Hirdetés
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Túl nagy alkatrészt vettél? Így kerülheted el a PC-építés legnagyobb hibáját
- MWC 2026: leégsz, ha nem figyelsz a TCL 15 ezer nites panelje előtt
- Második villámcsapás: teszteltük a ROG Raikiri II Xbox kontrollert
- 100 TB-os HDD-k felé vezető alapot prezentált a Seagate
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Teljesen M5 SoC-családra vált az Apple Macbook Air és Pro
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kicombosította az M5-ös SoC-családot az Apple
- Megérkezett az Apple 5K-s, 120 Hz-et biztosító monitora
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
ToxLee
őstag
válasz
Foglalt név
üzenetére
Csak DX10-eset akarok venni. Szóval, a dx10 karikat megvárom, de nem tudom ,hogy lesz-e türelmem megvárni az ATI-t.

-
rocket
nagyúr
''Nvidia is expected to start volume shipments of its forthcoming G84 and G86 graphics chips, respectively targeting entry-level and mainstream markets, from June, after rolling out them in April.''
[link] -
-
keIdor
titán
X2200-ra várjatok inkább... ATi nagyon csendben van szerintem (is) nagyon fog alkotni! Most ezek az új jelzések kicsit megkavartak... asszem X2200 lesz a közép.
-
FireGL
aktív tag
A G84-ről már írták hogy 128bit-es lesz. A G86 pedig nem a 8600 Ultra hanem 8500GT HDMI (G86 GDDR3), 8300GS (G86 DDR2). Legalábbis a beyond3d fórumán ezt írják. Tehát a G86 sem lesz 256bit-es hanem csak 128.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
mikortól?
-
VR6-Fan
veterán
légy nyugot, nem is az igazából nekem csak markok miatt kéne a két mag hogy tényleg Best legyek de hát áldozatokat kell hoznom és ezen kivül én sem látom túl nagy értelmét a két magnak és egy stabil sandi 3ghz szerintem egy G80 kártyát is kihajt.....
igazából akkor lesz nagy érteleme(számomra, értelme eddig is volt) amikor elterjeté válik a DX10(pontosabbna a több szálú játékok) -
Gaboman
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Hát a 3700+Sandiego 3000MHz-nen nem lehet semmihez sem kevés!
-
VR6-Fan
veterán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
minek cseréljem le a jó stabil vasamat? amikor zsák számra fogják az S939 is eladni?

-
VR6-Fan
veterán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
pl pont az oblivin(fantsy & autó) azért nem félek mert a 6600GT en is elég szépen futot HDRel
pedig nem is piszkáltam fel nagyon bár most rajtavagyok hogy teszt képpen mit szól a Vmodolt 7600-oshoz!!
amúgy arra vagyok kiváncsi hogy a 80nm új magok mit mennek tuningban..(meg persze a gddr4 ramok) mert az eddig elő furdult G73 magok nagyon ''élvezték'' a plusz feszt...
(AM2 ami kimarad az életemből inkább AM2+ de még inkább AM3)
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
X2-ők nagyon olcsók lesznek, de ne szólj senkinek
(Természetesen AM2-ről beszélek), én sem véletlenül fogok CPU-t cserélni
Amúgy pedig azokkal a játékokkal kell foglalkozni, amelyek érdekelnek. Ha nem érdekel pl. az Oblivion, akkor ne verd a fejedet a falba, hogy csak közepes részletességgel és alacsonyabb felbontásban menne el a kártyádon
-
VR6-Fan
veterán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
úgy legyen
!! -
VR6-Fan
veterán
igazából nem tudom hogy akarjak e most egy lépcsöt előre lépni meg amennyit én játszok... engem inkbb az érdekel hogy az extrém tuninghoz mit szól az új arthitechnika....
lehet hogy maradok az elavult egy magos meg közép kategoriás VGÁval felszerelt gépemnél és amikor megint nagyot alkot az NV ill az AMD(cpu) cserélek.... -
Alvin_ti4200
félisten
A 8800GTS kb. ugyanannyira melegszik, mint az X1950XTX, tehát full loadon 83-84 fokos, DE cserébe kussban van a hűtője, ami nagy fegyvertény (legalábbis nálam). Egy jól szellőző házban nem okozhat gondot a beüzemelése. Annyit tennék hozzá a DX9-10 gondolatmenethez, hogy a DX10-es kóddal gyorsulni fognak a kártyák, tehát a DX9-es tesztekből nyugodtan lehet következtetni

-
Gaboman
nagyúr
Hát igen azt mondják nagyon melegszenek a 8800GTS-ek is!
1950Pro CF- ről váltott 8800GTS-re és nagyon nagy hőt termel.
Tudod nem csak az a lényeg hogy a DX10-es játékoknál jó legyen,korábban én is ezen a véleményen voltam de mára ez megváltozott.
A legkeményebb játékok PL:Gothic3 Oblivion TRL Stb:a legtöbb mai DX9-es karikat megeszik ha már komolyabb beállításokra teszik!
Hatalmas a külömbség az első DX10-es és 9-es karik között!
Abban reménykedem hogy a 8600Ultra is jobban fog szerepelni mint az 1900XT 512 és az 1950XT a DX9-es játékokban! -
VR6-Fan
veterán
én addig semmit amég nem látok egy DX10 alati tesztet(de inkább többet...) ha jó vas lesz akkor egy 8600GT(vagy utra vagy tököm tudja mi 256bit legyen benne azt csókólom)
vagy egy felezet 8800GTS azt mehet a
tuning ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(mondjuk erre a szériára kiadhatnának már valami rendes tuning léghütést) -
Gaboman
nagyúr
válasz
Komplikato
üzenetére
KB mikor adják ki?
-
Gaboman
nagyúr
Ti hogy tippelitek szerintetek a 8600Ultra fog tudni DX9-alatt olyan teljesítményt mint egy 1950XT 256-os kari!
Mert én akkor váltanék rá ha kb azt tudná amit az ATI! -
FireGL
aktív tag
A cikk szerint G84 (8600 GS-GT) lesz 128bit-es, a G86 (8600 Ultra) valószínűleg 256bit.
8600GS 1400MHz/128bit = 22.4Gbyte/s
8600GT 1800MHz/128bit = 28.8Gbyte/s
7900GS 1320MHz/256bit = 42.2Gbyte/s
X1950pro 1380MHz/256bit = 44.1Gbyte/s
Az ATI-nál ha az R600 felsőkategória 512bit-es ringbus-át megfelezik akkor a középkategóriának még mindig 256bit jut. -
rocket
nagyúr
Vrzone pletyka szerint 8600 sorozat is 128bit, ket modell varhato 8600gt/8600gs, mindkettoben 64 shader proci lesz.
[link]
Lassan a nyito hozzaszolasomban levo tablazatot lehet kukaba dobni
-
Dj Dekko!
őstag
Hi... Én azt tudom hogy akkor fogok kártyát váltani most a 7900GT 512 - esemről... ha annyival szebbet..és feltünően jobban produkál majd az UNREAL 2007..Crysis..FarCry2...stb alatt
...
Amugy ha lesz ultra jelzés...akkor egyértemű hogy a 8600Ultrára pályáznék 50k körül... de majd lesz ami lesz
-
Yutani
nagyúr
Ahogy néztem ma a híreket más oldalakon, szerintem a legnagyobb eladási mutatókat a 7600GT utódjaként felfogható 8600GT fogja produkálni a 30-35k sávban, mert az 8600Ultra a 45k körüli sávban áll meg, és azt sokkal kevesebben engedhetik meg maguknak, mint a GT-t.
Gondolom 7600GT-ből is több fogy, mint 7900GS-ből. Ugye nem tévedek? -
C4mp3r
addikt
válasz
Komplikato
üzenetére
Én nem nagyon szokatm adni ezeknek az újságoknak a HW tesztjeire. Inkább felnézek ide, mert itt a színvonalas tesztekből mindent pontosan meg lehet tudni.

-
Komplikato
veterán
A ''konkurens'' gamer újság HW tanácsadó része is sírvaröhögős, igaz egyik újság se tud a FityiszTV szinvonalára süllyedni ...

Játékot meg lehet tudnak tesztelni, de nem arról az újságról beszélünk, aki lehozta a címlapon a Crysis-t farCry2 néven 2 hónappal azután, hogy mindenki tudta a Crysis másik játék? (Meg ha már megnézték meg minden, legalább megkérdezték volna a címét a készítőktől?
)
[Szerkesztve] -
ToxLee
őstag
A 8600ULTRA 512Mb rammal láttam a gamestar honlapján

-
Renegade88
tag
válasz
Komplikato
üzenetére
Most már kezdem érteni....
csak valahogy nem jött ki 
-
Komplikato
veterán
válasz
Renegade88
üzenetére
Hogy sikerült pont ellenkezőjét kihoznod, mint amit írtam?

Az a lényeg, hogy ha csinálsz egy ''ólcsósított'' kártyát, és felezed rajta a renderelő egységek, a Shader egységek számát és a memóriasávszélleséget IS, akkor már van egy 8-ad olyan gyors kártyád.
(Valóságban inkább kb. 1/6-os, a 128 bittől azért nem lassúl felére csak kb. 2/3-ra.)
Ezt mindenképpen kompanzálniuk kell a megemelt órajelekkel.
Így meglapod a legkisebb 8300-ast, a kettő közé meg be lehet skálázni a nagyobbik 8300-ast, meg a 8600GT-t.
[Szerkesztve] -
viktor82
őstag
Énszerintem nemlesz semilyen ultra!!!A 7-es szériában sem volt,és a 6-os szériában sem jött be mivel drágább volt mint a GT,teljesitményben meg 50-150 mhz külömbség amit tuninggal ellehet érni!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
VR6-Fan
veterán
''A belépőszintű vezérlők a GeForce 8800-as család G80-as kódjelű GPU-jának erősen lebutított változatát kapják majd.''
azért erre kiváncsi vagyok és remélem csak softveresen leszenek butitva..... -
Renegade88
tag
válasz
Komplikato
üzenetére
Milyen 128 bitről beszélsz?

GF8600GT 256 - bit...
Amúgy azért írtam, mert a 128 bit-es 8300GT/GS - nek is 500 -
Levin01
őstag
Én asszem egy 256megás 8600GT-re fogok benevezni. Ultra nekem árban már a ''nem éri meg'' kategória, a 8300-ban meg már nem látok fejlődést.
-
karicska
tag
válasz
Komplikato
üzenetére
Szerintem úgy lenne a logikus akkor hogy a ''kisebb kiszereléshez'' menne a nagyobb órajel, nem pedig a kisebb, mert az amúgy is lassút lasítják mégjobbán vele.
De lehet hogy csak én vagyok a hülye
-
Komplikato
veterán
válasz
Renegade88
üzenetére
''8600 GT GPU clock 350 MHz???????
Ez vmi elírás, nézzétek meg még a 8300 GT/ 8300 GS - nek is 500 ''
Miért lenne elírás? A 128 bitet, meg a fele annyi shader egységet azért valamivel kompenzálnia kell. Egy GF6600GT és 6800GT órajelei például hogyan viszonyulnak egymáshoz? -
Televan74
nagyúr
Én most vettem egy 1950Pro -t. Megvárom még megjelennek tömegével a DX10 -es játékok.
Majd akkor a tesztek alapján eldöntöm, hogy melyiket veszem.Rengeteg Ati és Nvidia kártyám volt. Mindig azt vettem amire volt pénzem a középkategóriában.
Az árak szerintem nem végfelhasználói árak. Erre még számolni kell a kereskedők hasznát... -
Yushchenko
őstag
válasz
Renegade88
üzenetére
Te meg nézd meg a címet.
-
keIdor
titán
Szerintem érthetőek és jók ezek az árak... jön a 8800GTS 320MB is ami több lesz mint 60K Mo.-n. Szal nem lehet ugyanennyi a 8600Ultra is
-
karicska
tag
válasz
Komplikato
üzenetére
7500 volt oem-ben?
hmmmm.... Azt hittem legalább NVidiáék gondolkoznak azon hogy már egyszer használt számot ne használjanak, habár rég volt, de volt Radeon 7500.
X2000-s szériára meg igen kivi vagyok az R600 tesztek után.(már ha azok teljesen valósak) -
Komplikato
veterán
Most legyünk őszinték, a GF5-6-7 szériában az 500-ra végződőek a 300-ra végződő kártyák voltak minimális változtatásokkal, sz'al elég elszabott egy társaság, ezért remélem gondolom, hogy elírás lesz.
(Mondjuk a 6500 itthon nem volt elterjedt, 7500-öt meg csak OEM-ben láttam szerencsére.)
Rover, nem kell jegelni, rövidesen csörgedezni fognak az infók X2300, X2600 ügyben is és akkor az NVidia is szépen kinyitja a ''csapot'' ... szerintem. -
Rover623
félisten
válasz
Komplikato
üzenetére
Egészen pontosan...

Tehát a topicnyitó igazán kivetethetné a modikkal a hozzászólásból...sőt, ha már ott jár, jegeltethetné is a topicot amíg konkrétabb információk is megjelennek ebben a témában...
-
Joshi
titán
válasz
Komplikato
üzenetére
Azt már az elején eldönti mindenki, hogy max mennyit fog költeni egy VGA-ra. Van aki 20-30ezret, van aki 40-50-et, és vannak akiknek teljesen mind1 hogy mennyibe kerül, csak a 3DMark pontgyűjtés a lényeg.
Mindenesetre most nem csak megaherz tologatásról van szó, hanem hardveres újításokról, amire talán érdemes lehet váltani.

-
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato
üzenetére
-
karicska
tag
Szerintem logikusabb lenne megtartani a 8300 és 8600 típus jelzést.
8500-t meg én is tudok neked adni ha kell!
Gondoljatok csak vissza a directx 8-s időszak Radeon 8500-s kártyáira, nagy valószínűséggel ezt a nevet nem fogja felvenni a belépő kategória egyik tagja sem.
A számítás technikában mindig van újjabb jobb, csak azt kell a mérlegre rakni, hogy amíg kijön az újabb, jobb addig mennyi ideig kell nélkülözni. -
Renegade88
tag
Régóta várok erre
Már régota tervezgetem, hogy veszek egy 8600-ast, de eddig még semmit se lehetett tudni róluk
Az a kár, hogy csak később fog megjelenni 
Az ár elég durva ''nekem'' így is, lehetne olcsobb is
-
Thom!
veterán
az órajelek viccesek
-
Dj Dekko!
őstag
Ahogy nézem akkor már a 8600Ultra / GT Veri a mostani 7900 szériát :S
Főleg DX10 es - ek már...és akkor 45 - 55 körül ha időben bejön...REÁLIS ÁR lesz.. leváltani a régi karikat
-
Komplikato
veterán
A gondolatmenet helyes ... az egyetlen bibi, hogy április-májusra azok a kártyák vagy nagyn olcsóak lesznek, vagy nem is gyártják majd őket.

Várjunk egy X2600 teszte, hátha kiderül mire érdemes ''várni''. Szóval ha most akarnék venni kártyát, akkor ne vegyek, mert MAJD fél év múlva milyen jó ár/értékben jönnek DX10 kártyák?
Számítástechnikában mindíg jön egy jobb, egy újabb, mindig van jobb vagy gyorsabb ''picivel'' többért. Stb. -
Joshi
titán
Ha a 8600 Ultra kb olyan teljesíménnyel lesz 50k, mint egy 7900GTO vagy X1950XT kártya, akkor ár/érték aránya jónak mondható a DX10 támogatása miatt.

-
Komplikato
veterán
FireGL kolléga most szólt másik fórumban, hogy a képen az XFX 80nanós tuningmájer 7600GT-je látható

-
rocket
nagyúr
válasz
Yushchenko
üzenetére
Joval 50k felett volt a 7600gt Magyarorszagon mikor megjelent.
-
rocket
nagyúr
Valoban tul olcsonak tunik, foleg ha nem lesz esetleg addigra konkurencia dx10 ebben a szegmenseben.
Altalaban 199$ msrp-nel indulnak a kozepkategorias kartyak, beleposzintuek meg 149$-nal.
8600ultra 199$, 8600gt 179$, 8300gt 149$, 8300gs 99$, ez realisabb lehet.
Nem tartom valoszinunek ennyi nelkulozes utan visszahoznak az ultra jelolest, arrol sok embernek a beszerezhetetlenseg jut az eszebe
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
Na jó, de április-májusban? Ennyire biztosak benne, hogy nem lesz X2600 elöbb kint?

[Szerkesztve]
Aktív témák
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- SUSE Linux
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Windows 11
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Viccrovat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Teljesen M5 SoC-családra vált az Apple Macbook Air és Pro
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4694
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3818
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Úgy tudom ,hogy az ultra március környékén kint lesz, de mivel elég türelmetlen típus vagyok....... Nem akarom be*opni, lehet ,hogy az ATi nagyon durran

pedig nem is piszkáltam fel nagyon bár most rajtavagyok hogy teszt képpen mit szól a Vmodolt 7600-oshoz!!

Amikor volt előfizetésem rá akkor is olyan hülyeségeket írtak valamikor.
Viszont játékot tesztelni tudnak.
)/8600GT