Új hozzászólás Aktív témák
-
AlexiStukov
csendes tag
Sziasztok!
Nemreg vettem egy Acer E5-774G-t.17'' FHD I5-6200u es GTX 950m/2GB Gddr5 8gb ddr4ram+ssd egyeb nyalanksagok vannak benne. Tok jo meg minden viszont egyetlen egy dologra szeretnem hasznalni es ez pedig a WoW. Megy is rajta szepen de egy ido utan a 60 Fps elkezd droppolni 7-10 re majd 2-3 sec mulva vissza 60ra fuggetlenul attol hogy eppen mit kell emgjeleniteni. Mitol lehet ez? Neztem hofokokat hat eleg meleg...ugy hogy hutes van alatta nem ritka a 78fok CPU-nal es GPU-nal is. Lehet ez a problema oka es ha igen ennek tenyleg ennyire melegnek kell lennie? Aceresek sajnos nem tudtak sokat segiteni...eleg zavaro a jelenseg. Koszi elore is a segitseget!
Ui. elotte is acerem volt egy 4210u es 840m paosittassal HD kijelzon es ott siman futott a jatek ugyanezekkel a beallitasokkal es nem ment 65 fok fole sehogysem hutes nelkul!
-
BeZol
őstag
válasz
barnabas22 #6027 üzenetére
A GTX 950M egy átnevezett GTX 850M, a különbség annyi, hogy ddr3 helyett gddr5ös lett a 950es, és egy lehelettel nagyobb órajelen fut. Van olyan játék, ahol ennek ellenére picit jobb a gtx 850m, és ugyanez fordítva, de a tök ugyanazok a kártyák végülis. Ami a netes eredményekbe bezavarhat, hogy nem mind1, milyen proci mellett tesztelték a kártyát, mert ha pl. egy i3-as v. i5-ös proci mellé szerelték, akkor ott biztos, hogy gyengébb eredményt kapsz, mint a mostani 4magos i7essel, hiszen ez kb. asztali i5-ösök szintjét hozza!
Ha nagyon-nagyon tudni szeretnéd, hogy mégis mennyire hajtja ki a procit így fullosan a gtx 850m-edet, akkor tedd fel a passmark-ot, és futtasd le. Kapsz egy eredményt minden alkatrészre, de a lényeg a vga pontszám, ill. ha érdekel, akkor még a cpu pontszáma (még a single threaded cpu pont szám érdekes).
Nálam például a 840m-es gépen nagyobb volt a pontszámom az i5ös procival, mint amit az átlagos eredmények mutattak passmarkon, hiszen lehúzta az átlagot a core i3as procival szerelt gépek eredménye.
Ha kényszer játékra kéne laptop, én is ilyet vennék mint a tied, csak ugye az újabb generációval, de ez még mindig annyival gyengébb egy asztali géphez képest, hogy sírva fakadok. A gtx 980m-mel szerelt laptopok hozzák azt a teljesítményt, amit egy asztali gtx 960as tud 60ezer Ft-ért... (nálam ez tuning mellett 6450 pont, ergo +7% fps). Na egy ilyen asztali gépet összerántok monitorral, mindennel együtt max 250ezerért, míg a legolcsóbb gtx 980m-mel szerelt laptop 430ezer Ft, és bővíthetetlen a jövőben, persze mobil, és van akinek muszáj a mobilitás, teljesen megértem.
-
barnabas22
tag
A GTX 850M-nél a notebookcheck.net-en a Witcher3-nál több Fps-em van mint a GTX950-nél
A GTX 950M ->>(upper) mid-range, DirectX 11-compatible graphics card, míg a GTX 850M ->> upper mid-range, DirectX 12-compatible graphics card... Szóval tényleg hasonló, SŐT!. A Proci meg szinte ua.
-
BeZol
őstag
válasz
barnabas22 #6025 üzenetére
Hát most is kapni ilyen gépet 219k-ért 8gb rammal, 4720hq-val, és gtx 950m-mel.
A 4720hq csak egy taktussal jár magasabban, és a 950m is csak picit megy gyorsabban, tehát talán +10%-kal lenne gyorsabb most újonnan egy ilyen gép, és lenne a 24 helyett max 27 fps-ed -
barnabas22
tag
Én nem tudom hogy vagytok vele, de én elvagyok a magam i7 4710HQ, 8Gb Ram, GTX850M-es notimmal a mai játékok terén is. Most a Witcher 3-al játszok FullHD-ban nagy tv-n és Medium/High beállítások mellett olyan 24Fps megvan
De a Far Cry 4-es Ultrán végigtoltam vele ugyanígy. Én meg vagyok vele elégedve és "csak" 200K-s gép volt tavaly
-
deuscreator
csendes tag
Hahó,
Köszi a tippeket. Az eGPU még lehet, hogy téma lesz, de az az igazság, hogy nálam kicsit összetettebb, hogy miért választok általában prémium(abb) gamer laptopokat:
- kell a játékra, de nem fáj, ha nincs minden kimaxolva
- kell, mint zenekari digitális mixer vezérlő interfész, atomstabil rendszer, ami nem hagy cserben - ehhez mindenképp laptop kell
- kell, mint prémium minőségű használtai tárgy, mert sokat használom, sokmindenre és nem akarok sok komprumisszumot kötni (billentyűzet, képernyő minősége, portok, etc.)
- kell, hogy laptop legyen, mert sokat utazom, illetve sokszor csak nyaralás, más távollét alatt van időm játszani, zenét szerkeszteni, etc. - kell / jól jön a teljesítmény a zeneszerkesztéshez isEzek alapján nekem az, hogy 2-3 évente költök 100-150.000, esetleg 200.000 forintot a frissítésre, kalkulált veszteség és tudatosan készülök is rá (félreteszek, amerikai utazással kötöm össze, etc.), így mindig van egy közel csúcs gépem, amit folyamatosan jó használni. Ez még mindig jobban megéri nekem, mint kihajtani az életciklus végéig, a vége felé már húzni a számat a teljesítmény miatt, eladni nagyon kevésért és venni egy újat megint 400+ ért. Emiatt eddig az én igényeimnek mindig megfelelt az adott VGA teljesítménye és tisztában vagyok azzal, hogy ez egy ilyen sport, azaz kifizetek egy rahedli pénzt a kevesebb teljesítményért. De az, hogy ezt a teljesítményt berakom a táskámba, mindig, minden szituban ugyanazt az általam/én igényimnek megfelelően összerakott szoftveres környezetet tudom használni, az nekem simán megér ennyit.
Köszi a tippet a hőfokokkal kapcsolatban is!
-
-
válasz
deuscreator #6019 üzenetére
Én egy quadrót nyúztam anno 88fokig, semmi baja nem lett tőle, sztem addig elengedheted.
-
BeZol
őstag
válasz
deuscreator #6019 üzenetére
Hali!
Grat a laptophoz. Nem hinném, h sokaknak lenne ilyesmije, szerintem keresgélj külföldi honlapokon, de ott sem biztos h menni fog nálad az, ami másoknál, mert ugye mindig minden kicsit más, én asztali vga-m sem bírta azt az órajelet, amit a guru3d-sek tudtak kihozni belőle, hiába ugyanazok a beállítások.
Még ami érdekes lehet, és leginkább ez az, amiért írok, hogy ezen a másik prohardveres topicon olvasgathatsz, kérdezősködhetsz majd akkor, ha már gyenge lesz a mostani videókártyád. Konkrétan erre gondoltam, ami iránt érdemes lehet kérdezősködni.
Azt remélem tudod, hogy a gtx 970m-esed egy asztali 50ezer Ft-os gtx 950 teljesítményét tudja, ami a belépőszint teteje, középszint alja kb., DE nem akarlak elkeseríteni (én vettem anno 800k-ért akkori legerősebb gamer laptopot és 2 év után minden csak lowon és akadozva ment már csak rajta, igaz akkoriban gyorsabban haladt a technika mint ma), és ha tényleg kell neked ez a gamer laptop vonal az élethelyzeted miatt, akkor később ha már gyengének érzed és nem szeretnél megint százezreket költeni, akkor simán felfejlesztheted ezzel a trükkel a laptopodat.
Az asztali gtx 960as (60k) ugyanazt tudja, mint a gtx 980m, tehát kb. asztali 970-estől felfele lesz érdemes nézelődni, illetve majd csak 2-3 év múlva, addigra gondolom ez a technika is jobban kiforrja magát.Én sem értek hozzá, egyáltalán nem volt hozzá tapasztalatom, de a lényeg az lenne ahogy olvastam, hogy wifi modulodat kiszeded (ha kell a wifi, akkor veszel egy usb-set), helyére berakod ezt a fekete kábeles cumót, ez belemegy a videókártyadokkolóba. Erre ráteszel egy igazi asztali videókártyát ami max 8 tűs lehet talán, és még veszel egy asztali gépbe való tápegységet kb 15k-ért, amivel áramot adsz a videókártyának, és akkor a végén vagy külső monitorra küldöd a képet, vagy vissza a laptop képernyőjére (elvileg ezt is lehet).
A processzorod igazi 4magos, úgyhogy még a gtx 980 ti (240k talán) videókártyával sem lenne baja a gépednek, ami azt jelenti, hogy a tendenciák alapján 3-4 év múlva 60k körül tudsz majd venni ugyanilyen teljesítményű kártyát. (lásd gtx 680 2012 márciusban jött ki 140k, akkori csúcs kártya, majd most 2015 januárban a gtx 960as 60-70k ugyanazt tudja, csak 120W-on nem 180W-on).
-
deuscreator
csendes tag
-
-
-
Nem, valami fura szériahiba lehett. Múlt pénteken alvásból egyszerűen nem tért magához. A vicces az, hogy a csere-alaplap, amit tegnap kihozott a szaki, az is hibás volt. A palmrest-en is van egy IC vmiért azt is cserélnie kell - a mai fuvarral meg ez volt halott, úgyhogy holnap is egy kör, alaposan megtornáztatom a Dell-es szakikat
-
-
-
-
Énis nézelődtem már, hogy van-e vmi feszcsökkentési lehetőség a 840m-emhez (Maxwell szintén), de konkrétumot nemigen találtam.
Az Optimus olyannyira bezavar, hogyha a játékot a tálcára teszem, már az Aida se találja az nvidia grafikát
- legalábbis a hőfokát csak akadozva vagy egyáltalán nem írja ki.
-
edari
őstag
hali.
Nem biztos hogy ide való a kérdésem, sorry ha nem ide kéne.
Valaki csökkentett már feszt maxwelles gpu-ban? És ha igen hogy? Gpu-z képtelen menteni a vbios-t. -
válasz
capulet75 #5996 üzenetére
Pontosan, én pl Starcraft2-re használom a 840m-et, arra tökéletesen megfelel. Az AMD prociktól mostanában ódzkodom, néha kell az embernek a CPU-erő, ami ezekből eléggé kimaradt (=egy alap i5 akármelyik APU-t megeszi reggelire tömörítésben, fotófeldolgozásban és hasonlókban).
-
MurdR
veterán
válasz
capulet75 #5994 üzenetére
Ha a laposoddal nem boldogulsz, akkor ezt a topicot célozd majd meg:
Gamer Notebook topic
Itt van pl Muerte, vagy KillHates is, akik nem gyengén vágják a témát, KillHates BGA-zik is, többmilliós felszerelés, stb. Ott a helyed a Clevoddal
És grat hozzá, jól összerakott gépezetek. -
capulet75
addikt
válasz
t72killer #5995 üzenetére
Heaven alatt volt max 91 fok a 780m, a az i7 prime alatt 86.
A kis 15,6os Asus-omban van egy HD6720G2, az olyasmi teljesítmény kb mint a 840m. Igazából ha nem akar az ember gétéafájvozni és nem kell a krízis3 akkor arra tökéletes csendes és hűs. Ráadásul AMD proci van benne ( négy mag ) amit a K10-el korrektül lehet állítgatni bármilyen szinten. Van benne 0,9v-os, 1,2Ghz-es és 1,25v - 2,6Ghz-es save is. GTA4, Battlestation Pacific, Mafia2, Borderlands-ek és hasonlóak teljesen jól elfutnak rajta és nem Low beállításokkal.
-
válasz
capulet75 #5994 üzenetére
Alulfesz, jó paszta (nekem az asztaliban Gelid GC-extreme teszi a dolgot) sokat tud lendíteni a dolgon. CPU-Alulfeszhez érdemes kipróbálni a Throttlestop-ot, én VGA-alulfeszelésen is gondolkozom, lévén a notimban (nem gémer, üzleti) egy bordán ül a CPU és a kis 840m - csak nem tudom, megoldható-e ez vBIOS-flashelés nélkül. Nagyon nem akarok barbárkodni a melós gépemen, csak a csúcs-hőfokokat szeretném 80 alatt tudni 40 fokos kánikulában is.
Hja, úgy könnyű kihasználni az upgrade-et, ha az előző tulaj csinálta meg, úgy tleg tuti
.
Az van, hogy nem csak a vasak teljesítmény/fogyasztás hányadosa fejlődik (főleg a VGA-ké), hanem a játékok is egyre többet kérnek, ráadásul beszivárognak a nagyobb kijelzők (QHD, 4k...) is. Az új játékok jellemzően csúcs asztali grafikát+jóféle (=i5, i7) procit igényelnek fullHD és afölött. Persze ez idővel finomodik (pl a Skyrim is így indított, ma már egy 840m-es grafika elviszi akár fHD-ben is.)
-
capulet75
addikt
válasz
t72killer #5993 üzenetére
17,3-as Clevo-t vettem.
GTA V felkerül hamarosan, holnap útba ejtem a játékboltot, kiderül. Tervezem alulfeszelni a CPU-t, meglátjuk mennyire sikerül, és mivel Clevo, szétkapom és újrapasztázom az egész cuccot végéástúl, mindenestül valami rendesebb mx-el.
Az upgradel kapcsolatos mondókámat lehet hogy nem fejtettem ki jól, nem én uppolnék, eleve olyat kell venni. Most volt egy i7 2xxx (már nem emlékszem melyik), nyolc rammal, 500 vinyó , FHD matt és egy 7970m ami kb 680m. És ez 200-on innen. Azért ez nem hangzik rosszul. Egyébként vannak cégek akik árulnak upkiteket bios-al, mindennel.
A gémernotesz sajnos mindig a kompromisszumokról szólt, de az egyre kisebb energiaigényű és hőtermelésű komponensek előbb utóbb megoldják ezt a problémát.
-
válasz
capulet75 #5992 üzenetére
Igen, én új gépeket nézegettem egy időben a német Schenkernél és Deviltechnél (náluk úgy tudom odapostázós gari van) - 1500EUR alatt nemigen van használható vasuk. Nagyon kíváncsi leszek az új szerzeményed valós prociteljesítményére, leginkább, h GTAV-öt vagy Starcraft2-t nyomatva hosszútávon (2-3 óra) hány GHz-re áll be a throttling, esetleg notihűtővel alápörgetve. Leginkább azt olvasom, hogy a mobil 4magosokat kb lehetetlen tisztességesen behűteni (személyszerint 18"-os Clevo házat ajánlanék alá), főleg, ha a VGA is pörköl rendesen. Másik kérdés, hogy hány játék használ 2-nél több magot? Tudom, van pár, de sajnos elég sok max 2 magot pörget.
Az évi 50k teljesen értelmes költésnek hangzik
Upgrade-elt noti: nem tudom csináltál-e már MXM-cserét - őszintén egy ideje nem követem a piacot, de amikor legutoljára néztem, elég sovány ebayes kínálatból lehetett csak modulhoz járni, olyan árak mellett, amiből simán kifutotta egy teljes noticsere - ahol nem csak a vga, hanem kb az összes többi komponens erősebb. Ráadásul anno elég jellemző volt, h a modulok gyártóspecifikusak voltak, ergo egy HP modult ha be is imádkoztál egy DELL gépbe, simán előfordulhatott egyéb szívás (vmelyik VRAM-ra nem jut hűtés, esetleg a BIOS fel se ismeri a vasat). A 2-magos erősebb i5-i7-ek sztem is az értelmes optimumot képviselik proci téren, valszleg egydb GTX 970m-ig akármit teljesen kihajtanak - mindenesetre sokkal jobban, mint egy 1.5GHz-en throttlingoló/fűtő 4magos. (tisztelet a jól behűtött megoldásoknak)
-
capulet75
addikt
válasz
t72killer #5991 üzenetére
A magyar piac szűk és túlárazott. Én anno ezer éve pl az egyik notimat Olaszországból vettem ebayen, (még 13 hó) nemzetközi garival. Most is vettem kb 2 napja egy 4700MQ - 16GBRAM - GTX780M - 250GB SSD vasat nagyon korrekt áron ( lesz is róla teszt) , erre még 19 hó gar van. Tökéletes aksival, és az enyhe cigarettaszagtól eltekintve hibátlan állapotban. Ezzel nem sok kompromisszum van és nem 5 évre veszem.
"Amortizáció: szvsz a te modelled szerint is (használt csúcsgép+gari) az első két év elröppent kb 200eFt-nyi értéket. Idővel egyszerűen eladhatatlanokká válnak ezek a téglák, akkor is, ha teljesen működőképesek"
Ez természetesen így van, ám ez egy ilyen sport. Kb évente lecserélem a notit, akkor még van rá gari és az értékéből is max olyan 50k-t buktam mert a 200-at nem én szívom, az azé aki hajlandó fél milliót otthagyni egy boltban. Ez havi 4,2k amit bevállalok hogy legyen mindig rendes notesz. És ennyit egy erős asztalin is buksz.
Még ennél is olcsóbb megoldás az upgradelt noti, pl az i7 2xxxM még bőven jó, a vga-t lehet izmosabbra cserélni. Az SSD egyre olcsóbb, RAM meg még +4 v 8 GB filléres tétel. Láttam ilyen gépet és nagyon meggyőző teljesítményhez igen szerény árcédula párosult.
-
válasz
capulet75 #5990 üzenetére
Másfél éves high-end=mai közép-felsőkategória (gtx 780m=gtx 970m), ráadásul ahogy mostanság loholnak a ditectx és egyéb szoftverkörítéssel, buktás lehet az előző verziót venni.
Amortizáció: szvsz a te modelled szerint is (használt csúcsgép+gari) az első két év elröppent kb 200eFt-nyi értéket. Idővel egyszerűen eladhatatlanokká válnak ezek a téglák, akkor is, ha teljesen működőképesek.Amúgy nem tudom, árul-e vki mostanság Mo-gon gtx 970m vagy legalább 965m kaliberű, nem szétesős notit 400k alatt. - Ennél alacsonyabb teljesítménnyel ( gtx 760m) már nem beszélhetünk értelmes gamernotiról, hiába volt csúcsszupergémer a delikvens 2éve.
-
capulet75
addikt
válasz
t72killer #5989 üzenetére
A mini itx nagyon cuki meg minden de ott vérzik el ahol meg kell mozdítani a gépet, monitort, perifériákat. A gémer noti igazán komoly hátránya az értékveszés ( ahogy írtátok is) ám erre egyszerű a válasz: használt, garis cucc. Akiben van egy kis jóérzés az egy 400k+os notira vesz 3év garit, másfél évesen meg a high end noteszek kb az eredeti áruk fele vagy még kevesebb.
(#5952) BeZol: ez amit írtál ez agybaj, a top rated notik 1,2mill hufnál kezdődnek.
-
-
BeZol
őstag
válasz
deuscreator #5987 üzenetére
Ha nagyon kell a teljesítmény és hordozhatóság is, akkor mini itx-es pc-t kéne venned, ami kis minihűtőszekrény méretű. Létezik olyan, amibe belemegy egy mostani csúcs kártya is, és akkor belepakolhatsz egy mostani 430ezres laptophoz képest 2xeres teljesítményt pl. ebbe.
Pár hónapja kalkuláltam magamnak ilyet, vhol félúton van sima asztali gép és laptop között az ára, legalábbis ez rémlik.
Tehát viszel egy ilyen hordozható dobozt + monitor + bill. és egér
Csak ez tud több teljesítményt nyújtani, közben sokkalta könnyebben hurcolászható, mint egy sima asztali gép, persze a laptop verhetetlen ezen a téren, a kis tenyérnyi méretű gépek pedig per pillanat egy 970m szintjét tudják, de akkor is kell monitor és társai, és simán ugyanannyiért árulják, mint egy laptopot. -
BeZol
őstag
válasz
deuscreator #5985 üzenetére
Hát a laptop procik lényegében nem fejlődtek a mostanidhoz képest, és ssd-d eddig is volt, de gondolom te is rájöttél, hogy szűköske a 120gb, nekem legalábbis gyakran kell törölgetnem, és most pl. egy gta 5 mellé nem fér el kb. semmi (még jó h ár/érték arányban most már a 240gb-osak jobbak), ha pedig winyóra rakom, oda a sebességelőny. Ramokból 8gb alapvetően elég, nem hiszem, hogy 16gb többet érne, max a zeneprogidhoz jöhet jól talán.
Csak a videókártyák fejlődtek a mostani konfigodhoz képest. A 970m 1,5xer, a 980m 2xer lenne erősebb, de minden más tekintetben ugyanott lennél. -
deuscreator
csendes tag
Hát, a fene tudja. Családom örömteli bővülése miatt egyre kevesebb időm van játszani, továbbá egy digitális mixer control-interfészeként is használom a laptopot egy hét tagú zenekar élő keverésére, szóval kissé változtak az igények. Kacérkodom valami hybrid laptop/tablet megoldással.
És ott van bennem továbbra is a kisördög, hogy mennyivel jobb lenne valami brutál laptop, ami bírja a kiképzést, elviszi röhögve a zeneszerkesztő programokat stabilan, egyszerre keverve/rögzítve és még a Witcher 3 se gond neki...
Most az Alienware 15 az egyik opció, mert tudnék óccsón szerezni (1400 USD a 970m-es verzióért), de a hivatalos fórum kicsit elijesztett (sok az out-of-the-box hülyeség) vagy valami valóban moduláris Clevo, csak ott az USA-ban való vásárlásnál a garancia ugrott, szóval még vacillálok.
-
BeZol
őstag
válasz
deuscreator #5983 üzenetére
Inkább mesélj mi lesz helyette, engem úgy sem érint hálistennek a gamer laptopra kényszerülés. Anno koliba is inkább bevittem egy asztalit
-
deuscreator
csendes tag
De figyelembe vettem az elhangzottakat, csökkentettem az áron, eladni, nem árulni akarom én sem.
-
deuscreator
csendes tag
Ne haragudj, a kissé sértett hangnem a balekozásnak szólt, mintha valakit le akarnék rántani ezzel a biznisszel. Minden annyit ér, amennyit adnak érte. Akinek valamilyen okból gamer laptop kell asztali konfig helyett, az számol azzal, hogy ez egy drágább móka.
Az a gond a matekozással, hogy papíron remek, de a pénztárca szabja meg. A 300K pedig sokaknál lélektani határ, nézd meg miket vesznek játékra, milyen notikról kérdeznek a fórumokon, mi pörög. Az, hogy az ár-érték arány nem lineárisan halad, azon kár meglepődni.
A garancia és meddig tart ki egy laptop terén nekem mások a tapsztalataim. A rommáhajtott és nem kímélt irodai laptopom bő 5 éves, már 2,5 éve nem garanciás, de hiba nélkül megy. Az előző előtti, szintén gamernek mondott laptopom szintén jóval tovább húzta. Ez tök relatív. A felszorzom az árat és a teljesítményt, és azt látom, hogy mennyivel jobb lenne 400+-ért venni valamit, abban lehet van valami, de itt megint a keretek problémájával találkozunk.
A 310 még mindig irányár és ezért egy jól átgondoltan összerakott, kipróbálható és bővíthető konfigot kap valaki, aki szerintem még mindig nem balek.
A laptop ha jól elbírja a 9XX-es szériát, a notebookreview-n van is leírás a bővítésről, de nekem nem a teljesítmény hiánya az eladás oka, hanem inkább az, hogy megváltoztak az igényeim, másra is használnám a laptopot (zenekari digit keverő interfészeként) és más típusú felelne meg. Ha úgy gondolod, a laptopok egyáltalán nem fejleszthetőek, akkor javallom, hogy olvasgass még erről egy kicsit (ezt most minden kioktatási szándék nélkül mondom, egyszerűen más a tapasztalatom és elég sokat foglalkoztam a témával), akár itt a ph-n is, mondjuk a gamer notebook topikban.
Vagy itt:
-
BeZol
őstag
válasz
deuscreator #5980 üzenetére
Az is balek, aki gamer laptop alatt 960m-et ért (270k-tól), holott 970m-től indul a téma 390ezer Ft-tól, ami 30%-kal erősebb a 680m-nél, és 3szor erősebb a 960m-nél... a gép ára mégis csak 45%-kal több.
Nem mondom, hogy vennék, de ha szükségem lenne gamer laptopra, akkor inkább 430k-tól indul a buli.
Tény és való, hogy mostani szériából nincs a 680m környékére belőve egy kártya sem (csak nvidiát nézem, amd többszörösen leszerepelt nálam támogatásügyileg), de ha lenne, akkor pont olyan ársávban lenne, amennyiért árulod a gépet, DE ez egy 2 éves használt gép, amire már nincs garancia, a billentyűzete sem magyar (van akit zavar), és saját bőrömön és 1-2 ismerősnél is tapasztaltam, hogy lejárt a gari, és legtöbb esetben már nem tartott sokáig az öröm. Használt elektronikai cikkek esetén jó ha 2/3 árral számolhatsz, ki is jön a reálisnak tartott 215, amiért tényleg megéri, nagyon-nagyon max 250, de akkor meg megint ha matekozok a teljesítménnyel, akkor 250k kontra 430k a dupla teljesítményért, használt-kontra új 2 év garival, máris csak 215 alatt venném meg, ha megvenném.
Az a baj, hogy a 310es irányár akkor lenne nagyjából oké, ha új gép lenne, de használt, úgyhogy vedd a 2/3-át, és akkor piacképes. Aki ennél többért megveszi, az igenis balek, vagy csak épp nem volt 430k-ja és nagyon kellett a gép neki.
Fórumon vagyunk, tapasztalatot osztottam meg, és véleményt mondtam, nem kell besérülni.
Ha annyira moduláris a laptop, akkor tegyél bele egy gtx 980m-et, mert a mostani laptop procik semmivel sem erősebbek, és máris van egy aktuális 430as kaliberű géped, de kétlem hogy menne a dolog, de még ha menne is, biztos olyan 200k körüli összegért adnák hozzá a kártyát
A laptopok sajnos lényegében fejleszthetetlenek. SSD-sítésen, és esetleges több memória belepakolásán kívül 99%-ban nem lehet többet tenni. Azért írok 99%-ot, mert anno mintha olvastam volna vmit, hogy dvd író helyére lehet betenni videókártyát, és így lehet egy ideig cserélgetni gondolom horror áron, már ha ebből lett tényleg vmi.Nálam azért lett kuka, mert intel pentium 660 3.6ghz volt, ami még 1magos, ill. geforce go 6800 ultra, ami gyengusz volt már 2 év után, és teljesen értelmetlen lett volna bármit is cserélni, mert ez a 2005ös laptop már 2007ben is csak low grafikán futtatta a játékokat. 2009ig szenvedtem vele, mire végre lett asztalim, majd 1 évre rá be is halt a laptop, pedig akkor már csak neteztek rajta, semmi játék...
Ma már más világ van, a 2009es asztalim a mai napig bírja a strapát kisebb fejlesztésekkel, ugyanez igaz a 2011-12ben vásárolt laptopokra is, legalábbis full hd videót már akadásmentesen játsszák le
, és még úgy-ahogy elfut rajtuk 1-2 játék, ami a mostani 200ezer alatti új laptopoknál is ugyanúgy menne.
Régen 3 évente kellett gépet cserélni, egy ideje pedig már ez inkább 6+ év.
-
deuscreator
csendes tag
A 310 irányár. A balek pedig erős túlzás azért ilyen teljesítményhez / konfighoz. Nem egy mai 350+-os gépet aláz meg teljesítményben. Mivel a hardveraprón is dívik, a menyit engedsz a feléből hozzáállás, valahol el kell kezdeni
Az pedig, hogy te inkább 440-ért vennél valamit, csak akkor releváns, ha annyit tudsz költeni. (gondolom a 17-es ASUS-ra gondolsz, hát, egészségedre..) Ha kevesebbet, akkor pedig ez azért nem egy rossz ajánlat. Pláne, hogy moduláris felépítésű és nem kell rögtön a kukát keresni, ha egy komponens elszállna. Abban pedig ugye megegyezhetünk, hogy 1-2 laptoppal való tapasztalatod a csekély elemszámra való tekintettel még nem általános?
-
BeZol
őstag
válasz
deuscreator #5978 üzenetére
Szerencsésen vásároltál anno a 680m-mel (ahogy én is asztaliba anno ezzel a szériával első 28nm-esek), mert nagyon jól sikerültek, és azóta nem történt kimondottan egetrengető erősödés videókártya fronton sem, hiszen 3 év alatt tudták csak duplázni a teljesítményt.
A 960m-et nem is ajánlom senkinek gamer laptopba, 970m legyen a minimum, de minimális felárral már 980m-es gépet kapni (430ért), ami 2xer akkora teljesítményt tud a 680m-nél, és el is érkeztünk az újonnan drága cuccok nehéz eladhatóságához, legalábbis annak, aki ért hozzá.
Szégyellem beismerni, de anno vettem 800ezer Ft-ért gamer laptopot. Tudod mi lett vele? Lejárt 3 évesen a garanciája (addig is legalább 2-2,5 hónapot állt össz-vissz szervízben), majd 4,5-5 évesen behalt az alaplap és ment a kukába (már az aktuális ereje sem indokolta, hogy érdemes legyen megjavíttatni, annyira elavulttá vált, de ennyiből jobb most, kevésbé halad a technika), és ugyanúgy tégla méretű és súlyú akksija volt, maga a laptop is volt vagy 5-6kg, de lan-okon jól jött a hordozhatóság és az anti-áramszünet képessége
Ha fogsz egy balekot, aki megveszi, váljon egészségére, de a tapasztalatom azt mutatja, hogy 2-3 év múlva kuka lesz a gép, a reális ára most inkább max 215-250 lenne szerintem, de lehet még az is túlzás.
Én személy szerint 310 helyett inkább 430ért vennék egy 2xer erősebb teljesítményű, friss akksis (az sem 2 fillér ezekhez...), magyar billentyűzetes, és 2 év garanciás laptopot.
Sok sikert az eladáshoz. (Én mindenképpen drágállom, de foghatsz balekot.)
-
deuscreator
csendes tag
Nvidia 680m, mindenféle hajtás nélkül, friss driverrel
Nem mellesleg eladó a vas:
-
Mobil VGA-n lehet BIOS-flash nélkül feszültséget csökkenteni? Az AB támogatja a mobil Maxwell-t?
-
-
Óó, ismerem a hátterét, célirányosan vettem. Aminek futnia kell rajta, az a Starcraft II és a Diablo3, ezek meglesznek, ide inkább egy jól kifutni hagyott proci kell, amiből nem lesz hiány, i7-5600U szolgáltatja az zenét (a fenti játékok 2magot használnak csak). A hűtést-throttlingot teszteltem, folyamatos AIDA-s nyúzás alatt is 2.8GHz felett (és 80fok alatt) tud maradni a kicsike, köszönhetően a kiszervezett grafikának. Ahogy nézem, kb az összes noti, amiben tesztelték gyengébb procit kapott, ez sokat számít Starcraftnál. A FullHD medium mondjuk lehet kihívás lesz, de ahogy a GPU-hőfokokat nézem, sacc/kb 20% tuning bele fog férni, ha az afterburner is úgy akarja.
Még nem volt időm élesben tesztelni, ennél a gépnél a fő cél a mobilitás volt, mindenképpen bele akartam férni 2 kilóba (eeePC-t váltott a gép
). Szerencsére némi játékteljesítményt azért sikerült belecsempészni, meglátjuk, mire lesz igazából elég. Az aidás-cinebench-es gyorstesztem róla.
Van erőgépem is asztali is, laptop is - utóbbi K3000m-es grafikával mindent megold, amit kérek tőle, viszont ez a töltőjével kb 5 kiló, úgyhogy max akkor utazik, ha kocsival mennék haverhoz LAN-partyzni.
-
BeZol
őstag
válasz
t72killer #5972 üzenetére
Itt is hasonló eredmények vannak, tehát aki játszani akar, itt láthatja mire számíthat, de nem elfeledni, hogy átlag fps van feltüntetve, a minimum fps érték hiányzik.
Minimum fps-re tökéletes példa: régebbi laptopjaimnál simán el tudtam 1v1,1v2,2v2 lane-zni League of Legends-ben, aztán mikor 20. perc után jöttek a 8-10 szereplős csaták, akkor átváltott szaggatásba az egész, és a kritikus esemény során játszhatatlanná vált a játék. Természetesen itt a proci és a videókártya is ludas lehet, úgyhogy ajánlom bárkinek, aki lapost venne, hogy ha a kiválasztott gépénél az adott videókártyánál a notebookcheck oldalán az átlag 60 fps nincs meg, akkor nézzen erősebbet (videókártya alapján nézze az erősebbet, a proci úgyis elég lesz hozzá, és lenovot szervizelés miatt nem ajánlom), mert valszeg csak mérgelődni fog.
(ui.: 3-4 éve nem lol-oztam, de biztos van olyan játék, aminél hasonló szitu léphet fel)Elégedett vagy a teljesítménnyel? Megy rendesen a játék amihez kellett vagy az nem is volt preferencia?
-
Röpke eredmény egy ultrabookos (Latitude E7450) 840M grafikától:
Firestrike:
Graphics Score 1518
Physics Score 4963
Combined Score 439Cinebench R15 OpenGL: 57fps
-
-
Muerte
addikt
válasz
Simikel #5966 üzenetére
Illetve még egy lehetőség is lehet:ha hibás a heatpipe a gépben ( előfordult már,bár ritka eset).Ebben az esetben a hardverek melegek a gépben,viszont a levegő szinte hideg amit kifúj mert akár egy hajszálrepedésen vagy anyaghiba miatt elszökött a hűtőközeg a csőből ezáltal nem látja el a feladatát,de ezt könnyen ellenőrizheted akár a HWiNFO sensors only fülére kattintva ami kijelzi az összes aktuális hőfokot.
-
Muerte
addikt
válasz
Simikel #5966 üzenetére
Szia!
Először is a szokásos dolgokról kell meggyőződni:a feladatkezelőben nem hajtja-e fullon valami alkalmazás a procit,esetleg vírust bekaptál-e,ha ezek kilőve akkor még maradt az hogy ha AMD vga van a gépben egy driverfrissítés megoldhatja,aztán amire én leginkább szavazok így látatlanból hogy egy BIOS frissítés kell a gépnek.Ha mindezek nem segítettek akkor van itt egy progi,(pontosabban 3 verziója) amiben sok fajta laptop ventijét manuálisan lehet vezérelni,többek között egy rakás Asus-t is: Notebook FanControls A G750/751-et is sikeresen tudják vele szabályozni,azt hogy melyik verzió lesz a jó ki kell próbálgatni.Egy másik program a HWiNFO,ebben is van fan control,itt egy tutoriál a használatáról:[link] Viszont ami nagyon fontos hogy ha ezeket a progikat használod,nagyon! figyelni kell a hőfokokat mert ha véletlen elfelejted hogy csak mondjuk 20%-ra állítottad a fordulatot és úgy kezdesz el játszani,vagy terhelni a gépet akkor könnyen lekukázhatod mert nem fogja fentebb emelni a fordulatot.Amit még érdemes kipróbálni ha nem szoktál játszani hogy az energiasémát átállítani kiegyensúlyozottra vagy energiatakarékosra,a proci minimális teljesítményét levenni 100%-ról mondjuk 40-re,illetve még a BIOS-ba is érdemes belekukkantani van-e valami ezekre vonatkozó opcionális beállítás.
t72killer: AB-rel,Riva Tuner-rel,EVGA X-el soha nem lehetett laptop ventit szabályozni.
-
-
Simikel
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy valami hűtő ventilator szabályzó program esetleg nincs?
Most vettem egy új n750jk gepet es alapjaraton is ugy pergeti a ventit,hogy majd meg lehet mellette süketlni. A levego amit kifuj az meg langyosnak sem mondhato... -
-
madahun
csendes tag
Sziasztok
M255dx-ről mik a tapasztalatok? Se a neten,se yt-on nem nagyon találtam róla részleteket. Egyik ismerősöm akar laptopot,és fontos szempont,h a LoL fusson rajta(ennek nem kéne gondnak lennie,de azt mondta,h más is előfordulhat). Hp probook 455-ben lenne.
Köszönöm előre is -
-
BeZol
őstag
válasz
alapz@j #5961 üzenetére
Nemrég volt egy játék, aminek már 8gb volt a minimum igénye, egyébként semmi problémám nem volt még a 4gb ram miatt, de lehet az ssd miatt van, nem érint a winyók gyök2 sebessége. Amit rendszeresen használok lapost, abban is ssd van már, nem az agyonenergiatakarékozott alacsonyfordulatos eco hulladék.
-
A nem-Maxwell VGA-kat a fogyasztás(=melegedés)/teljesítmény mutatójuk miatt se nagyon ajánlanám. Nem tudom, melyik az a 970M-es modell, én az egész jól összerakott/újraértékesíthető Alienware-t láttam 1600EUR-ért, ami kicsit drágább.
#5955: Kb semmire, amit ne tudna a 4700MQ proci IGP-je. Illetve arra jó, hogy normális gépben (workstation) az IGP teljesen kikapcsolható legyen és hagyja a CPU-t throttling nélkül kifutni. Optimus-os konfiban értelmetlen.
#5958: Köszi
-
BeZol
őstag
Kis érdekesség.
GTX 970M-es laptop legolcsóbban 420ezer Ft-ért kapható. Ennek a kártyának a teljesítménye 20%-kal marad el egy asztali GTX 960-ashoz képest, ami 65ezer Ft, és most sem képes mindent full hd-ban full grafikán futtatni.
Csak arra akartam kilyukadni, hogy ugyanazért a teljesítményért egy laptop esetén 2xeres árat fizetsz, ergo egy 200ezres drágább laptop is csak 100ezres asztali gép szintjét fogja hozni, ami bárhol is nézem, kimondottan irodai munkára van méretezve.
Megnézitek asztali gépeknél, honnan indulnak a játékos asztali konfigok, és 200alatt nem találni, ami van, az olyan is. Ha ezt beszorzom 2vel, már meg is kapom egy gtx 970m-es laptop árát, amivel egyforma erős lesz, csak nem tudom ölbe tenni.
Aki gtx 970m alatt vesz laptopot játékra, az csakis akkor dönt jól, ha az, amivel játszik, megfelelően fog futni gyengébb kártyával is, mert pont hogy nem mai darab a kiszemelt játék, és oda elég a gyengébb is, de hosszútávon meglesz a böjtje. -
BeZol
őstag
válasz
#31816946 #5955 üzenetére
[link]
Cikk közepétől lefele játékokra leosztva látod mire képes, de alapvetően amit írtál a tipikus esete a vásárló átverésének: 8gb ram? minek? vígan elvagyok még most is 4gb-tal. I7-es proci? Nagyon baba, kár, hogy nincs mellette értelmes videókártya, amit ki is tudna hajtani...
Ha a játék a cél, 4gb ram, core i3 is elég lesz 740m mellé, többi alapvetően felesleges felár, viszont inkább már 840m-es kártyát nézzél, az újabb konstrukció, kevésbé melegszik fel. -
MurdR
veterán
válasz
#31816946 #5955 üzenetére
Gyengébb játékokkal elbír, de nem arra való, inkább multimédiás tartalom.
Javaslom írd be youtube-on a keresőbe: ''GT740M gameplay'', elég jó rálátásod lesz a teljesítményre.De még egyszer mondom mindenkinek, és vagy elfogadja a többség, vagy nem: Notebookot ne csak a hardveres tulajdonságok alapján vegyetek, sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni az adott típus minőségére. Konzumer és konzumer gépek között is hatalmas szórás van. Alulméretezett hűtési rendszer, gyártói vállalhatatlan minőségű garancia, stb. Ez nem asztali gép. Teljesen más kategória.
-
törölt tag
Sziasztok!
Mire elég ez a videó kártya?
Geforce GT 740M 2 GB, Core I7 4700MQ, 8 GB memória -
Egy kérdés: rövid, letölthető játékbenchmarkok vannak mostanában? Szeretnék pár gépet tesztelni, de egyrészt sok játék nincs meg, másrészt letölteni se akarok 100gigákat, csupán a tesztek kedvéért...
-
-
BeZol
őstag
válasz
alapz@j #5950 üzenetére
Pont ezt írtam, hogy a GTX-es variánsok a már belefér kategória, de ha kicsit is hosszabb távon gondolkoznék, biztos h nem egy olyan vga-jú laptopot vennék, ami a megjelenésekor az aktuális játékokkal 40fps-t tudott full grafikán, hanem legalább 60at, és nem átlagban!!!, hanem minimum értékként, ez ordas nagy különbség!
Korábban pedig végigvezettem, vissza lehet olvasni, hogy ár/teljesítmény arányban a legizmosabb vga-jú laptopok érik meg a legjobban. Azóta megjelent az új generáció, ami már sokkal erősebb lett, talán ott ez már méginkább igaz.
Természetesen ha wow, lol, dota2 megy csak, elég olyan vas, ami azokat viszi a kellő szinten, ez nem kérdés. -
-
alapz@j
tag
Pontosan mit értesz "szükségjáték" alatt? Csak mert pl. egy GTX860M-el szerelt Acer ebben a tesztben 1080p felbontáson ultra beállításokkal 40 fps körüli értékeket hoz a 2013-14-es játékokban - ez pedig stabil 60+ fps-t jelent WoW-ban, LoL-ban, Dota2-ben és még egy halom hardcore játékban. Tény, hogy pont egy könnyen túlmelegedő laptopról beszélünk, de a VGA képességeiről kérdezem.
-
-
MurdR
veterán
Csak a lényegre nem figyeltek oda: notebookot nem VGA alapján veszünk. Ha erős dedikált teljesítményre van szükség akkor 200 használtan. Ellenkező esetben pedig vagy HP -Dell (a szervízháttér miatt), vagy busines class használtan. (Ami szinte ismét Dell-HP környéke). Ezeknél nem csak a hardvert kell nézni, hanem azt is, hogy miben van.
-
Két dolog szól a második verzió (nvidia+Asus) mellett: előszöris, ami független a VGA-tól: a Lenovo Magyarországi szervize - főleg, ami az olcsóbb modelleket illeti - kritikán aluli, a notebookos topikban nem győzik szidni őket. A másik, inkább vga-téma, ami az nvidia mellett szól: hosszabb és minőségibb a driver-ellátás Nvidiáéknál, ergo windows 10-re, 11-re még bőven fogsz új meghajtókat kapni.
Teljesítményben a két kari nagyjából ugyanannyit tud (alapkarik, inkább csak arra jók, hogy elkerüljük velük a CPU belassulását, amikor az integrált vga nagyon aktív).
-
Habell
tag
Nem tudom, hogy jó helyen teszem e fel amatőr kérdésem de hát ha választ kapok rá...
Laptop vásárlása előtt állok és abszolút nem értek a videó kártyákhoz.
Melyik jobb? AMD Radeon R5 M230 (2Gb) vagy az NVIDIA Geforce GT 820M (1Gb)Az első az egy olcsóbb lenovoban van a másik egy drágább asusban. Az ár nyilván más miatt különbözik de engem érdekel ez a videó kártya dolog.
Lehet kapok olyan választ, hogy játék és használat függő. Nem célom játékra használni de azért ettől függetlenül is jobb az egyik a másiknál gondolom, erre vagyok kíváncsi. -
SC2-nél a proci 2szálas teljesítménye nagyon fontos, ui két szálra írták a programot. Ha sok az egység, az elsősorban a procit fekteti ki, uis a Blizzard hagyományőrző és leragadt a DirectX 9-nél... Nálam procifronton egy i7-5600u fogja vinni a boltot kércsatornás RAM-mal+ssd is lesz, ergo a körítés sztem elég lesz.
Amúgy a civ-nél is gyanítom, h a prociban lesz a kutya elásva, elég "gondolkodós" játék.
-
BeZol
őstag
válasz
t72killer #5943 üzenetére
Nekem ez van, csak 4210U procival: [link]
Ki szoktam fújni, de ha nem támasztom alá, akkor egy 8-9 órás meccsen tuti lekapcsol. Egyszer csinálta, azóta alátámasztom, viszont a régebbi vga-jú laptopok ugyanúgy civ 5 alatt max 1,5-2 óra és lekapcs, de alátámasztással azok is bírják, csak hát a 840m-mel legalább már nem akad low grafikán, ettől függetlenül asztali géphez képest esélytelen egy csatát nyerni rajta, mert az az 1 másodperc amennyivel később tölti be az új kört, az nagyon sok, és utána is az egyre inkább zsúfolt pályán borzalmas akadásba megy át, és itt már a proci is fontos, és core i5 ide vagy oda, nem elég neki ez sem, aztán lehet egy ssd megoldaná, de itt már nem egyszerű a winyócsere...
Legörgeted [link], mutatja mire képes a vga nagy átlagban SC2-ben (mert core i3, i5 és i7-es eredmények is benne vannak, kérdés mennyit számít).
Kritikus kérdés az, hogy vajon nagy csaták alatt be fog-e akadni, de a felbontás és a minőség levételével mennie kéne. -
-
BeZol
őstag
válasz
t72killer #5941 üzenetére
Én Civ V-özni szoktam a laptopokon, és tartósan 3-4 óra játék után mindegyik laptop lekapcsol, legyen az gt 630m, 555m, vagy 840m, de tény és való, hogy a 840m fényévekkel jobb a korábbiaknál, kb. 2xeres teljesítmény feleakkora hővel, de én pl. mindig felemelem a gép alját a monitor közepe alatt egy ujjnyi vastag alátéttel (épp ami kéznél van), és akkor nincs gáz, de netes játékra ugyanúgy siralmasan pocsék ez a teljesítmény, hiába van mellette core i5, mert mire betölti az én körömet, mindenki legyakta az egységeimet...
Nem tudom mire kell a teljesítmény, de pár éve megállapítottam, hogy kb. tök8 milyen gépet veszel 75-200ezer Ft között, mert mindegyik alkalmas youtubeozásra és filmezésre, viszont hiába erősebb a vga egy 840m-ben, ugyanúgy még a pont beakadós kategória számomra, és kár többet költeni. Ha játék és laptop a téma, akkor a GTX feliratú videókártyáktól indul a móka, ami akció esetén talán 220tól összejön. Bocs ha lelomboztalak.
[link]
Értékek alapján a lényeg a következő: a mostani belépőszintű laptop vga-k egy 2008as középkategóriás asztali vga szintjét hozzák, na ez nem ma volt.
A GTX 960M már egy 2010es középkategóriás vga szintjét tudja, ez sem ma volt.
A GTX 970M a maga majdnem 5ezer pontos értékével pedig a 2011es gtx 580as csúcskártya szintjét tudja, ami pedig a 2 évvel ezelőtti gtx 760as szintjének felel meg, természetesen mai szolgáltatásokkal párosítva, na ez már konkrétan majdnem annyira erős, mint egy asztali gtx 960as, ami 68ezer Ft.
Nagyon nagy a hézag egy 960m és 970m között, és véleményem szerint a 960m is csak szükségjátékra alkalmas, még ha arra tökéletes is, de ha kicsit is komolyabb játékszándékok vannak, akkor gtx 970m a befutó. (azalatt véleményem szerint kb. tök8, mert ugyanúgy elégtelen a teljesítmény, akkor pedig elég az igp-s gép is 75ezerért. Marketingnek nem szabad bedőlni.) -
GT 840m-mel van valakinek kicsi-vékony laposban tapasztalata? 14"-os vékonyka Latitude E7450-et készülök rendelni, GT 840m grafikával és érdekelne, hogy mire számíthatok. Elméletben a Broadwell IGP-re kb rádupláz, kérdés, nem fogja-e vissza magát egy szűkebb házikóban.
-
MurdR
veterán
-
p2pp
őstag
840M vagy az R7M260 a nyerő?
-
75kokoko75
aktív tag
Sziasztok! Akkor tudja valaki,hogy mit jelent?
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Öcsém laptopjában B940-es pentium van. Lenne értelmes előre lépés IGP teljesítményben, ha i3-asra cserélném (pl. i3 2310M, Intel HD3000)? HD4000-es IGP-vel tisztában vagyok kb. mit tud, az nagy előre lépés lenne (pl. egy i3 3110M), de az még kérdéses, a chipset támogatná-e a procit, még utána kell néznem (tartok tőle hogy nem).
-
BeZol
őstag
válasz
merkerik #5934 üzenetére
Na én ugyanezt vettem, csak 1366x768 helyett 1920x1080-as matt kijelzővel mint a kollega lejjebb, viszont csak i5-4210U procival, és az is ennyi volt. Én imádom, mert a többi laptopnál gyorsabb, de SSD-t még mindig nem varázsoltam bele, nem mertem szétszedni, a vga pedig hozza az elvárható minimum szintet játékokban, természetesen akkor már csak 1366x768ban inkább.
-
szmyky
aktív tag
válasz
merkerik #5934 üzenetére
Én is ilyet vettem, csak dobattam még bele +4GB RAM-ot...
Kicsit zavar engem is a touchpad meg a minden "újlenyomatot megfogó" borítása, de belül egy kincs lapul!
Nagyon jól megy eddig minden vele!
Játék, programok
Kicsit féltem a matt FULL HD kijelzőtől, mert eddig fényessel nyomtam, de igazából nem csalódtam a matt kijelzőben...sőt, nappal még jobb is, mint a fényes! -
merkerik
csendes tag
sziasztok!
Uj laptopot vettem, sok keresgetes utan egy acer e5-572g lett. kb 447 euroba kerult. sztem bestbuy ar/teljesitmenyt nezve.
eddigi negativumok:
-touchpad- igaz hogy nagy de igy gombok nelkul sz*r.
-boviteshez szet kell szedni.
http://www.laptop-notebook-netbook.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-aspire-e5-572g-57vh-fekete-mar-2-ev-garanciaval/3783/
Udv
erik -
75kokoko75
aktív tag
Üdv! Tudja valaki hogy mit jelent amikor ezt írják egy noti video kártyáról? :64/128 Bit
Ez akkor most 64 vagy 128 bites?
[link] -
MrRL19
senior tag
gondoltam
csak akkor most jön a kérdés , h mire adják ennyiért a lapost? én tavaly adtam el gt635-el pont most van egy éve 110k...
mellesleg meg voltam vele elégedve
persze utána váltottam y500 az kicsi más világ volt , de nem fér a fejembe , h gyengébb notit mért adnak 90-100k ?
-
MurdR
veterán
A GT610 az egy nagyon belépő szintű GPU, viszont keveset fogyaszt. Játékra alkalmatlan. A GT635M, azzal már el tudsz szüttyögni gyengébb játékokkal.
-
szmyky
aktív tag
Üdv!
Ez két különböző kártya?
GeForce GT 840M ------- GeForce 840MSzerintetek ez elég a mai játékokhoz közepes-magas beállítások mellett?
Köszi!
-
AnTom
újonc
Kérdés...
Adott egy Lenovo G580-as lapotop.
Integrált vga van benne utólagosan lehet bele Nvidia vga card-ot teni? -
BeZol
őstag
Szia!
840M alá nem mennék még i5 mellett sem. LoL-nál fontos lenne egy full hd kijelző, mert 1366x768ban nem látod, ha gragas gurítja a hordót, csak azt h jön egy hordó, amit már nem tudsz korrigálni. Gankelések ugyanez a szitu, késve tudsz reagálni és nyekkensz, tök noob leszel emiatt, én legalábbis az voltam, és inkább feladtam a laptopon lolozást.
-
sajtee
őstag
Sziasztok!
Mire elég egy Geforce 820M i5 mellett?
Sokan szidják, de az általam kinézett notebookban ilyen van.Játszani nem igazán szoktam, csak League of Legends-szel mostanában. Új játékokkal egyáltalán nem.
Ha elvisz pár 2010 körüli címet rendesen, közepesen beállításokkal, akkor én már boldog vagyok -
BeZol
őstag
válasz
#31816946 #5919 üzenetére
Attól függ mivel játszol, de végülis low grafikán 1366x768-ban még a legújabb játékoknak is el kéne futnia 30fps környékén, ami bizony még/már szaggatás. Én inkább 840M-es gépet néznék a helyedben, ami már néhol GT 750 szintet hoz, közben pedig olcsóbb annál. Egy normálisan használható játékos laptop GTX 660m-nél kezdődik, ami a GT 750-nél erősebb, aztán következő lépcső GTX 760M, majd GTX 850M, DE legalább core i5-ös proci legyen a laptopban, mert ezek a laptop procik eleve ki vannak herélve, kis felbontáson pedig igenis számít a proci ereje, és tapasztalatból írom, hogy még core i3 sem elég mindig, hiába ugyanaz a vga, akadhat a játék a proci miatt.
Tehát, vagy full alap laptopot veszel és hagyod a játékokat a francba, vagy érdemes 200ezer Ft felett nézelődni, de ott is sok siralmas ajánlat van. Vhol viszont pont most akcióztak GTX 850m-es core i7es laptopot matt kijelzővel (tehát nem tükröződik a képernyő annyira), 4gb rammal, de csak 1366x768as felbontással 1920x1080 helyett (játékok nagyrészét úgyis 1366-ban kéne tolni idővel, így ez nem is baj), 209ezer Ft-ért, ráadásul windows-ostul. -
törölt tag
Sziasztok!
Manapság mire elég egy Nvidia Geforce GT 740M 2 GB-os VGA kártya?
-
Bertók
tag
Sziasztok!
Kérnék egy ajánlatot, nem soká laptop vásárlásra adom a fejemet, és szeretnék tanácsot kérni, milyet vegyek?
A minimum elvárásaim: MATT kijelző, mérete nem számít, de ne netbook, processzor szerintem elég az i5 de minden lehetőséget meghallgatok, és a vidikari lenne a kérdés igazán?
Játékot nem tudok felsorolni mivel játszanék, de nagyjából az új FPS játékokat mondanám, CoD MW sorozat nagy kedvenc, szóval az biztos kell reá
Várom a válaszokat.
Köszöntem -
BeZol
őstag
Vagy a játék, vagy a videókártya drivere bakizik. Előbbi esetben legújabb patchet kell felrakni a játékhoz, utóbbi esetben pedig legújabb vga drivert. Ha ezek megtörténtek, akkor vga driverből meg kell nézni az eggyel korábbit. /nekem volt 2 ati kártyás rendszerem, és battlefield bad company 2-ben 1,5 év után adtak ki működő drivert hozzá, szóval akár 2 évig is érdemes visszamenni addig, amíg nem találsz működőt/
Még esetleg játéknak a fórumán érdemes olvasgatni, hátha volt valakinél ilyesmi, és hátha ott találtak már rá valamilyen okosságot. Sok sikert! -
HoaryFox
őstag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok, ha nem, akkor bocsi
Keresek egy olyan valakit, aki vett ASUS N550JK CN033D típusú laptopot és véletlenül LoL-ozik is
A kérdésem annyi, hogy milyen beállításokkal mennyi FPS-el szaladgál ezen a gépen?
Köszi előre is!
-
BeZol
őstag
válasz
endruboy1 #5911 üzenetére
1600x900 biztos jobb lesz, de akkor már kb 1,5xer akkora a kép amit a vga-nak fel kell dolgozni, tehát jóval több kakaó kéne bele, de majd meglátod úgyis. Én már inkább leálltam a hétvégi kockulásokkal, csak felidegesítettem magam. Hearthstone-t ajánlom, ahhoz nem kell bika gép
-
endruboy1
senior tag
Ja, ilyesmire gondoltam. Tudom hogy szar játszani ilyen kicsiben, mert a mostani gépem is 14" és a VGA erősebb benne picivel (GT330M + i5). Erről azért váltok mert kevés az üzemidő és nehéz is a gép. De amúgy amit veszek az 1600x900-as felbontást fog tudni, szal talán egy fokkal jobb a helyzet. Mind1 amúgy van nekem asztali gépem játékra erre tényleg csak ilyen casual gémek mennének majd mert azok akkor is jók ha hosszabb ideig vidékre megyek mondjuk. Meglátjuk akkor, kíváncsi vagyok.
-
BeZol
őstag
válasz
endruboy1 #5909 üzenetére
Szia!
Fórumokon utánaolvasva azt írják, hogy már i5-ös proci hd3000-resével is megy a civ5.
Eme honlap pontja szerint erősebbnek kell lennie a HD3000nek, mint az én dedikált mobility radeon 5470-esemnek. Ha ez a gyakorlatban is így van, akkor a LoL folyamatos akadozás lesz (habár procid többet ér mint az én i3-masom), de ha nem is akadozna folyamatosan, akkor szerintem tuti, hogy nagyobb ütközetnél kapnál egy kisebb akadást és bumm halott vagy, ergo kár játszani, mert felidegesíted magad vele.
Azért ezek a régebbi integrált vga-k egyáltalán nem játékra voltak tervezve, hanem hogy tudjál youtube-ozni, tehát driverügyileg nem sok jót jósolhatok.
Van GT630M-es és GT555M-es laptopom is, mindkettő i3-as procival, és azokon is beakad nagy összecsapásoknál a LoL... Persze régen koliban láttam srácokat, akiket egyáltalán nem zavart, hogy kb. folyamatosan 20fps-sel játszanak, de hogy noob-ok is voltak emiatt, az is tuti. Azt is fontosnak tartom megjegyezni, hogy LoL-ban 1366x768-ban nem látsz annyit a pályából, mint 1920x1080ban. Jó példa erre pl. Gragas hordó gurítása: laptopon csak annyit látsz, hogy már gurul a hordó, ergo lehetetlen már kivédeni, míg full hd-nál látod az animációt, hogy mindjárt gurítja a hordót (mert benne van a képernyőben), és el tudod kerülni. Ugyanez igaz gangelésekre is. Kis felbontáson később látod meg az ellenséget.
Szerintem próbáld meg windows-zal, tapasztald meg te is, aztán ha elégedetlen vagy, tedd fel az Ubuntut, de elvileg minden el kell h induljon low-on! -
endruboy1
senior tag
Üdvözletem!
Noti vásárlás előtt állok, már nagyjából eldőlt hogy mi lesz.
A szemelt jószágban egy i7 2677M van HD3000-es Intel VGA-val egy chipen ugye.Kérdésem, hogy ez a VGA milyen játékok élvezhető futtatására elég? Pl. LoL, CivV, Ceasar és hasonlók mennek-e?
Azért lenne ez fontos mert ha megkapom ettől is függ, hogy milyen rendszert húzok fel rá. Ha ugyanis szóba se jön kb. a játék vele akkor megy rá az Ubuntu. Nem vagyok nagy játékos, pláne nem 14"-on, de ha futtatható rajta valami akkor azért szoktam rá rakni 1-2-őt hogy legyen vmivel elütni az időt vészhelyzetekben
.
-
BeZol
őstag
válasz
Imilenni #5907 üzenetére
Talán 2010ig megjelent játékok még low-on elindulnak úgy, hogy nagyjából még játszani is lehet velük. Ma már netezős gépnek is erősebbet kapsz. Az igazi kérdés inkább az, hogy mivel szeretnél játszani, és hogy pontosan mi a videókártyád típusa, mert nekem hasonló konfigom van, csak 512mb-os ati 5470-essel, ami a fentebb leírtakat tudja. Húgomnak van 5650-essel és core i5-tel gépe, az se sokkal jobb. Emlékszem a League of Legends-et mikor felraktam, az i3as gépen low-on is akadozott, az i5ös géppel pedig csak nagy csatáknál akadozott ---> ergo rendesen egyikkel sem volt játszható, mert a legfontosabb résznél kezelhetetlen volt.
-
Imilenni
addikt
Estét :3
Szerintetek ez a gép mennyire használható játékokra? Acer eME730
Igazából már megvan egy ideje..és tönkrement a pc-m..ezért szeretném kérdezni..
(i3 350M asszem, 2GB DDR3 Ram, videó kártyáról annyit tudok hírtelen hogy 768mb-s Dx 10)
Szóval szerintetek mennyire lehet ez elég? -
BeZol
őstag
Így van, én is pontosan ezt tapasztaltam, hogy végre megszűnt a mindennapos kínlódás, mikor lecseréltem egy GTX 680asra az ati 4870+4890 cfx-emet. Aztán eltelt 2 év, eladtam a kártyámat, mert nem igazán játszottam, amivel pedig játszom, ahhoz elég a megmaradt 4870es is. Hát, most újra problémák vannak... Elkenődnek néha a betűk, ki kell jelölnöm a szöveget, hogy ne legyen olvashatatlan, már néha kékhalált kapok én is youtube alatt, meg pár játéknál a rég ismert problémák ugyanúgy megvannak, az eltelt 5 év alatt azóta sem javították ki, ami már szánalmas.
Egyelőre viszont nem érdemes váltanom, marad ez így, 1 év múlva tervezek az akkori generációra beruházni. -
Muerte
addikt
Nem kell ám OFF-ba raknod a HSZ.-eket,hiszen nagyjából a topik témájába vág
Hát mit mondjak...2005 már nagyon régen voltazóta azért sokat fejlődtek hűtés ügyben a laposok,persze a mai napig is vannak némely szériákkal gondok,vagy vezérlés vagy hűtés alulméretezés miatt.Nekem utoljára amivel még gondom volt egy Acer Aspire 6935, 9600mGT-vel szerelve,ott még előszeretettel előfurdult nyáron throttling az elégtelen hűtés miatt.
...A CFX a mai napig betegágy véleményem és tapasztalataim szerint.A gépem 7970M CFX-el vettem és hát pont úgy van ahogy írtad te is,a driverek kukák,kár szépíteni mert egyetlen egy olyan AMD driver nincs!!! ami tökéletes lenne az összes játékhoz régiekhez és újakhoz egyaránt.Ez mellett a microstutter is él a mai napig,a filmek/videók a kamera oldalirányú mozgásakor akadnak és még sorolhatnám a hibák tömkelegét.
Nálam az tette fel az I-re a pontot mikor felraktam a legújabb whql-t és játszottam valamivel,aztán közben jött egy üzenet egy youtube-os linkkel,leraktam tálcára a játékot,megnyitottam a linket,a videó elinult de azonnal zöldre váltott benne a kép felülete és csatt kékhalál...error code ATI xyz.sys... Soha többé AMD!
Hiába a baromi erős hardver,ha nincs egy épkézláb ember náluk aki végre tudna drivert! írni.
SLI-vel semmi ilyen gondom nincs,megszünt az állandó idegbaj
Minden játéknál adaptív vsynch-et+tripla puffert használok vezérlőpultból,így nincs képtörés,akadás és szinte nullára redukálódott az input lag.A régi játékok és az újak egyformán jól! futnak és ez nekem bőven megérte azt a pénztöbbletet amit rá kellett áldozni. -
BeZol
őstag
[link]
Ezt felrakod, lefuttatod minden tesztre, és mindenre kapsz egy pontszámot. 2D és 3D teszt is van, mindegyik több részből áll, és a végén ez alapján kapsz pontszámot a konfigurációdra. A kapott végeredmény általában reális képet ad a kártya erősségéről, persze játékoknál ez már driver, meg ugye egyben játékfüggő is, hogy most éppen melyik kártyán megy jobban.Nekem volt anno egy izomlaptopom (clevo d900t, akkori csúcs Geforce Go 6800 Ultra kártya volt benne, és egy Intel Pentium 660 3.6GHz 1mag+HT. (mindez 2005júniusban, augusztusban jelent meg a 7800-as kártya).
Ezzel a laptoppal mászkáltam mindenhova, és a nyári melegben egyik ismerősömnél megolvasztotta a műanyag asztalt, teljesen eltűnt egy részen a műanyag asztal mintázata. Azt hiszem 113 foknál volt a vészleállása, és 15 percenként elérte. Ha leszedtem az aljáról a borítást, akkor 45 percig is bírta, ha melléállítottam egy ventillátort, akkor 1,5 órán át. Télen a koliban a -5 fokban nyitott ablak alatt kabátban játszottamEmlékszem, hogy még így is csak max 1,5 órát bírt az akkor megjelent C&C Tiberium Wars alatt
Mielőtt lejárt volna a garancia, 3!!! hónapig szervizben volt, kapott a vga egy új biost meg kitudja mit műveltek még vele, utána már jó volt, pedig én még manuálisan is állítottam már a ventillátorát maximumra, ki is volt fújva meg minden, csak hát gyári hibás lehetett.3 éve olvastam egy cikket valamilyen csúcs laptopról, és ott a cikkíró ugyan ilyeneket írt, hogy túlhevül és lekapcsol, ezért merült fel bennem a túlmelegedéses téma, de akkor gyártója válogatja.
SLI hogy muzsikál?
Nekem crossfire-öm volt asztali gépben, de laggosabb volt a kép mint 1 kártyával, ill. ha épp nem volt jó a driver, akkor nem volt meg a közel 2xeres teljesítmény, hanem mintha csak 1 kártya lett volna, és az is csak 50%-on... Emlékszem mikor megjelent a Bad Company 2, tökéletes volt az fps, aztán rá 2-3 hónapra amik jöttek új driverek, azok már rosszak voltak, végül 1,5!!! évvel később jött olyan driver, amivel újra működött a játék alatt a crossfire, addig pedig ha kijött valami új játék, ahhoz a frissített driver, akkor lehetett telepítgetni... Soha többé nem veszek se amd procit, se amd vga-t. (amd prociknak hiába volt jó az átlagfps-e játék alatt, de nagyon rossz volt a minimum fps értékük, ami lövöldözős játék esetén agyhalál, hiszen be-beakadt. Ez egy phenom II x4 965 BE volt.)
-
Muerte
addikt
Az AW-k és Asusok nem melegszenek túl,bár a 880M már majdnem a kezelhetetlen kategória...azok nem lesznek túl hosszú életűek,túl sok már annak a lapkának 24/7-re az 1GHz-es órajel.780M SLI tesztekkel,hőfokokkal tudok szolgálni ha érdekel,de szó sincs túlmelegedésről,sőt sok asztali kártya is megirigyelhetné a hőfokokat
Szerk.: A pontszámok pontosan milyen bench-et takarnak? ,csak mert a 880M közel sem 570/580 kategória...fizikailag cuda/órajel egy asztali 680-nak felel meg.
-
BeZol
őstag
Nézzük tovább!
[link]
i5-4200H , 8GB DDR3L, 1TB ,15,6" LED 1920x1080 , Windows 8.1 , NO DVD!, Nvidia GeForce GTX 860M 4GB - 293.701 Fti5-4200U: 3297 pont ; i5-4200H: 4338 pont ---> 1,3157
GTX 850M: 2007 pont ; GTX 860M: 2896 pont ---> 1,4429
Összesítve: 1,8984, de játék alatt úgyis vga limit lesz, tehát én most csak azt veszem figyelembe.Ár szempontjából: 293.701/234.900 ---> 1,2503
Őszintén megvallva azt hittem, hogy már GT 750M-es laptopot sem érdemes vásárolni, de csupán csak a videókártyák teljesítménytöbbletét tekintve is megéri a többletköltekezés, ha van rá keret persze, ill. elégedettek vagyunk a laptop külalakjával, na meg persze sikerül jó áron beszerezni.
Nézzük megéri-e csúcslaptopot vásárolni:
[link]
Intel Core i7-4700HQ (4 x 2, 40GHz / 3, 40GHz Turbo, 6MB Cache), 17.3" FULL HD (1920x1080) LED matt, 8GB DDR3 1600MHz, 1000 GB SATA 5400rpm, nVidia Geforce GTX 880M 4GB GDDR5 - 429.990i5-4200H: 4338 pont ; i7-4700HQ: 8011 ---> 1,8467 / hála a 2 helyett 4 fizikai magnak, de egy szálon ugyanazt tudják, és közel egy asztali i7-2600k teljesítményét tudja /
GTX 860M: 2896 pont ; GTX 880M: 4591 pont ---> 1,5853 / azért ez már asztali gépbe való GTX 570 és GTX 580 közötti teljesítmény! /
Összesítve: 2,9275Ár szempontjából: 429.990/293.701 = 1,4640
Először is emelem kalapom, elég durvák már ezek az alkatrészek ahhoz képest, hogy notebook-ba valóak, másodszor pedig még így is megérik a többletárat, még ha csak pusztán a videókártyateljesítményt tekintem, akkor is.
A kérdés már csak az, hogy vajon ezek a durva laptopok is olyanok-e még, hogy állandóan túlhevülnek és lekapcsolnak vagy már sikerült ezen is túllépniük?Ha konkrétan a legolcsóbb ajánlatok között keresünk a számunkra elfogadható videókártya alapján, akkor biztosan nem nyúlhatunk mellé, tényleg csak a pénztárca dönt, pedig pár éve mikor asztali gépbe vásároltam videókártyát, ott ugyanilyen logikával végigszámolva volt egy szint, aminél nem volt érdemes többet költeni, úgyhogy ez most itt a laptopok esetén teljesen meglepett engem is.
-
BeZol
őstag
Pár ajánlat, amiket találtam, lehet nem a legolcsóbbak, de most ez alapján mutatok példát:
A kiindulási alap az, hogy 15.6" és csak 1366x768-as kijelző, ill. legalább core i3 processzor. Lehet venni FULL HD-s 15.6"-os gépet, de abba is bele kell gondolni, hogy ha 1920x1080-on akarsz játszani, akkor szerintem közel ugyanaz a szitu, mint FULL HD és ULTRA HD között, hogy 4xer nagyobb lesz a kép, ergo ugyanazért az fps mennyiségért 4szer erősebb videókártya kéne a laptopba, ergo tuti, hogy 1366x768-ban fogsz játszani mindennel, ergo ez jó kiindulási alapnak.
1. Kiindulásnak rá gondoltam: [link]
Intel® Core™ i3-4030U / 4GB DDR3 / 1TB HDD / NVIDIA® GeForce® GT 840M 2GB - 139.900 Ft2. Következő lépcső: [link]
Intel® Core™ i5-4210U / 4GB DDR3 / 500GB HDD / NVIDIA® GeForce® GT 840M 2GB - 154.900 FtNézzük mit mutat a cpubenchmarkos honlap: i3-4030U még nincs is a tesztben, csak a 200MHz-el kisebb testvére, a 4010U, tehát ezt figyelembe kell venni:
4010U: 2515 --> 4030U: 1.9GHz/1.7GHz x 2515 = 2811 pont, míg az i5-4210U: 3640 pont.
3640/2811 = 1,2949-szor erősebb az i5-ös gép, nézzük az árban mi tükröződik: 154.900Ft/139.900Ft = 1,1072, tehát közel 30%-kal erősebb laptopért kevesebb mint 11%-kal kell többet fizetni, tehát határozottan jobb vétel egy i5-ös laptop!3. Őt találtam legolcsóbb GT 750M-es laptopnak: [link]
Intel® Core™ i5-4200U / 4GB DDR3 / 1TB HDD / NVIDIA® GeForce® GT 750M 4GB - 196.900 FtNézzük jobb vétel-e: i5-4200U: 3297 pont ; i5-4210U: 3640 pont
A különbség: 0,9057-szeres cpu telejesítményGT 840M: 1100 pont ; GT 750M: 1527 pont
A különbség: 1,3882-szeres vga teljesítményÖsszesítve: 1,2573-szoros összteljesítményt kapunk 1,2711-szeres felárért, tehát ez még a belefér kategória, főleg játék szempontjából, mert ott elsősorban a videokártya lesz a szűk keresztmetszet, ott pedig ugye 38,82%-kal kapunk többet!
4. Ez már egy nagyobb ugrás: [link]
Itt már 15,6"-os Full HD IPS LED MATT kijelző! / Intel® Core™ i5-4200U / 8GB DDR3 / 1TB HDD + 8GB SSD Hibrid / NVIDIA® GeForce® GTX 850M 4GB - 234.900 FtTehát már 1920x1080-ban vagyunk, IPS-es, tehát minden szögből látszódik a képernyő, HDD-SSD hibrid a winyó, amit személy szerint még sosem próbáltam, mert nekem az az első, hogy minden gépbe SSD-t rakok, ez pedig egy összvér megoldás, de valamennyit biztosan számít, ill. már 8GB ram-unk van, ami ha egyszer úgy adódik biztosan jól jön, de 4GB is megteszi tökéletesen.
Elsőként szorítkozzunk csak a videókártyára, mert játékosként a többi úgy sem fog izgatni/segíteni:GT 750M: 1527 pont ; GTX 850M: 2007 pont
A különbség: 1,3143-szoros videokártyateljesítmény szempontjából, ár szempontjából pedig: 1,1929-szeres, tehát megéri ezt venni csupán a videókártya szempontjából is, nem beszélve a többi extráról, ekkor pedig már majdnem 82,45%-kal erősebb a 840M-es laptophoz képest a gépünk, hiszen 1100 kontra 2007 pont a videokártyáknál!Tehát eddig egyértelműen megérte drágább, erősebb, ill. a végére jobban felszereltebb laptopra költeni, legalábbis a fenti árak mellett!
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA A2000 Ada -8GB-, 64GB , 1TB NVMe, Magyar vil bill
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest