Új hozzászólás Aktív témák
-
s3toraph
senior tag
válasz
Thunderzolee #9153 üzenetére
Sokat segítettél!
Régebben win alól nem ajánlották, de ezek szerint mára ez már nem gond. Azért is kérdeztem, mert akkor én sem bohóckodok pendrive-al, meg DVD-re kiírkálással.
Igaz is, közben eszembe jutott hogy az előző alaplapomon (PC) is volt már utility, ami win alól is tudta frissíteni a BIOS-t (sosem használtam), és az egy 4-5 évvel ezelőtti lap.
Persze nyilván csak saját felelősségre megy a dolog. Ha nem kapok áramszünetet (ezt aksival kiküszöbölöm), tudtommal egy gyártói BIOS-al nem lehet gond. -
s3toraph
senior tag
válasz
Thunderzolee #9149 üzenetére
Köszönöm! Akkor win7 alól felrakom a legfrissebbet!
Ez egyébként hogy szokott kinézni? Elindítok egy fájlt, végigmegy egy csík, majd magától újraindúl a gép és kész is?
Valamint mi van akkor, ha valami oknál fogva nem sikerül 100%-osan a frissítés? Mondjuk újraindul és nem tölt többet be. (Pl. ilyet tudok elképzelni hibaként.) Ezeknél a régi laptopoknál van BIOS visszaállítása korábbi verzióra? Én nem láttam, se dual BIOS-ra való utalást.Az előbb lemaradt a CPU-Z kép, hát ha fontos lehet:
A laptop szétszedésében már rutinos vagyok, BIOS frissítést viszont még csak 1x csináltam PC-n pendrive-rol.
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Húgom laptopjában (egy Acer 5732ZG-444G32Mn, LINK , LINK) cserélnék procit, T4400 van benne, P8400 vagy P8600 menne a helyére. Az azonnali notebookos kérdések órája topicban mondták hogy tuti jó lesz bele, de lenne még egy olyan kérdésem, hogy vajon kell-e előtte BIOS-t frissítenem? A mostani BIOS verziója: v3.06. Nem szeretném most azért annyiszor szétszedni a gépet, hogy próbálgassam bele Pxxxx procit, hanem ha úgy gondoljátok, biztosabb ha frissítem, akkor megteszem csere előtt.
Ha frissítenem kell, akkor win alól tegyem meg, vagy újraindítva a gépet pendriverol, vagy DVD-röl? Melyik az ajánlott módszer?Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows 11
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Anime filmek és sorozatok
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3128
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest