- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- Autós kamerák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Nvidia® driverek topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Srácok csak nekem töltötte le a 397.55 -s hotfixet automatikusan az experience?Nektek manuálisan kellett?
-
törölt tag
397.55 Hotfix driver a Netflix videónézés közben látható akadásokat javitja. Talán az eddig sokunknak gondot jelentő videónézés, YouTube közben látható akadások is megszüntethetőek lesznek az új drivert feltelepitve. Nálam a régebbi drivereket használva jó minden, de azért jó látni ha probálkoznak a megoldáson.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Helló!
Olyan problémám van, hogy van egy fekvő Dell Optiplex 360 gépem, az alaplapban van egy módosított 771-es tokozású Xeon L5408-as proci (BSEL moddal van ellátva pluszban), illetve egy Asus GT 730 1GB videókártya.
A géppel semmi baj, míg a vga drivert fel nem teszem. Utána viszont, ha film hangja szól, vagy zenét hallgatok, és közben mondjuk böngészem, kattintgatok jobbra balra, vagy bekapcsolok egy programot mondjuk AIDA64-et, akkor elkezd a hang recsegni, furcsán pattogni. Ha nem csinálok semmit csak szól az adott hang (akár film hangja, akár zenelejátszó programban fut zene, akár mondjuk youtube videó hangja), akkor nincs semmi hangprobléma.Nem tudom ez miért lehet.
Illetve néha pár másodperc erejéig megáll a gép, majd elsötétedik a kép, majd helyreáll a rendszer és ezt írja ki az asztal jobb alsó sarkán: "A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt. Az nvidia Windows Kernel Mode Driver, Version 388.43 képernyőillesztő nem reagált és utána sikeresen helyreállt."
Nos ez a leírt jelenség nem tudom, hogy összefüggésben van-e a hang problémámmal. De az biztos, ha driver nincs fent, akkor ilyen jellegű problémáim nincsenek.
A hangkártya drivere automatikus, nem telepítettem fel semmit.
Másik hangkábelt értelmetlen kipróbálni, mert driver nélkül jó a hang.
Kifújtam a HDMI csatit, illetve a PCIE slotot is hátha, de semmi...
Régebbi nvidia drivert is néztem, de a probléma megmaradt.
Szóval kizárásos alapon az nvidia driverrel van baj, mindegyikkel.Van valakinek ötlete, hogyan tudom a kis fagyásokat, majd heylreállást, illetve a hangproblémákat orvosolni? Nagyon zavaróak.
Köszönöm előre is!
-
Dyingsoul
veterán
Nem akarok senkit félrevezetni, de úgy emlékszem korábban legacyba küldött gpu-khoz is adtak ki újabb drivereket de csak félévente vagy évente. Amolyan felfedeztek valami hibát amit tudtak foltozni a legacy driverekben is alacsony ráfordítással módon. Nem tudom, hogy a 400-500as szériával is megmarad-e ez a hagyomány, de ha mégsem attól még ugyanúgy működőképesek azok a gpuk
-
Dtomka
veterán
De ezt bejelentették pár hete:
(#26) Dtomka"mintha tegnap lett volna"
Majdnem, 8 éve pontosan
2010.áprilisában jelent meg.
Fermi (microarchitecture) -
core i7
addikt
Azért dúrva. Az új driver már nem jött ki a GTX 400 és 500 as Fermikhez. Nem mintha probléma lenne csak 2 új széria ment hivatalosan is a levesbe pedig mintha tegnap lett volna ,hogy kijöttek. Kivi leszek Kepler/Maxwell meddig húzza...
-
Dtomka
veterán
Köszönjük az infót a nép nevében!
Gyorsabbak voltatok, de azért én belinkelem ide a cikket!
Vulkan 1.1-es implementációt kapott az új GeForce driverAki felteszi, tapasztalatát írja le! Köszönöm
-
Sz_Imre
senior tag
GEFORCE GAME READY DRIVER 397.31
-Provides the optimal gaming experience for BattleTech and FrostPunk.
-NVIDIA RTXTM Technology
-Vulkan 1.1
Kiadási jegyzetek
Letöltés(#51) core i7 Gyorsabb voltál, ez van ha forum írás közben mást is olvas az ember...
-
core i7
addikt
Sziasztok skacok! tölthetitek az új drivert 397.31WHQL
Az lenne kérdésem ,hogy 391-ről ,hogy ugrott ekkorát verzió szám 397-re?
-
Werkly
őstag
Azért én úgy veszem észre, hogy néha tán egy mikrolagg be tud ugrani G-Syncel is. Nekem az van. ACO-nál talán láttam is hacsak nem a szemem tréfált meg! Jó dolog az biztos. Csak az ára...............
-
törölt tag
Mielőtt egyedi játékprofilozol, az általános beállitásban megnézheted az adaptiv függ. szinkronizálás hatását. Ha ez a hirtelen FPS visszaesés a játékban történt grafikai és egyéb hatások miatt történik, akkor a driver és a beállitások megváltoztatására sem fog megjavulni. A játékhoz kell megvárni egy javitó patch-et, vagy a monitort kell cserélni egy G-Sync félére. Egyesknek csak ez oldotta meg tökéletesre az akadást a játékokban. Tudom, hogy drága... és nekem is csak jó lenne.
-
törölt tag
Akármelyik Denuvo másolásvédelemmel ellátott játékban találkozhatsz majd apró akadásokkal. [link] Némelyik mikróakadás lehet a játék hibája, mert a háttérben éppen tölt valamit vagy hirtelen kiugróan magas a videómemória használat. A driver miatt is lehetnek akadások, mert az új játékokhoz a profilok a friss driverekbe vannak. Neked kell megtapasztalni, hogy a Far Cry 5 egy régebbi vagy a friss drivert használva játszható simábban és a játék javitásokat majd érdemes feltelepiteni és megnézni a változásokat. Volt már nem egy olyan játék, ami még most sem megy tökéletesen, mert nem optimalizálták. Vsync inkább maradjon bekapcsolva, vagy a driverben megnézhetnéd valamelyik alternativ beállitást (adaptiv), az helyett ami a játékban van.
-
Mika1227
őstag
Nem tudom, hogy driver probléma-e de van akadás. Egy pillanatra le esik az FPS aztán megint jó. Bosszantó nagyon 389.20 driver. Már nem tudom mit állítsak vsync off. Ez konkrétan a Farcry 5-ben van de más játéknál is tapasztalom. Micro akadás nincs. Nem hiszem, hogy a procim kevés lenne!
-
Dtomka
veterán
Nekem is csak 60 hz-es a monitorom. De én így használom v-sync off! és nincs képtörés vagy annyira minimális, hogy nem veszem észre. Leginkább FPS és autós játékoknál számít a magas fps, így ha ilyenekkel játszol mindenképpen próbáld ki.
Ha a g-synces monitorok ára nem 200k+ lenne már vettem volna 1-et, de nekem még drága
Így kénytelen vagyon a fenti módszert használni, de elégedett vagyok. (BF1 2,5+ k\d
)
-
törölt tag
Szerintem egy régi 388.43 vagy 388.31 drivert kell csak feltelepiteni és megint használhatod a gépet. Elinditod valamelyik régi driver telepitését és miután kibontotta, majd elfogadtad a feltételeket akkor a Custom / Tiszta Telepités lehetőséget választod. A kezdés előtt (kizárólag a biztosra alapozva) az összes Nvidia mappákat kézileg törölheted a Program Data, User/....../Appdata helyekről. Itt az Nvidia beállitások és előzmények maradhatnak vissza. A Tiszta Telepités után a régi beállitások és driverek eltávolitása megtörténik mielőtt felteszi az újat és befejezi majd kiléphetsz a telepités végén. Egy újrainditás nem árt, majd a CCleaner programmal a felesleges fájlok és a registry adatbázis letisztitható. Az 1GB-os Nvidia mappa a Windows (C) partición törölhető. Az elavult registry bejegyzések szintén törölhetőek. Nálam szintén gondot okoznak a friss 390 és 391-es Nvidia driverek, de ezek a régiek mindig visszakerülhetnek a gépre újra hibátlanul müködve. Akadás és hanghibák nélkül.
-
Shaza
senior tag
Szia!
A kártya max 60 fokig melegszik,nincs húzva.
Letöltöttem a progit amit ajánlottál elég sok szemetet talált utána ddu-val a legfrissebb drivert letöröltem és felraktam a 390.77-t.
Sajnos a lag megmaradt a játékoknál -
Dtomka
veterán
Lehet, de több ok is lehet.
Ha kevés az fps, akkor lehet a kártya túlmelegszik és visszavesz az órajelből. Lehet OC okoz problémát. Fontos a ház szellőzése ha esetleg tuningolod a kártyát. Monitorozd az órajeleket.És még az is elképzelhető, hogy 1 coin minert "szívtál be".
Futtass 1 antimalware progit biztos ami biztos. <<<-Szerintem kezd ezzel! Utána restart, utána drivert gyaluld DDU-val, restart, majd drivert telepítsd.
-
Dtomka
veterán
Befejezi a fermis GeForce-ok támogatását az NVIDIA
Engem nem, de lehet vannak\lesznek akiket érint:
GeForce GPUs based on Fermi architecture include:· NVIDIA GeForce 410M
· NVIDIA GeForce 510
· NVIDIA GeForce 605
· NVIDIA GeForce 610M
· NVIDIA GeForce 620M
· NVIDIA GeForce 705A
· NVIDIA GeForce 705M
· NVIDIA GeForce 710A
· NVIDIA GeForce 710M
· NVIDIA GeForce 720A
· NVIDIA GeForce 720M
· NVIDIA GeForce 800M
· NVIDIA GeForce 810M
· NVIDIA GeForce 820A
· NVIDIA GeForce 820M
· NVIDIA GeForce GT 415M
· NVIDIA GeForce GT 420
· NVIDIA GeForce GT 420M
· NVIDIA GeForce GT 425M
· NVIDIA GeForce GT 430
· NVIDIA GeForce GT 435M
· NVIDIA GeForce GT 440
· NVIDIA GeForce GT 445M
· NVIDIA GeForce GT 520
· NVIDIA GeForce GT 520M
· NVIDIA GeForce GT 520MX
· NVIDIA GeForce GT 525M
· NVIDIA GeForce GT 530
· NVIDIA GeForce GT 540M
· NVIDIA GeForce GT 545
· NVIDIA GeForce GT 550M
· NVIDIA GeForce GT 555M
· NVIDIA GeForce GT 610
· NVIDIA GeForce GT 620
· NVIDIA GeForce GT 620M
· NVIDIA GeForce GT 625 (OEM)
· NVIDIA GeForce GT 625M
· NVIDIA GeForce GT 630
· NVIDIA GeForce GT 630M
· NVIDIA GeForce GT 635M
· NVIDIA GeForce GT 640
· NVIDIA GeForce GT 645
· NVIDIA GeForce GT 705
· NVIDIA GeForce GT 710M
· NVIDIA GeForce GT 720A
· NVIDIA GeForce GT 720M
· NVIDIA GeForce GT 730
· NVIDIA GeForce GT 820M
· NVIDIA GeForce GTS 450
· NVIDIA GeForce GTX 460
· NVIDIA GeForce GTX 460 SE
· NVIDIA GeForce GTX 460 v2
· NVIDIA GeForce GTX 460M
· NVIDIA GeForce GTX 465
· NVIDIA GeForce GTX 470
· NVIDIA GeForce GTX 470M
· NVIDIA GeForce GTX 480
· NVIDIA GeForce GTX 480M
· NVIDIA GeForce GTX 485M
· NVIDIA GeForce GTX 550 Ti
· NVIDIA GeForce GTX 555
· NVIDIA GeForce GTX 560
· NVIDIA GeForce GTX 560 SE
· NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
· NVIDIA GeForce GTX 560M
· NVIDIA GeForce GTX 570
· NVIDIA GeForce GTX 570M
· NVIDIA GeForce GTX 580
· NVIDIA GeForce GTX 580M
· NVIDIA GeForce GTX 590
· NVIDIA GeForce GTX 670M
· NVIDIA GeForce GTX 675M -
Shaza
senior tag
Hello!
Nem engedi a régebbi drivert felrakni ,gondolom driver cleaner programmal csináljam.
-
törölt tag
391.35 driver nálam játékokban már jónak volt mondható, vagyis nem találkoztam ilyen hibával. Mindenki a géphez legjobban illeszkedő drivert használja, de nálam most még egy régebbi driver vált be. Az elsőtétedett képernyő közben a kártya és driver, meg a monitor között megszakad a kapcsolodás. Ez is egyfajta szinkronizálás hiba a driverben, ami másoknak kép és hangakadásokat okoz vagy nem találkozik a problémával. Ez hardver és csatlakozásoktól (DVI vagy HDMI, DP) és a monitor bemenetének érzékenységétől is függően jelentkezhet.
-
-
-
core i7
addikt
-
törölt tag
válasz
Dyingsoul #11 üzenetére
Üdv az elégedettlenkedők körében.
Az ismert képkocka akadás hiba legfőképpen a videólejátszás, a hardveres videógyorsitást érintő megjelenités közben tapasztalható. Játékokban nem annyira látható, vagy nem csak erre az okra vezethető vissza. Ha a videókártya nem tartja a kadenciahelyes lejátszást, akkor a driver és hardver vezérlése kiegyenliti ezt a képkocka kihagyással vagy hangkimaradással. Volt ezekre példa az utóbbi driver verziókban és tényleg nagyon zavaró a jelenség.
-
Dyingsoul
veterán
Tesztelem most én is a 391.35-öt, eddig a 391.24 volt fenn, de már több driver óta akadások voltak nálam chrome-ban youtube teljes képernyős videólejátszásoknál.
-
Dtomka
veterán
Befejezi a 32 bites OS-ek támogatását az NVIDIA
Ez a cikk lehetett amiben olvastad. De a lényeg, hogy 32 bites Op. rendszereket érinti. 64 bites op rendszert már nem is tudom mióta de jó pár éve használok
-
core i7
addikt
Sziasztok volt egy korábbi cikkben ,hogy:
"396-os meghajtócsomagtól kezdve eltűnik pár quad-buffered sztereó funkciók is. Itt lényegében arról van szó, hogy az NVIDIA kiveszi az NVAPI szervizkönyvtárból a sztereó swapchain kreálásra vonatkozó funkciókat a DirectX 9 vagy újabb API-k esetében"
Ez érint játékokat amelyek nem fognak elindulni vagy ez minél fontos?
Még messze van a 396-os de kíváncsi vagyok
-
törölt tag
[link] Nekem ez a legfrissebb 391.35 driver szintén javult az előző verziókhoz képest. PC-n viszont nem csak játszunk, ahol most nem találkoztam hibával. Videónézés közben viszont a következő driver megjelenésekre helyrehozhatják ezeket a hibákat. Most a 389.20 driver van fent a GTX 1070 Ti videókártyámhoz. Egyik érdekessége ennek a béta drivernek a Vulcan 1.1 támogatása.
-
Dtomka
veterán
A korábbi drivernél nem tapasztaltál hasonlót? Én jelenleg a 388.31 -et használom, mert a 391.24 -nál videó lejátszás közben akadásokat tapasztaltam.
Amúgy bizonyos játékokban tényleg javíthat az újabb driver:
Benchmark Driver Nvidia 390.77 vs 391.01 - Win 10 x64 (Eng Subs) -
Mika1227
őstag
A legújabb 391.35 driverrel az a problémám, hogy a YouTube oldalsó sávját nem lehet görgetni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Update 05.12. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest