- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz
petyuska74 #15748 üzenetére
Hívd fel és egyeztessetek! Elképzelhető, hogy van nála processzor is.
-
Dell XPS
veterán
válasz
petyuska74 #15746 üzenetére
Igen, jó látod!
A lista nagyon nem pontos. Szerintem az összes i7-es processzor megy benne, lévén hogy nincs Bios korlátozás és a több fázisú tápáramkör lehetővécé teszi. Többen szerelték i7-3632QM -mel, illetve 7-3630QM -mel is láttam a típust. Sőt, találkoztam i7-3720QM -mel szerelt változattal is. Nem tudom, hogy oldotta meg a hűtését...
Közel is vagytok egymáshoz és nagy szaki. Őt tudnám ajánlani jó szívvel Neked : (link)
-
Dell XPS
veterán
válasz
petyuska74 #15743 üzenetére
[link]
Annyi kell belőle, hogy a 3db VRM -t eltakarja: 30x10 mm. Az 1mm -es vastagságban nem vagyok teljesen biztos. Rég volt...6W/mK -tól eldurvulnak az árak, nem érdemes magasabb értéküt választani.
Érdemes lenne egyszer paszta nélkül összecsavarozni, és ellenőrizni a hűtő/VRM közötti hézagot.
Szét-összeszerelésnél vigyázz, könnyen törik a műanyag ház. Meleg állapotban kezd el a műveletet! Csavarfészkek is hajlamosak leszakadni (pl: zsanér), pákával tettem vissza a helyére őket.
Négy mag általános használat során is jelentkezik, SSD -vel kigészítve pedig egész komoly változás lesz.
Jó munkát hozzá!
-
válasz
petyuska74 #15736 üzenetére
Első körben nézd meg ,hogy nagyobb gpu-val látsz e valahol notit.....
Elméletileg a chipset tudja, de hogy a biosban benne vannak e a megfelelő mikrokodok az lutri
Sandy / Ivy szintén mikrokod kérdés...
A hűtőt meg kell nézned szemmel ,hogy az i7 proci fizikailag elfér e... úgy értem az szép nagy téglalap ,az i5-3/cerka meg kocka... tehát lefedi e.
Maga a ventillátor/hűtés fizikailag elbírja a nagyobb hőtermelést de az alapjárati csendes működés az valószínű megszünik (én egy alsó 14 centi/ventis hűtőpaddal orvosoltam a problémát)
L es memória az i7 procihoz kell
Ami nem L es az jó az i5/3 cerkához. -
Dell XPS
veterán
válasz
petyuska74 #15738 üzenetére
-
Dell XPS
veterán
válasz
petyuska74 #15736 üzenetére
1, Terhelésen nem fogja bírni.
2, Ivy Bridge -re is cserélheted, ezért inkább ezt válaszd (35W TDP). pl: i7- 3612QM, - 3632QM
3, BGA - alaplapra integrált processzor. 2310M - es (G2) jelölésű cserélhető.
4, Ugyanaz a heatsink, de i7 -nél jobb lenne ha cpu tápáramkör is hűtve lenne!
5, Mindkettőt választhatod. Processzor memória vezérlése, támogatása a döntő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic V2 - origami
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Synology NAS
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Formula-1
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged