Hirdetés
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Túl nagy alkatrészt vettél? Így kerülheted el a PC-építés legnagyobb hibáját
- MWC 2026: leégsz, ha nem figyelsz a TCL 15 ezer nites panelje előtt
- Második villámcsapás: teszteltük a ROG Raikiri II Xbox kontrollert
- 100 TB-os HDD-k felé vezető alapot prezentált a Seagate
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Második villámcsapás: teszteltük a ROG Raikiri II Xbox kontrollert
- RAM topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
Aktív témák
-
laceeek
aktív tag
asszem ha lemegy 40re a 8600gts ára akko majd beszerzek egyet
de ez ugye jobb mint egy 7900gs v vmeik 7900-es
mert az orajelébl ugy tunik
egy pentium d915-el ki lehet hajtani? -
Gyuri27
félisten
friss [link].

-
törölt tag
-
Szipi
aktív tag
válasz
Komplikato
üzenetére
30 Hz LoL
Ennyi erővel akár a szememet is kiszúrhatnám, az eredmény ugyanaz.
-
PPSH
őstag
válasz
Komplikato
üzenetére
ilyen folbontasban meg a 8800GTX is befosik nemhogy egy kozepkat. kartya
meg majd aki ilyet vesz az biztos nem ilyen folbontasba fogja tolni hanem inkabb 1024 es 1280-ban 
-
törölt tag
válasz
Komplikato
üzenetére
És min használod ki?

-
Komplikato
veterán
G84 supports 3840x2400 resolution - [link]

Geforce 8600 GTS / GT have the power
It looks like that resolutions are doomed to grow. An average gamer plays on the 19 inch 1280x1024 display, some lucky ones have 1650x1080 resolutions on their big wide sceens and only a few rich ones can afford a 30 inch display and pay up to $2000 for 2650x1600 resolution. (Szerintem ez 2520x1600 akart lenni.)
The new Nvidia card will let you play at 3840 × 2400 but only at 30 Hz which is two times 1900x1200 resolution. I am not aware of any display or device that can bennefit from this Dual link DVI-I output but obviously there will be a purpouse for such a resolution. It is a cool pixel number but un cool refresh rate as you need at least 60 Hz to make your eyes feel good.
In worst case scenario it is a nice tick box feature, that you can state on the box and impress anyone. -
Komplikato
veterán
Geforce 8600GTS works at 675 MHz - [link]
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
80 nanometre can push it high
We found out that chip that use to be codenamed G84 will end up with much higher frequencies than we originally expected. G84 based Geforce 8600GTS, a top of the mainstream offer will end up clocked at 675 MHz core. We still don’t know the memory clock but we are sure that Nvidia plans to use the GDDR 3 memory with speeds higher than 1600 MHz, if not even higher.
G84 will be fastest clocked chip from Nvidia to date and the clock comes in such a high speed only thanks to the 80 nanometre marchitecture. G80 works at at default at 575 MHz but G80 is 90 nanometre, not 80 as G84.
This is very close to the limit of the technology as you can not clock 80 nanometre chips at much higher frequency than 700 Mhz. Obviously Nvidia has to think about shrinking the chip to 65 nanometre but this won’t happen anytime soon as least not that we know off.
We already said here that the launch date is April, middle of the month.
Akkor itt van még egy órajel, ez azért közel van a VR-Zone-os 700MHz-hez ...
-
Armando_19
őstag
válasz
Armando_19
üzenetére
Wáááááááááá!
elírtam nagyon nagyon!!!!

Ez ciki...
Nvidia-t akartam írni 
-
rocket
nagyúr
Valamit csak eltalalnak, aztan majd mondhatjak ''mi megirtuk elore''.
Sportot kezdenek uzni mostanaban a pletykakbol, regebben nem volt azert ilyen, hogy 3 source volt es total ellentmondtak egymasnak, mostanaban mar ez a helyzet, utolag meg mar senki nem foglalkozik azzal ki hany %-ban irt igazat
-
rocket
nagyúr
''NVIDIA Releases G84/G86 In April: HDMI Is Not Supported''
[link]
Ebben a pletykaban mar ''csak'' 650/2000 a 8600GTS orajele, es 420/1400 a 8600GT. -
Armando_19
őstag
válasz
elfelejtette
üzenetére
Igazság szerint én is elvagyok 6600GT-vel, de el tudnék viselni valamivel komolyabbat.Első tesztekből remélem sokat tudunk meg a karikról. 8600GTS nagyon szimpi. Ha érdemes beruházni rá, repül is rá a vizesblokk egyből, és meglátjuk mit megy!!!!

-
elfelejtette
veterán
Persze.
Egyébként én is csak akkor vettem meg a 7300GT-m, amikor már reális ára volt, és pontosan körvonalazódott a tudása is. És bár igaz, hogy az (AMD)ATI nem nagyon tudott ellenfeleket állítani az alsó(közép) kategóriás GeForce 7-es karikkal szemben, de azért remélem, hogy DX10-ben lesz majd egy jó kis árverseny a két konkurens között (a mi kegyeinkért)!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Üdv. -
athomi
veterán
válasz
elfelejtette
üzenetére
azt nem mondtam, hogy a dx9-be kevesebbet fog tudni, sőt...
csak, hogy én soha nem kapkodom el a dolgokat, mert emiatt megszívtam már egy párszor az életbe
szeretném kivárni, hogy mit is fognak tudni a kártyák (meg az ellenfelet is meg kell várni...nem szabad úgy semmit vásárolni, hogy én ezt szeretem, mert ilyenem volt...azt kell venni ami a jobb)
[Szerkesztve] -
elfelejtette
veterán
Szóval szerinted lehet, hogy DX9-ben nem lesz nagy különbség a két kari között? Akkor lehet, hogy én is hanyagolni fogom. Jó úgyis nekem a DX9, nem köll falura a DX10, úgysem lenne értelme erőltetni a full grafikát. Most is örülök, hogy a NFSMW fullon megy 1024x-ben.
Üdv. -
athomi
veterán
válasz
elfelejtette
üzenetére
hát egy dx10-el biztosan
-
elfelejtette
veterán
Én mindig is a költséghatékony gépek híve voltam. Lásd a mostani gépem is. A proci alapfeszen kis tuninggal (+25%) 2GHz-en megy szinkronban a ramokkal. A vidkari pedig csúcsra járatva vmoddal (GPU: +57%) 5621 pöttyöt kap 3dmark05-ben. Kérdés, hogy ehhez képest mennyivel lenne jobb egy 8300GT?
-
athomi
veterán
válasz
elfelejtette
üzenetére
remélem én is, bár én nem szeretem az ilyen új dolgokat megvenni

maegvárom az ati-t is és megnézem majd, hogy melyik a jobb
na meg nekem szerintem majd, 9xxx lesz
addig simán kibírom a Premium 7900GS-el -
Djuree
félisten
és mikor jönnek ki és mennyibe fognak kerülni ezek a 8600-os stb. karik?

egy 8600GTS-re szivesen beruháznék... -
Rover623
félisten
Komolyan kérded...?

Sok hülye majd megveszi mert ''occó'' DX10-es kari, jujj de jó...
Aztán véletlenül kijön vmi DX10-es gáma, ''meglátja'' a graf. motor hogy a DX10 ''hardware supported'', jól bekapcsolja az összes fícsört, a kari meg beledöglik...okos user meg nézhet diavetítést...
Előfordult ez a szitu már több alkalommal az elmúlt évek során...
-
keIdor
titán
New NVIDIA cards found in 101.41
I was just checking some files in the new drivers and it seems that NVIDIA made a small mistake with their latest released drivers. In the driver .inf file there are some new soon-to-be released graphics cards to be found
This will end any further speculation. Among the enw cards a 8800 Ultra, 8600 GTS and also a 8500 GT and 8400 GS model:
NVIDIA_G80.DEV_0191.1 = ''NVIDIA GeForce 8800 GTX''
NVIDIA_G80.DEV_0193.1 = ''NVIDIA GeForce 8800 GTS''
NVIDIA_G80.DEV_0194.1 = ''NVIDIA GeForce 8800 Ultra''
NVIDIA_G80.DEV_019E.1 = ''NVIDIA Quadro FX 4600''
NVIDIA_G84.DEV_0400.1 = ''NVIDIA GeForce 8600 GTS''
NVIDIA_G84.DEV_0402.1 = ''NVIDIA GeForce 8600 GT''
NVIDIA_G86.DEV_0421.1 = ''NVIDIA GeForce 8500 GT''
NVIDIA_G86.DEV_0422.1 = ''NVIDIA GeForce 8400 GS''
NVIDIA_G86.DEV_0423.1 = ''NVIDIA GeForce 8300 GS''
I kid you not ... April / May is gonna be busy for us !
[link]
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Megfeleloen gyors ramokkal eleg lehet, a kerdes csak az ha igazak lesznek a pletykak, nem-e fog visszautni az, hogy GDDR3 memoriat hasznalnak es 2000mhz effektiv orajelen megy majd 8600 GTS-en, ehez mar 1ns memoriak kellenek csucsra jaratva, 1ns a samsung leggyorsabb tomegyartasban levo gddr3 memoriaja [link].
-
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato
üzenetére
Vrzone is ir a kartyakrol [link]
Ket hirt osszegyurva
8600gts 128 bit, 64 scalar shader, 700mhz gpu/2000mhz effektiv memoria orajel, 256mb gddr3 memoria, MSRP 199-249$.
8600gt 128 bit, 64 scalar shader, 600mhz gpu/1400mhz effektiv memoria orajel, 256mb gddr3 memoria, MSRP 149-169$.
8500gt ?bit 48 scalar shader, 450mhz gpu/800mhz effektiv memoria orajel, 256mb ddr2 memoria, MSRP 79-99$
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
Komplikato
üzenetére
Ultráról nem sok szó esett...

-
Komplikato
veterán
Nvidia prepares to launch G84/86 around mid-April - [link]
Érdekes lesz, úgy néz ki egyidőben jönnek a középkategóriás cuccok mindkét gyártótól. -
Armando_19
őstag
Hát igazság szerint nem otthon néztem a game-et..6600GT-n még szép hogy nem fut rendesen.Haverom gépén néztem amin nem szaggatott full fullban sem 1280ban.(8800GTS core2).Van olyna játék ami nem olyan jó szép grafikával. Mondjuk ezt egyénje válogatja. Én inkább az élvezhető játékra megyek mint a szépségre.
Ellenben van egy olyan haverom, aki pl úgy source-ozik, hogy 1024 full graf, megy neki 40fps-el kb, de nem érdekli hogy porrá lövik, csak arra veri hogy jajj de szépen a textúrák.
De hát mint fent is írtam. Embere válogatja. -
keIdor
titán
válasz
Armando_19
üzenetére
Kevés a pipa a kártyában azért ilyen ''játszhatatlan''... a 7900-asok is szerencsétlenkednek vele. ATi-kon (X1900-X1950) és 8800-asokon viszont szépen megy.
-
Armando_19
őstag
Persze nekem is tökéletesen elég lenne. Mostani 6600GT-m azért nem az a szint.

Amúgy se akarom minden új játékot fullban játszani. Azt vettem észre az új gamekban, hogy minél szebbek, olyan mértékben kezdenek játszhatatlanok lenni.
Gondolván itt Nfs carbonra is. Full full high grafon nemtudtam 1 értelmeset driftelni hegyi pályán, full lebutítva meg 1 csúszás az egész map. -
törölt tag
válasz
Armando_19
üzenetére
Szerintem közel 7900GTX lesz. Ha csak abból indulok ki, hogy a 7900GT gyorsabb vagy legalább is ugyanolyan gyors volt, mint a 7800GTX.
-
Gorneck
legenda
válasz
Armando_19
üzenetére
Nem is az a lényege, hogy mit megy dx9 alatt...Egy oc 7900GS-t hozná az már meg is felelne.
-
Armando_19
őstag
válasz
üzenetére
Hát pedig sehol nem rakják az árát 200$-nál többre.Szal míg eljut hozzán stb 50K környéke lessz a vége. Nagyon kíváncsi vagyok azért, hogy ténylegesen mit teljesít.7900GTX lehet hogy már nem csúcs HW, de azért nem elhanyagolható a teljesítménye. Szerintem 8600U nem fogja hozni a szintjét DX9-ben.
-
VR6-Fan
veterán
egy kis új info bár szerintem már tudjátok ti is![link]
-
Gorneck
legenda
válasz
üzenetére
50K-nál pedig nagyon többet ne fogok kiadni érte...sőt minél kevesebbet szánok rá...már nem játszok, de véletlen úgy adódna azé mocorogjon az a gém a gépemen...8600 Ultra szimpatikus nagyon...kíváncsi vok mi lesz ATI fronton, no meg hűtés ügyileg hogy is fognak kinézni ezek a karik...
-
Gorneck
legenda
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Én se nagyon hiszek ezekbe...
-
Gorneck
legenda
válasz
Komplikato
üzenetére
8600 Ultra kb sebességéről, mármint milyen mostani dx9-es karinak lesz megfelelő? 7900GT?
-
Komplikato
veterán
''The AGP version is possible due to the fact that G84 chips are pin-to-pin compatible with Geforce 6600 and 7600 ...''
Azért remélem nem így van, érdekes is lenne, mert full más architektűra, sz'al nem hiszem, hogy meg lehetne oldani a lábkiosztás dolgot. Meg azt is kétlem, hogy középkategória 100USD áron induljon, örülni fogunk 250USD-nek is eleinte (lásd 7600GT kezdőára), vagy elírták az egész cikket és a G82-ről szólt? -
PPSH
őstag
válasz
Komplikato
üzenetére
meg kint sincs a PCI-Expresses 8600 sorozat de maris AGP-t jelentettek be
nem semmi lepes

-
Gorneck
legenda
válasz
Komplikato
üzenetére
Erre e lépesre nem számítottam...
-
Komplikato
veterán
Nvidia plans DirectX 10 cards for AGP slot - [link]

G84 goes Geforce 8600xx AGP
NVIDIA'S GEFORCE 7600 GS, its AGP card, will get a new follower, cleverly codenamed G84 AGP.
This card will be a Direct X 10 chip aimed at AGP upgrade market, as you have not been able to buy new AGP systems for a while now.
It is an interesting choice as but shows the value of this legacy market. The card is scheduled for April and this means that AGP upgrade market will get a DirectX 10 after all.
Early Vista adopters have to be thrilled about it as it will give them a chance to keep their bellowed Nforce 2 motherboards and Athlon XP CPUs or simply good old Netburst Pentium 4 marchitecture.
The G84 is set to replace Geforce 7600 GS cards and these cards sell for around €100, which is not bad deal for an AGP card.
The AGP version is possible due to the fact that G84 chips are pin-to-pin compatible with Geforce 6600 and 7600, so there were no modifications required in order that AGP market gets its DirectX 10 card.
We wrote some details about this chip here. -
törölt tag
Szerintem simán fake a cikk. Nem hinném, hogy belső konkurenciát csinálna az Nvidia. Főleg egy új technológiás GPU-val. De azért egy hiteles tesztre kiváncsi lennék, nem pedig egy olyanra, ahol csak beírják az eredményt. ennyi erővel azt mondom, hogy egy 8900GTX 78436 pontot hozott mark06-ban. Hiteles, screenshot-al, és Futuremark ORB-al alátámasztott
eredménynek hiszek, ahol a konfigot is részletezik. (alaplap CPU RAM minimum) -
kiss_gee
csendes tag
Hi!
Arról lehet vmit tudni, hogy lesz-e vmilyen tápcsatlakozó a ezeken a kártyákon(konkrétan 8600 ultra érdekelne majd)?
Csak mert mostanában vásárolok össze új gépbe alkatrészeket és érdeklne az új táp miatt! -
keIdor
titán
válasz
Stalker-2572
üzenetére

-
keIdor
titán
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Úgy értettem a te GTO-d a földbe veri ezt a 8600-ot! Igen félreérthető lett!

-
Foglalt név
addikt
Mivel már verték a nyálukat eleget, hogy mennyire isten az új kártya és 2 hónapja dx10 van, csak mégsem, mert se játék, se drájver, gondolom rájöttek, hogy mégis el kéne adni a 7900eket elöbb, úgyhogy hirtelen kiderül, hogy nem is lesz olyan jó a 8600. Aztán miután mindenki bevásárolt, majd jön a hivatalos bemutató és kiderül minden

-
keIdor
titán
válasz
Stalker-2572
üzenetére
A 7900 GTO-d a földbe veri!

-
keIdor
titán
Jó tudom sokan nem szeretik a The Inquirer-t, de még igaz is lehet... Ha ezt egy Core 2 Duo-val csinálták akkor kb. 7900GS szinten lesz majd a kártya.
Várjuk!
G84, Geforce 8600 to score 4500 in 3Dmark 06
Core scores at 80 nanometre
By Fuad Abazovic: Friday 16 February 2007, 19:04
NVIDIA'S Geforce 8600 cards, based on the G84 die, should score about 4500 points in famous 3Dmark06. This mainstream card will go into production in March or April time and it will still use the 128-bit memory interface.
The card is of course DirectX 10 compatible and with it Nvidia will beat ATI to market in this sub-$200 market segment. This card will compete ATI's Radeon X2600 cards also known as RV630s.
Our little source also told us that this Nvidia card has 160 square mm die and compared to ATI's 65 nanometre competitor it will end up bigger. We don’t know about the yields but the numbers will settle prior to the launch.
G84 is all Vista DirectX 10 ready and we hope that Nvidia can make the WHQL Vista driver before that date.
We are sure Graphzilla can do it but we thought we should give it a pinch before it finally gets its finger out. -
Lui76
őstag
És itt nem lesz ugye olyan (DX10-nél) mint annó a gef 5... szériánál volt,
hogy elkezdtek jönni a dx9-es játékok aztán azalatt meg nagyon gyengén szerepeltek ! -
törölt tag
Hát fene tudja. az Ati is először a csúcskategóriát dobja ki, utána jönnek az alsóbb szegmensek. De nyakunkon a 320MB-os 8800GTS, az is jó áron lesz már, főleg, miután az Ati is megjelenik végre a csúcsmodelljével. Csak már jönne. Nincs árháború, és ez nagyon nem jó így. Én is kiváncsi vagyok, hogy milyenek lesznek a G86/84-es VGA-k. Az biztos, hogy nem lesznek sz@rok.
-
Racecam
nagyúr
A topicot kitakarítottam. Ezzel ezt a vitát lezártam.
-
Gyuri27
félisten
Sziasztok.
Hallott valaki dx10-es agp-s kártyáról?
(nvidia jobb lenne, de ha ati lesz....)
Aktív témák
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- Poco F7 – bajnokesélyes
- MasterDeeJay: Comet lake (10gen) és DDR3 - mert ilyet is lehet!
- MWC 2026: A HMD digitális tárcát, videóhívást és AI-t hoz a butatelefonokra
- Revolut
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AliExpress tapasztalatok
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B660M i5 12400F 32GB DDR4 500GB SSD RTX 5060Ti 16GB Lian LI LANCOOL 207 Inwin 650W
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 512GB FHD 1 év garancia
- HP Victus 16 i5-11400H 16 GB RAM 512SSD RTX 3050 4 GB FHD 144Hz
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4480
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 Ryzen AI 7 PRO 350W Radeon 860M 32 GB RAM 7500 MT/s 512 GB 3év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

amugy 64 shader lesz benne de az orajele ismeretlen
Kíváncsi vagyok mi fog kisülni ebből. Még durván 3 hét áprilisig. Mikor is lesz a nagy debütálás?

meg majd aki ilyet vesz az biztos nem ilyen folbontasba fogja tolni hanem inkabb 1024 es 1280-ban
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nvidia-t akartam írni