Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• eddie1978

senior tag

válasz JuAnita #393 üzenetére

Az is eredmeny.

Ennek amit leirtam, pont az lenne a lenyege, hogy nyomorult progi aksirol beallitja a min szorzot. Igy megno az uzemido. Halozatrol hasznalva a minimum es a maximum szorzok kozott kapcsolgat azert, hogy ha nem kell teljesitmeny, akkor feleslegesen ne susse magat a gep. Emiatt nem is melegszik annyira. Viszont ha kell craft, akkor felkapcsol. Tehat ha tobb szorzot allitasz be (min es max legalabb), akkor teljesen ki tudod hasznalni a geped teljesitmenyet es nem is fog megsulni.
    A jelenlegi nyolcas szorzoval, ami 1.6GHz, csak felmegoldas. Se nem alapjarat se nem csucsteljesitmeny.
    En azt mondom meg faragd egy kicsit azt a gepet!
    Ha kell lehet szo MSN vagy Skype-rol is ha nem megy.

Amugy nem ertem miert nem jo nalad ahogy leirtam. Nalam egy AMD Barton 2600+ asztalival es egy 1.6-os Banias magos Centrino notebook-al is megy.

[Szerkesztve]

• JuAnita

csendes tag

válasz JuAnita #392 üzenetére

Na, erre varrjatok gombot:

Felhúztam magam, és mindent defaultra tettem az RMClock-ban, illetve közben állítgattam, amit az előbb megdumcsiztunk. A legérdekesebb, hogy nincs 7-es szorzó, viszont most már nem monden szorzóhoz az 1.250-es feszt adogatja az Auto-Adjust. :U
    Szal most 8-as szorzóval 1.6-on megy 1V fesszel és barátságosnak mondható 66°-kal. :))
    Csak tudnám hogyan csináltam. :B

Köszi Eddie! :R :B

• eddie1978

senior tag

válasz JuAnita #389 üzenetére

[link] Itt az AC Power-nél Performance On Demand (biztos ami biztos a Current és a Startup is legyen erre állítva). Battery-nél én a Power saving-et használom, ami csak egy szorzót enged meg beállítani.
    Main CPU performance states table-ben bepipálod a szorzókat, amiket használni akarsz. Kiválasztod a legkisebbet amit bepipáltál. Majd a VID select-nél beálítod a legkisebb szorzóhoz tartozó feszültséget. Ez gyári adat szerint 0.95V. Kiválasztod a max szorzót amit bepipáltál. VID select-nél 1.4V. Bepipálod az Auto-Adjust intermediate VIDs-et.
    Ezzel megvannak a szorzó/fesz párok, amiket majd az egyes profilokban választani tudsz. A többi szürke lesz.

[link] Itt Battery alatt Use P-state transitions bepipál. Bepipálod a legkisebb szorzót. Ha jól rémlik, csak egyet enged.

[link] Itt AC power alatt Use P-state transitions bepipál. Bepipálod legalább a legkisebb és a legnagyobb szorzót.

Mindenhol bőszen nyomni az Apply gombot, ha valami változott.

Ha minden jól megy, ennek működnie kell.

[Szerkesztve]

• JuAnita

csendes tag

válasz JuAnita #388 üzenetére

Most már semmit sem értek, tegnap este kikapcsoltam a gépet, ma reegel pedig amikor bekapcsoltam visszaállt 2GHz-re, de a frekit hagyta 1.100-án... :F
    Pedig direkt csak a 7-es szorzót pipáltam be, de visszatette 10-re... :F
    [kép]

Csináltam képeket (szinte mindenről), lécci mondja meg valaki, hogy mit csináltam rosszul. :U :B :R

About: [link]
    Settings: [link]
    CPU Info: [link]
    Monitoring: [link]
    Management: [link]
    Profiles: [link]
    No management: [link]
    Power saving: [link]
    Maximal performence: [link]
    Performence on demand: [link]
    Advanced CPU settings: [link]

• eddie1978

senior tag

válasz JuAnita #386 üzenetére

Üdv!

Az alábbi link elég jó leírás.
    [link]

A 3-ik képen (Profiles oldal) a Profile Selection részen tudod kiválasztani a hálózati és aksis üzem során használható profilokat. A Master Performance State Table részen lehet engedélyezni a proginak a szorzó-fesz párokat, amiket a profilokban tudsz majd választani. Bepipálod amiket majd használni akarsz. Szorzót kiválasztod, majd az ablak alatt a VID select listából adsz hozzá egy fesz értéket. Ezzel óvatosan. Tesztelni kell, hogy bírja-e az adott feszt stabilan. Gondolom lefele akarsz menni. Ha bepipálod az Auto-Adjust Intermediate VIDs-t, akkor a min és max szorzó feszek alapján kitölti a köztes értékeket.
    Jöhet a profile-ok testreszabása. Mondjuk legyen a Performance On Demand. Profiles ágat kibontva Performance On Demand oldalon AC Power fülön (én AC-nál erre állítottam) pipa a Use P-State Tranzitions-ba. Bepipálod a használni kívánt szorzókat, itt csak azok élnek amiket a Master Table-ben kiválasztottál. Performance/Power Saving Preference részben még lehet finomhangolni.
    Ezután azt a profilt is ugyanígy belövöd, amit az aksis üzemhez választottál a Profiles oldalon. Itt természetesen a Battery fület választod a pofile beállításakor.

Röviden ennyi. Én mást nem szoktam piszkálni.

Fontos: csak admin jogokkal fut. Sima userrel belépve nem megy. Run as macerás minden induláskor. Vagy service-ként kell futtatni (én erre a Firedaemon progit használom, bár a 2.25-ös verzióval leállításkor nálam megfagy a gép). Másik lehetőség a linkelt oldalon említett Feladatütemezőből való indítás rendszerinduláskor, bár ekkor nem látható a program ikonja.

Sok sikert!

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés