Hirdetés
- A természettel együtt ébredeznek a hardverek
- A '90-es évek jutnak az eszünkbe az ATK készülő egeréről
- Huszadik születésnapjára eléggé megváltozott az Antec nagytornya
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós kamerák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple asztali gépek
- Milyen monitort vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- VR topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Pedzegeti az új Xbox irányát a Microsoft
- Házimozi haladó szinten
Aktív témák
-
anaqer
veterán
''Soha nem állított ilyet az NV, ezt azok az idióták találták ki akik a hírek ''gyártásából'' és/vagy egyes cégek lejáratásából élnek.''
Aha... és akkor nyilván pl. a következőket sem mondta az nVidia:
Essentially all modes of antialiasing are available at all resolutions without any performance hit. Greatly improved image quality, with no drop in frame rate!
:C -
FreeM
aktív tag
Teljesen igazad van, de hát tudod ez a PH! :DDD
Úgyhogy én durván felrúgva az itt érvényes szabályokat a témához szólok hozzá: :P
[L]http://developer.nvidia.com/object/gdc_2004_presentations.html[/L]
Igen, ez az amiről korábban beszéltem (''floating point filtering and blending''). Enélkül a kutyát (kivéve persze a SM2.0 íróját :DDD ) sem érdekel az FPRT. Mostantól (NV4x) mindez megváltozott! :C
Persze van/volt még jónéhány igen zúzós csemege is, pl:
''Cinematic Effects II: The Revenge'' :D
[Szerkesztve] -
FreeM
aktív tag
''Akkor mondjal parat, mert a PS intenziv jatekokban (pl. TRAOD, FarCry) eddig az lett a tesztek eredmenye hogy az NV lemaradt.'' Most komolyan akarod játszani az agyatlan fanboy-t?
Ereditileg ezt írtad: ''egyszeruen az ATI altal nyujtott megoldasok per pillanat (2002 ota) lealazzak az NV-t sebessegben.''. Én erre reagáltam, hiszen nyilvánvaló baromságot állítottál (ha neked nem nyilvánvaló, akkor pillanatok allatt bebizonyítom, hogy nem igaz lsd. pl. RTCW, JK:JA, X2, GunMetal ).
Most viszont már hirtelen PS intenzív játékokról beszélsz és a lealázás is lemaradásra változott. Nem tűnik fel, hogy a kettő az messze nem ugyanaz? Ne pocsékoljuk egymás drága idejét ilyen gyenge trükkökkel!
''''Könyörgöm mi az hogy ''gyorsan''?''
Ahogy feljebb irtam - jatszhato legyen a game.'' Akkor anz NV3x-ek (x>=5) ''gyorsan'' működnek. :D
''Egyszeruen rohej, hogy az a ceg, aki ugy nyomta meg az elso NV3x-et is (5800) hogy ''hu de jo a 32bit precizitasu PS. Az ATI elashatja magat a 24bit-el....'' '' A röhej az, hogy vannak akik ezt el is hiszik. Soha nem állított ilyet az NV, ezt azok az idióták találták ki akik a hírek ''gyártásából'' és/vagy egyes cégek lejáratásából élnek. A stratégiájuk kifizetődő, hiszen rendkívül sok olyan (birka) ember van, akiknek eszükbe sem jutna megvizsgálni egy hír hitelességét, automatikusan elhiszik és természetesen úgy emlékeznek vissza, hogy igen, tuti ezt mondta az X cég, pedig nem. Persze mutathatsz valamit ami igazolja, hogy az NV ezt mondta, de annak meg kell egyezni azzal, amit te állítottál. Ha ovis módon megint mást mutatsz, azt 100 emberből 90 lehet hogy megeszi, de én biztosan nem.
''most azt nyomja a fejlesztok fejebe, hogy ahol csak lehet hasznaljanak PS1.1-1.4-et, mert azzal mennek a kartyaik elfogadhatoan.'' Ez sem így van. Az állítás kb. úgy szól, hogy [L]ahol lehet[/L], használjanak alacsonyabb verziójú shader-t mert az gyorsabb lehet NV hw-en. Ez messze nem azt jelenti, amit te álmodtál meg.
A HLSL hisztériánál csak a PS2.0 hisztéria a nevetségesebb. Mi a bűbánatnak kellene mindenhol PS2.0-át használni? Ahol megteszi egy alacsonyabb verziójú is (értsd ugyanazt a hatást állítja elő) mi a túrónak a nagyobb verziójú? Hogy kevesebb hw-en tudjon futni a kód? -
anaqer
veterán
válasz
Neovenator
üzenetére
Most a chipet kevesled vagy a molexet sokallod? :)
Amúgy meg fogunk még erről hallani eleget ha valódi a fotó.
''Dustbuster Effects II : The Revenge'' -
fLeSs
nagyúr
Az NV logóról annyit, hogy a Tomb Raider AOD-ban a V49-es utáni (vagy azutáni, nemtom) patch a 32 bit->16 bit shader konverziót/helyettesítést tartalmazza, mert ugye rájöttek, hogy 32 biten az Nv kártyák sokkal lassabbak, mint az ATI kártyák 24 biten.
Az NV logo a játékok elején két dolgot jelent:
1. a user azt látja, hogy Nv kártyát vegyél, mert a játékok azon mennek a legjobban
2. a játékot az Nv szponzorálja, és hol kicsit, hol jobban, de NV architektúrára optimalizálják a motort. Ez nem azt jelenti, hogy csak arra, és azon lesz a leggyorsabb, hanem azt, hogy azzal biztosan futni fog. Ugye a SIS-nek is vmi hasonlót kéne csinálnia, hogy a Volari sorozata ne legyen olyan sz@r. :( -
e-biza
őstag
[L]http://www.guru3d.com/article/article/125/15/[/L]
érdekes :)
az elitebastard is érdekes.
nem tudom mit fut a Far Cry ati-n azon a beállitásokkal amin ''tesztelték'' az nv40-et, s elég hosszu a Far Cry topic :> segitsetek. -
faster
nagyúr
Arra, hogy a DX9 HLSL jó is lehetett volna, de sajnos az NV sorozaton nem teljesített megfelelően, kiváló példa a Half-Life 2 esete. Habár a határidő csúsztatása elérte ezt a játékot is, és az okok nem pontosan tisztázottak (ellopták a forrást, többféle shaderkód a többféle kártyára) jól demonstrálja azt, hogy manapság nem lehet egy PS2 codepath-szal letudni a játék grafikai motorját az NV3x és R3xx szériánál sem, nem is beszélve a régebbi PS1.1-1.4 kártyákról (NV20-25), vagy az FFP-sekre(NV10-11-18).
-
Raymond
titán
Az Itanium osszehasonlitas azert kicsit messze van, de amugy mindegy, szerintem elegge erted mirol van szo.
''ennyire rossz hogy az nvidia mindenkit telitöm pénzzel csak hogy ott legyen a logoja? szerintem nem''
Biztosan nem rossz a fejlesztoknek :) Az NV meg addig csinalja amig megeri nekik. Brand recognition ugymond felbecsulhetetlen erteku, foleg ha a konkurencianak gyosabb a hardware. -
e-biza
őstag
de ez már nagyon off, szoval mit is gondoltok az nv40röl igy közel a 200ik hozzászolás felé? mi várható? azt irták hogy bizonyos esetekben 8 néha meg 16 pipeline-al rendelkezik. néhol 2.5x a gyorsasága. mikor is jön az r420?
-
anaqer
veterán
-
e-biza
őstag
TWIMTBP egy marketingduma, nagyon bejött, mindenhol ott virit a logo stbstb, nem vitás. azzal is egyetértek hogy az ATI-nak nem kellett olyan mértékü támogatást biztositania, hiszen egy alap dx9-es forditoval minden normálisan futott. ennyire rossz lenne a TWIMTBP? ennyire rossz hogy az nvidia mindenkit telitöm pénzzel csak hogy ott legyen a logoja? szerintem nem :)
biztosan már ezerszer kitárgyaltátok én nem figyeltem -sorry-
valoszinüleg olyan mint az intel itanium esete, csak az nvidia erre az ''optimalizált'' kodra épitett, ileltve arra hogy az ö CG-je kerül bele a dx9-be. legalábbis én igy gondolom. -
anaqer
veterán
Ez nem úgy megy ám, hogy pénzt adnak meg egy listát a követelésekről.
Pénzt és _segítséget_, _tanácsadást_, _szakértőket_ ... érted... :)
De komolyan, szerinted megérné nekik csak a logoért fizetni? Mekkora blama lenne már, ha esetleg egy TWIMTBP játék kellő optimalizációs szaktanácsadás híján szaggatna a főcímben beharangozott kártyán...? :U -
Raymond
titán
''kötekedünk?''
Nem kotekedik senki.
''arra gondoltam hogy adja a pénzt a játékfejlesztöknek. gondolod csak azért adja hogy ne ps 2.0-ás játékokat gyártsanak? nem gondolsz bele kicsit sokat? szerintem butaság amit gondolsz.''
Lehet hogy hulyen hangzik, de bizonyos ertelemben igy van. Azzal hogy ezt ugy hivjak optimalizalas Felreertes ne essek nem negativ ertelemben ertem az optimalizaciot, nem az agyontargyalt 3Dmark-ra gondolok. (Azota nagyon devalvalodott ez a szo). Az optimalizacio az NV3x kartyak eseteben sajnos azt jelenti minel kevesebb PS2.0-at hasznalni.
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
''melyik játékokat támogatta az ATI?''
A TWIMTBP az egyik oka annak, hogy az NV3x architekturaval az NV tulelte az utobbi masfel evet ugy ahogy azt lattuk. Igen, jol nez ki a program es az ATI marketing osztalya sehol sincs az NV osztalyaval osszehasonlitva. A TWIMTBP elsosorban a marketingrol szol es ha a NV3x architekturat nezzuk akkor nem sok valasztasuk volt - ha azt akartak hogy a jatekok rendesen menjenek, tamogatni kell/kellett a fejlesztoket, mert sok munka van/volt az optimalizacioval.
Az ATI ugyanugy tamogatja a fejlesztoket, csak egyszeruen nincs szukseg annyi munkara ahoz, hogy hasznalhato sebesseggel fussanak a programok miutan egy - mondjuk ugy - nem tul tapasztalt fejleszto az csak az MS eszkozeit hasznalja a fejleszteshez (HLSL). -
e-biza
őstag
kötekedünk? :))
arra gondoltam hogy adja a pénzt a játékfejlesztöknek. gondolod csak azért adja hogy ne ps 2.0-ás játékokat gyártsanak? nem gondolsz bele kicsit sokat? szerintem butaság amit gondolsz, persze ha tényekkel alá tudod támasztani állitásodat, ugy elfogadom. :)
flame: gondolom www.nvidia.com oldalon rajta van hogy ''we only support gamedevelopers who use only ps1.1 or ps1.4'' :)
[Szerkesztve] -
-
e-biza
őstag
hehe addig csendben ücsörögnék otthon :)
de beszállok a beszélgetésbe.
melyik játékokat támogatta az ATI?
én jomagam 2 ilyenröl tudok, az egyik a HL2, ami tavaly szeptemberben jelent meg :) illetve a Rainbow 6 - Raven Shield játékrol tudok, amit meg emlkeim szerint az nvidia által sponozárlt unreal enginre épitettek. persze régen figyeltem a doglokat, s a gondom az hogy az ati.com nem jön be hogy megnézzem a játékok listáját. azt mondom hogy lehet nagy az nvidia marketingdumája de rengeteg pénzt öl bele a fejelsztésekbe, lehet hogy csak ps1.1 - 1.4 de valamit tesz, hogy legyenek játékok. kérem javitsatok ki ha nem igy van. ;]
[Szerkesztve] -
e-biza
őstag
dejo meleg van itt, igazi flame hangulat.
raymond: azért ne beszélj félre, szerintem Te sem tudod hogy az nVidia ps1.1-1.4-re ''kötelezteti''-e az általa támogatott játékfejlesztöket vagy sem. egyszerüen szörnyü nézni hogy még midnig azon vitáztok hogy az nv35 meg az r3xx sorozat a jobb. április 13án jön az nv40. meglátjuk mit mutat. -
Raymond
titán
''Az első (esetleg a második) generációs hw-ek (valamilyen új szolgáltatást tekintve) általában nem nyújtanak olyan teljesítményt, hogy az széleskörűen elterjedhessen.''
Pl. a GF3-nek nincsenek gondjai elfogadhatoan futtani a PS1.1-et hasznalo jatekokat, pedik azzal debutalt a technologia. A GF4 Ti kartyaknak meg vegkepp nincs, pedik azok is csak a masodik generacio.
Elfogadhatoan = olyan FPS mellet hogy jatszhato legyen a game.
''[ATI lealazza az NV-t] ....Ezt ezer és egy példával könnyedén lehet cáfolni.''
Akkor mondjal parat, mert a PS intenziv jatekokban (pl. TRAOD, FarCry) eddig az lett a tesztek eredmenye hogy az NV lemaradt.
''Könyörgöm mi az hogy ''gyorsan''?''
Ahogy feljebb irtam - jatszhato legyen a game.
''Egy olyan kapható játékot sem tudsz mondani, ami jelenleg használhatatlan lenne teljesítmény szempontjából pl. egy NV35-ös chippel szerelt kártyán.''
NV35 = High End, csak az utobbi ket honapban terjedt az FX5900XT, ami nem ad elegendo piaci reszesedest az NV35-nek. A legtobb eladott kartya FX5200 es FX5600. Ezek hasznalhatatlanok PS2.0 alatt, mert egyszeruen lassuak. Ezert ahoy fentebb irtad a tyuk es tojas este all fenn. Lehetne tobb jatek amely hasznalja a DX9 vagy az NV3x kartyak OGL alatt adott lehetosegeit, de nincs, mert nincs ami futtatna oket rendesen az R3xx-kartyakon kivul.
De mar nem nagyon lehetett tovabb huzni mivel az 5200 es 5600-al ellentetben egy ATI 9600Pro-nak nincsenek sebesseg gondjai pl. az uj FarCry alatt sem (ami amugy TWIMTBP) es eleg nagy a midrange kartyak kozott is a piaci reszesedes, mar kezdenek megjelenni ezek a jatekok.
Egyszeruen rohej, hogy az a ceg, aki ugy nyomta meg az elso NV3x-et is (5800) hogy ''hu de jo a 32bit precizitasu PS. Az ATI elashatja magat a 24bit-el....'' most azt nyomja a fejlesztok fejebe, hogy ahol csak lehet hasznaljanak PS1.1-1.4-et, mert azzal mennek a kartyaik elfogadhatoan. -
-
anaqer
veterán
''hasznalni is lehet a beepitett feature-oket nem csak disznek vannak ott es igy a jatekok is elterjednenek amelyek kihasznaljak ezeket.''
Így van... ha valami miatt mindenképpen haragudni kellene az nVidiára ( nonszensz ötlet, persze ), akkor azért, mert a gyenge shader teljesítményük ( és az ezt kompenzálandó TWIMTBP lobby) miatt jönnek még mindig az olyan technológiai őskövület játékok, mint pl. az UT2004. :( -
FreeM
aktív tag
''Tudod siman arrol van szo, hogy akkor mar lassan el lennenek terjedve a piacon az olyan kartyak amiknel hasznalni is lehet a beipitett feature-oket nem csak disznek vannak ott es igy a jatekok is elterjednenek amelyek kihasznaljak ezeket.'' Nem csak simán erről van szó! Az első (esetleg a második) generációs hw-ek (valamilyen új szolgáltatást tekintve) általában nem nyújtanak olyan teljesítményt, hogy az széleskörűen elterjedhessen. Igazán összetett shader-eket pl. még jóideig nem fognak játékokban alkalmazni, egyszerűen azért mert nincs elegendő teljesítményű hw a végrehajtásukhoz (akármilyen gyártót nézünk is).
''de szerinted mire lenne jo ha egy 2004 tavaszan megjeleno NV chip nem lesz elegendo ahoz hogy egy 2002 oszen megjelent hardware-t a foldbedongoljon a HLSL forditott kod vegrehajtasaban ?'' 2004 tavaszán ez már veszélyes lehet. Most viszont úgy állnak a dolgok, hogy nagyon durva döngölés lesz! :D Bár hozzáteszem, hogy bámulom ezt a hisztériát amit egyesek a HLSL körül csinálnak. Valaki meg tudja mondani, hogy hány játékhoz használtak HLSL-t eddig? Ugyanis a legtöbbhöz assembly-ben írták meg a shader-eket.
''Ugy nezem te nem erted hogy en nem vagyk ATI fan.'' Sosem gondoltam, és nem is mondtam, hogy az vagy. EDDIG.
''egyszeruen az ATI altal nyujtott megoldasok per pillanat (2002 ota) lealazzak az NV-t sebessegben.'' No ezzel agyonvágtad az előző állításodat (a fan-ost :DDD). Ezt ezer és egy példával könnyedén lehet cáfolni. Te ezt komolyan így is hiszed, vagy csak vicceltél/hibásan fogalmaztad meg a mondókádat/nem vagy magadnál/egyéb?
''Persze hogy ott az NV-nal a lehetseg OGL alatt 32bit precizitasu hosszu kodokat vegrehajtani, de mit ersz veluk ha a kartya nem tud meg rovid, nem bonyolultakat 32bit mellett gyorsan futtatni ?'' Ugyan ott vagyunk ahol az előbb. Könyörgöm mi az hogy ''gyorsan''? Teljesen értelmetlen ilyet állítani/kérdezni, mert akármilyen válasz megfelel erre. Az értelmes kérdés az az, hogy tud olyan teljesítményt nyújtani az adoitt hw adott alkalmazásban ami a felhasználónak megfelel? Pillanatnyilag az a válasz erre, hogy igen. Egy olyan kapható játékot sem tudsz mondani, ami jelenleg használhatatlan lenne teljesítmény szempontjából pl. egy NV35-ös chippel szerelt kártyán. -
e-biza
őstag
látom nem birjátok a hajrát. április 13án kiderül.
[Szerkesztve] -
fLeSs
nagyúr
Épp ez a gond, hogy az NV-nek ennyi idő után mindenképpen fel kell mutatnia vmit, ezért mindenre képesek vszínűleg.
Ha ez a piros nyákos kártya igaznak bizonyul, akkor az azt jelenti, hogy elég nagy shitben vannak, ugyanis csak úgy tudnak élretörni, ha egy igazi hő/erőművet gyártanak le, amit a 200+ milka tranzisztornak köszönhetően csak úgy éri meg termelni, ha qrva drága, ilyen magméretet kb. 5-15%-os termelékenységgel tudnak csak előállítani, nincs olyan technológia senkinek a kezében, amivel jobb arányt tudna elérni ekkora tranyószámnál. -
Raymond
titán
''De szerencsére ilyen definíciót, csak az ATI fanboy-ok szoktak megálmodni és komolyan venni''
Latom nagyon higgadtan alsz hozza a dolgokhoz :U Azert ezt a kartyat valasztottam, mert meg az NV35 sincs ott sebessegben ahol az elso DX9 compliant ATI chip.
Tudod siman arrol van szo, hogy akkor mar lassan el lennenek terjedve a piacon az olyan kartyak amiknel hasznalni is lehet a beipitett feature-oket nem csak disznek vannak ott es igy a jatekok is elterjednenek amelyek kihasznaljak ezeket.
''Igen nevetséges lenne egy konkrét kártyához kötni a ''megfelelő sebesség'' fogalmát.''
Nem is teszem, de szerinted mire lenne jo ha egy 2004 tavaszan megjeleno NV chip nem lesz elegendo ahoz hogy egy 2002 oszen megjelent hardware-t a foldbedongoljon a HLSL forditott kod vegrehajtasaban ?
Ugy nezem te nem erted hogy en nem vagyk ATI fan (ezt egy elvakult NV fan letedre megertem), hanem egyszeruen az ATI altal nyujtott megoldasok per pillanat (2002 ota) lealazzak az NV-t sebessegben.
Persze hogy ott az NV-nal a lehetseg OGL alatt 32bit precizitasu hosszu kodokat vegrehajtani, de mit ersz veluk ha a kartya nem tud meg rovid, nem bonyolultakat 32bit mellett gyorsan futtatni ?
Valahol feljebb irtad, hogy a PS3.0 is milyen jo lesz a nem real-time alkalmazasoknal. Ez igaz, de sajnos az is, hogy az NV3x ugyanigy van az maga PS2.0+ megoldasaval, csak a jatekkeszito cegeknek igy a jakekos nagykozonsegnek ez nem a megfelelo ut.
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
[L]http://www.guru3d.com/article/article/125/3/[/L]
A Guru3D, ugyhogy van egy kis reszrehajlas, de nem veszes...
Ez a harmadik oldal. A masodikon van az ATI. -
anaqer
veterán
[L]http://dev.nullnetwork.com/nv40.jpg[/L]
Ebben szemre akár 200+M tranzisztor is lehet.
[Szerkesztve] -
FreeM
aktív tag
Ha úgy definiáljuk, hogy az a probléma, ha nem teljesül minden esetben az az állítás, miszerint legalább egy 9700Pro sebességével hajtsa végre a lefordított HLSL kódot, akkor igen, problémája van. De szerencsére ilyen definíciót, csak az ATI fanboy-ok szoktak megálmodni és komolyan venni. :DDD Igen nevetséges lenne egy konkrét kártyához kötni a ''megfelelő sebesség'' fogalmát. Ez egy időben gyorsan változó (az hw-ek exponenciális fejlődéséből következő) dolog. Ami tegnap megfelelőnek mutatkozott az holnap már nem biztos hogy az lesz. Sokkal értelmesebb az alkalmazásokhoz és az emberek igényeihez kötni azt.
-
Raymond
titán
Ah OK, azt hittem nem olvastam el valamit...
A yield fontos, de az NV-nak most igy 18 honap utan fel kell mutatni valamit, mert a reszvenyesek szetszednek oket. A jo sajto es PR-hoz nem kell sok csucs GPU, csak par ami elviszi a hatan a terhet es a low meg mid-range kartyakat eladhatova teszi.
OFF
''A szerkesztőségben éppen dolgozó/munkálkodó embereknek.''
Ez azt jelenti tobben voltatok ott, de mivel csak ti ketten dolgoztatok csak nektek mondta el ? :DDD
ON -
fLeSs
nagyúr
Parci a mai nap folyamán elmondta, hogy a 210 millás NV40 miért lenne gáz, ha tényleg az lenne az igazi.
Van benne vmi, amit mondott. :( :D -
FreeM
aktív tag
Ez a tyúk-tojás probléma. Értelme mindenképpen van, mert ha nem lenne hardver ami támogatja, sosem terjedne el.
Már nagyon itt az ideje hogy végre használni lehessen (a reference rasterizer max próbálgatáshoz jó), hiszen a specifikációja már jó másfél éve létezik a DX9-ben mégsem volt egyetlen hw sem ami (hivatalosan) tudta volna.
A 2.0-ás shader modellhez képest jelentős előrelépés de az előnyeit elsősorban komplex (hosszú és/vagy sok elágazást tartalmazó) shader-ek esetén lehet kiaknázni. Játékokban ilyenek azonban jelenleg alig fordulnak elő. Nem valós idejű alkalmazásokban viszont biztosan zúzni fog. -
Raymond
titán
''1. PS2.0 <> shader model 2.0''
Akkor szerinted az NV3x-nek semmi problemaja a standard HLSL altal generalt kod megfelelo sebessegel valo futtatasaval ? (ertsd legalabb egy 9700Pro szintjen levo hogy ne a legujabbal jojjek). :P
''2. Az NV3x a 2.0+ -os shader model-t támogatja.''
Es akkor mi ? Ez hogy jon most ide ?
''3. Hogy milyen teljesítmény mellett? Valószínűleg mindennél gyorsabban, mint ami jelenleg (és a közeljövőben) egyáltalán létezik/létezni fog. ''
Ja. Semmi uj a nap alatt, csak a szokasos ures szoveg, peldaul ''valoszinuleg'' meg ''kozeljovoben''. Mi az a kozeljovo pontosan ? :) Majd ha kijott kiderul milyen sebesseg mellett.
Edit: eliras(ok)
[Szerkesztve] -
Peat;)
veterán
A ps3-nak ven egyáltalán értelme? Nem hiszem hogy sok program ki fogja használni, max egy év múlva talán. Vagy annyira megéri használni? Annyival szebb?
-
FreeM
aktív tag
Az NVIDIA következő generációjú hardver platformja (no vajon mi lehet az? :D ) vele született módon :P támogatja a 3.0-ás verziójú shader model-t. Ez már hivatalos!
[L]http://biz.yahoo.com/prnews/040323/sftu074_1.html[/L]
Mondjuk nem mintha váratlanul ért volna a hír. :t -
Illissius
tag
Ez itt: [L]http://www.guru3d.com/article/article/125/3/[/L] azt állítja, volt a CeBIT-en, és látta az NV40-t. Azt mondja, a rumorok között volt igaz is, és a múlt hetik között kell keresni. És még, se az NV40, se az NV45 nem lett/lesz kihagyva, nincs A02 stepping, és az A01 él és virul. (De többet nem mondhat, mert NDA.) Van valakinek ötlete, melyik lehet az a bizonyos, amelyik igaz?
Ja, és már sorozatgyártásban van, és elvileg májustól már kapható... (mármint külföldön) -
-
Illissius
tag
Azt én is olvastam valahol (lehet, pont az Inq-nél?), hogy 2 tápcsatija lesz.
Szerk.: Ez a 98-as hozzászólásra volt, nem vettem észre közben, hogy van 2. oldal.
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
Éppen most vitatkozunk róla az albiben.
Szerintem: ha NV továbbra is tartja ami eddig volt és lesz egy Fixed-function rész és egy shaderes (shader akárhány). Ha igaz a mostani verzió akkor lehet 8 FF futószalag és 8 pixel shader, amihez csatlakozik valahány VS és ezek tudnak emulálni további 8 futószalagoz ha éppen nem kell a shaderes kraft.
Ez a módszer nagyon jó lehet a követkző 1-2 évben mert Tim Sweeny a beyond3d interjúban [L]http://www.beyond3d.com/interviews/sweeney04/index.php?p=4[/L]
''The first DX9 games will mostly use it to add some visual improvements on top of a rendering pipeline designed over a multi-year development cycle and targetted primarily at DirectX7 hardware. That approach doesn't give you anywhere near the full benefit of DirectX9, but it's the commercially reasonable way to go if you're shipping a product in 2004, because there are at least 10X more DirectX7 class cards in gamers' hands than DirectX9 cards.
The really interesting things in shader land will start to happen in the late 2005 to early 2006 timeframe. That's when there will be a good business case for shipping DirectX9-focused games.''
Valamikor 2005 végére tippeli a fullosan shaderes játékokat, addig marad a mai helyzet, vagyis alapjában FF (DX7) és ez kiegészítve DX9-es (vagyis éppen aktuális shaderes verzió) effektekkel.
Engem most már nem is nagyon érdekel az új csúcsvasak felépítése (csak mint technikai érdekesség). Amire kíváncsi vagyok az a közepes megoldások. Vajon kapnak-e 4-nél több futószalagot a csúcskártyák 16-12-8 szalagja mellett?! Ha nem kapnak, akkor veszek egy használt 9800 vagy 9700at és örülök neki hogy van egy FULL DX9-es FULL shaderes kártyám :) -
faster
nagyúr
Sőt, lehet, hogy 24 pipe. Ugyanmár, nem kaptak meghívót, nem írtak alá NDA-t, ugyanolyan találgatás, mint a többi.
Szerk: Volt mát 8*2, 175mill tranzisztor, 16*1 205-210-220 millió tranzisztor, később volt olyan, hogy a 16*1 az az NV45 lesz, valamelyik csak bejön, aztán verhetik a mellüket, milyen frankón tudnak jósolni.
Szerk: Ha a vertex shaderek texture lookup egységeit használják 3dmark pontok miatt, az eléggé feltűnő csalás lenne, mert gyak. 0%-a a játékoknak használ point samplinget, ezért nem tartom valószínűnek.
[Szerkesztve] -
Thom!
veterán
Az NV40-ben a várt 16 helyett valójában 8 pixel renderelő pipeline lesz. Viszont a nyolc fizikai pipeline némely játékban 16-nak tűnik. A trükk a Vertex Shader Model 3.0 felépítésében rejlik, amely lehetővé teszi, hogy a shader virtuális pipelineként texturákat rendereljen, szürőinformációk nélkül. Nyolc texturát a létező pipeok, míg a másik nyolcat a VS3 dolgozza fel.
Ha úgy döntenek, hogy ezt az utat járják a jövőbeli játékokban (a DOOM3-ban szinte biztos benne lesz...), akkor nagyjából minden második texturát képesek korrektül renderelni, azaz láthatunk némi minőségbeli romlást. Mindez a drivereken keresztül azonban vezérelhető lesz.
hardwired.hu
De majd rudi mindent megmagyaráz. :DD -
Thom!
veterán
Melyik a jobb?
Azonos órajelen futó 12×1 vagy 8×2?
Sztem 12×1. :) -
anaqer
veterán
''certain'' = point samplinget használó :)
( Vagy persze Z-only pass esetén, de az 16x0 és nem 16x1 néven fut.)
''However, this can be tweaked in the driver if they decide to go that way, but image quality would have to be sacrificed for that.''
Heh, van egy olyan érzésem hogy fogunk még erről hallani... :U
[Szerkesztve] -
marcee
addikt
-
faster
nagyúr
So, the claim that we made more than once that NV40 is 16x1 chip is partially true and but the claim that I made previously that the chip is 8x2 is also true. How's that possible?
NV40 will score magnificent 6500 Mtexels per second in 3Dmark01 whereas ATI's Radeon 9800PRO will give you around half that, but there is a catch here.
Nem azért, mintha kötözködni szeretnék, de 6500Mtexel tudtommal a textúramintavétel sebessége, akkor ez miért sejtet bármiféle 16*1-es felépítést a 8*2 helyett?
Szerk.: És mintha keverné a 16 texture per pass-t a pipeokkal. De ez már végképp csak kukacoskodás. :D Lehet, hogy én nem értem.
[Szerkesztve] -
anaqer
veterán
30.000 ... 300.000 pájplájnok, SZEVASZTOK! :))
[L]http://www.theinquirer.net/?article=14878[/L]
Aktív témák
- MICROSOFT Surface Book 2,13.5", i5-7200U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- 222 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5050
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4167, 94% Akksi
- Lenovo T14s Gen 1 i5 10. gen., 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iPhone 12 Pro 128GB 100% (3hónap garancia) - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest