- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- TCL LCD és LED TV-k
- Riasztó topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
konyi79
addikt
válasz
Thunderzolee #10541 üzenetére
Ez igaz, nem figyeltem, korábban volt írva a chipset. -
válasz
toratt22 #10535 üzenetére
Azonos TDP-hez tartoznak, nem kell nagyobb hűtés.
Ha tudod, próbáld bele a nagyobb, 667-es FSB-s processzorokat nyugodtan, miután a gép bekapcsol, telepíti az új eszközt (processzort), újra kell indítani, és utána már a valós FSB-t írja ki a CPU-Z.
(újraindítás előtt még lehet csak alap FSB-n viszi, de újraindítás után már a valóst írja ki - ezt csak azért írtam ilyen szájbarágósan le, mert volt már aki újraindítás nélkül elkezdett hőbörögni, aztán reinstall után már neki is vitte a magasabb FSB-t)konyi79:
A Toshiba A200-as chipsete 945GM, az viszi a 667-es FSB-t, az nem kérdés.
De az ATI RS400 nem egyértelmű, h mit támogat. -
sulaco79
tag
válasz
konyi79 #10539 üzenetére
Nem gond, szent a béke!
A Lenovo support fórumok szerint (itt, itt) a B950-es G580-as gyárilag HM76-os lapon jött ki és simán viszi az Ivy-kat, BIOS frissítésre szükség lehet...
A HD4000-es a leírtak szerint kb. 28%-al gyorsabb a GT610M-nél, az már nem annyira rossz. Nekem HD4000-em van, Crysis 3 low-on, Dead Space-ek mediumon nagyon szépen futnak rajta ...jó mondjuk én a Raid over Moscow-val kezdtem 87-ben, ahhoz képest low-on a Crysis
...szóval nekem tökéletes. de kinek a pap, kinek a papné.
Itt van egy G580-as i5-3210M Ivy procival és G610M videókaresszal...egy kommentelő megjegyzi, hogy a GT610 nem áll meg a talpán a HD4000 előtt...fene tudja.
-
konyi79
addikt
válasz
sulaco79 #10536 üzenetére
Bocs, nem célom volt vele bántani, bár lehet tényleg keményen válaszoltam.
A B950 Sandy proci, és noha valóban megeheti a chipset az Ivy-s procikat, de ez nagyon ingoványos terület.
Mivel natív így nem jött ki gép, a driverekkel baj lehet, főleg ott van kockázatnak az Optimus, vajon lekezeli-e? Ha igen mennyit profitál abból a 10%-al erősebb IGP-ből? Az eredeti mérések ráadásul már régiek, ami óta az intel tuti nem frissített drivert (mert nagyon rég leszarja az ivy-t), míg az nvidia driverei lehet hoztak is azóta a -10%-ból.
Bár igazából az egész okoskodás teljesen felesleges, mert ha a játszhatóság nincs meg valamivel, az a 10% kevés lesz meglegyen. Ismétlem: HA működik.
Szóval az egészért messze nem éri meg bármiféle költségbe vernie magát, sosem lesz gémer gép. Kicsit se.A link gomb meg tényleg ott van
(#10534) Thunderzolee
Pedig esélyes, működjön rendessen. Toshiba A200-ban pl, amiből annak idején elég sok jött ki T23xx Pentium Dual Core procival, mindben alacsonyabb volt a proci FSB miatt a memória órajel is (533MHz). Proci upgrade után, T7xxx C2D procival a magasabb FSB miatt ment rendesen a memória is 667 MHz-el. És a proci teljesítmény növekedés melletti memória gyorsulás miatt már jelentős volt az érezhető különbség. Arra kellett csak vigyázni, 533MHz-et lehet upgradelni 667MHz-re, de 800MHz-es viszont nem megy bennük. -
MurdR
veterán
válasz
Thunderzolee #10534 üzenetére
Pontosan ezért felesleges T7-es procit belerakni.
-
sulaco79
tag
válasz
konyi79 #10529 üzenetére
1. A HD4000-es derekas kis IGPU, ha nem HDtálib az ember akkor eseti játszadozásra low-on - médiumon megteszi
2. G580-as B Celeronos Lenovok jöttek ki Hm76-os csipszettel, ezért kértem, hogy nézze meg, mert ha 76-os jó eséllyel Ivy-t is rakhat bele.
3. Te egy ilyen kötözködős gyerek lehetsz... -
toratt22
újonc
válasz
Thunderzolee #10534 üzenetére
Ezek szerint a legnagyobb, amit még érdemes beletenni az ez lenne?:
Core 2 Duo T5300 1.73GHz 2MB L2 chace 533MHz FSB 65nm
A Wikipédián található lista alapján ez a legnagyobb 533MHz-s proci. Viszont ennek nem kell nagyobb hűtés? -
Melyik az a bejegyzés?
Gyakran elmennek nagyobb processzorokkal természetesen, a chipset lekezeli, de az FSB csak 533 lesz.
CPU-Z-vel érdemes processzor csere után ellenőrizni, h az FSB 667-e, vagy csak 533-on hajtja a processzort.Fórumbejegyzésekben én is ilyeneket szoktam ellenőrizni, sajnos a legtöbb helyre csak azt írják, h megy benne a nagyobb processzor is. De hogy mekkora sebességgel, azt meg se nézik.
Már nem emlékszem arra a régi hsz-ra, de gyanítom, akkoriban Googleztam egy sort, és valószínűleg csak olyan válaszokat találtam, h az FSB 533-nál nem lesz nagyobb, így értelmetlen beletenni magasabb FSB-s processzorokat, mivel a szorzóval együtt a végén még az eredetileg 533-as FSB-s processzorokénál is alacsonyabb órajelet lehet csak kihozni belőlük. (ugye a buszsebesség bizonyos szorzata az órajel, de ha 166 helyett csak 133, akkor kisebb lesz a végén az órajel)
-
sulaco79
tag
válasz
Chrisluke #10526 üzenetére
nézd meg a csipszetedet CPU-Zvel.
Ha HM67-es akkor rakhatsz bele Sandy Bridge i core procikat 35W-ig. A játéknál nem fogod érezni a különbséget.
Ha HM76-os, akkor már az Ivy Bridge i core procik is belemehetnek, amikben már HD4000-es IGPU van, ami már jobb, mint a gt610-es:
Based on the following it seems the GT 610M is meant to compete more against the older HD 3000 graphic core than the newer HD 4000 graphic core. It's not a full blown review comparing the GT 610m and the HD 4000 in many games, but the supporting benchmarks seems to indicate that the HD 4000 performs better when looking that the lowest graphic settings. You need to hover the mouse around "Low", "Med", etc to see exactly what resolution is being used because it's different for every game.
http://www.notebookcheck.net/Intel-HD-Graphics-4000.691...
Anno 2070 benchmarks both and the GT 610M comes up as 28% less performance than the Intel HD 4000.
In COD: MW3 the GT 610M is 10% faster.
In BF3 the GT 610M is 24% slower.
Both are about equal in FIFA 12 with the HD 4000 being 4% faster.
In F1 2011 the GT 610M is marginally faster by 7%.
Deux Ex: HR the GT 610M is slower by 12%.
In Crysis 2 the GT 610M is slower by 24%.
Mafia 2 the GT 610M is slower by 13%.
In StarCraft 2 the Intel HD 4000 is 2% faster than the GT 630M so that means it should be faster than the GT 610M by a wide margin.
Considering that the HD 4000 is only 6% slower than the GT 630M in Metro 2033, the HD 4000 is by default faster than the GT 610M.
WoW is a tie.
Based on the above, this is probably the 1st time where I've seen a discrete graphic card being slower than an integrated graphic core. My advice is to simply by an Ivy Bridge laptop without a GT 610M to save some money. If you are sticking with the Asus K55VD, then I recommend simply uninstalling the nVidia drivers so that the GT 610M will be disabled.
-
Chrisluke
csendes tag
Aloha a segítségeteket szeretném kérni, fontolgatom a laptopom bővítését azonban teljesen laikus vagyok ehhez. Szeretném kikérni a véleményeteket lehet-e egyáltalán a gépemmel kezdeni valamit vagy érdemes-e egyáltalán.
A jelenlegi paraméterek a következők:
Lenovo G580
CPU:Intel Pentium B950 2,1 GHz
VGA:integrált és NVidia GeForce 610 M
Ram:4 GB
HDD: 1 TBFőként irodai munkára használom de néha bűnbe esek és játszok rajta (szigorúan munkaidőben). Sajna az újabb játékokra (pl.: Fifa 13 vagy 14) már nem alkalmas ezen szeretnék változtatni ha lehet és érdemes.
Előre is köszönöm a segítségeteket. -
toratt22
újonc
Sziasztok!
Egy kis tanácsra lenne szükségem. Van egy X51R notim M440-es procival. Szeretném kicserélni valami Core 2 Duo procira. Kérdés, hogy milyen proci lenne jó hozzá? T5500 vagy T7200? esetleg valami más? Köszi előre is!
-
Ideg
aktív tag
Sziasztok! Szerintetek megéri P8600 C2D-ről P9500-ra váltani? Egy T500-ban használnám.
Teszt alapján megéri mert már az l2 cache duplája a P9500-ban, de ezen kívül nem sokban jobb. Köszi!
-
SeatZola
őstag
Érdeklődöm hogy egy HP 8740w notiban levő Ati FirePro M7820 1GB VGA-t milyen 2 GB-os VGA-a lehetne cserélnem?
-
Tibroo
aktív tag
-
-
PHenis
senior tag
Sziasztok,
van egy Samsung NP535u3c notim, 120 GB-os KingstonV300 ssd-vel.
Mértem sebességet pár tesztprogrammal (Crystalmark, AS SSD) és a neten fellelhető v300 eredményektől messze elmaradnak a számok. Ez így normális?............olvasás írás
seq ............180 80
512k ..........170 90
4k ...............20 50
4kQD32 .......77 87
Acctime ..0,382 0,445 -
Tibroo
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem,van egy HP Pavilion dv 9000 Notim AMD turion X2 Procos!
Olyat csinál,hogy nem ad képet,de a venti felpörög mintha rendesen indulna,megy kb. 1 percig a venti,majd ujraindul,se kép se hang.Már többféle rammal is próbáltam,de ugyan ez!Még másik procival nem próbáltam!
Kérdésem Alaplap vagy a Proci a probléma?
A kijelző az OK!!!Bármilyen megoldás is érdekel.
-
StreetBizTO
tag
Sziasztok!
Van egy HP Compaq 8510p notebook-om. A kérdésem az hogy a benne lévő ATI HD2600-as VGA-t (MXM2 foglalatú) lehet-e cserélni valami jobb cuccra? -
adamch4
tag
válasz
Yiggdrasil #10510 üzenetére
ha újabb laposba szánod, akkor valószínüleg nem fogod tudni használni a 12,7mm-s Caddyt, mert pl. az Asus N550JK-be 9,5-es megy, a HP-nál meg típusa válogatja. Ha viszont stimmel a méret, akkor néhány specifikus kivételtől eltekintve jók lesznek más laptopba is. Amúgy nem annyira vészes az áruk, 3k alatt is lehet kapni.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Van jelenleg 2 laptopunk, egy Dell XPS l502x és egy Toshiba Satellite L650-1CU. A lényeg, hogy mindkét masinába szeretnék SSD-t tenni a rendszernek a gyorsaság végett, viszont a jelenlegi HDD-ket is megtartanám.
Utánaolvastam, és azt látom mindenhol, hogy egy 12,7mm-es SATA HDD Caddy kellene mindkét gépbe az optika helyére. Eddig minden szép, és jön a csavar: a Toshibát 1, max 2 hónapon belül lecserélem, mert több sebből vérzik, és nem vagyok biztos benne, hogy jó ötlet lenne kidobni 5-6-7ezer forintot egy olyan keretre, ami az utóddal nem kompatibilis. (Eddig ASUS N550JK avagy valami HP Pro/Elitebook). Ezek a Caddy-k mennyire "univerzálisak"? -
pityeszka
őstag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek kifekszik a hdd a gépében. Erről van szó. ( ha minden igaz
) Nem kell a jelenlegi méret sem mert ezt sem használja ki csak legyen valami más gyártó. Mit ajánlotok?
-
adamch4
tag
válasz
3RM Krueger #10506 üzenetére
Ha nincs leforrasztva, akkor max i7-2860QM-et tudnál belepasszírozni, vagy ezek közül olyat, aminek szintén 45W a TDP-je. Ha találsz is viszonylag olcsón erősebb procit, nem lesz jelentős különbség felhasználás terén, ugyanúgy Sandy 4 magos prockód lesz, ami azért még most sem gyenge, sőt!
-
konyi79
addikt
válasz
3RM Krueger #10506 üzenetére
Örök visszatérő, de tegyél bele egy SSD-t.
Nemigen van értelme máshova fejleszteni, attól a válaszideje a gépnek drasztikusan javul majd. Bár tény, játéknál nem segít. Ott viszont megint csak nem a proci lesz kevés. -
3RM Krueger
csendes tag
válasz
konyi79 #10505 üzenetére
Processzor típusa: Intel Core i7 2630QM
Processzor órajel: 2.20 GHz
L2 cache mérete: 6 MB
(4 mag 8 szálon. Turbo boost: 4x3,20 GHz)
Memória mérete: 4 GB (bővíthető)
Memória típusa: DDR3
Memória sebessége: 1600 MHz
Kijelző mérete: 17.3"
Kijelző felbontása: 1600 x 900
Videokártya típusa: Dedikált
Grafikus memória mérete: 2 GB DX.11. (Nvidia Geforce GT 540M)
HDD: 500Gb Sata III Western Digital Caviar Black
SSD: Nincs benneUi: Mindenhol azt írják max 8gb ram.. de a cpu kezel 16gb ot..
Daw programmal nyúzom a gépet (zenélek)nomeg néha játszom is
-
konyi79
addikt
válasz
3RM Krueger #10504 üzenetére
Valójában mire nem elég a 2630QM? Biztos a proci a szűk neked? Leírhatnád a teljes konfigot.
Érezhető különbséghez nem érdemes Sandyban gondolkodni, más meg úgysem megy bele.
Akkor meg gépcsere. -
3RM Krueger
csendes tag
Üdv!
Van egy Samsung RF-711 es laposom, I7 2630QM Procival... (eredetileg ez van benne) Szeretném lecserélni erősebbre.. viszont nem találok sehol semmit arról hogy mi a plafon amit bele lehetne tenni így processzor ügyileg...
Ergo 8gb Ramot írtak hogy MAX ennyi megy bele.. lehet hülye kérdés de akkor meg se próbálkozzak 2x8gb-al? -
-
Hello,
Hülye kérdés.
Adott egy Asus Z7100-as noti, amiben MXM modulos Go 6600 van, meg pentium M proci. Természetesen meghalta magát, de néha ad képet, szóval amúgy működőképes lehetne a gép. A kérdés az, hogy van-e rá esély, hogy a MXM modul nélkül képet szedjek ki ebből, vagy nem általános az ilyen gépeknél, hogy a chipsetbe integrált VGA (ha van, ebben sem tudom, van-e) is működjön? -
umek7
őstag
válasz
Vardar #10498 üzenetére
Szia, SSD-ből 2.5"-ös, SATA3-ast kell keresned, a "milyen ssd-t vegyek" topikban tájékozódhatsz az ajánlott típusokról. A CPU cseréről a gyártó hivatalos oldalán, notebook típus kézikönyvében, stb. kellene valami infót találni, de hirtelen nem nagyon találkoztam ilyennel. Talán érdemes lenne e-mailben, vagy ha van telefonos ügyfélszolgálatuk, akkor ott megkérdezni őket.
-
Vardar
tag
Sziasztok!
Adott egy Packard Bell TS-44SB típusú gép, benne egy A4-3300M (Llano) APU-val és egy Toshiba MK5059 gsxp (500 GB) merevlemezzel. Előbbit szeretném cserélni erősebb Llano procira (A8-3500M vagy A6-3400M), utóbbit pedig SSD-re. A problémám az, hogy hol tudom megnézni, támogatja-e az új processzort az alaplapom illetve, hogy ha keresnék SSD-t itt, akkor milyen paramétereket adjak meg, hogy passzoljon? (típus, csatlakozó típusa, méret, magasság) Előre is köszönöm a segítséget -
deleteman
csendes tag
Sziasztok,
Az lennek a kérdésem, hogy szerintetek egy HP ProBook 4710s alaplapját kb. mennyiért lehetne kicseréltetni?
Köszönöm a választ.
Üdv, -
Gheldin
csendes tag
Sziasztok!
HP Pavilion g6-2303sh [link]
Lehetséges cserélni a dedikált videokártyát (HD7670M) ? -
Balazska7
csendes tag
Sziasztok!
MSI GX620 bontásából van alkatrészem notebookokhoz. Ha valakit érdekel valami, keressen meg.
http://hardverapro.hu/apro/laptop_alkatreszek_msi_gx620_0w2hu_notebookÜdv,
Balázs -
adamch4
tag
válasz
ToMmY_hun #10490 üzenetére
Adott tehát egy Lenovo Thinkpad Edge E431 gyári WD-vel, amit egy SSHD-re szerettem volna lecserélni, a WD-t pedig külső merevlemezként használtam volna. Tesztek alapján elvárható lett volna, hogy kicsivel gyorsabb lesz tőle a gép, hát nem. Boot idő pl. SSHD esetén 36-50 sec, HDD esetén 30-38 sec. Az még hagyján, viszont alapjáraton 48 fokra melegszik fel, játék közben pedig (ha hagynám) 54 fokig is elmenne. Nem tudom ez mennyire reális, a WD esetében átlag 42 fokot tapasztaltam, és max 51-ig ment fel játék alatt. Pár benchmark lefuttatása után már egyértelműen látszott, hogy valamiért az olvasási sebesség lassú. Rákötöttem hát USB3.0-ra és úgy már jobb eredményeket kaptam. Ez meglepő számomra, és nem értem az okát. Win 8 és Win7-en is ugyanazt tapasztaltam. BIOS a legújabb, firmware a legújabb. Valaki ötlet?
Itt egy rövidke összehasonlító teszt. Atto-val látszik a legjobban a különbség. -
adamch4
tag
Sziasztok!
Kicseréltem a vinyómat egy SSHD-re, viszont mérések alapján lassabb lett tőle a gép. PC-re dugva az SSHD hozza a kívánt teljesítményt, de a laptopban döglődik (alapjáraton 47 fokos, ez se normális sztem). Ha tudtok segíteni, leírom a többi infot, ha pedig rossz topikba írtam, elnézést. -
MurdR
veterán
válasz
tuningtomi #10486 üzenetére
Én a WD BPKX-ra tenném le a voksomat, ha az 500giga Neked elég. De iponon 2k-val drágábban 750es is van már.
-
umek7
őstag
válasz
tuningtomi #10484 üzenetére
Pl. Ipon.
-
tuningtomi
aktív tag
Köszi.
Néztem az SSD-t is de a 120GB kevés lenne.
Leszűkítve a kört kettő HDD között gondolkodok:
Western Digital WD5000BPKX vs HITACHI Travelstar Z7K500
Melyiket lenne érdemesebb megvenni? -
MurdR
veterán
válasz
tuningtomi #10484 üzenetére
Szia. Szerintem érezhető a különbség ha 5200-ról váltasz 7200-ra. (ugyan ez visszafele is, saját tapasztalat). A WD pedig az erősen ajánlott kategória. De ha már cserélsz, én a Te helyedben elgondolkodnék egy 120-as SSD-n, szárnyakat kapna tőle a gépezet, rá sem ismernél...)
-
tuningtomi
aktív tag
Üdv
Egy kis segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől.
Kezdi megadni magát a merevlemezem, több mint 500 szektorhiba van benne úgyhogy cserélni szeretném.
A lapos egy 3 éves Emachines E528
HDD pontos típusa: WDC WD2500BEVT-22A23T0 Sata II 5400rpm 8mb Cache 3.0Gb/sMindenképpen ugyanezt a HDD-t ajánlott venni bele vagy bármelyik 2,5"-os Sata II-es jó lenne?
Amennyiben másik is megfelelne még az érdekelne hogy javítana a lapos teljesítményén ha az 5400rpm helyet 7200rpm, illetve 8mb helyett 16mb vagy 32mb Cache lenne az merevlemezben?
Végül pedig ha tudnátok ajánlani egy megbízható oldalt ahonnan érdemes megrendelni azt megköszönném -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok.
Ismerősöm küzd a laposával.
Acer Aspire E1-522
Model No: M52372
2Gb ddr3 L memória van a gépben
E2-3800-as AMD APU dübörög benne.
többi szerintem lényegtelen.
A gond az, hogy a már meglevő dobozos W7-et tette rá és valamiért svhost.exe (netsvcs) eszi a ramot nagyon.
Most lefutom a köröket, malware és vírusírtás ha van, de hosszú távon szerintem kevés lesz a 2gb ram.
Elvileg a proci nem dual channel memória kezelésű, így elég lenne ha vennék 2Gb ramot is bele.
Nem fog ettől meghülyülni ha esetleg más latecyvel rendelkezik a másik ram?
Notiknál nem tudom mennyire lehet bios/uefi-ben testre szabni az időzítéseket.
Illetve gondolom fogyi miatt érdemes DDR3L-t venni. Milyen ramot javasoltok és mennyit?
A gyárilag beépített memória a fedél megbontása nélkül nem vehető ki, így a palmrest alatti levehető fedélnél levő üres memória slotot kellene feltölteni.
Milyen ramot ajánlatok bele 2 ill 4gb-os modul vásárlása esetén?W8 frissítés is felmerült mint opció, talán jobban kezeli a ramot, de szerintem jobban jár, ha azt a pénzt inkább ramra költi szvsz, vagy gyengébb APU miatt érdemes mégis W8-ra váltania?
Kösz a válaszokat előre is!
-
flash-
veterán
-
lajtika
aktív tag
T9550 mehetne bele? Tokozás chipste stimmel?
-
lajtika
aktív tag
Üdv mindenkinek. Processzort szeretnék cserélni a laptopomba, és ehhez kérnék segítséget.
Egy HP Compaq 6510b lenne az. Jelenleg Intel T7700 van benne. Ha jól látom ez socket p.
Az alábbi linket találtam [link]
Ezek közül bármelyiket tehetem a laptopba? A 45 wattosok kivételével. Előre is köszönöm. -
ryori
senior tag
Üdv hol lehet olyan hűtőt venni laptopba, amit az ODD helyére lehet rakni? láttam egy olyan megoldást, mint az optibay, a dvd helyére lehet berakni egy hűtőt, ami fújja a levegőt. elvileg bármilyen gépbe jó. 9.5mm-s.
de nem tudom hol lehet venni. esetleg valaki? -
ToMmY_hun
senior tag
válasz
ToMmY_hun #10468 üzenetére
Újrapasztáztam az ultrabookomat, eléggé jelentős a különbség az előző és a mostani állapot között.
A bal oldali képen a régi teszt, amit úgy végeztem el hogy a gép levegőbe volt emelve, a nyílásokat nem takarta semmi. A jobb oldali kép asztalon való teszt közben készült, itt a nyílások az asztal lapja miatt nem tudtad teljes mértékben levegőzni, ennek ellenére a különbség szignifikáns.
A képek a legmagasabb hőmérsékletnél készültek.
Képpel illusztrálva:
-
Praetorianus
aktív tag
válasz
adrian4444 #10469 üzenetére
Sziasztok. Novemberben vásárolt Dell Latitude E5440 notebookomba tervezek a közeljövőben (max jövő héten) SSD-t rakni, ezzel kapcsolatban lenne szükségem egy kis segítségre. Az eredeti elképzelés az volt, hogy kiveszem a vinyót (a dvd-íróra szükségem van, úgyhogy odd nem játszik), és a helyére rakok ssd-t. Közben elgondolkodtam a minimálisra csökkenő tárolóhelyen, és lehet hogy mégis megtartanám a HDD-t is, így a lehetőségeim száma egy variációra szűkült
Pár hete írta itt nekem valaki az M2 ssd variációt. Azóta bővítettem a ramot, és volt szerencsém szétnézni a fenéklemez alatt. A wifi-kártya mellett van egy "mSata WWAN" felirat egy csatlakozóval. Ezek szerint nem M2, hanem mSata lenne csatlakoztatható, viszont két problémám (illetve kérdésem van) ezzel a módszerrel kapcsolatban. Az első, hogy innen képes lenne-e egyátalán bootolni a gép. A másik, hogy a nézett/talált SSD-k első ránézésre hosszabbak, mint az itt rendelkezésre álló hely. Itt kb 5 centi helyem van, ha nem akarom (márpedig nem akarom) beáldozni a wifit. Szerintetek egy [ilyen] berakható lenne? Erre kb 3x5 centit ír az adatlap. Előre is köszi a helpet.
-
adrian4444
csendes tag
Sziasztok be írom ide is hát ha hamarabb megtudom a választ
szeretnék érdeklődni hogy van egy MSI PR600 laptop és ennek mely másik laptopnak a külső műanyag borítás kompatibilis ezzel a típus - al mivel szegény nagyon rossz állapotban van külsőleg és az egész burkolatot le szeretném cserélni beleértve a zsanérokat is amik töröttek.Válaszotokat előre is köszi szépen .
-
ToMmY_hun
senior tag
Sziasztok!
Mekkora problémát jelent az, ha a heatpipe belső keresztmetszete kicsit lecsökken? Sajnos olyan bután volt megoldva egy laptopban a hűtés hogy a pipe alatt volt egy kábel, aminek a mozgatása közben kicsit megfeszítette és így meghajolt. Visszahajlítotam, de nem tudom hogy ez mennyire befolyásola a hűtési teljesítményt
-
nova001
senior tag
hali
van egy asus k42jv notebookom, memóriát szeretnék venni bele
kérdésem hogy ez belemegy-e ?köszi
-
Ra3
őstag
Sziasztok, van egy lassan 5 éves HP G62-esem, az utóbbi időben eléggé melegedett, gyakorlatilag folyamatosan maxon tekert a venti laptop hűtő padon is, visszavett órajelekkel is, és még úgy is 80 fok körül ment a proci, sima webes böngészéssel.
Windows újrahúzás sem segített (azt gondoltam valami a háttérben terheli, meg amúgy is régi volt), ezért kicsit utánajártam, kiderült hogy ez a gond idővel utoléri ezt a típust, célszerű szétszedni, újrapasztázni.
AMD Athlon II P320 2,1 GHz, ATi Mobility Radeon HD 545v van benne, youtube-os videó alapján szétkaptam, csak egyetlen gomb bánta a billentyűzeten (esetleg ha tudtok a billentyű alatti kés mechanikához alkatrész beszerzési forrást azt megköszönném).
A kérdésem annyi hogy tehetek-e mindenhova sima pasztát (itthon Thermaltake TG-2 van, régóta használom, jó minőség), ugyanis a vga felett ilyen öntapadós vastag gyurmaszerű cucc volt, eddig nem is tudtam hogy ilyen létezik, de ahogy nyom nélkül lejött a prociról képzelem hogy milyen hővezetése lehet. Visszaolvasva itt azt találtam hogy lehet sima pasztát használni helyette, de ezért gondoltam rákérdezek. -
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a laptop gyári töltője 19V-os. A töltője elromlott, így kapott egy univerzális töltőt, amin 18,5V és 19,5V lehetőség van meg ezeken kívül még pár lehetőség.
Szóval melyikre állítsam?
Nem lényeg, hogy gyorsan töltse az akksit, meg van mikor használat közbe is folyamatosan rá van dugva.
Az a 0,5V nem hinném, hogy nagy gondot csinál, de azért rákérdezek. -
5150head
senior tag
Sziasztok! Van egy [Asus X51R AP041] laposom, amibe régebben beletoltam egy Intel® Core™2 Duo Processor T5500 processzort.
Most szereztem bele 2x2 giga ramot, de csak 3-at lát a gép a 4ből.
64bites Win van a gépen, a ramokat és slotokat 1-enként teszteltem.
Elképzelhető, hogy az alaplap/chipset nem támogatja a 4 gigát? Sehol sem találok róla info-t. -
MAGUS7
tag
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni,lehetséges hogy lecserélem,de előtte érdekelne még hogy mit lehet kihozni belőle,
Samsung NP350V5C-A04HU
CPU:Intel Pentium B970
VGA:integrált
Ram:4 GB
HDD 500GB
azt tudom hogy ssd-vel meg több rammal jobb lenne,de a processzorral meg a videókártyával nem vagyok tisztában,A Windows élményindex 4,4Processzor:6,2
Ram:5,9
Videókártya: Windows Aero Asztali teljesítménye:4,4
Játékra szolgáló videókártya:5,8
Elsődleges merevlemez:5.9
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest