Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Gaming notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bLaCkDoGoNe
veterán
3DMark2001SE: 11114
3DMark2003: 3178
Everest memória olvasás: 2469 MB/mp
Everest memória írás: 650 MB/mp
Everest memória késleltetés: 112.2 ns
SuperPI 1M: 46s
SuperPI 2M: 1 m 59s
SuperPI 4M: 4 m 34s
MetaBench: 2683
Asus W3N-H0042, 1.7GHz Dothan, 512 Mb (2 x 256) Nanya RAM, Mobility Radeon 9700 (64Mb VRAM) -
atomin13
aktív tag
Nemtom láttátok-e már de megjelent a Centrino Hardware Tool 1.8-as verziója, sztem jó lett,
innen le lehet tölteni: Bővebben: link -
atomin13
aktív tag
Nah, hát nemtom mit csinálnak , nekem tegnap előtt csinálta ezt , nagyon feledékenyek lehetnek hogy azóta ne mcsináltak vele semmit,
nem mintha annyira számítana, nem járok minden nap a szinvába netezni (it van a 3Mbyte-os net), de hát jó lett volna kipróbálni milyen is az az ingyen Wlan...... -
McLaca
őstag
válasz
atomin13
üzenetére
Földi!

Teljesen véletlenül nem. Határozott szándékkal viszont igen
, a Szinvaparkban.
Eredmény: amit a linkelt topicban írtál...
A gépemen DHCP volt engedélyezve, beírtam az SSID-t, jelszó meg titkosítás ugye nem kellett, mert nyilvános a háló, kaptam is szépen IP-t csak egy bitet sem tudtam forgalmazni... Szerintem nem volt a net ''bedugva'' az AP-be
Ápr. 26-án próbáltam.
Egyébként itthon a minősíthetetlen Intelnet nevű ''szolgáltató'' adóiból 4-5 látszik mindig, némelyikre bepróbálkozva kapok IP-t
, persze aztán kiböki, hogy nem ok. a helyzet.
Üdv! -
atomin13
aktív tag
teljesen véletlen nem próbáltál még itt miskolcon Hotsopra csatlakozni?????
Ha igen akkor mondthatnál valamit, mit tapasztaltál
Bővebben: link -
McLaca
őstag
válasz
atomin13
üzenetére
Ez megint csak a fogyasztástól függ...
Az én tápom kicsit melegebb, mit a kezem, de semmiképpen sem erősen meleg, vagy forró. A gépem maximális fogyasztása 25W körül van (akkuról átlag 12W). De azok a masinák, amikben 3DMark2003-ban 6000 pontot kreáló kártyák vannak, főleg asztali procival szerelve, ezek simán képesek odarakni a 40-70W-nak is, ami ugye egy 65W-os tápot eléggé terhel, az meg melegszik is rendesen.
Üdv! -
McLaca
őstag
válasz
atomin13
üzenetére
A hátralévő teljesítmény a pillanatnyi terhelés függvénye, erősen ingadozó. Nekem a MobMeter akkuról jelzi a gép aktuális fogyasztását Wattban, és a megmaradt töltöttséget mW-ban, amiből a pillanatnyi fogyasztással elosztva (nagyságrend-helyesen) megkapható a hátralévő akkuidő.
Egyébként az óra melletti akkuikonra húzva egérkét, Neked nem írja ki sárgacímkés megoldással?
Üdv! -
SGC
tag
Srácok, ha 1 gép hangos, az direkt jó!
Vagy nem hallottatok még az un. hanghullám-hűtésről? Sokkal 6ékonyabb bármi másnál.
-
SGC
tag
válasz
atomin13
üzenetére
Ha huzamosabb ideig hálózatról használod, jobb, ha kiveszed.
A laptopok nem úgy működnek, mint pl. a mobiltelefonok, amik folyamatosan élik fel az akku elektronjait
hanem időnként jó nagyokat ''harapnak'' belőle (főleg CD/DVD felpörgetésnél vagy a megjelenített kép gyors változásainál).
Az akkutöltés sem hasonlítható máshoz: a külső táp bizonyos időközönként küld egy nagyfrekvenciás jelet az akkuba - ilyenkor villan fel a töltésjelző LED.
Olyan a munkám, hogy napokig itthon dolgozom rajta (ilyenkor mindig kiveszem a feltöltött akkut), majd a hónom alá kapom a gépet, és elvándlizok vele valahová.
Az ősi arab kultúrkörben az a hiedelem járta, hogy egy ember megszületésekor Allah kiméri azt az ételmennyiséget, amit élete során elfogyaszthat. Ergo a falánk ember korábban hal, mint a mértékletes.
Ez a gondolatmenet alkalmazható a szívre és az akkumulátorokra is
-
xedos
addikt
ASUS-nál nálam a mobmeter kiírja!
-
atomin13
aktív tag
hali , van nekem egy Aopen 1557-GLS tip. noti , 4400 akksival (gyári)
az lenne a gondom hogy egyik progival sem írja ki , hogy még mennyi idő van hátra, vajon ez miért lehet, van valami jó program ami kiírja nekem hogy még 2 óra 10 perc...... szal lehet hogy az akksi nem tudja ezt az opciót??? vagy nem akksi típus függő a hátralevő idő kiírása??? -
Nand_i
tag
-
McLaca
őstag
Persze, hogy jobban melegszik, ha egyszer nincs hűtve!

A két procit ugyanaz alá a hütő alá berakva garantáltan a Dothan lenne a hűvösebb. Még leterhelve is félgőzzel járó ventivel is lehűl 70 fokról 60-58-ra, egy ''állandó'' hűtésű gépben szerintem nem menne 40 fok fölé.
Üdv! -
atomin13
aktív tag
hmm...
elég komoly gép , repül rendesen
Bővebben: link -
Sunzi
aktív tag
No, teszteltem...
Acer 8104WLMi (2GHz, 1GB RAM, X700):
1027*768, minden default, x700 performance modban, core:412 mem:412 MHz
3DMark:
2k1: 20263
2k3: 7408
2k5: 2843
AquaMark3: 52,894
Everest read: 3001 write 784 -
Eryck
csendes tag
válasz
atomin13
üzenetére
Windows Update, megtalálod a nem sűrgős telepítések között ha jól emlékszem.
Egyébként én felraktam a progit, tök jó és szép, csendben ül a tálcát, méregeti a hőmérsékleteket, eszi a ramot oszt jó idő.... beállítottam rajta, hogy full teljesítményen menjen a gép hálózati táplálás közben, ha már ez lenne a progi lényege ha jól vettem ki. Erre akkora lett a teljesítmény, hogy a tapipad csak a powergombra reagált...
Soxerencsét hozzá mindenkinek!
-
atomin13
aktív tag
válasz
parandroid
üzenetére
nemtom hogy tudjátok feltenni azt a centrinos progit, en egyszerűen nemtudom , már vagy 2 órája próbálom,de nincs neki valami.NET framework 1.1.******* verzio,
-
parandroid
félisten
Miért, mi ez a charge rate?

Szerk1: amúgy most is annyi (mármint 97% a charge rate). A gép azóta is megy, most már 40 fokos a proci, 50 a case és 42 a HDD. Ugyanazok az alkalmazások futnak azóta is, venti továbbra sem kapcsolt be azóta. Úgy látszik egy idő után megreked a hő.
Szerk2: Arra gondolsz, hogy 1 óra alatt 100%-on kellene lennie a töltöttségnek? Ez a charge rate? Akkor lásd szerk1...
Szerk3: Vazze, most látom, azt írtam akkuról megy!!!
Mekkora láma vagyok!
Természetesen hálózatról van szó...
így már értem. Bocsánat.
p
[Szerkesztve] -
McLaca
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Egy óra után 97% ''Charge rate''? Na neee...
Üdv! -
parandroid
félisten
Bővebben: link
A linken találtok egy szkrínsotot a gépem hőmérsékleteiről. Kb egy órája megy, netezek, msn, outlook, commander van nyitva, meg még egy-két kezelőprogram és drájver fut. Akkuról megy, venti még nem kapcsolt be, amióta megy, érintésre mindenhol hideg.
Fullra terhelten egyébként 55-60 fokos a proci, ugyanennyi a hdd, és a ''case temp'' (akármi is az, hajlamos elmenni akár 80 fokig is, de akárhogyan tapogatom körbe a notit, sehol nem égetően forró - a legmelegebb a hdd környékén kézzel tapintva.
Egyébként egy, az adataimnál is megtalálható HP nc8000-ről van szó - 1.6 Banias, 512MB RAM, Rm9600, és egy Toshiba 80GB 16MB cache vinyó, ami észrevehetően melegebb, mint a gép eredeti 40GB 8MB Hitachija volt.
p -
Eryck
csendes tag
Most sikerült beszereznem egy működőképes progit.

Az eredmények:
3dMark 2001 (Default): 16935 pont, képBővebben: link
3dMark 2003 (Default): 5978 pont, képBővebben: link
Kicsit lassúnak tűnik, majd lefuttatom úgy is, hogy nem megy letöltés és nyomtatás mellette....
-
atomin13
aktív tag
ok , köszi szépen az eddigi hozzászólásokat, észrevételeket
-
SGC
tag
Srácok, tök mind1, mennyit fogyaszt a gépünk. Legfeljebb csak 39 évig lesz elég a Föld szénhidrogén alapú energiaforrás készlete, és nem 40-ig

A gyermekeink/unokáink majd csak napos időben tudnak játszani a Need for Speed 2050-el a napelemek miatt
Ez nekünk most szívás lenne, nekik majd természetes lesz...
[Szerkesztve] -
Nand_i
tag
Az addig ok, hogy nem megy a hűtés, de akkor mikor az intelesek szapulják az AMD-t, mindenki csak azt írja h az hű de nagyon melegszik, közben peidg átlag használat mellett nem nagyon mászik 60 fölé /a64 3000+/, videókódolásnál ment eddig 74re. Átlag használat mellett meg 40 és 55 között ingázik.
Az a másik gép egyébként szintén a64 volt, és bios frissítés miatt másztak el az értékek. -
zui
tag
Hali.
Nekem ilyen teszt-kerdesem lenne, hogy kinek mennyit fogyaszt a laposa.
Nemtom, hogy windows alatt erre milyen progik vannak, vagy milyen lehetosegek, en linuy alatt siman cat /proc/acpi/battery././state et nezem
600 Mhz -en 1300-1400 mA
1,5 Ghz -en 1900-2000 mA
Jah, es a gepem: HP nx9030 1,5 Ghz Dotha magos procival. 512 Memoval.
Egyeb teszteredemenyket sajna en nem tudko irni, de erre kivancsi lennek, ha ir meg vki ilyet.
Es mege gykerdesem lenne,
Tud vki ehhez a laptophoz 4400mAh nal nagyobb aksit pesten? ha igen irjon pls
zui@inf.elte.hu
thx
bye
zui -
McLaca
őstag
válasz
atomin13
üzenetére
Ez a hőmérséklet abszolút teljesen normális!
A nagy Celsius-csatákban persze senki nem írta be, hogy az 1,7-es Dothan úgy 55 fokos, hogy a hűtés egyáltalán nem megy. Nekem pl. zenehallgatás, netezés közben volt, hogy 16 órán át nem kapcsolt be a hűtés, a proci tartósan 55 fokos volt. A hűtés 70 foknál kapcsol be (gépfüggő), nálam ilyenkor félgőzzel megy, de még 3D-s játéknál sem kapcsol fel teljes fordulatra, amit egyébként 75 foknál tenne meg.
Mellesleg ez a maghőmérséklet, érintésre a notebook ott, ahol a proci van, kb. 35 fokosnak tűnik. Szerintem hűtés nélkül szép eredmény az 55 fok, és igen, ez a proci kibírja. A lélektani határ valahol 90 foknál van, de ott meg úgyis automatikusan lekapcsol, szóval nem fog megdögleni.
Egyébként: egy másik fórumon írta egy illető, hogy a ''Fan Control Table'' hibásan van beállítva a gépében (valszeg BIOS szinten), és így 25 foknál kapcsol ki a hűtése. Tehát ez a proci 25 fokig hűthető, ilyenkor valszeg 600MHz-en áll. Akkuról nekem egyébként 48-50 fok között változik net, zene, MSN, fájlműveletek közben.
Üdv! -
xedos
addikt
Üdvözöllek Atomin13 a notebookosok táborában!
Már 2x vitték el az orrom elől azt a notit
Neked hogy tetszik?
[Szerkesztve] -
atomin13
aktív tag
válasz
AMD Power
üzenetére
most épp netezek zenét hallgatok, nem is megy a proci csa k600mhz-en az egyik hőfok 50C folyamatosan a másik 47-51 között mászkál, a winyó 40 fokos
gondolom ez normális , a notiknál alapból magasabbak kicsit az értékek mint asztaliban, ja és az intelek jobban bírják a meleget mint az amd-k , jól tudom???? -
_seth_
veterán
Meg is kerestem pontosan:
3066 mhz 1.3V 100% terheléssel 50.4 fok
3066 mhz 1.3V terhelés nélkül (csak tűzfal, vírusírtó stb...): 30.4 fok
1600 mhz 0.9V terhelés nélkül 26.8 fok(biztos hűvösebb lenne még de nem fog lehűlni a szoba hőmérséklete alá ) (390 mhz-re lemegy ha nincs terhelve)ha kihúzom a ventit akkor 33 fokos de nekem nem kapcsol le biztos úgy voltak vele, hogy a gyári rendes 2.66 p4nek majd kell a hűtés ) -
atomin13
aktív tag
hali , hadd kérdezzem meg valakitől , hogy egy 1.7-es dothan -nak mennyi az ideális alpon járatott hőmérséklete? és mennyi a max amit elbír?????
amúgy alapon 51-55 fok körül mozog -
alorinc
tag
be vagyok sózva!
Talátam egy csomó táblázatot:
http://www.terminal.hu/artread.php?id=12203303055010&page=2
de nem értek hozzá -
alorinc
tag
olvasgattam 1-2 angol fórumot és ott azt írták, hogy erősebb a turion de többet fogyaszt. Ez ha így van akkor olcsóbb de jobb mint a centrino, pláne az én esetemben? (Én főleg PinacleStudio9-re használnám - videószerkesztó program)
mekkora a turion cache? és az FSB-je?
Mire jó a turion és mire a centrino?
a mai napra kikiváncsiskodtam magam -
alorinc
tag
1. Szia McLaca, köszönöm a tippet, jó a fórum
2. Milyen Turion proc? Egy PentCentrinohoz képest?
találtam egy notebookot és nem értem, h. miért ennyire olcsó - ha a turion van olyan jó mint a pentCentr:
Fujitsu Siemens AMILO A 7640 TURION64 / MT32 1GB15, 1 Zoll / XGA (1024 x 768) Pixel / AMD Turion 64 / 1800 MHz / RAM: 1024 (2x 512) MB / HDD: 80 GB / Optische Laufw.: Double Layer DVD + / - RW / Grafikkarte: Onboard / Erweiterung Steckplätze: Cardreader 4 in 1, PCMCIA Card 1 x Typ II / Schnittst.: Audio (Line - in) /
Listenpreis: EUR 1.438,80 Produkt Nr.: 91217
Sie sparen EUR 368,80 (25,63%) Hersteller Nr.: LKN:GER-161100-021
Ihr Preis: EUR 1.070,00 -
AMD Power
titán
Everest Evaluation Version
Olvasás: 2404 MB/sec
Írás: 1034 MB/sec
Késleltetés: 57.3 ns -
Petya25
őstag
Egy-két adat az én notimról:
Clevo D27ES
Cel 2000 proci, 512MB DDR2700-as rammal
3d2001-ben 1250pont
SIS chipset
Everest ram teszt: olvas 1250 / 620
(P4-es asztalim 6400/2000-et csinál)
Vinyó több órás használat után 34 fok.
CS-zni szokott rajta a párom, ha lan partira megyünk, a 3D 800-ban még okés.
Én meg netezek rajta mert keveset fogyaszt.
[Szerkesztve] -
SGC
tag
válasz
parandroid
üzenetére
Ha a kedvesed is olyan internetfüggő, mint Te vagy én, vagy a nejem, akkor Ti nem buliztok, csak webkamerán keresztül
Bocsi... -
SGC
tag
Én még dolgoztam akkora ''floppy-lemezzel'', ami kb. akkora volt, mint bakelit-lemez; a kapacitása meg olyan 720 kB körül volt. A hozzá tartozó gép nem férne be a 13 nm-es hálónkba
Nem is volt oly rég... 
-
parandroid
félisten
válasz
Vangelis
üzenetére
Tényleg, elég gyorsan meg is lehet találni, csak nem gondoltam rá, hogy így rákeressek...
Bővebben: link - az itt olvasható magyarázat a sorozatszámról/specifikációkról egyébként nekem szimpatikusabb is, bár itt is megemljtik McLaca verzióját is.
SGC: kedves meg addig jól elinternetezget egyedül, mi?
p
[Szerkesztve] -
McLaca
őstag
Akkor ott az ACPI Layer lesz a ludas, a 75 fok meg semminek sem a hőmérséklete (lásd kö. mondat). A PC-men a Motherboard Monitor is mutatott több szenzorra is 127 fokot, amíg át nem állítottam a progit, hogy a megfelelő szenzorok értékeit mutassa. De mint írtam, a progi eredetileg a proci frekvenciája változásának megjelenítésére szolgál, amit fél másodpercenként tud frissíteni, illetőleg akkumulátoros üzemnél a gép pillanatnyi fogyasztásának és az akkuállapotnak a megjelnítésére jó. Procihőmérsékletet én nem is akartam vele nézni, hiszen azt megtudom máshonnan is, meg úgyis tudom, hogy amíg nem megy a venti, addig 70 fok alatt van, ha meg már bekapcsolt, akkor éppen hűl le 70 fokról.
A merevlemezt egyébként egy illető (nevét majd megkeresem) nevezte először winchesternek, és igen, a fegyverhez hasonlította - a hangját
Természetesen az első vinyókra kell gondolni, amik még el sem fértek volna a mai gépekben.
Üdv!
[Szerkesztve] -
-
SGC
tag
Ez mind rendben, amit leírtál, de a 75 C állandóan 75 C, nem változik, 1/10 fokot sem, ezért lett gyanús a dolog. Csak ez az 1 ablak volt nyitva, és hagytam a progit futni kb. 3 percig... Azután megnyitottam 1-2 ablakot, és még mindig 75 C. Az Everest értékei viszont változnak...
-
Vangelis
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Erről már volt topic is

-
McLaca
őstag
Na akkor egyben:
A progi a proci hőmérsékletét ACPI felületről tudja megjeleníteni, nálam kapásból nem tudja, csak a vinyóét, az viszont stimmel (az Everest-tel szinkronban van). Kicsit kitérnék a vinyóra: Samsung vinyó van a notimban, nem tudom, a hangosat ki mire érti, hallom persze, hogy pörög (5400RPM), de csak éjszaka figyelek fel rá, mert napközben a szokásos zajok elnyomják. Persze azért hallom, mert a gépben a hűtő igen ritkán megy, nem nyomja el a vinyót.
Visszatérve a progira és a mért hőmérsékletekre: nem mindegy, hogy az alaplapi szenzor (már amelyik deszkán van) adatait mutatja egy progi, vagy a processzor által jelentett maghőmérsékletet. Mert lehet a mag 75°C-os, ha a szenzor (proci alatt) 40°C-t mér. Nekem egyébként egy segédprogramot adtak a géphez, ami megjeleníti a proci és a chipset hőmérsékletét, az akku töltöttségét és a ventilátorok állapotát, fordulatát. Engem a belinkelt progi kifejezetten a frekvenciakövetés miatt érekelt. Apropó 20 fokos szoba: a processzormag egyetlen tizedmásodperc(!) alatt képes elérni a 75°C-t, ha max. terheléssel megy (pl. oprendszer indulás) és 2-3 másodperc alatt visszahűl üresjárati hőmérsékletre, ha nem terheljük. A 75°C-t lehet elhinni notebbookban, a 40-et kevésbbé. Nekem (Pentium-M Dothan 1,7) 70 foknál lassú, 75 foknál gyors fordulatra kapcsol a ventilátor, 55 foknál kapcsol ki. Asztali procis gépeknél meg szinte biztos, hogy magas a proci hőmérséklete.
Egyébként tudja valaki, honnan származik a merevlemez ''winchester'' elnevezése?
Üdv! -
SGC
tag

[Szerkesztve] -
-
SGC
tag
Köszönöm a linket. Letöltöttem, elindítottam.
De!
Bp.-en lakom, régi bérházban. A 40 cm-es téglafalak alaposan kihűltek, egész pontosan 20 C van a lakásban, vagyis az egész éjjel kikapcsolt laptopnak is e környékén kéne lennie...
Ám bekapcsoláskor a MobileMeter szerint a CPU már 75 C, és nem változik!!! (Az Everest Home szerint csak 40 C). Ez ÓRIÁSI különbség!!!
Szerintetek? -
McLaca
őstag
Itt a link:
Bővebben: link
A pontos mérete 41 984 byte, ha nem ennyi lenne, tessék rajta vírust keresni
Beállítása roppant egyszerű. Viszont! Az sem mindegy, hogy a Windóz energiagazdálkodási lehetőségeinél mi van beállítva, mert az ''asztali'', vagy ''mindig bekapcsolva'', esetleg ''bemutató'' opciókban mindig csúcson jár a gép, akkor nem vesz vissza a proci. Javasolt a ''hordozható'' beállítást testre szabni és úgy használni.
Swap témához: ki kell próbálni, megy-e 1G rammal swap nélkül. Egyébként már 512-vel sem nagyon nyúl a swapfájlhoz, csak lefoglalja, de nem ír bele, csak ha elfogy a rendszer alól a mem. Ez nem túl leterhelt rendszernél nem következik be. Egyébként 1Giga RAM-mal már érdemes a rendszermagot feltöltetni a memóriába, sokat dobhat a rendszer sebességén és főleg reakcióidején.
Nálam a swap egy külön 1,2 gigás partíción terpeszkedik.
A Windóz hardwermonitorának meg lehet hinni, csak tudja már a memóriavezérlés, hova mennyi memóriát osztott ki...
Hogy végre ON is legyen: nekem alapból 32 megát eszik el a VGA-m az 512RAM-ból. Állítani BIOS-ból nem lehet. Létezik, hogy a másik 32 megát akkor kanyarítja ki, amikor elkezdek valami játékot futtatni? Mert általában 64 megásnak ismerik fel a progik, és amit 3DMark 2001-ben teljesít, az 64 megásnak is felel meg.
Üdv! -
parandroid
félisten
Virtuális memória tekintetében: néhány játék hajlamos nem elindulni 1GB-os swap-fájl alatt, 512MBB rendszermemória mellett. Sims pl ilyen...
p -
Eryck
csendes tag
válasz
GyepmesterBé
üzenetére
Elviekben nem használja sem hibernáláskor, sem készenléti módban a swap fájlt, gyakorlatilag találkoztam már olyannal is, amikor sima leállítás után csak csökkentett módban indult a rendszer és ez egész addig hiba is maradt, amíg a tweakUI-ból ki nem lett véve a ''lapozófájl törlése leállításkor'' opció. Szóval a windows elviekben nem csinál ilyet, sőt, vizet sem tartalmaz, tehát semmi nem indokolja, hogy fagyjon...

-
GyepmesterBé
csendes tag
Játék közben miért is kellene használni a készenléti üzemmódot??
Felkészülsz a következő szintre, vagy mi?? Amúgy ha jól tévedek sem a stand by sem a hibernálás nem a pagefilet használja, hanem egy előre lefoglalt winchester részt.
Temészetesen hibernálni szoktam - igaz nem játék közben - arra le van foglalva 1GB a vinyón.
-
Eryck
csendes tag
válasz
AMD Power
üzenetére
A virtuális memóriának általában a fizikai RAM felét állítják be minimumnak és a másfélszeresét maximumnak. Mondjuk a swap méreténél fontosabb a töredezettsége, tehát ha fix értéket állítasz be, mondjuk 512 MB fizikai RAM esetén legyen 768 MB a swap és újraindítás után futtas le egy töredezettségmentesítőt, hogy a meghajtó elejére kerüljön egyben. Egyes tuning és finomhangolók a windows leállításakor törlik a swap fájlt, ezt a funkciót fixen beállított swap esetén ne használd.
-
Emitel
tag
Nálam a min 256MB, max 512MB
Rá kell kényszeríteni a winfost, hogy a fizikai memóriát használja. Persze ez nem mindig sikerül. Az biztos, hogy minél több fiikai memória van a gépben, annál gyorsabb a rendszer. Asztali gépen 1 GB RAM-nál lekapcsoltam a virtuális memóriát, nem is ''szólt+ érte. Kemény játékoknál azért biztosan kevés a szimpla 1 GB fizikai memcsi. -
AMD Power
titán
A Virtuális memoriának melyik a legjobb vagy legjobban ajánlot formája és értéke? A lapozófájlt én lőjem be vagy a win fos. Ha én akkor mi az ideális érték.....

-
Eryck
csendes tag
válasz
GyepmesterBé
üzenetére
Gondolom játék közben nem sűrűn használtad a készenléti üzemmódot.

-
Eryck
csendes tag
Komolyabban: ha csak office és médialejátszó alkalmazásokat használsz, teljesen felesleges az 1 GB RAM. Nekem két gépem van, egy Amilo A-7640 512 MB-, meg egy Clevo M400A 1 GB Rammal. Irodai alkalmazásoknál szinte elhanyagolható a sebesség különbség és egyik gép sem használ swap-pot annak ellenére hogy nincs letiltva.
Most éppen 270MB-ot használ a rendszer, de megy a firefox, a thunderbird, meg a total commander ftp-letöltésben, plussz dolgozik az avg 7-es vírusirtó a teljes teszttel és swapra 264 MB lefoglaltat ír a rendszer.... bár én nem venném komolyan amit a WinXP kiír.
-
Emitel
tag
Én se raktam fel. A windows feladatkezelő ''mondta'' meg

Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- VGA kibeszélő offtopik
- Temu
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Revolut
- Linux kezdőknek
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- Új makulátlan hp elitebook 840 g9 ! Fémház, i7 12gen!
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS/12GB DDR4/M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR! ÁRON ALUL
- Garanciás MAGYAR BILL lenovo thinkpad t14 gen3 i5 12 gen EXTRÉM AKMU IDŐ!
- Eladó Dell Inspiron 15 3520 laptop Újszerű állapot, garanciával!
- Lenovo thinkpad x13 g2 ryzen5
- Logitech Lift for MAC ergonomikus egér
- Asus TUF Gaming F15 FX507 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12500H - 8GB - 512GB SSD - RTX 3050 - 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic5 Pro Green LTPO 120 Hz, 50 MP triplakamera, 66 W gyorstöltés 12/512 GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
LiteOn PA 1121 02?
, a Szinvaparkban.
, azaz , de a lényeg hogy nem gond, thx

Ez nekünk most szívás lenne, nekik majd természetes lesz...

(P4-es asztalim 6400/2000-et csinál)
, csak hdd-t