- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi hangfal építés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Kompakt vízhűtés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
adamch4
tag
Sziasztok.
Az alábbi vasba szeretnék 2x16GB memória modult a gyári helyére: HP Zbook 15 G3, i7-6820HQ. Fura mód a legolcsóbb, amit találtam ez a 3000Mhz-es G.Skill: F4-3000C16S-8GRS. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek megfelelően működne? Tudom, hogy elsősorban NUK-ba, ill. gamer gépekbe tervezték, de hátha.
Köszi szépen előre is -
adamch4
tag
válasz
Thunderzolee #11269 üzenetére
Értem. Akkor ez milyen varázslat eredménye?
ASUS N56VM, i7-3720QM, HM76, 1866Mhz -
adamch4
tag
válasz
Thunderzolee #11267 üzenetére
igen, tudom, csak az érdekelt volna, hogy elviekben lehetséges-e. Azért, ha közel egy árban van az 1866-os az 1600-assal, úgy sem érné meg? Anno valahol láttam, hogy még egy Sandy i5-ös is képes volt kezelni 1866-os ramokat, de jól esne valakitől személyes tapasztalat ilyen téren (nem gamer ágon).
-
adamch4
tag
Sziasztok!
Egy i7-3632QM (HM77) fogad 2133Mhz-es ramokat vagy 1866Mhz a max? Tudom, hogy manual szerint csak 1600Mhz, de az úgyis hazudik -
adamch4
tag
válasz
Thunderzolee #10706 üzenetére
nálam hasonló volt a felállás Ivy Bridge-nél (i5>i7; 35-35W), és játék közben vagy egy rövidke AIDA-stresszteszt alatt lekapcsol a Turbo; i5-nél ilyen sosem fordult elő, szóval én a hűtésre gyanakszok, de javítsatok ki, ha tévedek
kb. egy hete lett kicserélve, még nem igazán foglalkoztam a problémával, mert így is megérte az upgrade
-
-
adamch4
tag
válasz
LadyLorien #10600 üzenetére
akkor csak 2. gen procik mennek bele, pl. amit most találni HA-n: i5-2410M, i5-2520M 10k környékén, vagy max i7-2620 20k körül. A 45W-os TDP miatt 4 magos procik (i7-2760QM) már nem jöhetnek szóba.
-
adamch4
tag
válasz
LadyLorien #10598 üzenetére
AIDA-ban: Számítógép/Összegzés/Alaplapi lapkakészlet árulkodik a chipsetről.
Videokártyát sajnos nem tudsz benne cserélni -
adamch4
tag
válasz
Yiggdrasil #10510 üzenetére
ha újabb laposba szánod, akkor valószínüleg nem fogod tudni használni a 12,7mm-s Caddyt, mert pl. az Asus N550JK-be 9,5-es megy, a HP-nál meg típusa válogatja. Ha viszont stimmel a méret, akkor néhány specifikus kivételtől eltekintve jók lesznek más laptopba is. Amúgy nem annyira vészes az áruk, 3k alatt is lehet kapni.
-
adamch4
tag
válasz
3RM Krueger #10506 üzenetére
Ha nincs leforrasztva, akkor max i7-2860QM-et tudnál belepasszírozni, vagy ezek közül olyat, aminek szintén 45W a TDP-je. Ha találsz is viszonylag olcsón erősebb procit, nem lesz jelentős különbség felhasználás terén, ugyanúgy Sandy 4 magos prockód lesz, ami azért még most sem gyenge, sőt!
-
adamch4
tag
válasz
ToMmY_hun #10490 üzenetére
Adott tehát egy Lenovo Thinkpad Edge E431 gyári WD-vel, amit egy SSHD-re szerettem volna lecserélni, a WD-t pedig külső merevlemezként használtam volna. Tesztek alapján elvárható lett volna, hogy kicsivel gyorsabb lesz tőle a gép, hát nem. Boot idő pl. SSHD esetén 36-50 sec, HDD esetén 30-38 sec. Az még hagyján, viszont alapjáraton 48 fokra melegszik fel, játék közben pedig (ha hagynám) 54 fokig is elmenne. Nem tudom ez mennyire reális, a WD esetében átlag 42 fokot tapasztaltam, és max 51-ig ment fel játék alatt. Pár benchmark lefuttatása után már egyértelműen látszott, hogy valamiért az olvasási sebesség lassú. Rákötöttem hát USB3.0-ra és úgy már jobb eredményeket kaptam. Ez meglepő számomra, és nem értem az okát. Win 8 és Win7-en is ugyanazt tapasztaltam. BIOS a legújabb, firmware a legújabb. Valaki ötlet?
Itt egy rövidke összehasonlító teszt. Atto-val látszik a legjobban a különbség. -
adamch4
tag
Sziasztok!
Kicseréltem a vinyómat egy SSHD-re, viszont mérések alapján lassabb lett tőle a gép. PC-re dugva az SSHD hozza a kívánt teljesítményt, de a laptopban döglődik (alapjáraton 47 fokos, ez se normális sztem). Ha tudtok segíteni, leírom a többi infot, ha pedig rossz topikba írtam, elnézést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Google Pixel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Suzuki topik
- Motoros topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi hangfal építés
- További aktív témák...
- Eladó gyári Dell laptop töltők és töltőfej átalakítók
- ÚJ Lenovo ThinkPad világítós MAGYAR billentyűzet X280 A285 X390 X395 L13 Yoga S2 5th S2 Yoga 5th X13
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Notebook bontás (Asus, Acer, HP, Dell, Lenovo)
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged