- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Hobby elektronika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
redXIII
senior tag
-
redXIII
senior tag
demult nem ismeri valaki?
-
mad1
veterán
válasz
kopasz1910 #194 üzenetére
Milyen joyyal nyomnad?
-
kopasz1910
csendes tag
Valaki tudna nekem segíteni!Az Ultimate Fighting Championship-et nyomom
Nulldc-vel!Olvastam hogy be lehet állítani a gamepadot a JoyToKey nevű progival!
De nem tudom hogy kell!Valaki segítssen!Please
-
Viktor77
titán
válasz
vsgaborr11 #192 üzenetére
Nincs, billentyűemuláló program kell hozzá. Joy2Key például.
-
vsgaborr11
tag
Nincsen valami beállító menü,ahol beállíthatom,hogy felismerje a kontrollerem(Logitech Chillstream)?Project64,1964,SNES9X mind felismerte.
-
dani502
csendes tag
Nulldc hez a legjobb plugin(video modba) NullPvr.dll
Letöltve legyen a Nulldc – drkpvr for stereoscopy(link: http://www.emudev.org/nullDC/ )Ezt ne használjátok mert ez csak javító plugin!!! kisseb bugokat javít ki.
-
mad1
veterán
-
roly7
tag
Sziasztok azt kérdezném h hogyan tudok a fent említett emulátorban memóriakártyát létrehozni.Továbbá azt is h dreamcast-es játékokról leírást esetleg tesztet hol tudnék olvasni mert sajna csak pár játék nevet ismerek amikre emlékszek.
-
sanyi99
csendes tag
behalt a fórum ??
-
sanyi99
csendes tag
És mikor lesz új verzió ?
-
sanyi99
csendes tag
Helló,nem tudja valaki hogy a Demolition Racer No Exit miért fagy le néhány pályán?
Próbálkoztam minden beállítással de nem jó ! -
Cloud_s
aktív tag
-
Cloud_s
aktív tag
Bemountolod, normal boot, és ami feljön ablak, oda beírod a meghajó betűjelét (pl. ha E a virtuális meghajtód, akkor csak annyi legyen ott, hogy E:\.
Quick save nincs, és nem is valószínű, hogy lesz. A fejlesztő srác nyilatkozta, hogy nem híve a dolognak, csalásnak tartja...
-
Cloud_s
aktív tag
A DiscJugglerrel lehet .cdi image-eket csinálni: [link]
A .cdi a Dreamcast image-ek kvázi-hivatalos formátuma, én még nem is láttam iso-ban vagy bin/cue-ban DC képet...Szerintem az a legegyszerűbb, ha Daemon Tools-al mount-olod az image-et... Ha így nem indul el, akkor .cdi-vé konvertálva sem fog működni, mert valószínűleg hiányos a kép, vagy nem seflboot-os, nem éri meg a fáradtságot...
-
west
őstag
hali.miert nem lat bin-cue,illeve iso kat?
mert probaltam ugy is hogy mds-mdf et csinalok de nem indul a jatek.
esetleg tudnal ajanlani valamit ami CDi kepet csinal? -
west
őstag
ja es itt mar van rendes fullscreen mod,ablak nelkul
-
siklara
csendes tag
Jah, igen, sejtettem, hogy nem nagyon működhet ez a swap disc dolog, úgyhogy habozás nélkül éltem a felajánlott mentéssel és másodszorra pontosan úgy tettem magamtól is, ahogy leírtad. Sajnos az újabb képcsere így is kellett, mert a korábbi disc 2-t sehogy nem ette meg az emu, de most már a 2. korongon vagyok, "sikeresen" lezuhantunk az Antarktiszon.
-
Cloud_s
aktív tag
.cdi-t, .nrg-t, .mds-t és .gdi-t visz, de én még nem találkoztam .iso kiterjesztésű DC image-el, szoval nem hinném, hogy ez probléma lenne. Nekem nem villogott soha, próbálgasd állítgatni a PowerVR beállításokat illetve plugint váltogatni (nullPVR / Chankast), azán hátha rendbe jön!
-
Cloud_s
aktív tag
Amúgy nem működik még a lemezcsere funkció az emuban, úgyhogy még a jó image-el sem fog működni.
Ezért az a megoldás, hogy amikor a játék az 1. lemez végén felajánlja, hogy ments, akkor élj ezzel! aztán emu restrart, csak mostmár a 2. lemezzel indítsd el. Ezzel is bejön a főmenü, és be tudod tölteni az 1. lemez végi mentésed.
west:
Na most megfogtál, nem tudom mitől lehet... Talán valami háttérben futó alkalmazás (vírusírtó), vagy nem tudom. Mindenesetre nem kéne neki megakadni. Talán vedd lejjebb a felbontást.
Ha a fehér csík az az ablak kerete, akkor azt úgy lehet eltűntetni, hogy Full Screenre váltasz. Ezt menet közben nem lehet, hanem még mielőtt betöltenél valami játékot, Options -> PowerVR -> Full screen -> enable. Ha már megy a játék, akkor ezt nem lehet kiválasztani... -
west
őstag
az miert van hogy proci hiany miatt bezizzen akad a jatek,de csak neha.
a proci viszont max 25%on megy.ez valami beallitas kerdese?
alul felul a feher csikot el lehet tuntetni?
elore is koszi Clouds -
siklara
csendes tag
Duplapost, mert nem tudtam törölni az előzőt.
Az újabb problémára gyorsan megleltem a választ a (khm-khm) beszerzés helyére visszatérve, miután beleolvastam a commentekbe: sajnos állítólag tényleg nem működőképes a 2. discem, úgyhogy megint imagecsere lesz.
Az előbb meg jól melléklikkeltem a "válasz" gomboknál is, mert már akkor erre az üzenetre akartam válaszolni. Note to self: többet nem postolok éjszaka.
-
siklara
csendes tag
Hoppá, a "megoldotta" szó tényleg kimaradt a múltkor, de igen, a képcsere megoldotta gubancot és minden oké!
Most viszont újabb problémába ütköztem...
A RE Code Veronicában az első disc végére jutottam és a "starting disc 2" mentés után nem tudok tovább játszani, mert mikor oda jutok, hogy "swap disc", azt írja ki a 2. CD-re, hogy az nem a RE Code Veronica disc 2 (márpedig annak kell lennie). Elszúrhattam valamit, ami ezt a hibaüzenetet kiváltja, vagy végső megoldásként megint (khm) szerezzek be egy még megfelelőbb CD képet?(és igen, sajnos eléggé kocka vagyok, de ált. kitartok a PC-m melett és csak néhány kedvenc cím miatt vagyok kénytelen emulálással kísérletezni
-
Cloud_s
aktív tag
Tök érdekes... Én az emuval vittem végig a Code: Veronica-t, és egyszer sem találkoztam ezzel a dologgal. Mondjuk én még az emulátor legelső verzióját használtam, próbáld meg azzal. Ha azzal is produkálja ezeket a dolgokat, akkor gondolom a Veronica image-eddel lehet a gond...
-
siklara
csendes tag
válasz
Silenzio #142 üzenetére
Silenzio, ez a probléma nekem is volt, csináld a következőt:
System -> Start -> Mégse -> jön a kérdés, hogy "Would you like to boot w/o GDrom?" -> Igen -> bent vagy a menüben, bemész a File-ba, követed az egyértelmű utasításokat és a végén felajánl pár lehetőséget, köztük van a format is. Ha idáig sikerrel eljutottál és megformáztad a memória kártyát, akkor utána tudnod kell menteni a játékokban.
No most én kérdezek mindenkitől!
NullDC 1.6-ot használok és a RE Code Veronicában egy igen ritka bug keseríti az életem. Egyes helyszíneken a zombik "legyőzhetetlenek", ugyanis Claire nem hajlandó célba venni őket és hiába lövök a megfelelő irányba fordulva, átmennek rajtuk a golyók. Még hülyébb szitu: úgy lövi le a delikvenst, hogy a célzógombot megnyomva tesz egy 180 fokos fordulatot és puffogtat a levegőbe, így sebezve a háta mögött álló zombit.
Nem állandó tünet, de egyes szobákban folyton ez van és rohadtul élvezhetetlenné teszi a játékot azáltal, hogy néhol nem tudok megölni senkit és ahányszor arra kavarok, minden alkalommal összerágcsálnak.Pls mondjátok, hogy erre van valami megoldás!
-
AlexiLaiho
csendes tag
Hy! Ismét help kéne! Említettétek azt a Chankast Cheatert, de a link döglött, vagyis nekem nem jön be... Honnan lehet azt még letölteni? Plíz segítsetek! Előre is kösz!
-
Silenzio
addikt
Hello! Nem tudja valaki, a NullDC-ben hogyan kell memóriakártyát formázni? Azt írja a RE Code Veronica, hogy nincs formattálva...
-
AlexiLaiho
csendes tag
Ezaz! Megvan... Felraktam az 1.6-osat és ott tökéletes...
Örök hála!
-
Cloud_s
aktív tag
válasz
AlexiLaiho #134 üzenetére
Direkt kipróbáltam, és nekem látszik mind az életerő, mind a számláló. Sőt, nem is tudtam úgy beállítani, hogy eltűnjenek, szóval nem tudom mi lehet a baj nálad. Hacsak nem az, hogy esetleg egy régebbi verziót használsz az emulátorból (beta 1.6 a legfrissebb)...
-
AlexiLaiho
csendes tag
Hali! Lenne még egy kérdésem. A Soul Calibur nagyon jól, meg gyorsan megy, csak bugos. nullDC-t használok már, de nem látom sem azt, hogy áll az életem, sem azt, hogy mennyi idő van vissza a harcból... Mi miatt lehet? Ja, WIN2000-et használok.
-
AlexiLaiho
csendes tag
Már megtörtént
Igazad van, nagyon cool-ul műkszik is... Kösz szépen a segítséget.
-
Cloud_s
aktív tag
válasz
AlexiLaiho #131 üzenetére
Dobd a Chankastot és próbáld ki a nullDC-t! Minden szempontból jobb, a Soul Calibur nálam hibátlanul ment vele.
-
AlexiLaiho
csendes tag
Helló mindenkinek! Én még nagyon új vagyok itt is, meg az emulator világban is, ezért segítség kéne... A Chankast-tal az a baj, hogy nem jelzi ki a betűket, és így nem is tudom, miért nem indul el semmi rajta. A SelfBoot-os Soul Caliburral is próbálkoztam már, meg a Shenmue I-II-vel, egyik sem:S Valaki legyen szíves és segítsen...
-
psandi
csendes tag
Sziasztok Andi vagyok!
Tudtok nekem segíteni a Sonic Adventure 2 játékot leszeretném tölteni, el tudjátok küldeni nekem a hónlapját ahol letölthető, köszike -
samanosuke
csendes tag
SA2B vegyél fel MSN re zsozsi94@hotmail.com a S.A. 2 miatt lécci
-
Cyni
csendes tag
ja és még annyi hogy a nulldc-t segítene vki beállítani mert a controllert nem érzékeli
csak a billenytyűt (hang, kép ilyesmi is kellene) előre is köszi!
-
Cyni
csendes tag
ja és persze nullDC v1.0.0 Beta 1 -et használok
-
Cyni
csendes tag
válasz
adalbert1 #113 üzenetére
sziasztok! a soul calibur nekem úgy van meg hogy 29 rar file-ból áll és nem tudom elindítani se meg semmi... mit tegyek? tud vki egy linket adni ahol egy rendesen működő soul calibur van? vagy tudtok segíteni? légyszi vki segítsen megoldani a problémát mert nagyon kellene ez a game... köszi! (remélem tud vki segíteni vagy egy jó linket adni ahol rendesen fennt van a game)
-
Sirandrish
legenda
válasz
Sirandrish #121 üzenetére
nah már ezt is megcsináltam most viszon olyan az árnyékom meg a karakterek árnyéka hogy fuj...olyan mintha egy nagy téglalap lennék...mondjuk ugye az is vagyok csak lefaragták de itt most olyan mintha nem faragtak volna le...
-
Cloud_s
aktív tag
válasz
Sirandrish #119 üzenetére
Options -> Select plugins -> Maple plugins-nál a none-t állítsd át Controllerre.
-
Sirandrish
legenda
valaki tud segiteni a beállitásokban?
végre megvan a Shenmue..berakom emuba beis jön a dc logo meg utánna az óra beállitó kép de ott akármit níomok semmi sem történik..elvileg a portA-t kéne konfigolnom de nekem mind a négy port halvány azaz nemtudom kiválasztani ezáltal konfigolni se -
Sirandrish
legenda
váááá nem olvasható a lemez amit küldtek nekem
((((((((
-
adalbert1
veterán
válasz
Sirandrish #115 üzenetére
Megy privi.
-
Sirandrish
legenda
nah végre egy nagyon kedves forumzó elküldte a shenmuet viszont nemtudom kipróbálni mert az első hsz-ben emlegetett boot.ini-t keresi de nekm olyanm nincs
-
adalbert1
veterán
válasz
adalbert1 #113 üzenetére
Most néztem, hogy jól elírtam a Virtua Tennis nevét.
Amúgy nagyon nagy ez a játék, az első részben is már jól megoldották a world tourt.Valaki próbálta már a nullcast.cfg-ben módosítani ezeket:
[drkpvr]
Emulation.AlphaSortMode=1
Emulation.PaletteMode=2
Emulation.ModVolMode=1
OSD.ShowFPS=0
OSD.ShowStats=0
Fullscreen.Enabled=0
Fullscreen.Res_X=1280 <--Insert your resolution here
Fullscreen.Res_Y=1024 <--Insert your resolution here
Fullscreen.Refresh_Rate=60
Enhancements.MultiSampleCount=1
Enhancements.MultiSampleQuality=7 <--reduce if you get a video error.
Enhancements.AspectRatioMode=0Az utolsó előtti sorban nekem 3-as volt a legnagyobb érték, amivel még hajlandóak voltak elindulni a játékok. Viszont ezekkel a beállításokkal sokkal szebben néznek ki a játékok, mint az eredetiekkel.
-
adalbert1
veterán
Hello Mindenkinek!
Leszedtem én is a Nulldc legutolsó verzióját. Ugyan compatibility list-et nem néztem, de amiket próbáltam, azok szaladtak nagyon szépen, bug nélkül:
-Sonic Adventures 2
-Zombie Revenge
-Virtua Tenis
-Virtua Tenis 2
-Crazy Taxi
-Soul CalibourSajnos a Sega Rally 2-t sehogy sem sikerült működésre bírnom, pedig elég sok féleképpen próbálkoztam vele.
-
roypaci
csendes tag
Sziasztok,
Valaki megtudná mondani nekem hogy tudok játékállást menteni Chankast v.025el?
Köszönöm
-
Sirandrish
legenda
Valahol nem lehet leszedni DC gameket? Free-be?
-
Cloud_s
aktív tag
válasz
Sirandrish #107 üzenetére
Zip-elve annyi. Nem elég?
-
Cloud_s
aktív tag
válasz
Sirandrish #105 üzenetére
-
Cloud_s
aktív tag
válasz
Sirandrish #103 üzenetére
A tied BŐVEN elegendő.
-
Sirandrish
legenda
nem volt kedvem visszaolvasni de a Shenmue megy valamilyen emu-val?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Milyen videókártyát?
- Kutya topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mazda topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok