Új hozzászólás Aktív témák
-
JuAnita
csendes tag
Na, erre varrjatok gombot:
Felhúztam magam, és mindent defaultra tettem az RMClock-ban, illetve közben állítgattam, amit az előbb megdumcsiztunk. A legérdekesebb, hogy nincs 7-es szorzó, viszont most már nem monden szorzóhoz az 1.250-es feszt adogatja az Auto-Adjust.
Szal most 8-as szorzóval 1.6-on megy 1V fesszel és barátságosnak mondható 66°-kal.
Csak tudnám hogyan csináltam.
Köszi Eddie! -
JuAnita
csendes tag
válasz
eddie1978 #390 üzenetére
Itt az AC Power-nél Performance On Demand (biztos ami biztos a Current és a Startup is legyen erre állítva). Battery-nél én a Power saving-et használom, ami csak egy szorzót enged meg beállítani.
Megcsináltam
Main CPU performance states table-ben bepipálod a szorzókat, amiket használni akarsz.
Csak egy szorót akarok használni, a 7-est.
Kiválasztod a legkisebbet amit bepipáltál. Majd a VID select-nél beálítod a legkisebb szorzóhoz tartozó feszültséget. Ez gyári adat szerint 0.95V. Kiválasztod a max szorzót amit bepipáltál. VID select-nél 1.4V.
A legkisebb, amit enged a 0.975, szal ezt állítottam be a 7-eshez
Bepipálod az Auto-Adjust intermediate VIDs-et.
Ezzel megvannak a szorzó/fesz párok, amiket majd az egyes profilokban választani tudsz. A többi szürke lesz.
Itt Battery alatt Use P-state transitions bepipál. Bepipálod a legkisebb szorzót. Ha jól rémlik, csak egyet enged.
Itt AC power alatt Use P-state transitions bepipál. Bepipálod legalább a legkisebb és a legnagyobb szorzót.
Ezek eddig is be voltak pipálva.
Mindenhol bőszen nyomni az Apply gombot, ha valami változott.
Nyomogattam.
Ha minden jól megy, ennek működnie kell.
Ez engem nem szeret!A proci 1.4-en, de a fesz 1.250-en...
Hogy őszinte legyek, sztem jobb volt amikor 2GHz-n meg 1.100V-n ment a proci...
Mikor veszi vissza a feszt, csak reboot-nál, vagy amikor Applyzok, már akkor?
Ja, kinek higgyek hőfok ügyileg, a RMClock-nak, vagy az Everestnek?
[Szerkesztve] -
JuAnita
csendes tag
Most már semmit sem értek, tegnap este kikapcsoltam a gépet, ma reegel pedig amikor bekapcsoltam visszaállt 2GHz-re, de a frekit hagyta 1.100-án...
Pedig direkt csak a 7-es szorzót pipáltam be, de visszatette 10-re...
Csináltam képeket (szinte mindenről), lécci mondja meg valaki, hogy mit csináltam rosszul.
About: [link]
Settings: [link]
CPU Info: [link]
Monitoring: [link]
Management: [link]
Profiles: [link]
No management: [link]
Power saving: [link]
Maximal performence: [link]
Performence on demand: [link]
Advanced CPU settings: [link] -
JuAnita
csendes tag
válasz
eddie1978 #387 üzenetére
Szia!
Sikerült!
De... Nem tudom, hogy melyik progi jelzi jól ki az értékeket, mert a RMClock 1.100 V-t ír, de a CPU-Z 1.200 V-t...Meg az Everest azt írja, hogy a proci 75°-os, de az RMClock szerint 61°-os...
Ki mondja az igazat?
Csináltam is képet:
[link]
Egyébként meddig vehetem le a feszültséget kb.?
Ne tudjátok meg, azért álltam neki, ennek az egésznek, mert már volt olyan, hogy 100°-os volt a proci.
Köszi egyébként! -
JuAnita
csendes tag
Sziasztok!
A gépem teljesítményét szeretném visszavenni, mert nagyon melegszik...
Egy ASUS A6U 5153-asról lenne szó. A RMClock-kal próbálkozom, de csak odáig jutottam, hogy 1.4GHz-re visszaveszi az órajelet, de a feszültséget hagyja 1.250-en.
Valaki szájbarágósan le tudná írni, hogy mit meg merre állítsak? Kép előny, már úgy értem, hogy arról, hogy mit meg hogyan kell állítani, mármint a programban.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 8 gen i3 TERRA MOBILE 1715, 17.3" FHD
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 VGA,16-64GB RAM/512-1,5TB SSD
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Macbook Pro 13" - 2018 gyártás, 2 mag i5, 16/512GB - garancia (34)
- Nitro AN515-56 15.6" FHD IPS i7-11370H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest