Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Befutott a régóta várt, sok P-maggal kitömött, LGA1700-as Core sorozat
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Először beszélt bővebben az új Xbox konzolról a Microsoft
- Apple MacBook
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- OLED monitor topic
Aktív témák
-
Nem olyan rossz de majd ha jön a Radeon széria akkor nyer értelmet, mert azért:
- 2x annyi pipe van benne
- +300Mhz DDR freki
És ezek nem elhanyagolható tényezők. AMIT NEM ÉRTEK: a tesztekben 6800Ultra-t írnak. A bemutató képsorokon felül az nv kisablakon 6800-at lehet látni. A frekik pedig 400Mhz core és 1,1Ghz mem. Nem hinném, h az ultra 400-on megy. A másik dolog, akkora a hűtője, h iszonyat, 2 slot, nem fújja ki a házból a levegőt, meg a 2 tápcsati meg az ajánlott 480W-os táp. Ez mind minek egy 400-on ketyegő GPU/VPU vagy minek? -
Vitus
őstag
válasz
Bandit21
üzenetére
Igen valahol a többi kártya csak 2x AA használ míg a 6800u 4x-est, de van ott olyan is ahol ming 2 kártya egyforma beállításokkal megy. A CoD meg eddig is jól ment az NV kártyáknak a sok dx7.0 miatt (quake motor). De így másodszorra nézve nem is olyan rossz.
[Szerkesztve] -
Hát én végignéztem és én meg inkább nevezném valós generációváltásnak és örülök is neki, ha jól megnézed, a tesztekben a beállításokat, akkor a 6800U ált 4xAA 16xAF-el megy, a 5950meg a 9800XT meg noAA 8xAF vagy pedig 6800 megy 8xAF a 9800XT 5950U meg noAA noAF olyan teszt szinte nincs is ahol egyforma beállításokkal mennek. Sztem épp ez volt a szándékuk, h mutassák, a 6800U AA+AF-el van ott ahol a ''régi'' kártyák nélküle.
COD-ban meg bár mind2 4xAA 16AF-el megy de a 6800 1600ban a 9800XT meg 1200-ban, és így lesz 147-107 Avg FPS a nv javára ez azért nem elhanyagolható. -
[L]http://koti.mbnet.fi/elixir/NV40/[/L]
Készülő HardOCP cikk, jó szórakozást! ''kbalage2'' ajánlásával. :) -
FreeM
aktív tag
És persze érdemes megnézni az Unreal3-as anyagokat is. Eléggé zúzós! :t
-
FreeM
aktív tag
Kifejezetten a T.B-áknak és a hasonló ''ignorant'' csávóknak:
Shader Model 3.0-át használó stuffok:
- Lord of the Rings, Battle For Middle-earth
- STALKER: Shadows of Chernobyl
- Vampire: Bloodlines
- Splinter Cell X
- Tiger Woods 2005
- Madden 2005
- Driver 3
- Grafan
- Painkiller
- FarCry -
-
Gorneck
legenda
NaHH ez hasonlít vmiféle hűtéshez, de ez is mehetne kifelé...
és még csak nem is hangos...
[L]http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/3dsmax5-quadrofx3000.html[/L] -
Raymond
titán
Haha :) Thom! azt olvasta ki hangosnak itelem, HiperG meg hogy csendesnek. Pedig arrol volt szo, hogy tul nagynak talalom es a haz belsejet futi majd rendesen. A zajjal egyenlore nem torodtem, mert arrol a kepek szerint elkepzelesem sem lehet.
-
Gorneck
legenda
-
HiperG
addikt
Attól még lehet az hangos, ha magas fordulatszámon pörög... :(
Deha nemis zavaróan hangos, attól még nekem az lehet hangos... Pl. a 9800pro referencia hűtője is elvileg csendes, hát nem zavaró annyi igaz, de én hallom.... ezér cseréltem zalmanra... :)
Ettől függetlenül 100W orbitális, úgyis idén 25k többletvillanyszámlát kelett fizetni.... nemteccik ez nekem :( -
HiperG
addikt
Igen csak jelezni akartam a sajnálatos tendenciát, hogy a vga-k fogyasztása folyamatosan nő mind2 vonalon :(
Emlékeztetőül az 5800Ultra 75W-t, a 9700pro 54wattot fogyasztott...
Az ATik eddig is kevesebbet fogyasztottak pedig azok még régi (150nm-es) gyártástástechnológiával készültek..
És most az R420 tranyószáma nem növekedt annyival mint NV40-é (mármint elődjeikhez képest), ráadásul az ATi most váltott gyártástechnológiát a felső kategóriában...
Bíztató, hogy az ATinak jól megy a 130nm mivel a 9600 ág keveset fogyaszt!
[nem flémnek, összehasonlításnak szántam] -
-
HiperG
addikt
[L]http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=25091[/L]
''...a hatalmas, 100 Wattot megközelítő fogyasztás miatt két tápcsatlakozóval rendelkeznek...''
Húúú de fasza lesz ;] -
Thom!
veterán
Na most akkor magyar idő szerint mikorra várható.
Ápr. 14 délután? -
OFF
Figyi ez szándékos provokálás? Nézz csak pár hsz-el följebb (431# 437#) épp most tisztáztam magam a legújabb vádak alól, erre meg megkérsz arra, hogy FreeM nV4x-es topicjába írjak a 9800pro-m tuningjáról???
Átmegyek a 9800pro topicba és oda leírom különben éjfélkor az Nv40 bejelentésére elvisz vmi kommandó és én leszek a szerencsehozó áldozati bárány, az első példányokat a véremmel szentelik meg...
ON
Megérte! Leírom máshol... :P
[Szerkesztve] -
Keleti part (N.Y. W D.C.) GMT minusz 5 óra
Nyugati part GMT minusz 7-9 óra.
Mi GMT +1 vagyunk.
Bár Hawai is USA és az GMT-10 szóval holnap reggel legkésőbb 9kor már az USA összes időzónájában már éjfél lesz/elmúlt éjfél. De azért ha mondjuk San Francisco-t nézzük, és mondjuk ''illene'' d.u. 2ig bejelentni az itt 14+(7-1)=20óra -
Sir Pocok
őstag
Nem tudom hogy mi lesz de az Nvidia tönkreteszi az idegeimet :))
-
fLeSs
nagyúr
Az NDA ottani idő szerint holnap reggel 9-kor telik le. Tehát akkor itt mennyi is lesz az idő?
-
Amit FreeM belinkelt a 418#-ban az ''működött'' pár óráig, elég korrekt bemutató infó volt. faster-ral találgatjuk a másik topicban h mi lehet.
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=52218&start=0#msg101[/L]
Az nv honlapja is megváltozott. Ámerikában a keleti idő szerint most d.u. 2 óra van kb, ráérnek még... lesz itt hajnal is mire bejelentik. De ha csúsznak az blama. -
t-shirt
veterán
szerintem még nem jelent meg, sehol semmi hír :F
most akkor mi van, csak nem aludni kell még néhányat és majd az ati-val együtt mutatkozik be -
OFF
Ühümm, legyélszíves idézd a számodra nem tetsző részeket. Azért mert beskatulyáztál ''Ati-fanboynak'' attól függetlenül engem még érdekelhet az nV40. Ezért ''vagyok itt'' és ezért kérdezek illetve mondom el amit gondolok. Elvakultság elfogultság, anyázás, ''jajjdeszar az nv'' nem volt benne.
SŐT KÜLÖN RÁD VALÓ TEKINTETTEL még a viccelődést is mellőztem, a 419-es HSZ-emben, a kártyát, teljesítményét és anblokk az NV-t érintően. Ezután a többiek vicceire reagáltam, ott is így:
''Jójó lehettem vna ironikus is és írhattam vna h''
Ez feltételes mód és még itt se bántom az Nv-t.
Ezután pedig kérdeztem pár dolgot. MERT ÉRDEKEL.. Talán nem lehet? De most komolyan, a: ''Jól néz ki várjuk a teszteket!'' mondatból Te milyen támadást véltél fölfedezni amire így ''kell'' reagálnod? Amúgy már többször elmondtam h hobbiból érdekel a számtech, itt 100ból 90-en biztos jobban értenek a videochipekhez mint én. Lehet, hogy ha csak mert érdelel a büntetőjog és eltévedsz egy olyan fórumra, akkor ott én tudok többet. De nem is cseszegetnélek érte. Az a baj, ha VALAKINEK (és itt fejezzük is be a személyeskedést) a STÍLUSA a ''gyogyó''. Megtanulni meg tudom, ha akarom, én is amit tudsz a videókártyákról meg shaderekről stb. Viselkedni meg vagy tud az ember vagy nem.
Ha a kérdéseimre vannak érdemes, érdekes válaszaid akkor azt szívesen meghallgatom. Amúgy pedig szomorú lenne ha megint ide jutnánk, hogy nem lehet ''csak úgy'' érdeklődni vmi iránt. Nem hinném h zavarnia kellene Téged h én is kiváncsi vagyok. Erre itt senkinek nincs szüksége részemről lezárva újfent.
ON
[Szerkesztve] -
anaqer
veterán
válasz
Illissius
üzenetére
''ami 4x, és ebből simán lehet, hogy összességben kijön a 3x Doom III-hoz''
Azért nem hiszem hogy a D3 workload 75%-a CSAK z lenne. :F Ezek a sokszoros teljesítménynövekmények különben is max. a GPU-ra értelmezendők, kíváncsi vagyok mennyit fogsz belőlük látni 550MHz-es memóriával... :U ( Ugyanez persze igaz az R420-ra is!!! ) -
Illissius
tag
Csak úgy belegondolva, a régebbi Doom III 3x / HL2 8x teljesítmény NV38-hez képest című PR dumákban lehet, hogy van valami... ugye az NV40 16x1 vs NV38 4x2 ami kb. 2x, viszont NV40 32x0 vs NV38 8x0, ami 4x, és ebből simán lehet, hogy összességben kijön a 3x Doom III-hoz. HL2-hez meg eleve a dupla, meg még hozzá egy kis 4x shaderteljesítmény javulás (de egyes szintetikus tesztek alapján ítélve azért remélhetőleg ennél több...), és meg is van a 8x. (Persze ez mit sem számít ha visszafogja a gépet a proci, de attól maga a VGA még lehet X-szer gyorsabb.)
ui. Mi van, ha fless VGA cikke azért késik, mert van benne NV40, és meg kell várni az NDA-t? ;] Persze nem hinném, de azért... -
Hókusz Pók
aktív tag
Csúszik a megjelenés??? :O
http://www.xbitlabs.com/news/video/display/20040318062830.html
Vagy mégsem???
Ezt már nem vágom, mi ez a nagy csend???
[Szerkesztve] -
Jójó lehettem vna ironikus is és írhattam vna h
''süllyed az nv'' meg h
''elúszott az egész'' :DD
De akkor a kedves hírhozó kollega vszínűleg idegrohamot kapott vna... Így viszont olyan pártatlan a hsz-em h ebbe bele se lehet kötni.
Az viszont gyanús h az nv.com-on az egyetlen önrekám a mobiltelló chipetről szól... Szégyellik vagy mi van?
A ixbites hírbe az nem vili, h 400Mhz core clock-ról beszélnek a képeken meg egy ULTRA van és nem hinném h 400-on ketyeg. :F Vagy az a RAMDAC akar lenni csak elírták? Ez a low-k dolog nem tetszik az nv-nek? Vagy levédette a frányATI? Teszt jöhetne kiváncsi vagyok! -
Jól néz ki várjuk a teszteket!
Kicsit ijesztő a 480W-os ajánlott táp. Meg a 2 tápcsati. Ilyet mindenkinek tegyüt tönkre paksot! Fűccsünk a géppel! Minden szegénynek nv40-et! A tündérlányból sellő lett!
[Szerkesztve] -
FreeM
aktív tag
Kezdődjék hát a móka! :C
[L]http://www.ixbt-labs.com/news.html?103841#103841[/L] -
anaqer
veterán
[L]http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?s=&threadid=33438[/L]
''I dont think that its a real score at all. The GT1 at 450+ FPS just requires too much from the rest of the system - something like P4EE @6GHz might do it. Also how come the system info part of the 3dmark screen has been blocked there?
Also if you do the maths.. 10008 x 1.25 = 12510 I think that someone just wanted to be a clever boy and faked a 'NV40 stock 3DMark03 run' - it ''happend'' to be excatly 25% above the current top hardware.''
//macci -
Thom!
veterán
[L]http://news.mydrivers.com/pages/images/20040409121523_99454.gif[/L]
125×× 3DMARK 03???
Nem lehet bírni idegekkel?
PS.: Elméletileg utána lehet számolni... csak nincs kedvem mennyi az annyi -
Motyi
senior tag
Egy dolog érdekel nagyon.A mai naptól ezek a karik már megvásárolhatóak/persze nem hazánkban/ vagy csak hetek múlva kerülnek forgalomba.Ugyanis már ngyon unom ezt a 9200SE karit ami a gépemben van...:(
-
FreeM
aktív tag
Már egyet sem kell aludni. :D
[L]http://netterra.com/nda/[/L] -
anaqer
veterán
EZ meg mi a túró? :F
[L]http://www.clubic.com/photo/00083756.jpg[/L] -
Raymond
titán
OK. Kicsit mas. SZVSZ nem nagy kulonbseg foleg figyelembe veve azt, hogy az elso ''foto'' inkabb egy render mintsem egy igazi fenykep...:)
Ja, es tenyleg magasabbnak tunik.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- PlayStation 5
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Battlefield 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Path of Exile (ARPG)
- Samsung kuponkunyeráló
- Diablo IV
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- PlayStation Okosító Blu-ray lemezek - PS4 GoldHEN Loader / BD-JB Lapse és PS5 Auto Jailbreak AIO
- Byintek Love U14 Projektor
- Akció!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Ultra 7 255U 5.2GHz 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest