Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- RAM topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Korrekt táblagépet dobott össze a Motorola
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED monitor topic
- Apple MacBook
Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
-
IreN!CuS
őstag
Üdv.
Olvasgatom régóta a topicot már mint amikor nem felejtem el,és hát lenne egy kis problémám amivel nem tudok mit kezdeni.
Szombaton volt egy kis családi összeröffenés és volt ott egy lány(nem rokon)aki nagyon megtetszett és úgy érzem(viselkedés/sok "nézelődés"ilyesmi) h ő is kedvel engem,de a probléma ott kezdődik,h még csak 13 éves és én meg már 19.ennek ellenére nagyon is felnőttesen viselkedik.Természetesen nem egy éjszakás dologról lenne szó,na de mégis én nagyon sokan találom ebben a korban ezt a "nagy" korbeli különbséget.
Esetleg valakinek volt ehhez hasonló szituációja,vagy kíváncsi vagyok,h ti hogyan cselekednétek.
Üdv. -
Csyppa
senior tag
válasz
Csakénvagyok #26997 üzenetére
gyerek?
-
zoltanz
nagyúr
Szerintem egy párkapcsolatban előfordúlnak összezördülések, egy idő után általában, ez még bozitív hatással is lehet, mert kibékülés után sokkal jobban lehet beszélgetni.
Persze nem pisztricsálé ügyeken való összekapásra gondolok és akkor sem kell gonosz dolgokat, vagy ezekre egyértelmű célzásokat egymás fejéhez vágdosni. -
tildy
nagyúr
válasz
Cs.Orsolya #26970 üzenetére
Én tudok ellenpéldát: [link]
Engem a hormonok olyan szinten megborítanak, hogy akár még abban is kételkedem, tényleg szeretem- e a párom.
Mivel a hormonok szedésének megkezdése, és a tudatállapot, és viselkedésváltozás között észrevehető volt párhuzam (a fog. gátló használata után a hisztijeim, a hangulatváltozásaim megszűntek, )Mindezek mellett a viselkedésem ciklikusságot mutat a hormonális változásaimmal, ezért úgy gondolom , igenis vannak hormonális kiváltó okok viselkedésre, pszichés állapotra, és bár lehet fordított eset is, (amikor pszichés állapot hoz létre hormonális változást) azért igen sokszor a hormon az ok. -
zoltanz
nagyúr
válasz
Cs.Orsolya #26981 üzenetére
Orvosi téren szerintem senki nem fog itt kioktatni.
Sajnálom ha mellre szívtad a dolgot és féreértetted, én csak jószándékból írtam...
-
Cs.Orsolya
senior tag
Köszönöm az okítást mind anyanyelvi, mind orvosi téren. A magam részéről kiszálltam a játékból.
Maradok tisztelettel:
Cs.Orsolya -
zoltanz
nagyúr
válasz
frame>24 #26977 üzenetére
Szerintem meg nem ellenséges senki vele, más, hogy új viszonylag itt, de viselnie kell a kritikákat is, esetleg okúlni belőlük. Amúgy lehet bennem van a "hiba", hogy a csajos postokat szívesebben olvasom és így többet is válaszolok rá. Amúgy a mondandóm elejére írtam, hogy nincs semmilyen szándékom sem...
-
frame>24
addikt
válasz
zoltanz #26976 üzenetére
Miért van az, hogyha Orsi megjelenik a topikban, mindenki elkezdi összefogva baszogatni???! Mi a bajotok vele?
Totál nem értem Tim82 csatározását, főleg azt nem, hogy Orsi lekezelő + stb. Én nem szoktam lekezelőnek érezni...Te meg jössz ezzel a debil beszúrással, hogy "és előtt nincs vessző"...ami még nem is helytálló, tudtommal ugyanis "és" előtt felsorolásnál nincs vessző, ha viszont a mondat menete lendületben, logikai elválasztásban megköveteli, akkor van/lehet... Hát kész röhej, nem tudtá' má' másba belekötni...
Kár, az egészért, akkor inkább pangjon a topik...
szerk: AZ a bajotok vele, hogy tudásban messze az itteni átlag felett áll, és ez fáj, mi?! Ciki...
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Cs.Orsolya #26970 üzenetére
"A pasas egyébként 2m felett van, nagyon férfias kinézetű, kicsit mackós, nagyon jóképű, negyven év alatti férfi."
Az már barátok között is gorilla inkább nem.
Nem bántásból írom, de ha jól tudom az "és" elött nem rakunk veszőt.
-
Tim82
félisten
válasz
Cs.Orsolya #26971 üzenetére
Nézd, ha folytatni akarod, nyugodtan. Egyébként ugyanezt én is felvethetném: amikor utoljára ilyen sértődött, mindenben kioktató hangnemben válaszoltál nekem, mint tegnap, akkor épp nagyon vacak passzban voltál (én inkább nem tennék hozzá egyebet, mert attól még személyeskedés, ha odaírod, hogy személyeskedés nélkül, főleg a mögé csomagolt feltételezéseknek köszönhetően).
Köszi szépen, boldog párkapcsolatban vagyok (meglehetősen az elején
), de ez nem jelenti azt, hogy túl jó néven veszem, amikor valaki kiforgatja azt, amit írok (mondhatni, beleköt egy halálosan lényegtelen mondatba), és utána ki akar oktatni. Ha az első válaszod olyan lett volna, mint a # 26970 érdemi része, akkor itt nem lett volna semmilyen vita, "kekec".
Mindenesetre öröm, hogy eljutottál odáig, hogy megkérdezd, hogy [I]mire akartam utalni[/I. Egyszerűen annyira, hogy már egy kamasz, aki nem aludt el, csak félig a biológiaórán és esetleg még el is gondolkodik kicsit a tanultakon, tisztában van azzal, hogy a szerelem nem megismételhetetlen és egyszeri dolog egy ember életében, már csak azért is, mert azok a bizonyos kémiai, idegi stb. reakciók megfelelő körülmények esetén újra létre fogják hozni a szerelem néven ismert jelenséget. (Egyébként annak is örülök, hogy pontos és mindenek felett álló definíciód van a szerelemre /Ez pedig, nem olyan téma, amiről én milyen szép, hogy más-mást gondolunk róla alapon viszonyulok, hanem olyan téma, amiről konkrétan mást tudok, mást tanultam, mást bizonyítottak be a tudomány területén, tehát ha észt osztani támad róla kedvem, akkor észt fogok osztani róla./. Az emberiség mindenesetre boldogabb volna és nagyobb lépést tenne előre a Világbéke felé, ha megosztanád velünk ezt a definíciót!
)
Hogy miért éppen a hormonrendszert említettem, mint példát? Mert egy biztos pont, amelyikről tudjuk, hogy ok-okozati szinten is belenyúl pl. a szerelem, mint jelenség kialakulásába. Nyilván van rengeteg "záradék", kivétel, kiskapu, nem tisztázott, hogy az ok-okozat láncolat pontosan hogyan is működik, de a szerepét általánosságban nem vitathatod el. Bár szerinted A hormonális hatások jelenléte mutathatja azt, hogy az adott illető egyfajta tudatűllapotban van, arra fogékony, vagy abban tartósan jelen van, és akár benne is maradhat. De a hormonok nem feltétlenül kell, hogy tudatállapotváltozást okozzanak. Az orvosin pedig úgy tanítják, hogy hosszú távú szabályozórendszer, amelyik igenis felelős, legalábbis részben azért (például), hogy az ember marad is abban a bizonyos tudatállapotban. Ha a szerelem, mint tudatállapot csak az idegi impulzusoktól függne, igencsak rövid ideig tartana...
Még ha azt írtam volna bárhol is, hogy minden csak a hormonoktól függ...
(Csakhogy sehol sem írtam ilyet, ez még a magamfajta érdeklődő laikus számára is egyértelmű és nyilvánvaló, akitől laikus mivolta miatt nem tudod kikérdezni a az egész pszicho-bio-kémiai összefüggésrendszert az érzelmek, a kémiai hatások, a neuronális hatások, a tanulás, a viselkedés, és a gondolkodási mechanizmusok összefüggéseiben.)
Ui.: az, hogy szarkasztikus hangnemben írok (mert ahogyan érzékeltem, félreértetted, amit írok és ebből vontál le következtetéseket), nem jelenti azt, hogy haragszom rád. Ha ne adj'Isten ma szembetalálkoznánk az utcán, meghívnálak egy teára és elbeszélgetnék Veled, igaz, ezt a témát gondosan kerülve.
Elmo: köszi.
-
tibi666
senior tag
ezt is megértem. meghunyászkodtam valaki előtt, és bocsánatot kértem azért, amit csináltam. még a végén ember lesz belőlem.
-
Cs.Orsolya
senior tag
-
Cs.Orsolya
senior tag
Csak az ok-okozatiságra reagálok:
Két párhuzamosan jelen levő eseményt illetően hajlamosak vagyunk ok-okzatiságot feltételezni, ha azok egyidőben, vagy egyéb más relációs ismeretek hátterében jelennek meg. A hormonális hatások jelenléte mutathatja azt, hogy az adott illető egyfajta tudatűllapotban van, arra fogékony, vagy abban tartósan jelen van, és akár benne is maradhat. De a hormonok nem feltétlenül kell, hogy tudatállapotváltozást okozzanak...Nagyon egyszerű példa: van egy kliensem, akinek a párja állandó szexuális gondokkal küzd, mert nincs szexuális impulzusa. A hormonjai normál értéken mozognak, de az alacsonyabbik határon. Hónapokig szedett hormonserkentőket, és nem történt semmi változás sem a hormonszintjében, pedig megkapta a serkentő hormonjait, sem az impulzivitás terén. A lelki gondjai folyamatosan megvannak, és csak akkor képes szexre, ha éppen a meglehetősen zűrös és kaotikus előző családbeli kapcsolataiban van egy nagyon halvány pozitív visszajelzés a gyerekei felől. Olyankor, amikor szeretet él meg lélekben, akkor eszébe jut, hogy szerethetné kicsit az asszonyt is. A pasas egyébként 2m felett van, nagyon férfias kinézetű, kicsit mackós, nagyon jóképű, negyven év alatti férfi. Ez csak egy példa, hogy a hormonoknak mennyi hatásuk van a tudatállapotra...
De sorolhatnám a placebókísérleteket is. Vagy felhozhatnám az egyik exemet is, de a partnereimet nem adom ki...
A megjegyzésed a hölgyemény beírására vonatkozólag, minthogy egy kamaszkor közepében járó valaki már hallott a hormonokról mégis miről akart szólni? Mit akartál vele mondani? Azt akartad mondani, hogy ha hallott a hormonokról, akkor a hormonális impulzusait nem keveri már össze a halálos szerelemmel? Vagy mire akartál utalni? Hogy a hormonok okozhatnak halálos szerelem élményt? Vagy hogy mivel túltengenek a hormonjai a limbikus rendszerben az érzelmi asszociációi nagyobb jelentőséget, és több érzelmi kötést alakítanak ki a gondolati asszociációkkal és a LTM központokkal? Vagy arra, hogy a kémiai tanulás- amiről egyébként már sokat írtam - bizonyos emlékképekhez, ismételt viselkedésekhez, ismételt gondolkodási körökhöz kialakít egy behuzalozott idegkapcsolati hálózatot, így egy-egy hormonális hatásra beindulnak ugyanazon reflexes neuronális kisülések, amelyek kiváltanak képi asszociációt, és sajátságos gondolkodási és attribúciós folyamatokat, éppen ezért az adott illető reflexesen keresni kezdi a megfelelő egyedet, vagy személyt, akivel az adott impulzusnak megfelelően újra megerősítheti ezt a folyamatot? Vagy mire szerettél volna utalni?
Kérdezzek még? Felkérdezzem az egész pszicho-bio-kémiai összefüggésrendszert az érzelmek, a kémiai hatások, a neuronális hatások, a tanulás, a viselkedés, és a gondolkodási mechanizmusok összefüggéseiben?
Konkrétan azért egyszerűsítettem le a mondatot a szerelem nem hormon, hanem tudatállapot szintre, mert közben pár ezer oldalnyi tudható dolog van. Így egyszerűbbnek tűnt, és bonyolultabb lett. De én már ezen nem szeretnék tovább vitázni, mert tökre nincs értelme.
Te tudod jól, Mester!
-
Tim82
félisten
válasz
elmoraan (r) #26966 üzenetére
Ez a kísérleti bizonyítás, amit említettél, pontosan milyen tudományterületen történt?
-
elmoraan (r)
aktív tag
válasz
zoltanz #26963 üzenetére
Nem kell gondolatkutatónak lenni ahhoz, elég csak arra gondolni, hogy kísérletileg bebizonyították, hogy nem létezik a klasszikus kauzalitás (ok-okozat összefüggés), csak egy-két záradékkal. Vagyis van olyan, hogy a következmény az ok tényleges bekövetkezése előtt megtörténik, ha már biztos, hogy az ok fenn fog állni. Azér' az már elég jó, nem?
-
whitezo88
nagyúr
hm egy csodás, "nedves" nap után vagyok épp, de mivel nem a szex topik nem részletezném
jóvót.
jó dolog ha van az embernek barátnője -
zoltanz
nagyúr
válasz
Cs.Orsolya #26953 üzenetére
"Arról nem is szólva, hogy kvantumfizikai szinten már olyanokat csinálnak a gondolatkutatók, hogy el sem merem árulni. "
Engem érdekelne, de ha tényleg nem ide vág privátba is várom.
Azért címszavakban említhetnél itt is néhány dolgot erről, érdekes lehet.
-
Tim82
félisten
válasz
orbano #26958 üzenetére
Bizonytalan dolgokra hivatkozni egy vitában, amiket aztán persze nem részletez, olyan, mintha az lenne az érv, "hogy nekem nagyobb voodoo magic-em van, mint neked, de nem mutatom meg!" Körülbelül annyira is mindent eldöntő és bizonyító erejű érv...
Na ezért hagyjuk egyelőre. Vagy fejtse ki, hogy pontosan mire gondol (ne pedig "ne merje elárulni"), de ahhoz a topik, sőt, jó pár beszélgetés is kevés lenne.
Kukac: csak Neked, csak most: [link]
-
orbano
félisten
"A kvantumfizikát és bizonytalan és bizonyítatlan spekulációkat egyelőre ne keverjük bele, mert csak olyan zűrzavar a végeredmény jelen pillanatban, amiből nem fogsz kikeveredni "
pedig pont így halad előre az ember. ha mindig csak a biztosat veszed alappul, unalmas és egyhangú lesz az elméd csakhamar.
közhely off.
-
Tim82
félisten
válasz
Cs.Orsolya #26953 üzenetére
Alapvetően "kamaszkori utalgatásom" arra vonatkozott, ha esetleg veszed a fáradságot és elolvasod - újra, hogy egy 16-17 éves kamasz már esetleg hallott valamit a hormonrendszer működéséről.
Ha tanultál pszichofiziológiát, pszichofarmakológiát, élettant stb., akkor hogyan jött a gyönyörűen leegyszerűsítő "a szerelem nem hormon, hanem tudatállapot"-szöveg? Némileg jogosan válaszoltam erre azt, hogy én hol is írtam olyat?... Másrészt ha tanultál, akkor miért kell ezen tudományoknak ellentmondanod?
Ok-okzatisági sorrenden nem fogok vitatkozni, mert szerintem nem a hormonális hatások hozzák létre a tudatállapotot, maximum kifejezik annak meglétét. Ennek konkrétan az is az oka, hogy az idegimpulzusok gyorsasága, és a kémiai hatások gyorsasága között meglehetősen nagy a különbség. Arról nem is szólva, hogy kvantumfizikai szinten már olyanokat csinálnak a gondolatkutatók, hogy el sem merem árulni. Ebből fakadóan attól még, hogy a hormonoknak van közük a tudatállapotokhoz, attól még nem biztos, hogy ok-okzati kapcsolatban állnak.
A kvantumfizikát és bizonytalan és bizonyítatlan spekulációkat egyelőre ne keverjük bele, mert csak olyan zűrzavar a végeredmény jelen pillanatban, amiből nem fogsz kikeveredni (épp ezért én sem merném elárulni
), húsz-harminc év múlva már tisztulni fog a kép (és nyilván sok mindent teljesen másképpen fogunk látni, mint most). Az pedig, hogy levezetni próbálod azt, hogy hormonoknak és más kémiai anyagoknak, amik a testben termelődnek (esetleg kívülről kap meg a szervezet), közük van a tudatállapotokhoz, de nincsenek ok-okozati összefüggésben velük... azt hiszem, ez öngól volt.
Senki sem vitatta egyébként, hogy az idegpályákon száguldó impulzusok sebesebbek a testben terjedő kémiai reakcióknál. A kérdés az, hogy hogyan hatnak egymásra. Nyilván semmi ok-okozat, csak közük van egymáshoz - remélem, érzékelhető a mondat abszurd mivolta egy olyan, többé-kevésbé zárt, kölcsönhatásokra épülő rendszernél, mint az emberi szervezet. Felfogásod szerint az emberi szervezet egyébként meglehetősen pazarló, ha csak tudatállapotok kifejezésére használja a hormonokat. Kár, hogy erre az ember (és úgy általában az élőlények, amelyeknél beszélhetünk hormonrendszerről) még nem jött rá az evolúció során.
Mindegy, nem az én dolgom, konkrétan nyugodt és kielégítő észosztást kívánok Neked a témában. Ígérem, nem szólok hozzád a továbbiakban, mert csak sértődés lesz belőle, azt pedig nem szeretném.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Cs.Orsolya #26933 üzenetére
Szerintem ezt akkor kicsit másképp értetted mint én. Én sem azt mondtam hogy a valakinek a személye határozza meg hogy én boldog vagyok e vagy sem, hanem hogy azért ne a legaljával gyere össze, mert a "mindegy kivel, csak legyen valaki" már ide is tartozik szóval azért legyen egy határ.
Meg azért tegyük hozzá én maximalista vagyok, és igyekszem (de nem mindenáron) a legjobbat kihozni a dolgokból amit még kényelmesen ki lehet, és ha az megvan akkor ezt optimalizálni. Remélem átmegy mire gondolok
-
orbano
félisten
"és némi szkepticizmust ad olyan, gyakran használatos fogalmakkal és kifejezésekkel szemben, mint az életre szóló szerelem, a soha többé nem fogok szeretni, a nagybetűs Igazi, aki megjelenik majd az életemben és hasonlók"
én filozófiai oldalról közelítettem meg ezt a dolgot, de ugyanide jutottam
-
Cs.Orsolya
senior tag
Ez olyan kérdés szerintem, hogy a biológia határozza-e meg a tudatot, vagy a tudat a biológiai működést. Ok-okzatisági sorrenden nem fogok vitatkozni, mert szerintem nem a hormonális hatások hozzák létre a tudatállapotot, maximum kifejezik annak meglétét. Ennek konkrétan az is az oka, hogy az idegimpulzusok gyorsasága, és a kémiai hatások gyorsasága között meglehetősen nagy a különbség. Arról nem is szólva, hogy kvantumfizikai szinten már olyanokat csinálnak a gondolatkutatók, hogy el sem merem árulni. Ebből fakadóan attól még, hogy a hormonoknak van közük a tudatállapotokhoz, attól még nem biztos, hogy ok-okzati kapcsolatban állnak.
Ez pedig, nem olyan téma, amiről én milyen szép, hogy más-mást gondolunk róla alapon viszonyulok, hanem olyan téma, amiről konkrétan mást tudok, mást tanultam, mást bizonyítottak be a tudomány területén, tehát ha észt osztani támad róla kedvem, akkor észt fogok osztani róla. Tanultam elég pszichofiziológiát, meg élettant, meg pszichofarmakológiát ahhoz, hogy megengedhessem magamnak ezt is.
És a szexuális túlfűtöttséget arra értettem, hogy a kamaszkori utalgatásod a szerelem vakságát és a vele kapcsolatos érzelmi élményeket illetően a hormonális túltengéshez asszociáltan írtad. Te. Nem én. Erre vonatkozóan tettem megjegyzéseket.
A magam részéről ennyit fűztem még hozzá. Újra rájöttem, nincs értelme itt kommunikálni. Nem lehet egy jóízűt beszélgetni... S alapvetően én utálok fórumozni is.
-
BloodRay
veterán
Természetesen nem az üzleti részre gondoltam, mikor azt írtam, hogy lúzerek.
Ami a nőügyeiket illeti továbbra is tartom, hogy 99%, hogy azok.
Manapság virágzanak egyébként az ilyen kamus "szolgáltatások". Pl ugye amiktől ki tudnék futni a világból: "Tudd meg most!..."
De ugye míg van rájuk kereslet... -
BloodRay
veterán
Csak egy két nyakleves, nyakba-sör, esetleg barátnőm kedvenc idézete a Valami Amerikából, a "tarkónb@sznám őket egy péklapáttal" kellene nekik, hogy magukhoz térjenek.
Bár valószínűleg ezek is tudják magukról, hogy mekkora lúzerek, csak kihasználják, hogy egyes szerencsétlenekről pénzt tudnak legombolni a hülyeségükkel. -
Tim82
félisten
válasz
orbano #26943 üzenetére
Számomra ugyanez a tudás (ti. érzelmeim mélységének ismerete) bizonyos fokú távolságtartást és némi szkepticizmust ad olyan, gyakran használatos fogalmakkal és kifejezésekkel szemben, mint az életre szóló szerelem, a soha többé nem fogok szeretni, a nagybetűs Igazi, aki megjelenik majd az életemben és hasonlók.
Voltam már szerelmes és leszek is még és ha rajtam múlik, a minél tovább tartós verziót részesítem előnyben azzal az egy lánnyal, akit éppen szeretek. De nem áltatom magamat én sem a nagy, misztikus, fölöttem álló érzelemmel, mely elsodor.
A romantikusok persze biztosan azt mondják majd, hogy még nem voltam szerelmes.
-
orbano
félisten
én pl tisztában vagyok mindig azzal, hogy bizonyos érzelmeim felületesek, annak ellenére, hogy hevesek. de mivel ezzel tisztában vagyok, a legnagyobb élvezettel és biztonságérzettel tudom meglovagolni a hullámokat, mert tudom, hogy bármikor kiszállhatok. ellenben szegény pára, aki azt hiszi, hogy ezek a nagy misztikus érzelmek felette állnak és kontrollálhatatlanok... biztos izgi, de inkább a másik partról nézem, hogy hógólyóznak.
-
Tim82
félisten
válasz
orbano #26941 üzenetére
Erre csak őt idézem: a szerelem nem hormon, hanem tudatállapot.
Kivételesen most te és én egyről beszélünk.
Csak gondolom, a szerelemnek, mint fennkölt érzésnek a fennköltségét csorbítja, ha el kellene ismernünk, hogy bizony, azok a vegyi anyagok igencsak fontos szerepet játszanak a kialakulásában és fennmaradásában... és hogy nem egyszer történik ilyen az ember életében.
Mert ezzel együtt nem tagadható le a tudatos folyamat is, hogy valakibe valamiért szeretünk bele. Csak ne negligáljuk már a mormonok szerepét!
-
orbano
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
Cs.Orsolya #26939 üzenetére
Szerintem Te valamiért úgy gondolod, hogy a hormonrendszer csak a "szexuális túlfűtöttséget" befolyásolja, de lelked rajta.
Közben itt egy oda-vissza hatásról van szó a hormonrendszer és a tudatállapot között, ami szerencsés esetben nagyon sokáig kitart. Mindenesetre biológiai, élettani hatások és körülmények nélkül nincsen szerelem, legfeljebb pederaszta ókori görög filozófusok szerettek elmélkedni erről (a testiség-mentes szerelemről), miközben aktuális fiúszeretőjük kerek popsiját fogdosták. (Értsd: Szókratész és Platón b*zi volt.
)
Tudod, nem véletlenül mondják az idősebbek (és érettebbek), hogy a szerelem elmúlik, a szeretet marad. Legalábbis jó esetben. Én is láttam ilyet, pont a nagyszüleimnél, bár szerintem nagyon ritka. De nyilván definíció kérdése az egész.
Nekem nem kell leírnod, mert pont attól szép a téma, hogy mást-mást gondolunk róla. Nehogy már kényszernek vedd, aminek az ürügyén igazából oktatni szeretnél!
(teljesen baráti nyelvetöltés)
-
Cs.Orsolya
senior tag
A hormonok és a szerelem?
Szerintem ebben tévedsz. A szexuális túlfűtöttséget össze lehet keverni a szerelemmel, ezzel semmi gond. Ha valaki elég érett lesz, akkor előbb-utóbb rájön arra, hogy a kettő nem ugyanaz. Az örömhormonok termelődése pedig ettől független, és nincs köze a serdülőkorhoz, különben a tinik "nem tudnának" depressziósak lenni.Ma megírom azt a posztot már a szerelemről. Ha lesz időm. Mert már utálom, hogy újra és újra le kell írni...
-
Integra
titán
- Drágám behoznál egy sört a hűtőből?
- Varázsszó?
- Odabasszak? -
Tim82
félisten
válasz
azbest #26922 üzenetére
Ehhez kapcsolódóan tanulságos olvasnivaló.
-
Tim82
félisten
válasz
Cs.Orsolya #26935 üzenetére
Csak nem állja meg a helyét. A kettő nem választható szét.
-
Tim82
félisten
válasz
Cs.Orsolya #26933 üzenetére
Meglehetősen romantikus álláspont.
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
Apollyon #26924 üzenetére
Haha, mivel látszik, hogy lelkileg még nem tartasz azon érettségi szinten, hogy a boldogságod ne azon múljon, kivel élsz, és a megélhető szerelem állapota ne egy másik ember kvalitásain múljon, így a mind-egy-et azonosítod egy minden mindeggyel. De mivel ez egy nagyon hosszú levezetés, és aki ott tart, az már tudja, miről beszélek, így majd remélhetőleg egyszer megéled majd ezt az állapotot is.
Tim: Nem mondtam, hogy nem hat rá. Csak utaltam arra, hogy lehet tőle független is...
-
zoltanz
nagyúr
A Nővérek erről jut eszembe ismerősöm nővérével (állati jó nő volt, szőke. formás mindene a helyén volt
) vesztette el a "szüzeségét" 18 évesen, igaz csak pettingeltek. Esetleg van jó hasonló sztoritok?
Tudom nem korrekt, de én az első barátnőmnek azt mondtam miután megtörtént ő volt a második 18 évesen, érdekes nem tudom mért kell ezt szégyelni és siettetni.
Cs.Orsolya
Reméljük nem múlik el soha azért teljesen.
-
Apollyon
Korrektor
-
Apollyon
Korrektor
válasz
azbest #26922 üzenetére
Most mér? Ez egy full jó vállalkozás és még meg is élnek belőle. Gondolom. Tudnék is valakit aki erre elmehetne, mert tudom róla hogy tavaly tavasz óta nem volt nővel. (Persze ezt nem mondtam neki) Ezt ugye lehet látni az emberen hogy szokott e dugni vagy sem, hát ő rajta látszik hogy nem. Aztán mondja erre a cikkre, hogy "ááá, ő neki a testi dolgok megvannak csak a szerelem nem kell"... Ja.
Aztán kérdeztem hogy akkor mért nem beszélsz soha nőügyeidről?. Erre az volt a válasz, hogy megalázó ha kibeszélnek egy nőt. ROTFLMásrészt minden nap elmondod ugyanazt az embereknek 50K per kopf. Nah ne mondd már hogy balfasság!
Integra: LOL. Apukám, ez nem Menzon, hanem Iscariah, az Immortal régi basszgitárosa, ezt nektek black metal!
-
Apollyon
Korrektor
Ez a megkülönböztetés nálam alapból van, nah nem azért mert ledegradálom, hanem mert azt hogy "Te ember,..." csak férfiakra mondjuk. Persze a nő is ember, csak sztem bunkóság azt mondani rájuk.
Ugye Letty azt mondta hogy kizárt hogy elmúlik. Attól még hogy ezt mondta nem azt jelenti hogy úgy is gondolja
Orsi: Jól levezetted, gyakorlatilag a boldogságot a depresszió felé. Én azért nem hinném hogy belenyugodnál abba a fázisba hogy "mindegy kivel, csak..."
-
azbest
félisten
láttátok ezeket az indexes videókat?
http://index.hu/video/2009/10/06/csabitas_akademi_i._resz/
http://index.hu/video/2009/10/08/csabitas_akademia_ii._resz/
http://index.hu/video/2009/10/09/csabitas_akademia_iii/csak nekem tűnik úgy, hogy balf@szság ez az egész?
De legalább ők eljátszhatják a macsót és még keresnek is vele
-
Tim82
félisten
válasz
Cs.Orsolya #26920 üzenetére
Drága, hol írtam én olyat, hogy a szerelem hormon?...
Mert szerinted a tudatállapotunkra semmilyen hatással nincsen hormonrendszerünk működése?...
-
Cs.Orsolya
senior tag
válasz
Apollyon #26918 üzenetére
21 évesen azért az ember már nem mond olyanokat, hogy nem tud valaki nélkül élni. Inkább olyanokat, hogy ezért az alakélrt élni, halni tudna.
Szerintem.
Aztán majd eljut odáig is, hogy ettől az alaktól olyan elevennek érzi magát. Majd esetleg még netalántán oda is, hogy ez az alak, hogy létezik, valami többlet került bele a világba, így bárhol is éljen, az engem bolodggá tesz. ha nem velem teszi, akkor is már megérte ismerni és szeretni.
Aztán eljön majd az a fázis is, hogy mindegy, kivel, de élek...Tim: A szerelem nem hormon, hanem tudatállapot.
-
-
Letty21
csendes tag
Sziasztok! Nem tudom h megfelelő topicba irok-e,de csak azt akarom közölni a "világgal", hogy iszonyatosan Szerelmes és Boldog vagyok!
Remélem,h 1x Mindenki átélheti azt amit most én érzek!
-
Apollyon
Korrektor
Oké most jövök jól leégetem magam és tudtok rajta csámcsogni, lehet oltani ezerrel
Tegnap nem mertem a csajt leszólítani!
Igaz konditeremben volt, meg párszor találkoztunk már, de a folyamatosan néz és ez az a pont szokott lenni amikor fénykoromban gátlástalanul odamegyek. Most valahogy nem ment, nem jutott eszembe semmi szöveg. Ilyenkor mi van?Előző témához hozzászólva pedig engem nem érdekelne hogy a nő együtt van valakivel. Az se hogy akár családos bár előtte szembeállítanám a dologgal, és ha még úgy is belemegy akkor ott nem a szerető lesz a probléma. Nem szabad kihagyni egy partit se.
-
zso73
veterán
A kis Johnny hét éves volt, és mint más korabeli fiúk, nagyon
kíváncsi. Más fiúktól sokat hallott már az udvarlásról, és
érdekelte, hogy ez mit is jelent, és hogyan is folyik. Egy nap
megkérdezte az édesanyját, aki ahelyett, hogy elmagyarázta volna, arra
kérte a fiát, hogy este bújjon el a függöny mögött, és maga nézze meg,
hogy hogyan udvarolnak a nővérének.
Johnny el is bújt, másnap pedig elmesélte, hogy mit látott:
- A nővérem, és a fiú egymás mellett ültek, és csendben
beszélgettek, aztán egyszer csak lekapcsolták a villanyt. A fiú megölelte hE9s
megcsókolta a nővérem, amitől ő rosszul lett, mert elég
furcsán nézett ki az arca. Ezt biztosan a fiú is észrevette, mert benyúlt h
nővérem blúza alá, hogy megkeresse a szívét, úgy mint az orvosok
szokták. Ő persze nem volt olyan ügyes, mert sokáig kereste, és csak nagy
nehezen találta meg. Ő is biztosan rosszul lett, mert mindketten
nyöszörögni kezdtek, meg nagyokat sóhajtozni.
A fiú másik keze annyira fázott a rosszulléttől, hogy azt is
bedugta a nővérem blúza alá, és mindketten elterültek az ágyon.
Remegtek a láztól, amit onnan tudok, hogy láz volt, hogy a
nővérem azt mondta a fiúnak:
- Ez nagyon meleg!
És ekkor rájöttem, hogy mitől lettek hirtelen ilyen rosszul!
Valahogy egy nagy sikló került h fiú nadrágjába, ami kiugrott, és
kinyújtózott teljes hosszára. A fiú erősen megmarkolta, hogy távol tartsa
mindentől, és nehogy elszabaduljon. Amikor a nővérem
meglátta, egy kicsit megrémült, kikerekedett a szeme, eltátotta a száját,
és azt mondta:
- Óh Istenem!
Lehet, hogy segítenem kellett volna neki, mert nekem már
volt ilyennel dolgom lent a folyónál. Aztán erőt vett magán, legyőzte a
félelmét, és megpróbálta megölni a siklót. Le akarta harapni a fejét, de
halkan felsikoltott, biztosan mert az megharapta őt. Aztán gyorsan
mindkét kezével megragadta, és erősen tartotta, amíg a fiú elővett egy
szájkosarat a zsebéből, hE9s ráhúzta a siklóra, hogy még
egyszer ne haraphasson meg
senkit. A nővérem lefeküdt, széttárta a lábait, aztán erősen a
combjai közé szorította, úgy mintha egy ollóval akarná megölni. A sikló
azonban ellenállt, erősen mozgott és ficánkolt, de a nővérem nem
engedte el. Nyögött, és sikoltozott, de persze nem bírt vele. Az meg
mintha ki akart volna jönni, a fiú is alig bírta rajta tartani a
szájkosarat. Szerintem úgy akarták megölni, hogy egyszerűen maguk között
összelapítják. Néhány perc múlva aztán már nem mozogtak tovább, és csak
nagyokat sóhajtoztak. Amikor a fiú felült, megbizonyosodhattam, hogy
a sikló megdöglött, mert csak úgy erőtlenül lógott rajta, és még a
bele is kifolyt. A nővérem és az udvarlója persze nagyon kifáradtak ebben a
csatában. A fiú újra megcsókolta és megölelte a nővérem, összebújtak,
amikor kiderült, hogy a sikló nem halt meg!
Újra életre kelt, és tovább harcolt! Szerintem ezek a siklók
olyanok lehetnek, mint a macskák, mert nekik is több életük van. Most a
nővérem taktikát változtatott, és teljes súlyával ráült, hogy
agyonnyomja. A sikló persze megint ellenállt, le-föl mozgott, néha előjött,
máskor elbújt. Lehet, hogy egy fél órába is beletelt, mire biztosan
megölték. Azt, hogy meghalt onnan tudom, hogy a fiú h végén letépte a
nyálkás bőrét, bedobta a vécébe, és le is húzta.
Az anyuka elájult....Mert a nevetés gyógyít.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC
- GAMING Nitro5 GTX 1650 4gb i7-9750H 16gb ram 500gb ssd 17col FHD 120HZ Win11
- Microsoft Surface PRO 3 12col 2K TOUCH Intel core i5-4300 8gb DDR4 ram 256gb ssd win11
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- iPhone 15 128GB, Újszerű, Független, 88%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest