- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Autós kamerák
- RAM topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZoliZoli
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ASUS GTX 670 2GB DCU2 videokártyám, a kártya bios frissítést követően használhatatlanná vált, mert a frissítési folyamat közben volt egy kis áramszünet sajnos.
A kártya a gépbe rakva csak annyi életjelet add magáról, hogy a ventik elindulnak, a tápellátás visszajelző ledek szép zölden világítanak, azonban kártya nem látszik a rendszerben. A windows nem érzékeli semmilyen formában.
A következőket próbáltam ezidáig.
Csináltam egy bootolható USB kulcsot (Rufus-al).
Erre felmásoltam az NVFLASH 5.136 DOS-os programot és a Tech PowerUp-ról leszedtem egy ASUS GTX670 2GB verziójú BIOS filet, amit bios mellé feltöltött, kártyáról készült kép alapján választottam ki. Mert ez hasonlított az enyémhez a legjobban.
A bios paramétereket nagyon nem nézegettem, mert nincs mihez viszonytanom, ugyanis az eredeti nincs meg nekem sajnos.A problémám az, hogy nem tudom flashelni a kártyát, azt írja ki az "nvflash --list" parancsra, hogy nvidia adapter not found. A kényszerített flashelési parancsra is ugyanezt az üzenetet kapom.
Az alaplapom, amiről próbálom végre hajtani a javítást, egy Gigabyte Z68AP-D3 EFI "fél" UEFI bios-os lap egy i5-ös CPU-val így a flashléshez szükséges látvány biztosításáért az IGP felel. Sok fórumot, fölég külföldit olvasgattam át és ott olyasmit vettem ki a leírtakból, hogy az integrált vga okozhat ilyesfajta problémát tégla állapotú vga biosok frissítésénél.
Aztán van még egy opció, azt azonban még nem mertem kipróbálni ugyan is nem egyértelmű számomra.
A bios chipek két bizonyos lábát kell összezárni, ahhoz hogy a flashelő program számára láthatóvá váljon a téglásított chip az újraíráshoz. Na most az én kártyámon egy 8 lábú PM25LD020-as bios chip található.Külföldi fórumokon eddig 2 változatot találtam a lábak összekötésére, csak egy másik chip a PM25LD010-es amelyen bemutatják. Igaz lényegében ez majdnem ugyan az mint 020-as végződésű.
Az első az 1-es és 8-as lábat zárja össze. A második verzióban pedig a 3-as és 8-as lábat zárják direktbe. Kérdem én, melyik az amelyikkel nekem működni fog, vagy netalántán az egyik verzió kinyírja végleg a bios chipet.
Aztán vannak olyan tippek is, hogy régi PCI-os kártyáról kell indítani a rendszert, meg ott van BLIND FLASH, utóbbit már próbáltam de az se hozott eredményt.
Szóval elég komplex ez a téma és most már úgy érzem muszáj segítséget kérnem, mert úgy érzem egyedül nem jutok előrébb. Előre is köszönöm ha tud valaki segíteni nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Gyúrósok ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest