- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
colossal89
tag
válasz
lócitrom #1031 üzenetére
Ezekhez (Mobil Series) általában nem adnak ki újabb biosokat, csak akkor ha stabilitást veszélyeztető hiba állna fenn.
"afelől érdeklődnék, hogy relatíve mai VGA-k BIOS-szát van-e értelme frissíteni? " A válaszom igen is meg nem is. Kellő utána olvasással tudom ajánlani csak.Pro
Növelhetik a teljesítményt kis mértékben Stabilitást javíthatnak black screen memória kezelés ventilátor kezelés stb.. (gyári rom-ra értendő) Custom romok pedig nagy teljesítmény növekedést hoznak általában. Én ilyeneket használok és még ezekbe is bele nyúlok, úgy állítom be őket, hogy a maximumot hozzák ki a hardverből, memória időzítés, power limit, state szintek, és még sokmás.Kontra
Jó pár hozzászólással korábban, tavaly 07hó volt gondom a biosommal, amit gyárilag adtak ki az egyik bios chipemen nem működött mert csíkozott viszont a másik bioson tökéletesen ment (dual bios) De ez valószínűleg nagyon ritka eset. Ha nincsen dual bios és rossz lenne a rom után a kari, akkor macerás lehet a felélesztése. Custom rom esetében pedig ha baja lenne a kártyának és nem tudod visszatenni a gyári biost és ezt még észre is veszik gariztatásnál akkor nem fogják garanciáztatni, mert nem a megfelelő bios működtette a kártyát. -
colossal89
tag
válasz
perecKING #1044 üzenetére
Szia! Ehhez a kártyához nincsen mac bios a nyilvánosan elérhető adatbázisokban. Ez annak tudható be, hogy valószínűleg ezzel a hardverrel nem szereltek egyetlen mac gépet sem. Ami még tetézi, hogy 10.5.7 től 10.11.3 ig driver sem elérhető ehhez a vga hoz.
Legközelebb ne privátban ha lehet. Más is hagy olvassa ezt a problémát. Értem, hogy neked sürgős, az én időbeosztásomon nem változtat, és nem fogok ettől hamarabb válaszolni, rá szoktam nézni a fórumra, és ha időm engedi válaszolok is. Köszönöm.
-
colossal89
tag
válasz
ZoliZoli #1040 üzenetére
Szia! Én kipróbálnám a helyedben egy 210GT vagy 520GT karival aprón olcsón 5k alatt lehet venni. És azokról bootolni. A pci-expressz kiosztásra figyelj oda nagyon, pl 1 slotban van az 520GT és a Második PCI expressz slotban a 670GTX akkor a flash-nél oda kell írni, hogy 2 Slotra akarod a flashet amiben a 670 van, erről a parancsot itt fórumon vagy tutorialban megtalálod. Tudok én is a vezeték kötögetős módszerről NV-nél, én nem ajánlom amíg nem vagy 120% ban biztos a dolgodban, és nem próbáltad ki a segéd kártyákkal való életre keltést. Simpla PCI karival is meg lehet próbálni akár. Képeken nem láttam dual bios kapcsolót rajta, ha lenne, akkor már nyert ügyed lenne. Sok sikert hozzá
-
colossal89
tag
Szia!
Radeon bios editor v1.28 csak a HD6000 szériával kompatibilis e fölött nem, ezért kaptad a hiba üzenetet.
Hawaii Editorral be tudod olvastatni viszont itt 254DPM State-t olvas ki ez adódhat a kompatibilitási gondokból. Ha csak bele akarsz nézni milyen beállítások vannak ezzel megtudod tenni, viszont nem finom hangolnám a kártyát vele. Külön 260X re szabott editor jelen tudomásom szerint nincsen. -
colossal89
tag
válasz
Olajka02 #1038 üzenetére
Szia!
Gpu z megnyit bios lementése (kisikon a Bios ver szám után)
Kepler Bios Tweaker leszed/elindít, betöltöd az előbb leszedett bios filet, editorral vissza állítod alap beállításra.
GPU Clock 1006 MHz
GPU Boost Clock 1072 MHz
Memória 1750SAVE a munka végeztével
NVflash elindít rendszergazdaként (nv flash mappába berakod a bios filet)
TutorialValószínűleg feszültség állítás nélkül próbált meg okoskodni az előző tulaj az amúgy is gyárilag koppra húzott órajelekkel, ez okozza az instabilitást. Csak azt nem értem miért égette bele a kártyába a szar beállítását....
Sok sikert a munkához.
-
colossal89
tag
válasz
kleinguru #1035 üzenetére
Szia! Terheletlen állapothoz nem lehet beállítani, hőmérséklethez lehet kötni a fordulatot. Ez azért van mert a terheltség relatív a különböző órajel state-ek miatt. Illetve a ventilátor szabályzás ha feszültséggel szabályoz akkor kevésbé lehet alacsonyabb fordulatot elérni mintha pwm szabályzós mert akkor a max 12V ot kapja csak a fordulat szabályzó chip állítja a fordulatot, nem pedig a fesszel operál, ekkor alacsonyabb fordulat érhető el. 10% nem fog működni sohasem egészségesen, és pláne nem stabilan. Nekem a 10.000ft full pwm Noctua ventilátoraim minimum 17% ig lehet levenni biztonságosan úgy, hogy diagnosztizálva lett addig amíg le nem álltak a lapátok.
Igen a gpuz-vel ki tudod olvastatni a bios-t majd szerkeszteni Bios editorral majd vissza írod Atiflash el vagy Atiwinflash el. Ott be tudod állítani, hogy mekkora hőmérsékletnél kapcsoljon be a venti, viszont csak 3 lépcsőt lehet beállítani, így nem túl szabad a mozgástér.
Milyen VGA típus, hogy zavaró a ventik hangja 20%-on? Szvsz nem ajánlom, hogy kikapcsold a ventiket vannak problémák a Strix es kártyákkal, hogy hagyja túlságosan felmelegedni a vga-t aztán meg okádja magából a forró levegőt, mikor bekapcsolnak a ventilátorok hűteni.
-
colossal89
tag
Sziasztok!
Most jött vissza garbol vga-m Asus 290 dc2oc csíkozott egyszer csak össze vissza tudom melyik bios volt rajta a legújabb kb 6 hónapja semmi baja nem volt egyszer csak elkezdett csíkozni, ma megkaptam és működik látom cseréltek rajta bioszt vissza tették a régi 2013.12. havi biost nah mondom mit sem sejtve az asus oldaláról leszedtem ami rajta volt eddig is 2014.06 havit és elkezdett megint csíkozni nah mondom ........ emiatt lehetett akkor le is szedtem csíkozás közepette amit a szervizben tettek rá régit mondom felrakom gyorsan, erre már újrainduláskor képet sem ad. A világ megváltó kérdés az lenne hogyan lehet úgy vga-n biost cserélni hogy nem ad képet??? A gépben van integrált IGP most is úgy írok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest