- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- SONY LCD és LED TV-k
- Milyen alaplapot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- UHD filmek lejátszása
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cloud_s
aktív tag
-
Cloud_s
aktív tag
Bemountolod, normal boot, és ami feljön ablak, oda beírod a meghajó betűjelét (pl. ha E a virtuális meghajtód, akkor csak annyi legyen ott, hogy E:\.
Quick save nincs, és nem is valószínű, hogy lesz. A fejlesztő srác nyilatkozta, hogy nem híve a dolognak, csalásnak tartja...
-
Cloud_s
aktív tag
A DiscJugglerrel lehet .cdi image-eket csinálni: [link]
A .cdi a Dreamcast image-ek kvázi-hivatalos formátuma, én még nem is láttam iso-ban vagy bin/cue-ban DC képet...Szerintem az a legegyszerűbb, ha Daemon Tools-al mount-olod az image-et... Ha így nem indul el, akkor .cdi-vé konvertálva sem fog működni, mert valószínűleg hiányos a kép, vagy nem seflboot-os, nem éri meg a fáradtságot...
-
Cloud_s
aktív tag
.cdi-t, .nrg-t, .mds-t és .gdi-t visz, de én még nem találkoztam .iso kiterjesztésű DC image-el, szoval nem hinném, hogy ez probléma lenne. Nekem nem villogott soha, próbálgasd állítgatni a PowerVR beállításokat illetve plugint váltogatni (nullPVR / Chankast), azán hátha rendbe jön!
-
Cloud_s
aktív tag
Amúgy nem működik még a lemezcsere funkció az emuban, úgyhogy még a jó image-el sem fog működni.
Ezért az a megoldás, hogy amikor a játék az 1. lemez végén felajánlja, hogy ments, akkor élj ezzel! aztán emu restrart, csak mostmár a 2. lemezzel indítsd el. Ezzel is bejön a főmenü, és be tudod tölteni az 1. lemez végi mentésed.
west:
Na most megfogtál, nem tudom mitől lehet... Talán valami háttérben futó alkalmazás (vírusírtó), vagy nem tudom. Mindenesetre nem kéne neki megakadni. Talán vedd lejjebb a felbontást.
Ha a fehér csík az az ablak kerete, akkor azt úgy lehet eltűntetni, hogy Full Screenre váltasz. Ezt menet közben nem lehet, hanem még mielőtt betöltenél valami játékot, Options -> PowerVR -> Full screen -> enable. Ha már megy a játék, akkor ezt nem lehet kiválasztani... -
Cloud_s
aktív tag
Tök érdekes... Én az emuval vittem végig a Code: Veronica-t, és egyszer sem találkoztam ezzel a dologgal. Mondjuk én még az emulátor legelső verzióját használtam, próbáld meg azzal. Ha azzal is produkálja ezeket a dolgokat, akkor gondolom a Veronica image-eddel lehet a gond...
-
Cloud_s
aktív tag
válasz
AlexiLaiho #134 üzenetére
Direkt kipróbáltam, és nekem látszik mind az életerő, mind a számláló. Sőt, nem is tudtam úgy beállítani, hogy eltűnjenek, szóval nem tudom mi lehet a baj nálad. Hacsak nem az, hogy esetleg egy régebbi verziót használsz az emulátorból (beta 1.6 a legfrissebb)...
-
Cloud_s
aktív tag
válasz
AlexiLaiho #131 üzenetére
Dobd a Chankastot és próbáld ki a nullDC-t! Minden szempontból jobb, a Soul Calibur nálam hibátlanul ment vele.
-
Cloud_s
aktív tag
válasz
Sirandrish #119 üzenetére
Options -> Select plugins -> Maple plugins-nál a none-t állítsd át Controllerre.
-
Cloud_s
aktív tag
válasz
Sirandrish #107 üzenetére
Zip-elve annyi. Nem elég?
-
Cloud_s
aktív tag
válasz
Sirandrish #105 üzenetére
-
Cloud_s
aktív tag
válasz
Sirandrish #103 üzenetére
A tied BŐVEN elegendő.
-
Cloud_s
aktív tag
Csá, csak a selfbootos lemezeket/image-eket kajolja az emulátor (tehát amikhez anno sem kellett boot lemez), mindenképp ilyennel próbálkozz. Nekem az Echelon-változat van meg és működik.
Csak nekem tűnt el a fórumból a "Játékok" gyűjtőtopik? Csak kereséssel tudom megnézni...
-
Cloud_s
aktív tag
Nem köcsögség, ugyanis senki nem garantálta neked, hogy menni fog. Ez nem egy szolgáltatás amiért fizetsz, hanem egy hobbifejlesztés, örüljünk, hogy egyáltalán létezik, mint lehetőség. Ha ennyire nem teljes az életed SA2 nélkül, akkor tényleg venni kéne egy DC-t.
Memkártya meg tutira van az új verzióban is, ott valamit elk*rtal...
-
Cloud_s
aktív tag
Kint az új verzió (ha valakit még érdekel
)!
[link], az első hsz.-ből tölthető. (Nem értem, miért nincs rendes hivatalos oldala, minden pre-alpha működésképtelen sz*rnak van...)Ahogy próbálgatam, főleg a saját nullpvr-pluginon javítottak sokat, liletve a sebesség is rendben van, már nem "túl gyors" pl. a Code: Veronica.
-
Cloud_s
aktív tag
Páran megkerestek egy problémával, úgyhogy beírom ide a megoldást...
Szóval a Code: Veronica-ban van egy nagyon furcsa bug - amikor a tirgisszobor szemeit kivesszük az nem akar elfordulni, így nem jutunk hozzá egy nélkülözhetetlen tárgyhoz. A bug egyébként jelen van az összes DC emulátorral.
Sajnos más megoldás nincs, egy cheater progit kell használni, ezt: [link].
Mivel a progi eredetileg a Chankasthoz lett írva, ezért a NullDC idító .exe-jét át kell nevezni chankast.exe-re. Ezután egyszerre el kell indítani a Veronica-t és a cheatert, betölteni a mentett állást, majd alkalmazni a legutolsó cheatet (tiger statue). Ez felülírja az inventory első slotját, szóval oda vmi nélkülözhető tárgyat érdemes tenni. Ezután lehet menteni és nincs szükség a továbbiakban a progira.
Több ilyen bug nem lesz, innentől már végigvihető a játék! -
Cloud_s
aktív tag
Bevett szokás, hogy amikor kompatibilitási listát készítenek az emukhoz, akkor a játékok az alábbi kategóriák egyikébe kerülhetnek:
nothing - egyáltalán nem lehet működeésre bírni
intro - lefut az intro, utána semmi
menu - eljut a kezdőmenüig, de játékot nem lehet indítani
ingame - lehet játékot indítani, de olyan szintű grafikai/egyéb bugok vannak, amik miatt érdemben nem lehet játszani
playable - a legmagasabb elérhető besorolás, a játék játszható, de ez nem jelenti azt, hogy végig is lehet játszani
Az SA2 palyable... Itt [link] van egy thread, a srác panaszkodik, hogy egy grafikai bug miatt nem tud legyőzni egy főellenséget, tehát neki nem fagyott le (bár így sem lehet továbbjutni). -
Cloud_s
aktív tag
-
Cloud_s
aktív tag
Üdvözöllek az emulátorok világában!
Az első és egyben legfontosabb szabály: Ha igazán játszani akarsz az adott gép játékaival, akkor szükséged lesz az adott gépre is.
Viccet félretéve, 100%-os emulátor nagyon kevés géphez létezik (pl. a SNES ilyen), Dreamcasthoz meg aztán pláne nem. A Nulldc-ből ez még csak az első publikus beta verzió, tehát a 100%-tól még naaagyon messze van. Amit tehetsz, az az, hogy vársz a következő verzióra (ki tudja mikor lesz), vagy teszel egy próbát a Chankasttal vagy a Demullal (ezek ált. rosszabbak a Nulldc-nél, de ki tudja). Vagy vegyél egy használt Dreamcastot valahonnan, talán még lehet kapni... -
Cloud_s
aktív tag
-
Cloud_s
aktív tag
válasz
Stalker-2572 #32 üzenetére
Ha ott van a bios file, akkor 1. hsz (át kell nevezni). Ha nincs ott, legyen ott!
[Szerkesztve] -
Cloud_s
aktív tag
válasz
SolidSnake87 #26 üzenetére
Arra figyelj, hogy a buffer size-ot hogyha állítod nem menti le a NullDC.cfg fájlba, ezért minden újraindításnál visszaáll 1024-re. A megoldás, hogy kézzel átírod a NullDC.cfg-t [link] (itt egyébként még van elég sok állítható dolog, ami a GUI-ban nincs benne).
Ja, a selfbootot szereti (mint ahogy többi DC emu is), a lemezcserét szerintem kijavítják a következő kiadásban.
Hivatalos oldal nincs még, de itt [link] elég sok infó összegyűlt már.
[Szerkesztve] -
Cloud_s
aktív tag
válasz
SolidSnake87 #14 üzenetére
#13-at kérlek privátban, akármennyire is halott a DC, mégiscsak warez...
Hangrecsgés ellen próbáld meg a a buffer size-ot más értékre állítani (Options-> Aica-> Config, még boot előtt). A frame limiter pedig a ''sync audio'' lenne (a hangokhoz igazítja a sebességet), de a fejlesztők is beismerték, hogy nem működik minden játékkal úgy, ahogy kéne, ezért a következő verzióban lesz kézil is.
[Szerkesztve] -
Cloud_s
aktív tag
Nem, nem áprilisi tréfa. Direkt 2-án írtam a postot.
SolidSnake87:
Az emu plugin alapú. A fejlesztésben rész vettek a Chankast-os arcok is, ezért alapból két grafikai plugin választaható, az egyik a Chankast-é, a másik a saját. A saját plugin gyorsabb. A hanghoz is két plugin van (Chankast, saját), itt is gyorsabb a sajáttal, tehát jó esély van arra, hogy valamivel gyorsabb legyen. Próba szerencse...
SLYM:
Ez egy klasszikus Resident Evil rész (zombikkal, fejtörőkkel), csak a háttér 3D-s. A klasszikus részek kedvelői szerint ez a legjobb epizód (vagy legalábbis holtversenyben a 2. résszel).
Itt van jópár kép: [link]
mad1:
Valamennyire működik a Chankast meg a Demul is, bár tény, hogy most a Nulldc a legjobb. Boothoz is két plugin van, egyik az image-hez, másik CD-hez.
Elég sokat nyomtam a CV-t, semmi fagyás, hibátlanul játszható... -
Cloud_s
aktív tag
Tegnap (azaz április 1-én
) jelent meg a régóta várt NullDC publikus bétája. Noha az emulátor még erősen kezdeti stádiumban van, mégis úgy tűnik, hogy ez a legjobb (és az egyetlen igazán használható) DC emu.
Én magam a Resident Evil: Code Veronica-val próbáltam, mind a grafika, mind a hang rendben van. Ami gond, hogy bizonyos helyeken túl gyors a játék, az emut meg még nem lehet lassítani (mint a Chankast-ot).
Hivatalos NullDC oldal még nincs, az emu v1.0.0 Public Beta 1 verziója innen [link] tölthető le.
Egy apró hiba, amire érdemes odafigyelni: a bios fájlt nem a szokásos dc_bios.bin, hanem dc_boot.bin alakban fogja keresni az emu, ezért át kell írni.
Jó játékot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Windows 10
- Spórolós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple asztali gépek
- BMW topik
- További aktív témák...
- Latitude 5450 27% 14" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vibill gar
- Új Steelseries Arctis Nova 4 Wireless gamer fejhallgató 1 év garanciával
- Urmet Dialog PA3120 180 wattos digitális erősítő 1 év garanciával
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest