- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- HTPC (házimozi PC) topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel találgatós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Objektívek topikja
- Milyen nyomtatót vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Processzor cserén gondolkodom kis laptopomban. Összeszedtem mindent amit csak lehet tudni, de elbizonytalanodtam, mindjárt írom is, hogy miért.
A laptopom egy Lenovo B590-es 20206-os alaplappal. Ez HM70-es chipkészlettel van szerelve, ami elvileg csak celeront és pentiumot támogat 2.5 Ghz-ig (sandy bridge és ivy bridge). [link] [link] Eredetileg egy B980-as pentium volt benne most egy 2030M-est kapott. A BIOS most az 1.29-es (h9et92ww) előtte 1.27-es (h9et90ww) volt. Amikor bekerült az ivy-s pentium megjelent egy új opció a biosban, az enable/disable hyper threading. A HM70-es chipkészletnek van egy olyan korlátozása, hogy ha i3-ast vagy i5-öst teszel bele fainul működik kereken 30 percig utána a gép minden figyelmeztetés nélkül kikapcsol! Sok hszt- olvastam már el ezügyben, de ezek régebbi kb 1-3 éves hozzászolások voltak más fórumokon más-más notiknál.Amiért elbizonytalanodtam: Mivel megjelent ez az új opció (Hyperthreading), nem tudom, hogy feloldották-e esetleg a Lenovonál ezt a korlátot és mehetne a notiba erősebb proci is (i3, i5) vagy hogy most mi a szitu? Ebben a témában nem találtam semmit sem. Az új BIOS-hoz sem találtam changelogot és semmi infót, csak van és kész. Akinek esetleg HM70-es chipkészletű notija van és van tapasztalata ez ügyben szívesen venném ha tudnánk erről beszélgetni illetve tapasztalatot cserélni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Linux haladóknak
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- Futás, futópályák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- HTPC (házimozi PC) topik
- Spórolós topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- BAZÁR Laptop Notebook billentyűzet BILL használt és új 1hét garancia POSTA ON
- BASEUS állítható Laptop állvány 11-17" (ezüst)
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest