- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
Köszi!
-
szacsee
nagyúr
válasz
Thunderzolee #11063 üzenetére
- bocs dupla lett.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Thunderzolee #11063 üzenetére
Köszi!
Marad akkor a T2400. Asztali prociknál a core duó a 2 magos p4 vagy rosszul sejtem? -
szacsee
nagyúr
válasz
Thunderzolee #11061 üzenetére
Igen megy benne 2 magot is látja. 667-en megy.
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
A múltkor kérdeztem a HP530-al kapcsolatban.
Proci megjött, viszont kicsit benéztem és biztosra akartam menni ezért T2400-ast vettem bele.
HP elvileg T2xxx szériával is szerelte ezt a lapost. Ez egy sima Core Duo (2 magos P4). A lapost szétszedtem és elég sovány a hőleadó felülete, ezért is a 31W-os T2400-at vettem. Az viszont kiment a fejemből, hogy speed step-et csak a C2D-k óta tudnak a procik.
Kérdésem az lenne, hogy nagyon észre lehetne venni ha raknák bele egy T7200-at, vagy sem?
Net, néha YT lenne vele nézve, de igazából nem sűrűn lenne használva.
5400-as HDD van benne, így nem vagyok biztos abban, hogy jóval pörgősebb lenne a rendszer.
Másik kérdésem pedig, hogy kompatibilis lenne-e vele.
Visszaolvasva valakinek T7xx és HP530 páros nem jött be (1 magot látott belőle, vagy be sem kapcsolt... már nem emlékszem).
Válaszokat előre is köszönöm! -
szacsee
nagyúr
válasz
Thunderzolee #11042 üzenetére
Köszi ennek utánajárok.
Ez az akksi van benne: 440268-ABC
Szerinted ez megfelelő lenne, vagy a 12000Ft-os annyival jobb amennyivel drágább? -
szacsee
nagyúr
válasz
Thunderzolee #11040 üzenetére
Köszi!
667-est láttam, hogy valamelyik variáns viszi.
Meglesem a ramokat és attól függ milyet veszek bele. Nyilván 533-as ramoknál nem fogom erőltetni a 667-es FSB-vel rendelkező procit.Illetve lenne még két kérdésem.
Jelenleg 19V-os lapos töltővel használom (3,16A), gyárilag viszont 18,5V 3,5A-es illene hozzá.
Itthon elég drága a lapos töltő hozzá, viszont pl aliexpressen látni 10-15 dodó környékén töltőt elég sok eladással és elégedett visszajelzéssel. Nyilván a minősége nem biztos hogy eléri az itthon kaphatókat, viszont piszok olcsó. Mivel adatmentés és munka nem szempont ennél a gépnél, szerinted melyik verzió lenne jobb... használjam a már meglevő fujitsu töltőt amíg bírja (esetleg mérjek rá terhelve, hogy mennyivel tölti menet közben), vagy vegyek egy kínai de megbízható töltőt?
Akksi is kb ugyanez a helyzet, ha aida-ban látni az akksi feszt, akkor gondolom a töltő áramkörrel nincs gond, csak a cellák le vannak halva, annyit még rááldoznék, hogy veszek bele egy akksit 20 dodóért kb és nincs gond ha áramszünet van, vagy lehúzom róla.
Kíváncsi vagyok a véleményedre, hogy mit érdemes csinálni, mivel ez nem új masina így valamilyen szinten a költséghatékonyság is fontos számomra. -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék egy HP 530-ban procit cserélni.
Jelenleg egy Celeron M 520 ketyeg benne és jó lenne valamilyen 2 magos C2D-t beletenni.
Itt egy kép a rendszerről:Mire figyeljek, milyen proci jó bele (HP oldalán nem találtam kompatibilitási listát)?
533Mhz FSB-s procik jók csak bele? Stepping mindegy, vagy chipsetfüggő és a gyártó nem korlátoz a kompatibilitásban? Milyet érdemes venni, ha valamilyen 2 magost szeretnék bele, ami nem fogyaszt sokat?
Net, Youtube és kis irodai progik mennének rajta. Youtube-nál a 945GM a korlát, így felesleges a legerősebb C2D-t bele tenni szerintem. TDP-ben van hasonló proci C2D-nél (30W)?
Köszönöm előre a válaszokat!TDP nem a hűtés miatt fontos, mert kivett alaplapra rakok bármekkora hűtőt, hanem a deszka tápellátását nem akarom leterhelni és minél hosszabb ideig használni.
Egy bontott gépről lenne szó, aminek fele nem megy (DVD meghajtó portja, kijelző, akksi stb), de ilyen célra nekem még megfelel. -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok.
Ismerősöm küzd a laposával.
Acer Aspire E1-522
Model No: M52372
2Gb ddr3 L memória van a gépben
E2-3800-as AMD APU dübörög benne.
többi szerintem lényegtelen.
A gond az, hogy a már meglevő dobozos W7-et tette rá és valamiért svhost.exe (netsvcs) eszi a ramot nagyon.
Most lefutom a köröket, malware és vírusírtás ha van, de hosszú távon szerintem kevés lesz a 2gb ram.
Elvileg a proci nem dual channel memória kezelésű, így elég lenne ha vennék 2Gb ramot is bele.
Nem fog ettől meghülyülni ha esetleg más latecyvel rendelkezik a másik ram?
Notiknál nem tudom mennyire lehet bios/uefi-ben testre szabni az időzítéseket.
Illetve gondolom fogyi miatt érdemes DDR3L-t venni. Milyen ramot javasoltok és mennyit?
A gyárilag beépített memória a fedél megbontása nélkül nem vehető ki, így a palmrest alatti levehető fedélnél levő üres memória slotot kellene feltölteni.
Milyen ramot ajánlatok bele 2 ill 4gb-os modul vásárlása esetén?W8 frissítés is felmerült mint opció, talán jobban kezeli a ramot, de szerintem jobban jár, ha azt a pénzt inkább ramra költi szvsz, vagy gyengébb APU miatt érdemes mégis W8-ra váltania?
Kösz a válaszokat előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Notebook bontás (Asus, Acer, HP, Dell, Lenovo)
- Dell D3100 USB 3.0 Ultra HD Triple Video Dokkoló Állomás
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged