Ez miért van? -
Mozso26
senior tag
ja
-
buherka
addikt
Szasztok!
8800GTS-hez melyik a legjobb driver, vagy csak töltsem le a legfrissebbet
.
Köszi
-
-
Rolcsi20
senior tag
amatőr kérdés srácok, a 8700gt(8800gt) jobb lesz mint a 8800gts? mert ha jól láttam alá árazták be....nem szeretném ha 1ik napról a másikra 50%ot esne a karim ára
akkor még ma eladom
-
Soak
veterán
válasz
C.Brigante #4256 üzenetére
Arra lennék kiváncsi ,hogy az ultra-nál ki irja-e a más revizios magot
-
r-chee
őstag
válasz
C.Brigante #4207 üzenetére
Így van, egy ventivel olcsóbban rá lehet segíteni a hűtésre, én pl 12 cm-essel olottam meg
.
-
SEMTEX
senior tag
Tuudna vki segíteni?: vista 64 alatt driverből lehet húzni a kártyát?
Vmi Coolbits fféle registryre gondoltam...Létezik ilyen? -
Gorneck
legenda
válasz
TazLeacher #4253 üzenetére
-
TazLeacher
nagyúr
Jóccakát!
Az lenne a kérdésem, hogy mekkora AMD proci kell egy 8800GTS320 kihajtásához?
-
AS
félisten
Az kérdés hogy menyi hö fok mellet ennyi.
Nektek hány fokos ilyen húzással?
-
Anthony28
őstag
válasz
C.Brigante #4249 üzenetére
Nekem A2 rev. 610/1000. Shader 1350Mhz. Most ez jó vagy rossz?
-
edgR
őstag
válasz
C.Brigante #4249 üzenetére
A2 :] nem tudom itt mi szamit jonak
-
C.Brigante
veterán
az új GPU-Z alkalmából megbeszélhetnénk kinek milyen reviziós a GTX-e
-
vagamo
őstag
A riva tunerben az Open GL version string override : 1.5-re kell állítani, a 8800GTX-nél is?
-
AS
félisten
Igen
Ja nem mondtam márkát: gainward azt mondják az egyik legjobb tuning káyta,
Pl INNO val ne nagyon tuningoljun mert hűtőjük nem a legjobb -
AS
félisten
Hát igen a Crysis,, béta nagyonbugos szoval még van mit kaplapálni rajta, , nekem si 8800 GTS 320 MB van
Hát béta alapján kell neki gép rendesen.,Szerintetek medig érdemes huzni a 8800 gts 320 kari-t?
Lehetöleg az mondja akinek az van.
-
Elmör
őstag
Azt láttam már videón, tényleg ütős!
A Bioshockban viszont az nem tetszik, amikor átmegyek a vizen, ami éppen lefelé folyik és akkor ugyebár behomályosít, csak szerintem túl sokáig. Volt, hogy belefutottam a vízbe és éppen jött egy Splicer vagy mi, aztán már kaptam is a buksimra...mert ugyebár nem láttam jól. Na mindegy, a kari az nagyon ott van, imádom. -
edgR
őstag
válasz
LordVader80 #4235 üzenetére
nalam tokeletesen mukodik (vista 32bit alatt)
-
Kami11
őstag
Egy új segédprogram születését kísérhetjük figyelemmel. A népszerű processzor információs program, a CPU-Z után megjelent a grafikus magokat felismerő és azokról minden lényeges adatot megmutató GPU-Z.
[link]
Ha már volt bocsi! -
Anthony28
őstag
válasz
Tuco Ramirez #4226 üzenetére
Ez csak belül van...
van még külső tápos 3,25-ösből is pár db.
-
JohnnyX
őstag
válasz
LordVader80 #4218 üzenetére
Datum nincs, de remelem hamarosan!
-
L@cip
csendes tag
Hello,hasznal valaki 64 bites vistat? Szeretnem felrakni de elobb szeretnek megtudni par alapveto dolgot rola mint pl: kompatibilitas,gyorsasag,megbizhatosag, ugy altalaban milyen? THX !
8800GTS 320MB,AMD4000+,M2N sli-deluxe,2x 1GB RAM
-
Anthony28
őstag
válasz
manutdzoli #4206 üzenetére
Jó az a HR3+ ha veszel hozzá kiegészítő 9cm-es ventit.Én is megvettem.Csak nem fért el és visszavittem.Csak ventivel de ha ventit raksz rá a pci foglalatokat el fogja takarni.Nem praktikus.-5,-10 fokért nem éri meg.Passzívban meg nem is használnám.
-
Anthony28
őstag
válasz
Tuco Ramirez #4155 üzenetére
Osszál szorozzál...Core2 3,7Ghz-n,8800GTX,2gb ram,4db 7200rpm vinyó,4 db író,2 pci-e eszköz,1 PCI hangkártya,6db venti...és a táp ha terhelve is van langyos levegőt fúj hátul.Mert ha a levegő forróbb akkor ott azért már izzad a táp is.Ha tápot kellene vennem most is Enermax-ot vennék!
-
Tuco Ramirez
őstag
A 3DMark06 jócskán felülpontozza a Core2-ket az X2-khöz képest, de nagy következtetést azért ne vonj le ebből. Általánosságban azonos órajelen kb. 10-15%-kal gyorsabb a Core2 az X2-höz képest, azaz egy jól kihajtott X2 proci ugyanúgy elég egy GTX-hez mint egy közepesen tuningolt C2D. Persze aki új gépret rak össze GTX-hez, annak inkább Core2 proci javallott.
-
JohnnyX
őstag
válasz
C.Brigante #4211 üzenetére
Sorry, azt akartam irni, hogy nagyobb monitor
-
Elmör
őstag
Hali Mindenkinek!
Végre megcsináltam ezt a jó kis gépemet.
Kínlódtam vele, mert BIOS-os tuningot először csináltam és nem akaródzott neki a beállítás megfeleni, de csak meglett.Egyelőre ez van: C2D 6320@2590Mhz+3GB 800-as DDR2 RAM és a 8800GTX alapon.
1280X1024 Vista Ultimate 32bit, 3DMark06: 10322 pötty.Sm2.0 4810p.
Sm3.0/HDR 4884p.
CPU 2244p.Meg vagyok elégedve vele. Játékokat még nem próbáltam, de asszem ma Bioshock fog sorra kerülni.
Durva, de tényleg igaz, hogy az Intel C2D-ja veri az AMD X2-t. Volt ugyanis X2 5600+@2800Mhz procim és kevesebb pontot kapott XP Sp2 alatt, mint ez a kis 6320 2,6Ghz alatt! Hátha még felmenne 2800-ra...
Üdv!
-
C.Brigante
veterán
válasz
Tuco Ramirez #4208 üzenetére
mindegy, aki akarja az cseréje csak le.....
-
JohnnyX
őstag
válasz
Devastator #4177 üzenetére
"A 320 MB-os 8800 GTS mellé is jól jön egy 2,66 GHz körüli Core 2 Duo processzor, az Athlon 64 X2 2,6 GHz-en már kevés hozzá."
A 640-eshez meg megnagyobb illik (kell...)
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
C.Brigante #4207 üzenetére
Ezek régi beidegződések, hogy a felsőkategóriás VGA-kon a gyári hűtőt muszáj lecserélni...
Pont a GTX/GTS a kiváló cáfolat erre.
-
C.Brigante
veterán
válasz
manutdzoli #4206 üzenetére
viszont a HR03 sztem enyhén szólva felesleges pénzkidobás, én (és még páran itt a fórumon) megoldottam egy 800 forintos 8cm-es ventivel a kártya alatt, most jelenleg így 50-55fok között mozog a karim hőmérséklete idle-ban 65%-os fordulattal. játék alatt max. 67fok (de ez erős játéknál van, CS alatt 61 fok)
-
manutdzoli
senior tag
válasz
C.Brigante #4205 üzenetére
Köszi
Nekem is mondták hogy jók az MSI-k.Hűtése is megvan oldva,egy HR-03+ megy rá.
Nagyon kíváncsi vagyok mit megy a kari -
C.Brigante
veterán
válasz
manutdzoli #4204 üzenetére
nem tudom miért de sztem ezek az MSI-k nagyon jól muzsikálnak a 8-as szériában, úgyhogy grat az új karihoz!!
-
manutdzoli
senior tag
Mától én is GTX tulaj vagyok
Egy MSI OC változatot szereztem be,hétvégén vagy jövőhéten lesz a beszerelés hr-03-as hűtővel
Utána mehet aminek mennie kell -
TazLeacher
nagyúr
válasz
TazLeacher #4202 üzenetére
[OFF]Kicsit lepucoltam aszemetet a Doom után, és felraktam megint. Megy! Bódogság van![OFF]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz
TazLeacher #4175 üzenetére
Kezdek megkattanni. A Prey leszedtem, felraktam, tökéletesen megy. A Doom nem. Régen a Doom ment, és ez nem. Áááááá!
-
Boboka
tag
válasz
C.Brigante #4181 üzenetére
üdv már nem írja ki a szerkesztést... mint régen...
és nem láthattad mit írt eredetiben
én vágom mire gondolsz... csak itt most a hiba ahogy nálam is volt az hogy az fsb-t ha nagyra teszed(vagy bizonyos értékre) letolja egyre a pci-express szorzót... amit az nb fesz emelése orvosol ennyi slussz passz (azért írta a többi beállítást hogy biztos legyen)
üdv(rossz napod van??
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali médialejátszót?
- OTP Bank topic
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest