Új hozzászólás Aktív témák
-
Rusher
őstag
Újabb Nvidia Driver Recommended driver for Crysis Demo 169.04
-
Ribi
nagyúr
3. A lepesek igy alakulnak, de lehet kulon is allitani a shader orajelet, szal nem kotott.
A rivatuner monitorozo resze kiirja az orajelet.tgulyas A 8800GT-t, most a csapbol is ez folyik. kb 60-50 kozott van kiskertol es gyartotol fuggoen es majdnem GTX szintu. Most meg kicsit hianycikk, de 1-2 het mulva mar valszeg lehet mindenutt venni.
-
tgulyas
senior tag
Hali 8800 szériábol melyiket éri meg veni?
-
juliabrilke
veterán
válasz
Mr. EGO #5590 üzenetére
"A naponkénti "minden játékhoz új" driver frissítgetésük szintén szánalmas már."
Ennek inkább örülni kellene, hogy optimalizálják a drivereket. Csináld azt, hogy csak 2-3 hetente töltöd le a le a legfrissebbet."Jó a GTS-nél ott lesz a +16 SP"
Biztos vagy et benne, hogy csak ennyi lesz az eltérés az új 8800GTS esetében?"Szerintem, akinek van egy csepp esze, az inkább megvárja a következő generációt, hátha addigra történik érdemi változás is."
Kérdezd meg azokat, akik most s3 tri és hasonló "kártyákkal" vészeli át ezt az időszakot, hogy hogyan vélekednek erről, hogy várjunk még egy hónapot. -
Mr. EGO
csendes tag
Az egészben csak az az elszomorító, hogy nVidia-ék semmi újdonsággal nem tudnak előrukkolni, mindössze magasabb órajelekkel járatják az eddigi GPU-t, valamint kevernek-kavarnak a Stream procikkal. Hol a beígért DX10.1? Ha már évente ránk akarnak sózni egy új videokártyát, legalább adjanak valamit a pénzünkért. Mert amit művelnek, az csak parasztvakítás. Most adjunk ki még egyszer egy rakás lóvét a magasabb órajelért, meg a 65 nm-es technológiáért? Ezt leszámítva minden más ugyanaz. Jó a GTS-nél ott lesz a +16 SP, de gyanítom, hogy ezt a jelenlegieken is be lehetne kapcsolni valami úton-módon, az új órajelekre pedig lazán fel lehet húzni mindegyik mostani kártyát. A naponkénti "minden játékhoz új" driver frissítgetésük szintén szánalmas már. Szerintem, akinek van egy csepp esze, az inkább megvárja a következő generációt, hátha addigra történik érdemi változás is. Mert ez csak lenyúlás és az AMD/ATI ellehetetlenítésére tett kísérlet. Továbbá AMD-ék is jönnek nemsokára az új 3800-as kártyákkal. Tehát szerintem érdemesebb várakozó álláspontra helyezkedni.
-
juliabrilke
veterán
válasz
Armando_19 #5587 üzenetére
Lehet, hogy valami hasonló lesz, mint a 7900gto-nál , amikor hamisították 7900 GTX-eket.
Lehet, hogy a cimkére nyomtatnak majd valami "még több power, most még jobb!" feliratot.
Gondolom a hűtő mérete nem fog változni.... -
ent
őstag
Azért naggyon kíváncsi leszek ennek az új gtx nek az árára... Mikor jönnek?
-
PPSH
őstag
ha a dolgok igy lesznek:8800GTX (new) - 700MHz Core, 128SPs @ 1800MHz, 384-bit
8800GTS (new) - 650MHz Core, 112SPs @ 1600MHz, 320-bit
akkor megint elerunk arra a szintre hogy nagyon nagy res lesz a 2 kartya kozott -
juliabrilke
veterán
válasz
Armando_19 #5584 üzenetére
Stimmel! Mondjuk tényleg jól összerakták nagyon, de én szerintem ha már várakozom kell, akkor megvárom a régi gtx ártát vagy a új gtx verziót. (kifejezetten jól hangzik a 8800GTX (new) - 700MHz Core, 128SPs @ 1800MHz, 384-bit paraméter szerintem ezzel a maggal)
Mondjuk ha gyorsan hozzájutok egy 8800GT-hez (minimális rá most az esélyem és persze nem 70k-ért
), akkor elcsábulok szerintem.
-
Armando_19
őstag
válasz
juliabrilke #5583 üzenetére
Meg kicsit nagyobb felbontáson.
De igazából egy 55K-s kártyától nagyon szép teljesítmény, hogy 1024-be, vagy 1280-ba kb GTX szintet tudja hozni. Felette már nagyon kijön a külömség, szóval aki 20"-22"-os TFT-vel küldi, még mindíg "jobban jár" a GTX-el. -
juliabrilke
veterán
válasz
cowboy_bebop #5580 üzenetére
Biztos vagy te ebben? AA és AF bekapcsolásánál mi a helyzet?
-
Mr. EGO
csendes tag
Már csak az a kérdés, az új kártyák BIOS-ait esetleg bele lehet-e tenni a mostani GTS/GTX-ekbe. Ha igen, az nagyon király lenne.
-
Mr. EGO
csendes tag
Just finished reading Josh's latest on penstarsys, summary ..
* G92 is 384bit
* Nvidia shaved off 80-100 million transistors (ala G71), some undisclosed/unknown feature taking up the space
* Not sure if G92 has DP support
* AMD partners happy with the way they handled R600 EOL (2900 Pro)
* RV670 has fixed AA resolve that plagued R600
* Nvidia will refresh their line up in November
8800GTX (new) - 700MHz Core, 128SPs @ 1800MHz, 384-bit
8800GTS (new) - 650MHz Core, 112SPs @ 1600MHz, 320-bit
* GX2 in Q1 2008 - 600MHz Core(s), 2 x 128 SPs, 1.5GB
* Possibility of dual-slot RV670 at 1GHz to combat some of these refreshes (GTS), also possible that RV670 is 512-bit
* 2 x RV670 card in Q1 2008Hát én semmiképpen nem kapkodnám el a vásárlást egyelőre. Az új 8800GT jónak tűnik, de ezek jobbak lesznek. Szerintem érdemesebb kivárni egyelőre
-
Sátán44
addikt
válasz
C.Brigante #5560 üzenetére
sniper elite
Csak ennyit akartam. Annyira függő,hogy numerikusan írja a nevét -
warrior28
aktív tag
Szerintetek a 8800GT jobb (lesz), mint a 8800GTS 640 MB-os? Azért kérdem, mert a tesztekből ezt a karit kihagyják... Érdekes...
-
Zoli329
addikt
-
JohnDo
tag
válasz
C.Brigante #5575 üzenetére
Köszönöm
-
JohnDo
tag
Hello
Hőmérsékletnél a gpu vagy a gpu dioda a mérvadó vajon ? Kicsit megkavart ez a dioda dolog az előző karikon nem mért ilyet az everest.
-
emre33
addikt
Üdv
Mivel holnap (valószínüleg) lesz egy ASUS 8800GTX -em, ezért lenne pár kérdésem.
1: GPU hány fogik ideális? (nyitott és zárt házba) 75 fokig jó, 80 felett már aggódjak?
1: GPU 575MHz -rúl az ultra órajelére 612 MHZ ugye gond nélkül felhuzható?
2: RAM-ok általában mennyire huzhatók? Érezhetően melegednek tőle?
3: 2D-ben a ramok órajele is lecsökken? Vagy csak a gpu? Ha nem, akkor Rivatunerrel megoldható?
4: Shader órajel full függetlenül állítható a GPU/RAM órajelektől. Átlagba mennyit lehet huzni?
5: GPU/RAM/SHADER órajeleket 1 MHZ lépésekben lehet emelni?
AMD X2 4400 @ 2660MHz procinál ugye a cpu lezs a limitáló tényező?
-
miccur
aktív tag
válasz
Nem látta hogy madár vagy ?
Ráadásul RAGADOZÓ
-
Dare2Live
félisten
válasz
manutdzoli #5568 üzenetére
Egy még tuti lesz NOV16ig azaz crysis megjelenéséig.
-
manutdzoli
senior tag
válasz
LeslieG Jr. #5563 üzenetére
Crysisig még hányat dobnak ki?
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
Dark Archon #5565 üzenetére
Nyugi nem tévesztett meg.
Mert így szól a leírás: "Beta driver for GeForce FX, 6, 7, and 8 series GPUs including GeForce 8800 GT.". Azaz jó az összes többihez is csak most már az új üdvöskét a 8800GT-t is felismeri.
Meg a szokásos javítgatások vannak benne elméletileg.
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Dark Archon #5565 üzenetére
Az utolsó WHQL legjobb tudomásom szerint a 169.02...
-
válasz
Ne tévesszen meg, hogy ez csak 8800GT-hez van. Összes többihez az utolsó beta a 169.01, utsó WHQL meg a 163.71.
-
C.Brigante
veterán
válasz
de tényleg így van, már én sem tudom melyiket tegyem fel...
-
LeslieG Jr.
őstag
Gyerekek ezt nem hiszem el!
Ez az Nvidia megörült komolyan mondom. Másodpercenként dobnak ki új drivereket. Igaz még béta álapotú de sorozatosan jönnek ki. Komolyan mondom minden játékhoz lesz egy megfelelő driver a tarsolyukban. Aki leszeretné szedni az innen megteheti. Új Forceware 169.04
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
Szia!
Amúgy tök felesleges leállni ilyenekkel vitatkozni bármiről is. Ő meg vagy gyözödve hogy az övé gyorsabb.
Amúgy az enyém is veri a GTX Ultra-t.
Kiszerelem a gépből a GTS-m és egy jó írányzott ütéssel nekiesek egy nála nagyobb karinak.
Ergó elvertem a GTS-emel a GTX Ultrat de nagyon.
Hát vannak idióták sajnos.
-
C.Brigante
veterán
érdemes elolvasni lentebb "sniper elite" adjunktus kolléga eszme futtatását.. ritka egy vaddisznó a gyerek...
-
shader-x
tag
ez a 169.02 menyivel jobb a 169.01 nél? (crysisnél)
-
Traky
tag
Köszönöm szépen mindenkinek a segítő hozzászólásokat.
Feszt adok neki bőven: FSB: 1,4V NB Vcore:1,55V SB: 1,6V/1,7V ICH 1,215V.
Tuning miatt a PCIE, PCI frekit term. lefixáltam 100, illetve 33,33-ra.
Próbáltam játszani a PCIE frekkkel 95 -105 között. Eredmény semmi.Egyébként 450-en minden fasza. A gondok akkor kezdődnek, ha felmegyek 475 fölé bios-ban. Tegnap kipróbáltam, hogy 450-en boot-oltam, SetFsb-vel felrántottam 475-re, sőt még a 8800GTX-et is felhúztam 641-ig, így minden OK volt (lefutott a 3dmark06, sőt 3 óra Crysis High, Very High-ot is bírt).
Habár most minden máshoz bőven elég a 450FSB, kivéve a Crysis demó, azért örülnék, ha max cpu tuning mellett menne a GTX is 16x PCIE seben, mivel a lap, cpu simán viszi az 500 FSB-t. -
JohnDo
tag
válasz
LeslieG Jr. #5553 üzenetére
Ezer köszönet
-
LeslieG Jr.
őstag
Szia!
Erre szokták azt mondani hogy csak ismételni tudom önmagam. Ime a megoldás:A megoldás
-
JohnnyX
őstag
válasz
jaffa 2843 #5542 üzenetére
Nalam ugyanez volt a gondom, a crysis hozta amit kell (atlagban mint masoknal is), de 3dmark-ban fele annyit dobott. A biosban van valami olyasmi hogy "blablabla 1x" (pontosan most nem tudom, de minnya utananezek), na azt kikapcsoltam, es a 3dmark is megjvault. Az everestbe is 16x@16x-et jelzett a 16x@1x helyett.
-
JohnDo
tag
Hello
Evga gtx em van ,beta xp-s driver ,uj rivatuner . Az lenne a kérdésem hogy a shader orajelet vajon miért nem tudom külön állitani ? Meg sem jelenik csak a gpu és a memo csuszka .
Köszi
-
Anthony28
őstag
válasz
manutdzoli #5548 üzenetére
Nem mert nekem nem tiltja le.Nem tudom miért lehet.
Igaz nekem még nem a legújabb driver van fent.
-
manutdzoli
senior tag
És arra tudsz mondani valamit,hogy újraindítás után miért tiltja le mindig a vista a rivatunert?
-
Anthony28
őstag
válasz
manutdzoli #5546 üzenetére
Nekem 630/1600/2120. Vond le a következttést.
-
manutdzoli
senior tag
válasz
donsergiooo #5545 üzenetére
Ezzel már fasza.És meddig lehet egy GTX karit biztonságosan húzni?Mert semmi test nincs,hogy meddig biztonságos.Core clock:610mhz;shader clock:1350mhz;memory clock:1000mhz.
-
donsergiooo
senior tag
-
nekem sima P5B lappal vot ugyanez a gondom (procim ugyanaz mint neked), és overclockal jött elö eza problémám.. a megoldás:
ezt állítsd be
FSB Termination Voltage 1.400V
NB Vcore 1.40V
SB Vcore ( Sata;PCIE ) 1.5V
ICH Chipset Voltage 1.057V
ettől még nem lesz baja... és ez nekem megoldotta...
(esetleg még fixáld a pcie és pci frekiket 100/33)nekem is nagyon furcsán csökkent le a kari teljesitménye... csak openGL-es játékoknál volt gyors.. CS:S 200fps volt többi meg alig 10, és még a hang is szar volt
-
kisa8800
tag
válasz
manutdzoli #5540 üzenetére
Nem mindegyik driver engedi. Asszem a 163.69 és a 169.01 sem támogatja. Az új 169.02 még nem próbáltam.
Egyébként ma felraktam 169.01-et a Crysis lefagyott majd még a vistán is szétesett a kép. -
manutdzoli
senior tag
Mióta nem lehet rivatuner 2.05-ben tuningolni a karit??
A hűtést lehet állítani,de az órajeleket nem.2.02-ben simán ment minden.Jah,meg annyit hogy miért tiltja le mindig az indítópult a rivatunert?Ez vista alatt van állandóan.Valami ötlet??
-
emre33
addikt
melyik gtx van video bemenet is?
-
Traky
tag
Köszi, hogy utánanéztél a Te értékeidnek. Akkor asszem fennforgás van. Utánajárok a dolgoknak.
Ha valakinek esetleg volt hasonló problémája Asus P5B Deluxe lappal, akkor megköszönném, ha megosztaná velem tapasztalatait (akár priviben is jöhet, mivel nem szorosan 8800 téma) -
JohnDo
tag
Nvidia control panel pedig ezt :
NVIDIA System Information report created on: 10/29/2007 21:13:56
System name: JOHNDO-6E94466C[Display]
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6750 @ 2.66GHz (3360 MHz)
Operating System: Microsoft Windows XP (Szervizcsomag 2)
DirectX version: 9.0c
GPU processor: GeForce 8800 GTX
ForceWare version: 169.01
Memory: 768 MB
Video BIOS version: 60.80.06.00.02
IRQ: 16
Bus: PCI Express x16 -
Traky
tag
Nem hagy nyugodni ez a Crysis lassúság ...
Megnéztem pár helyen a PCI Express busz sebességet, mivel rémlik, hogy a P5B-knél előfordul valamilyen bug ezzel kapcsolatban :Everest: GPU Busz típus: PCI Express x16 @x1
CPU-Z: Mainboard-Graphic Interface: Link Width x1, Max supported x16
Nvidia control panel rendszerinformációk: Busz: PCI Express x1Ezek most azt akarják jelenteni, hogy 1x sebességgel megy a 8800GTX-em ?
Ahhoz viszont túl gyorsnak tűnik (pl: Jericho 1280x1024 max. beállításokkal nem megy 40FPS alá soha). -
Kartács
aktív tag
RivaTunerben hol találom meg a VGAm hőmérsékletét és hol tudom állítani a ventrillátor fordulatszámát?
-
AMATŐR
őstag
válasz
C.Brigante #5530 üzenetére
Én az ultrámmal várok még egy kicsit. Ha lemegy az ára 70K ra, akkor adom el! / kb. 2hónap./
-
C.Brigante
veterán
az tényleg nem vicc ami itt megy a VGA piacon, 8800GTS GTS hátán ... de megszaporodtak a 2900XT eladások is, zajlik az élet
(sőt, már a GTX is nyomul az eladási listán)
-
Nikkel15
tag
válasz
bagyulajuve #5526 üzenetére
Nem fagy!
És sokkal folyamatosabb a játékMondjuk nálam 1440/900-ban very high packal pont játszható.
-
Nikkel15
tag
Új Forcewear a Guru3d-n!!!
169.02 kifejezetten Crysishoz. -
Traky
tag
válasz
LeslieG Jr. #5521 üzenetére
Köszönöm szépen.
-
Traky
tag
Crysis demo....
Konfigom lent...
- Alapból very high-ra detektál 1024*768-ban: 10-25FPS között ingadozik. Játszhatatlan.
- Minden medium-on 1024*768: ha nincsen akció 30-40 FPS között, mészárlás közben lemegy néha 20 alá is ...
Persze 169.01.
Vagy az én gépemben van a hiba valahol, vagy a Crysis mégsem olyan jól optimalizált, mint amilyennek kikiáltották, vagy parasztvakítós beszaratás, hogy mennyünk a bótba, vagy valami más ...Dehogy kurva nagy csalódás (nekem) az biztos
(mármint a gépigénye miatt, mert egyébként vitathatatlanul szép)
-
LeslieG Jr.
őstag
Szia!
Ime itt van a legfrissebb DirectX: DirectX 9.0c November
-
Traky
tag
Hi! Be tudna linkelni valaki egy legfrissebb directx letöltést ? (tudom, hogy van gugli, de a rakás letöltésből nem derül ki, hogy melllik a legutolsó). Köszi.
-
Andrew_31
Modder
Én is kipróbáltam a Crysis-hez ezt a high to veryhigh cumót.
1024*768-ban high-on minden kivéve a hang ,átlag fps 29.8
Élsimitás nincs, de nem tudom valaki probálta e ,hogy közelről nézzel egy konturt ,nem sokat számít az AA. De a teljesitményt azt leveszi.
Ja és ennyit a DX10-ről. Érdekes ,hogy XP alatt is futnak ugyan azok az efektek.
Szerintem csak meglátja ,hogy van Vista a gépen és már be is lehet kapcsolni a veryhigh-ot. De ez olyan DX9-es cumó mint az állat.Ezt onnan tudom ,hogy Vista is fent van és semmi külömbség a grafika között.Nem kénne azt a sz@rt eröltetni. -
JohnDo
tag
Thermaltake házzal kapcsolatban ,nekem egy TT Armor nagytorony van csak jotanácsként ha sok vinyot akarsz belepakolni,eléggé rezonálos fajta ,nekem 2 hétbe telt mire lekussoltattam.
-
Kartács
aktív tag
Kösz kösz!
Majd karácsonyra tervezek vmi új házat Thermaltake vagy hasonló amibe majd én is belövök a VGAhűtését rásegítő ventit. ;)Végére még 1 kérdés: akkor most mennyi egy ilyen karinak a "normál" hőfok? csak hogy tudjam mennyire húzzal fel a hűtést!
-
JohnDo
tag
Probaképpen a gyári ventit hagytam 60 % on és beállitottam a házba egy halk 12 centis ventit ugy hogy a hátsó szívó venti felé fujja le a levegőt a kártyárol,10-12 fokot leis rántott,ami joljött mert a vidkar alatti tuner és hangkártyám nemgyengén izzott már ettöl a kohotol
-
Kartács
aktív tag
Köszi srácok kipróbálom őket Everestet anno használtam már szerintem az lesz, azza lehet akkor ilyen hogy VGAnak a ventri szabályozása? az jó lenne.
-
-
JohnDo
tag
Sziasztok
8800 gtx em van ,everestben nézem alapon a hőfokokat ,gyári hűtő 60 %on kavar.
Gpu 63 fok Gpu dióda 71 fok.
Az lenne a kérdésem hogy most melyik érték a mérvadó,és hogy ezek normál értékek e ?Köszi
-
q2w3
senior tag
Xp-n kipróbáltam very high-ban ezzel a cuccal és így 3 dolog volt mediumon ami high a többi very high-on. Végig játszható, olyan 25-70 fps lehet. Harban meg robbanás közben esik 25-re. 4x-es aa van és 1024-ben.
-
For357y
aktív tag
-
Anthony28
őstag
Ezt lessétek meg:
"Nem olyan régen látott napvilágot az interneten egy apró kis csomag, amely tartalmazza az XP tulajok számára eddig elérhetetlen Very High módot, amelyet a Crysis demóban csak a Vista operációs rendszerrel rendelkező játékosok tudnak bekapcsolni.
A készítők arra hivatkoztak, hogy teljesen felesleges XP-n az opció elérhetővé tétele, mivel a Very High több DX10-es elemet tartalmaz, és mint tudjuk, a DX10-et lehetetlen a régebbi, de népszerűbb operációs rendszerre átrakni.
Nos, amennyiben a csomag tartalmát bemásoljuk a megfelelő könyvtárba, minden, amit eddig High-re állítottunk, az egyszeriben Very High lesz. A következtetés: Az egész DX10 móka egy nagy kamu, egy Games for Vista hazugság.
A saját példám mutatja, hogy a Very High-hoz abszolút nincs szükség sem Vistára, sem DX10 meglétére. A videó elég tré, mert mobillal készült, fél kézben azt tartva, másik kézzel a karaktert irányítva, de a lényeg több helyen is szembetűnő. A „DX10-es effektek” működnek az XP alatt."
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest