Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ZoliZoli

csendes tag

Sziasztok!

Van egy ASUS GTX 670 2GB DCU2 videokártyám, a kártya bios frissítést követően használhatatlanná vált, mert a frissítési folyamat közben volt egy kis áramszünet sajnos. :(

A kártya a gépbe rakva csak annyi életjelet add magáról, hogy a ventik elindulnak, a tápellátás visszajelző ledek szép zölden világítanak, azonban kártya nem látszik a rendszerben. A windows nem érzékeli semmilyen formában.

A következőket próbáltam ezidáig.

Csináltam egy bootolható USB kulcsot (Rufus-al).
    Erre felmásoltam az NVFLASH 5.136 DOS-os programot és a Tech PowerUp-ról leszedtem egy ASUS GTX670 2GB verziójú BIOS filet, amit bios mellé feltöltött, kártyáról készült kép alapján választottam ki. Mert ez hasonlított az enyémhez a legjobban.
    A bios paramétereket nagyon nem nézegettem, mert nincs mihez viszonytanom, ugyanis az eredeti nincs meg nekem sajnos.

A problémám az, hogy nem tudom flashelni a kártyát, azt írja ki az "nvflash --list" parancsra, hogy nvidia adapter not found. A kényszerített flashelési parancsra is ugyanezt az üzenetet kapom.

Az alaplapom, amiről próbálom végre hajtani a javítást, egy Gigabyte Z68AP-D3 EFI "fél" UEFI bios-os lap egy i5-ös CPU-val így a flashléshez szükséges látvány biztosításáért az IGP felel. Sok fórumot, fölég külföldit olvasgattam át és ott olyasmit vettem ki a leírtakból, hogy az integrált vga okozhat ilyesfajta problémát tégla állapotú vga biosok frissítésénél.

Aztán van még egy opció, azt azonban még nem mertem kipróbálni ugyan is nem egyértelmű számomra.
    A bios chipek két bizonyos lábát kell összezárni, ahhoz hogy a flashelő program számára láthatóvá váljon a téglásított chip az újraíráshoz. Na most az én kártyámon egy 8 lábú PM25LD020-as bios chip található.

Külföldi fórumokon eddig 2 változatot találtam a lábak összekötésére, csak egy másik chip a PM25LD010-es amelyen bemutatják. Igaz lényegében ez majdnem ugyan az mint 020-as végződésű.

Az első az 1-es és 8-as lábat zárja össze. A második verzióban pedig a 3-as és 8-as lábat zárják direktbe. Kérdem én, melyik az amelyikkel nekem működni fog, vagy netalántán az egyik verzió kinyírja végleg a bios chipet.

Aztán vannak olyan tippek is, hogy régi PCI-os kártyáról kell indítani a rendszert, meg ott van BLIND FLASH, utóbbit már próbáltam de az se hozott eredményt.

Szóval elég komplex ez a téma és most már úgy érzem muszáj segítséget kérnem, mert úgy érzem egyedül nem jutok előrébb. Előre is köszönöm ha tud valaki segíteni nekem.

Új hozzászólás Aktív témák