- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Dell notebook topic
- Milyen széket vegyek?
- RAM topik
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Curian
csendes tag
Sziasztok!
Lassan 7 éves ASUS X59SL notebookom elindult a lejtőn.
A kép csak illusztráció.A pirossal bekarikázott sarok ma szép halkan elpattant, és teljesen elengedte a gép alsó részét. Nem lehet normálisan lecsukni a fedelet, felnyitáskor is feszegetni kell. Gondolom, némi pillanatragasztó ide kevés lesz.
Ezért kérném, hogy ha esetleg valamelyikőtöknek volt hasonló problémája, ossza meg tapasztalatait.
Mennyibe kerülhet a javítás? Bp-n hol lenne érdemes ezzel csengetni?Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Üdv.
Curian -
Curian
csendes tag
Köszönöm a válaszokat. Közben dobtam fel a szóban forgó gépre egy everestet, hogy számszerűsítve is megnézhessem a hőmérsékleteket. A CPU temp 38 és 48 C között ingázik, viszont a CPU diode temp 73-ról indul, majd egészen 85-ig kúszik, attól függően, hogy mennyire intenzív a netbook igénybevétele, majd - eddigi megfigyeléseim alapján -, 85 felett kikapcsol. Miután elérte ezt a hőfokot, újbóli bekapcsolás esetén szinte azonnal kikapcsol, kell neki jónéhány pár perc, míg lehűl. Namármost, a portalanítás megvolt, így eléggé meg vagyok lőve. Mi okozhatja még ez az egyedi túlmelegedést (főleg úgy, hogy a CPU temp nem tűnik vészesnek)?
-
Curian
csendes tag
Sziasztok,
Egyik cimborám Benq joybook u102 DH1000 típusú, ~3 éves netbookja teljesen kiszámíthatatlan kikapcsolásokat produkál. Mielőtt bekapcsoltam volna, amennyire tudtam szétszedtem, kifújtam, mivel az ilyen jellegű problémákat 90%-ban elporosodás okozta túlmelegedés okozza. A külső borítás retkessége ellenére, közel sem volt annyira vészes a belső felület, így nem is lepett meg, hogy nem oldotta meg a problémát.
Napközben tesztelgettem működés közben. Elsötétülés előtt közvetlenül egy halk, kattanó hang figyelhető meg, kicsivel erősebb, mint szabályos leállításkor. Melegszik a gép, de nem abnormálisan, nincs lassulás, amíg megy. Semmiféle bug, vagy rendellenesség nem észlelhető (Win XP SP3, gyári beállítások). Állítólag vírusos (RandomTurnOFF2013?
), de akkor egyébként teljesen tünetmentes.
Végigtapogattam, hajlítgattam a tápkábelt, de a zsinór nem tűnik kontakthibásnak, nem tudtam generálni a hibát.
A kikapcsolások teljesen rendszertelen időközönként jönnek, pont úgy, mint mikor lecsapják az áramot. Van, hogy 2 perc elteltével, majd bekapcsolás után, már a rendszer betöltése közben OFF, ez a minta akár többször is. Van, hogy 20-40 perceket működik a váratlan leállás előtt.
Gondoltam windows reinstallra, de ha telepítés közben is lecsapja, akkor bukom a jelenlegi állapotot is, és még ezekre a fél órákra sem lehet beüzemelni a masinát.
Szerintetek mivel lehet a gond?
Előre is köszönöm szépen a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos autók - motorok
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Apple iPhone 17 - alap
- További aktív témák...
- HP,15.6",250 G6,8.gen.core i5 (8X4,0Ghz)8-32GB RAM,256GB-1TB SSD,nagyon jó akku,Win.11,szép
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440H(fiz.4MAG!),8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku,Win.11
- Fujitsu ,15,6",8.gen.i5,világító.bill, 4G LTE,8-32GB/256-512,jó akku,Win.11,szép
- HP 15.6 ",AMD A10,jó állapotú,magyar billentyűzet,Win.11 is megy!!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9th ,14" ,i7-1185G7 ,16GB RAM ,512GB SSD, magyar bill, 1 év garancia
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 16 128GB,Újszerű,Kábel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest