Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
JuAnita
csendes tag
Na, erre varrjatok gombot:
Felhúztam magam, és mindent defaultra tettem az RMClock-ban, illetve közben állítgattam, amit az előbb megdumcsiztunk. A legérdekesebb, hogy nincs 7-es szorzó, viszont most már nem monden szorzóhoz az 1.250-es feszt adogatja az Auto-Adjust.
Szal most 8-as szorzóval 1.6-on megy 1V fesszel és barátságosnak mondható 66°-kal.
Csak tudnám hogyan csináltam.
Köszi Eddie!

-
JuAnita
csendes tag
válasz
eddie1978
üzenetére
Itt az AC Power-nél Performance On Demand (biztos ami biztos a Current és a Startup is legyen erre állítva). Battery-nél én a Power saving-et használom, ami csak egy szorzót enged meg beállítani.
Megcsináltam
Main CPU performance states table-ben bepipálod a szorzókat, amiket használni akarsz.
Csak egy szorót akarok használni, a 7-est.
Kiválasztod a legkisebbet amit bepipáltál. Majd a VID select-nél beálítod a legkisebb szorzóhoz tartozó feszültséget. Ez gyári adat szerint 0.95V. Kiválasztod a max szorzót amit bepipáltál. VID select-nél 1.4V.
A legkisebb, amit enged a 0.975, szal ezt állítottam be a 7-eshez
Bepipálod az Auto-Adjust intermediate VIDs-et.
Ezzel megvannak a szorzó/fesz párok, amiket majd az egyes profilokban választani tudsz. A többi szürke lesz.
Itt Battery alatt Use P-state transitions bepipál. Bepipálod a legkisebb szorzót. Ha jól rémlik, csak egyet enged.
Itt AC power alatt Use P-state transitions bepipál. Bepipálod legalább a legkisebb és a legnagyobb szorzót.
Ezek eddig is be voltak pipálva.
Mindenhol bőszen nyomni az Apply gombot, ha valami változott.
Nyomogattam.
Ha minden jól megy, ennek működnie kell.
Ez engem nem szeret!
A proci 1.4-en, de a fesz 1.250-en...
Hogy őszinte legyek, sztem jobb volt amikor 2GHz-n meg 1.100V-n ment a proci...
Mikor veszi vissza a feszt, csak reboot-nál, vagy amikor Applyzok, már akkor? 
Ja, kinek higgyek hőfok ügyileg, a RMClock-nak, vagy az Everestnek?
[Szerkesztve] -
JuAnita
csendes tag
Most már semmit sem értek, tegnap este kikapcsoltam a gépet, ma reegel pedig amikor bekapcsoltam visszaállt 2GHz-re, de a frekit hagyta 1.100-án...

Pedig direkt csak a 7-es szorzót pipáltam be, de visszatette 10-re...
![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/070512/7_10_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
Csináltam képeket (szinte mindenről), lécci mondja meg valaki, hogy mit csináltam rosszul.

About: [link]
Settings: [link]
CPU Info: [link]
Monitoring: [link]
Management: [link]
Profiles: [link]
No management: [link]
Power saving: [link]
Maximal performence: [link]
Performence on demand: [link]
Advanced CPU settings: [link] -
JuAnita
csendes tag
válasz
eddie1978
üzenetére
Szia!
Sikerült!
De... Nem tudom, hogy melyik progi jelzi jól ki az értékeket, mert a RMClock 1.100 V-t ír, de a CPU-Z 1.200 V-t...
Meg az Everest azt írja, hogy a proci 75°-os, de az RMClock szerint 61°-os...
Ki mondja az igazat? 
Csináltam is képet:
[link]
Egyébként meddig vehetem le a feszültséget kb.?

Ne tudjátok meg, azért álltam neki, ennek az egésznek, mert már volt olyan, hogy 100°-os volt a proci.
Köszi egyébként!
-
JuAnita
csendes tag
Sziasztok!
A gépem teljesítményét szeretném visszavenni, mert nagyon melegszik...
Egy ASUS A6U 5153-asról lenne szó. A RMClock-kal próbálkozom, de csak odáig jutottam, hogy 1.4GHz-re visszaveszi az órajelet, de a feszültséget hagyja 1.250-en.
Valaki szájbarágósan le tudná írni, hogy mit meg merre állítsak? Kép előny, már úgy értem, hogy arról, hogy mit meg hogyan kell állítani, mármint a programban.

[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Hobby rádiós topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- OLED monitor topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5540 notebook - i9 9880H 64GB DDR4 2TB SSD nVidia Quadro T2000 4GB W11
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A17 FA707NV notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - R5 5600H 16GB DDR4 256GB +1TB SSD nVidia GTX 1650 4GB
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - R5 5600H 16GB DDR4 256GB +1TB SSD nVidia GTX 1650 4GB
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

A proci 1.4-en, de a fesz 1.250-en...
Hogy őszinte legyek, sztem jobb volt amikor 2GHz-n meg 1.100V-n ment a proci...