- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
roti86
őstag
Sziasztok!
Adott egy Dell Inspiron N5110 hulladék notebook, pontosan 5110-6572 típus. Ebben a topicban rákereseve is sok probléma található ezzel kapcsolatban, viszont az enyémre sajnos az egész internetet feltúrva sem találam megoldást.
A windows 2 napja a betöltés után kb. 10 másodperc után kék halállal megállt, újraindult és azóta nem tölt be, megáll az op rendszer töltés a windows logonál. Sebaj, gondoltam magamban, majd bebootolok telepítőről és használom helyreállítás funkciót, na itt jött igazán a fekete leves: a gép nem bootol be még telepítővel sem, mindig megáll a windows logonál. Próbáltam win 7, win 8.1, win 10 és végül windows xp telepítővel, próbáltam dvd-ről és rufussal készített pendriveról, sajnos mindegyik telepítő megáll, be sem indul a telepítés. Próbáltam hiren's boot cd-vel a mini windows xp-t elindítani, ez sem sikerült, ugyanúgy megáll... A HDD idle módba vágja magát, mintha nem lenne kommunikáció a dvd vagy pendrive és a vinyó között.
Innentől kezdve gyanítom hardveres hibával állok szemben (csak tudnám mi a rossz)
F12 boot menüből elérhető egy Dell-es diagnosztikai tool, azt lefuttatva minden hardverelem zöld, nem talál hibát. Lefuttattam a memtest-et is a hiren's alól, az sem dobott hibát (próbáltam másik memóriával is, ebben a gépben ez az egyedüli könnyen cserélhető alkatrész, de a hiba ugyanaz, tehát memóriahiba kizárva).
Mivel ez egy olyan fasza konstrukció, hogy minden további alkatrészéhez csak a gép teljes szétszedésével lehet hozzáférni, így szétkaptam. Kiszedtem a merevlemezt, lementettem az adatokat róla, nyomtam rá partíció törlést és formázást, majd beraktam egy másik laptopba, ott természetesen gond nélkül indul a windows telepítő.
Visszatéve a HDD-t az N5110-be persze megint fagy a telepítő a boot logonál
Volt BIOS alaphelyzetbe állítás, ez sem segített.
Innen kezdve nem tudom hogyan tovább
Mit lehet még kipróbálni és vajon mi baja lehet? Talán alaplap probléma!?
ui: a laptop nem az enyém, hanem egy családtagé...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 7410
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Megbízhatóság, minőség, megtakarítás ez a HP nyomtató most verhetetlen áron a tiéd lehet!
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Villámgyors internet, egyetlen kártyával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest