Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Agyzuzo

addikt

válasz aesir #14 üzenetére

Jaja, azt vágom, hogy a hangnál a frame rate a hossz miatt kell, igazából most már biztos, hogy nem a hanggal van a bibi, hanem a filmmel. Ugyanis az IfoEdit szerint úgy 29,970fps, hogy a hossza 1:43:26, viszont amikor én betöltöm VDubMod-ba, ott 23,976 lesz és jó 30000 frame-mel kevesebb (és itt már nem stimmel a hossza, mert közel 20mp-el hosszabbá válik, ezért csúszik el a hang). Ezért próbálom most meg áttolni az egész DVD-t úgy ahogy van PAL-ba, hátha akkor a videót rendesen ki tudom szedni belőle.

Amúgy úgy csinálom, hogy betöltöm VDubMod-ba, lecroppolom a fekete csíkot alulról és felülről, átméretezem (720x576, de figyelni kell az aspect-et természetesen, soknak pl. 720x448 a mérete és akkor kiegészítem a méretet 720x576-ra alul felül fekete csíkkal - átméretezésre Lanczos3 filtert használok). Utána ráeresztek még 1-2 dolgot igény szerint - most pl. egy régebbi filmről van szó, nagyon élettelen a kép, ezért 20% HUE-t dobok rá és MSU Sharpen filter-t (csak a Small Overall-t). Utána átnyomom CCE encoder-rel, Easy minőségi beállításokkal (úgy a legélesebb a kép), 6 menetesben 16:9-re állított képpel. A kapott eredmény szerintem egész kellemes (ennél a konkrét filmnél mintha 10 évet fiatalodott volna).

Új hozzászólás Aktív témák