Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Dell notebook topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
amol
addikt
laptopvideo2go.com
Az innen letöltött átalakított driverek futnak notis kártyákon. A legújabbak is.
másik lelőhely: omegadrivers.net -
spyduck
nagyúr
[link]

[Szerkesztve] -
fairnando
csendes tag
válasz
karesz501
üzenetére
Igen, integrált. Frissítést viszont nem tudom, találok-e hozzá, csak pár hónapja dobták piacra a gépet. Találtam egy drivert, amit telepítettem is, de semmi különbséget nem tapasztalok. Meg aztán nem tudom, milyen volt elötte, azt meg lehet valahogy nézni? Az xp-t pedig nem nagyon akaródzik nekem újra feltenni, sok munkám van a rendszer kiépítésében, és gyönyörűen működeik.

A memóriának pedig elégnek kell lennie szerintem, mondom, az asztali gépen 512rammal és 128 vrammal simán futott, soha sem fagyott le, pedig maximumon ment a grafika (és csak egy 9600-as a vga). (Azóta már 2,5 g ram van az asztaliban, csak frissítve lett a videokari driverje, és azóta nem indul el rajta a játék. Hiába próbáltam újra telepíteni, nem lehet uninstallálni, mindig kiír valami hibát és fenthagyja a gépen, ezért nem lehet újból felrakni.
)
A notiban pedig van 1 g ram. ebből ugye alapból vesz el a grafikának 128m-t, tehát az alap rendszermemória 896m. Viszont a grafika memóriájára elvehet akár 512-t is a rendszeréből, de még ebben az esetben is marad 512 a rendszernek. 512-vel az asztalin pedig simán futott, csak ott így 128m volt a grafikára, a notin pedig ebben az esetben 512m foglalkozik a megjelenítéssel. Ezért nem értem miért lenne kevés a memória. (Akárhogy matekozok, szerintem elégnek kéne lennie.)
Ha lebutitom a grafikát, akkor is lefagy egy idő után, ezt már próbáltam én is, viszont így később fagy.Ez miért lehet? Én nem értem (persze nagyon nem is értek hozzá).
Köszönöm! -
x.geo
aktív tag
msi megabook 735x, tuion x2 1.6GHz, 2048 MB DDR2, Nvidia go7600 256MB
3dm03 8210 pont
3dm05 3967 pont
vga tuning 550/550
3dm03 10217 pont
3dm05 4689 pont -
karesz501
senior tag
válasz
fairnando
üzenetére
Ha jól tévedek akkor a go6100 egy integrált megoldás, a Packard support oldaláról a legfrissebb chipset drivert kell leszedned. A go6100-hoz egyébként gondolom még az Nvidia is ad ki meghatót, de én a www.nvidia.com -on nem találtam, szóval jó lenne ha vki segítene

Egyébként jobban átgondolva a dolgot, mégis csak lehet hogy kevés a memória neki. Méghozzá azért mert az 1Gb-ból foglal magának az XP, a videókártya (mivel alaplapi integrált) és maga a játék is, méghozzá nagy térkép esetében kifejezetten sokat. Próbáld a grafikai beállításokat minimumra venni (textúraméretek sokat számítanak) és ha így megy akkor szépen lassan emeld a graf. megjelenítés minőségét. Aztán majd meglátjuk
-
fairnando
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Van egy mx-51 -es packard bell gépem, aminek geforce go 6100-as videoprocija van. A gond, hogy ha civ4-gyel játszom közepes vagy nagyobb pályán, egy idő után lefagy a civ4 (nem rögtön, van hogy órákig megy). Ilyenkor az xp képe is lebutul 1280/800-ról 800/600-ra a szín pedig 4 bitesre, és nem lehet javítani ezen csak újraindítással. Lefuttattam egy dxdiag-ot, és kiderült, hogy ilyenkor letiltja a direct3d-t, a directdraw-t pedig ugyan nem tiltja, de a tesztet nem viszi végig. A kérdésem, mi ennek az oka? Gyenge ehhez a játékhoz a videoproci (akkor miért indul el és megy sokáig, ráadásul kis térképen egyáltalán nincs vele probléma)? Vagy valami driveres gondja van, vagy netán a hardverelemek készülnek ki egymástól? Vagy az is lehet hogy túlmelegedik?
Én elég amatőr vagyok, örülnék ha valamelyikőtök tudna nekem segíteni. Remélem nem kell azt hallanom, hogy törődjek bele.
Üdv! -
Sontir Fel
őstag
válasz
Ló Szerafin
üzenetére
http://www.mxm-upgrade.com/Table.html
-
sulep
senior tag
Sziasztok. Kinéztem egy Alba Traveller V6 gépet magamnak és ez VIA VN896 chipsetes. Ez valami új most. Ha jól láttam a VGA az Chrome9 HC típusú. Erről mit kell tudni? Max hány MB? És pl egy GMA900-hoz képest sokkal roszabb?
-
xedos
addikt
válasz
Ló Szerafin
üzenetére
Az a baj, hogy az X700 hasonló teljesítményű mint a go7400...
A 6800-meg régrbbi-sokat fogyaszt.
Vagy 7700-es vagy X1400-X1600-ost kéne találni. -
xedos
addikt
válasz
Ló Szerafin
üzenetére
Hát...
szerintem reménytelen, ha meg kapnál túl drága lenne!!!
Esetleg olyan helyen lehet ahol barebone notikat raknak össze...
Következő probléma a hűtés lenne! -
Ló Szerafin
csendes tag
Helló!
Van egy amilo 1538-as notim Nvidia go7400-as videókártyával, amit fejleszteni szeretnék (ha jól tudom mxm-es, így cserélhető).
Tudtok olyan boltot Budapesten ahol ezt meg tudnák oldani? -
Arius
aktív tag
Lenne egy kérdésem notebook vga vs játék témában, másik topicba írtam:
[link]
Köszi annak aki válaszol ;) -
karesz501
senior tag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Dehogy game over!!! A 9400-ast a fiamnak teszem félre, remélem azt a 3-5 évet kihúzza ha vigyázok rá
És már alig várom, hogy lenyomjon FIFA-ban ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként nekem sincsen sok időm, helyem a gépre és ez egyre kevesebb lesz, de a 9400-as tökéletes megoldás számomra. Még az asszony is megtűri, pláne mióta használja néha-néha a ''gugli''-t

Szerk.: amol: nem szeretitek a 16:9-et? Na, remélem ebből most parázs vita lesz
Pedig csak jó TV kérdése és sokkal élvezhetőbb a dolog. Egyébkét nekem sem plazmám van, hanem egy 16:9-es CRT-s SONY. Olyan igazi TV. Imádom 
[Szerkesztve] -
amol
addikt
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Ebből nekem az jön le, hogy házasság+gyerek = game over ;)
Hát kb ez a helyzet, én is csak esténként tudok kicsit bütykölni. De sokkal jobb így.
go7400 kicsivel gyengébb az X1400-nál: [link] de már sokszor beszúrtuk.
[Szerkesztve] -
Sontir Fel
őstag
Leborultam a székről.
Ezt nézzétek meg. [link]
Ár/érték hihetetlen jó. Minőség kérdőjeles. -
amol
addikt
válasz
karesz501
üzenetére
Hasonló a szitu. Kivéve hogy nem plazma van a nappaliban mert nem szeretjük a 16:9-et.
Közben átgondoltam, és mivel rendszerint megy a tv a háttérben amikor bűvölöm a gépet csak monitorral lenne jó az xbox is. És nem valószínű hogy annyival olcsóbb notit vennék hogy kb egy árban jöjjön ki a két variáció. Ha meg együtt van a család akkor nem éppen játékokkal foglalkozik az ember.
''Csak'' egy 9400-as nekem is bőven elég lenne
-
karesz501
senior tag
Akkor is tudsz C&C 3-t nyomatni, ha az asszony tévézik a nappaliban a plazmán
Ha újra megrögzött agglegény lennék, egyértelműen az XBOX+noti lenne a nyerő, de akkor nyilván futná csúcs notira is ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amióta nős vagyok és apuka, eladtam minden kütyüt és gépet (PC, PS2 +tartozék hegyek) és egyedül az 'Insipron 9400' -am van meg. És ez így bőven elég. Nekem.
[Szerkesztve] -
Menkdog
csendes tag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Nekem igazábol a Final Fantasy-k fontosak,de ahhoz nem kel igazán bika gép sőt
Meg cs: Source ahhoz már viszont kell, azért érdeklödtem 
-
lúzer
veterán
válasz
fastleslie
üzenetére
go 7600 már egész jó!
Kár hogy 50 rúgóval több egy ilyen noti, a kártya asztali gépbe meg lenne 25 k

-
Kicker
őstag
üdv
egy ATI 9100IGP van a notimban, amely kártya max 128-mb eszik meg, de jelenleg csak 512 össz ramom van, amit most bővítek, egy 256os helyett egy 1gb-skerül, így 1.25gb /
/ összram lesz, tehát a jelnlegi megosztás 480-32 mb, de jövőben ez 1.125gb és 128mb lesz. én komoly javulást várok, játékok terén /c&c3, uefa CL 2006-2007/, mivel eddig nem tudtam kihasználni a chipet a keves ram miatt...
valaki találkozott hasonlo helyzettel? a 9100IGP chip a GF 5900Xt-hez képest mennyivel gyengébb /netán erősebb/ ??
előre is thx -
fastleslie
senior tag
Ez elég harmatos eredmény!
Nekem asztali gépben 9600Pro 2500+ és 512 MB RAM mellett:
3DMark01: 11000
3DMark03: 3340
3DMark05: 1684
És ez a config se egy mai darab...
Ebből következik, hogy azért még korai laptopot venni játékra, ha csak nincs fél millka rászánva minimum...
Ja! és a 06-ost még én se mertem lefuttatni, nehogy nagyon elkeseredjek!
Lefordítva:
2001-ben ez a gép lett volna a csúcs.
2003-ban még az elfogadható kategóriába került volna.
2005-ben futott még kategória, kevéssé igényeseknek még játékra is...
...de már 2007-et írunk! -
amol
addikt
Kíváncsi leszek, mire lesz szükség a GTA4 futtatásához

-
amol
addikt
Tudtok valami érvet mondani egy komoly videós drága noti mellett olcsóbb noti + pld. xbox360 ellenében? ISO-n és billentyűzeten kívül.
-
Sam8888
tag
válasz
Menkdog
üzenetére
x1600 128-512 az azt jelenti, hogy a videokarinak van saját 128mb memóriája+ még a gépben lévő ramból tehetsz hozzá egy keveset (teljesen felesleges) Szvsz inkább a sima x1600 256MB-osat vedd meg, de ezt majd a többiek biztos jól megcáfolják

Prociból meg a C2D T... széria. Teljesítményben durván odatesz, főleg egy T7200
-
Menkdog
csendes tag
És pl egy X2 TL50 1 giga rammal meg egy x1600-al elég általában a játékokhoz? Persze nem fullon, csak hogy élvezjetö legyen a játék. Elöre is kösz, és bocs a ''hozzánemértöségemért''

-
Menkdog
csendes tag
Sziasztok! Mostanság akarok laptop-ot venni, de van egy dolog amivel nem nagyon vagyok tisztában, és ezért a segitségeteket kérném. Olxat szeretnék amiben kb x1600 van ami ugye 256os ha jol tudom. De akkor ez mit jelent?: ATI X1600 128MB/512MB Hypermemory
Bövithetö? Ha igen akor hogyan, és mennyibe kerül?
Még az is érdekelne h procik közül mennyi különbség van ezek között kb, melyik a legjobb?
AMD Turion X2
Core Duo-k
C2D T...
Elöre is köszönöm a segitséget, üdv
[Szerkesztve] -
DNS_65
senior tag
Hát az biztos, h van különbség a single és multiplayer mod között,
(single modban simán belefér a 2x élsimitás, mig multiban muszáj kikapcsolni -
Turion 2 GHz, 1 Gb ram, X1600 256Mb)
meg aztán ott van még a ping is ami nagyon fontos a Battlefield 2-nél.
Ha neten játszol akkor mintha megnőne a teljesítményigény, de h miért az nemtom
-
Scoobyka
addikt
Üdv....
Érdemes most venni notit vagy áprilisban még lehe számítani vmilyen szintű áressésre....?
3notit néztem ki magamnak....
MSI - M673X-016HU 223e
MSI M655X-037HU 210e
MSI M677X-002HU 258e
ezek közül gondoltam,hogy valamelyiket megveszem.....HD-filmezésre.....netezésre...és egy két mostani játék futtatására gondoltam(carbon,esetleg stalker...)...
ja és jó lenne,ha az aksi legalább 2 órát bírna...
sztettek melyik számít a legjobb vételnek az én igényemhez?
A választ előre is köszönöm. -
xedos
addikt
Szóval... a kérdés az, hogy internetes játék alatt vagy csak sajátgép alatt nézitek a BF 1942-öt...
Nekem Pentium M 1600Mhz 512M RAM és Radeon 9000-el viszi az 1024x768-at, ugyanakkor multiplayer alatt a 800x600-nál is akad!
Ugyanígy a nagy gépen is: Core Duo 2Ghz, 1.5G RAM és X1600 128M-val ment az 1680x1050 élsímítással is -interneten viszont vissza kellett vennem 1280x800-ra! -
DNS_65
senior tag
Hello!
Egy X1400 128Mb-on azért elmegy a BF2 mediumon, nem? (persze ohne AA)
Erős procival, 1 Gb rammal.
Az X1400 az kb egy X700-al egyenlő teljesítményben?
[Szerkesztve] -
Sontir Fel
őstag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Látom csak nem sikerült értelmesen írnom éjszaka. Szóval 7400es mit visz?

-
Sontir Fel
őstag
Srácok, fusi noti turionnal és 7300essell mit karcol?

[Szerkesztve] -
lúzer
veterán
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Igazad van, 6100 teljesítmény:
3DMark01: 4000 Punkte
3DMark03: 1200 Punkte
3DMark05: 630 Punkte
3DMark06: 225 Punkte -
lúzer
veterán
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Kösz, valóban van, bár sok minden nem tetszik benne, de 135+áfáért nagyon megéri!
-
Rossi
addikt
Sajnos megkaptam a S.T.A.L.K.E.R.-t, ki kell próbálnom...
Haver notiján minimumon elfut X200M-el. -
Tommmmka
senior tag
ATI Radeon X700 128mb Hypermemory 512mb-ig bővíthető
MXM Type 1
Notebook Videókari!!!!
Kompatibilitási lista (Type I, II, III-ba belemegy):
http://www.mxm-upgrade.com/Table.html
Ár Fix 30000Ft -
lúzer
veterán
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Na igen de én 17''-ban gondolkodom, mert elsősorban CAD-ra kell
-
Rossi
addikt
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Vagy leül a PC-je elé...
-
Sontir Fel
őstag
http://www.notebook.hu/notebook/fusi/amilo_a/amilo_a1667g_ex
A király visszatért. Crystall view, x700, 512 ram, dvd pörkölő... kell ennél jobb?
A 6100 nem említhető egy lapon a 7600 teljesítményével. Annak aki néha napján szeretne játszani mondjuk egy BF2t vagy C&C3at, annak meg fogja érni az 50 ropi azért, hogy ne képregényt nézzen. -
-
lúzer
veterán
Ilyen noti:
nVIDIA GeForce 6100 integrált
ehhez képest a 7600 50k-val drágább ua. a noti.
Megéri? -
amol
addikt
Sziasztok! Szerintetek kb hol van vége egy x1400 tudásának? Tehát melyek azok a játékok amik még éppen tökéletesen futnak rajta maximum beállításokkal (felbontás 1280x800)?
Köszi! -
karesz501
senior tag
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Szerintem felejtsd el... Mégis mire kéne? Mivel ad többet mint egy ''megbízhatóan'' konfigurált XP? Szerintem egyelőre nem éri meg, pláne ha játszol is, és szerintem Te játszol is

-
Rossi
addikt
válasz
Sontir Fel
üzenetére
Nekem max nyáron jó, most be kéne fejeznem a fősulit... De ha jobban belegondolok szétolvadna a notim, úgyhogy én inkább kihagynám.

-
karesz501
senior tag
Agyonszemetelt oprendszer (vmi kémprogi, esetleg viróza...), driver ütközés-keveredés, kevés fizikailag rendelkezésre álló memória. Külön topik van a 3dMark-ok ''gyorsítására''/optimalizálására, szerintem ott többet tudnak segíteni.
Nvidia control panelben is sokat lehet buzerálni ami befolyásolja a Mark eredményeket, de ez engem különösképpen soha nem vonzott... -
LCO
csendes tag
Ehh, sikeresen megvettem az első nem használt notimat
Egy MSI L745-24 7600go-val. Most vista van rajta tesztképpen, és 4,5-öt ad össz a gépre. Vistára van már 3dmark? -
x.geo
aktív tag
ehe, látom, még a toppon van a notim

-
csákány
csendes tag
üdv mindenki! bocs hogy igy belekontárkodok de amit kérdezni szeretnék az talán ide illik legjobban. Na tehát notit akarok venni mint oly sokan de nekem fos gépet ezért kellene a segitségetek. chipset gondom van mivel az intel 943 ill 945 chipsetekel szerelt notik kozt van némi árdiferencia. Az intel honlapjárol kideritettem hogy csak 533om mennek a ramok a 943 eseteben és ennyi mást nem tok. Tehát az lenne a kérdésem hogy az integrált 950gma tekintetében van e különbség a 2 chipset között akár teljesitmény ugyileg akár máshogy. A másik általam nézett chipset a nf 430as amin integrált gf6100 es van na már most nem irták ezért nem is tom ennek a vganak van saját ramja???? és a végső kérdés meik lenne a legjobb választás? Játékra csak annyira kellene hogy régebbi játékok menjenek hl2 farcry stb... OHh és lenne itt még vmi ezek között mindenütt szerepel egy pciexpress bövitési lehetoség jobb vganak, de én sehol nem láttam notebookos vgakat! vagy jok bele a pc be szánt pcixperszess vgak is? ha nem árba kb mennyi lehet a különbség? na ennyi lenne igy elso nekifutásra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Dell notebook topic
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Anime filmek és sorozatok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Hardcore café
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- Új makulátlan hp elitebook 840 g9 ! Fémház, i7 12gen!
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS/12GB DDR4/M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR! ÁRON ALUL
- Garanciás MAGYAR BILL lenovo thinkpad t14 gen3 i5 12 gen EXTRÉM AKMU IDŐ!
- Eladó Dell Inspiron 15 3520 laptop Újszerű állapot, garanciával!
- Lenovo thinkpad x13 g2 ryzen5
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- DEEPCOOL Függőleges GPU adapter
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És akár még a mellékhelyiségben is nyomhatod!

![[kép] [kép]](http://prohardver.hu/pics/s/m1.gif)