Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Ha valakit érdekel: ConvertXtoDVD 3-al sikerült megoldani. Igaz, menüt azt nem sikerült hozzá csinálni vele, de legalább egyben van a kép, hang, és felirat, mind szinkronban, és viszi az asztali PAL cucc. Már nem nagyon merek beletúrni, hogy menü is legyen, mert még megint elbasznám a feliratot, úgy is csak egy 5mp-es credit lett volna mielőtt automatice indul a film.
-
janos666
nagyúr
Ez a témámhoz legközelebb eső topic amit találtam.
Adva van egy NTSC DVD egyféle hangsávval, és 12 felirattal, meg egyszerű menücskével, ami csak 5mp-ig mutat egy képet.
Át szeretném konvertálni NTSC-ből PAL-ba úgy, hogy szinkronban maradjon a kép és hang, lehetőleg minél kevésbé érezze meg a minőség, de ami számomra a legpróblémásabb, még a feliratok is maradjanak meg, és passzoljanak is a hanghoz.
Nero Vision-el sikerült már PAL-ba recodelni, de eltűntek a feliratok. A Nero recode meg kezel feliratokat, és sokmindent lehet állítani, csaképp azt nem hogy PAL-ba is konvertáljon NTSC-ből.
Lenne valami program amivel ezt egyszerűen meg tudom csinálni, anélkül hogy szét kéne muxolni 3 felé, külön konvertálni a hangot, képet, feliratot, és újra összefűzni? -
szilchi
őstag
válasz
MoP_FX 57 #22 üzenetére
Hali.Azt lehet abban is.Tudja kezelni mind a PAL mind az NTSC formátumot.Bár az igazat bevallva,ilyen konvertálást még nem próbáltam.Bár igen jónak kell lennie a programnak,ha azt nézzük a bolti ára 400$ körül van
.Én eddig olyant csináltam vele,hogy avi-ból svcd-t,DVD-t csináltam.De szvsz neked is ez a program kell.Rengeteg formátumot kezel,pl.:avi,mpeg,mpg,mp4,asf,mov,..stb),a kimeneti formátumok szintén szép számban vannak.
-
szilchi
őstag
Azt nem írtad,hogy mibe is szeretnéd konvertálni.Mivel mpeg file én a Canopus Procoder univerzális konvertáló programot ajánlom.Az bármit konvertál.Pal-ból NTSC-be és fordítva.AVI-ból mpeg-be és fordítva,stb..stb..És van benne video filter,igaz én nem használtam még ezeket(Expand color space,adaptive deinterlace,color safe,stb..).Nekem egy régebbi verzió van meg,az ujabbak még jobbak szvsz.De hogy honnan tudod megszerezni,azt nem tom sajna...
-
MoP_FX 57
őstag
Senkise tud segíteni?
-
MoP_FX 57
őstag
Lenne egy gyors kérdésem:
Van nekem egy filmem, ami történetesen 29,97-es tehát asszem ntsc abből kéne nekem pal 25-ös.Meg lehet ezt valahogy oldani ,hogy működjön rendesen. Meg valami képjavító filter is kéne. Ha lehet. Valaki írja le mivel és hogy csináljam pontosan. Kössz előre is. -
Agyzuzo
addikt
Hopphopp, úgy nézem az AviSynth-el indított Frame Server-rel a CCE végre 1:48:26-nak látja a filmet, most konvertálom 25fps 720x576-ba, remélem így megeszi...
-
Agyzuzo
addikt
Jaja, azt vágom, hogy a hangnál a frame rate a hossz miatt kell, igazából most már biztos, hogy nem a hanggal van a bibi, hanem a filmmel. Ugyanis az IfoEdit szerint úgy 29,970fps, hogy a hossza 1:43:26, viszont amikor én betöltöm VDubMod-ba, ott 23,976 lesz és jó 30000 frame-mel kevesebb (és itt már nem stimmel a hossza, mert közel 20mp-el hosszabbá válik, ezért csúszik el a hang). Ezért próbálom most meg áttolni az egész DVD-t úgy ahogy van PAL-ba, hátha akkor a videót rendesen ki tudom szedni belőle.
Amúgy úgy csinálom, hogy betöltöm VDubMod-ba, lecroppolom a fekete csíkot alulról és felülről, átméretezem (720x576, de figyelni kell az aspect-et természetesen, soknak pl. 720x448 a mérete és akkor kiegészítem a méretet 720x576-ra alul felül fekete csíkkal - átméretezésre Lanczos3 filtert használok). Utána ráeresztek még 1-2 dolgot igény szerint - most pl. egy régebbi filmről van szó, nagyon élettelen a kép, ezért 20% HUE-t dobok rá és MSU Sharpen filter-t (csak a Small Overall-t). Utána átnyomom CCE encoder-rel, Easy minőségi beállításokkal (úgy a legélesebb a kép), 6 menetesben 16:9-re állított képpel. A kapott eredmény szerintem egész kellemes (ennél a konkrét filmnél mintha 10 évet fiatalodott volna). -
aesir
veterán
A hangnál a framerate csak jelképes. Valójában a bármilyen framerat-ű video hosszával kell megegyezőnek lennie.
Megoldása a problémádnak: egy erre alkalmas hangszerkesztővel megnyújtod, vagy összébb húzod a teljes hangsávot (igény szerint).
(Hogy csinálod a 4:3 Letterbox -> 16:9 anamorfra való konvertet?) -
Agyzuzo
addikt
Ráeresztettem a kis genyóra a NeoDVDplus5-öt és az egész DVD-image-t úgy ahogy van konvertálja épp PAL-ba, meglátjuk hogy sikerül neki...
-
Agyzuzo
addikt
A hang nincs csúsztatva, de IfoEdit-tel látszik még egy érdekesség: a chapter-ek eleje meg van adva frame szám szerint, aminél az utolsó chapter vége a 195202. frame. De igenám, de akármibe töltöm be és nézem meg, a videóm csak 156419 frame-ből áll. Ha lejátszom PowerDVD-ben, mégis rendesen ugrik a végére, tehát tényleg nem értem mi van... Hová tűnik ez a sok frame demux-nál??? (De még akkor is, ha a VOB-ot töltöm be)
-
Agyzuzo
addikt
Azt nem értem, hogy elvileg a film 29,970fps, de ha betöltöm VDubMod-ba, akkor 23,976-nak látja. Úgy konvertálom át, hogy itt ráeresztek pár képjavító filter-t + átméretezem, indítok egy frame servert és CCE-be töltöm be, ahol beállítom, hogy 25 frame-be konvertálja. De ha eredetileg 29,970 a film akkor hogy lesz belőle 23,976? Szóval már ezt sem értem... Na mindjár' megnézem mi történik, ha csak demux-olok és egyből reauthor-t nyomatok neki mindenféle konverziók nélkül.
-
Agyzuzo
addikt
''Frame konverzió az audion mielőtt bármihez is hozzányúlsz. 23.976-ról 24-re. Vagy 29.976-ról 30-ra. Aztán mehet a pal alakítás.''
Hoppá, ezt még így nem próbáltam! (23.976-ról 25.000-ba nyomtam egyből, lehet nem kellett volna?) Akkor ez a next try... Demux után egyből reauthor-t még nem csináltam, de akkor azt is megnézem. Franc esne ebbe a tetüládába. A másik, hogy 29,970fps-nek látja minden progi a videót, de akkor elvileg ha átnyomom 25fps-be mocsok hosszúnak kéne lennie. Az audiot ilynekor hogy kell konverátlni? 29,970->30,000 aztán 23,976->25,000? Nem vágom ezt az NTSC-s bohóckodást. -
I_Am
veterán
Frame konverzió az audion mielőtt bármihez is hozzányúlsz. 23.976-ról 24-re. Vagy 29.976-ról 30-ra. Aztán mehet a pal alakítás.
Persze ez csak akkor igaz, ha az ifoeditben a végén is csúszik összefűzve.
Amugy a helyedben Én nem Vdubbal nézném meg a csúszást, hanem pl a demuxolt anyagot egyből összedobnám Ifoedit-el vagy Maestroval. (vagy akár bsplayerrel is megnézheted, ha külön behívod a kép alá az audio sávot) -
Agyzuzo
addikt
IfoEdit szerint is 1:48:26-nak KÉNE lennie a filmnek, de amint betöltöm VirtualDubMod-ba, egyből 1:48:43 hosszúvá válik... Grrrr.
-
Agyzuzo
addikt
Kiegészítés:
A DVDShrink a filmet 1:48:26-nak látja, az audio sáv 1:48:33 éd ha demux-olom a video sávot, az valami varázslat folytán 1:48:43 hosszúságúvá változik... -
Agyzuzo
addikt
Adva vagyon egy külföldi DVD, NTSC formátumban, amit szeretnék PAL-osítani (egyrészt azért, mert teszek rá szinkront + feliratokat, másrészt mert a 4:3 letterbox-os képet átkonvertálom 16:9 anamorfra). A problémám viszont az, hogy ha demux-olom a VOB file-okat, akkor a kapott AC3 és M2V file nem lesz szinkronban egymással. Én ezt nem értem... Ameddig egyben van, addig minden OK, de ahogy demux-olok a VOBEdit-tel, már nem jó. Úgy teszteltem, hogy a kapott AC3-at gyorsan átkonvertáltam stereo WAVE-be (természetesen a frame rate-en nem állítottam) és az M2V file-t betöltöttem VirtualDubMod-ba, majd aláraktam a WAVE file-t, így bele tudok tekergetni és le is játssza. Na igen, de feltűnt egy érdekesség: az audió sáv jó 12mp-el rövidebb, mint a videósáv az eredeti lemezen!!! És hiába korrekt ott lejátszva, ha én akarom szétszedni és újra összerakni, akkor nagyon elcsúszik...
Mi a fenét lehetne ezzel kezdeni, van valakinek ötlete? Azt sem tudom, hogy most melyik komponen a hibás: a videó vagy az audió? Vagy eleve a demux folyamata? HELP!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Aerocool vs-92 Noctua ventikkel
- SONY BRAVIA 65 XH9096 FULL ARRAY ,VESA fali konzollal
- Samsung Galaxy A25 5G 6/128GB, Mgekímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone XR 128GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Microsoft Xbox Series S (512GB + 1 TB SSD)
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest