Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vrob

aktív tag

LOGOUT blog

válasz Abu85 #114 üzenetére

Szó sincs ilyenről hogy problémát okozna a feszültség váltakozása.
    A javított mikrokód update-ban egyszerűen kaptak a procik egy limitet, hogy alapesetben 1,55 Volt felé ne menjen a CPU által kért feszültségérték. A korábbi mikrokódok, alapesetben is, ezen érték felé shiftelhették a feszültséget.

Intel’s current analysis finds there is a significant increase to the minimum operating voltage (Vmin) across multiple cores on affected processors due to elevated voltages. Elevated voltage events can accumulate over time and contribute to the increase in Vmin for the processor.
    The latest microcode update (0x129) will limit voltage requests above 1.55V as a preventative mitigation for processors not experiencing instability symptoms.
    forrás

A másik, hogy 125 Watt felett pár hónap alatt degradálódna ... Ne vicceljünk már. 10-20 éve velünk vannak az ennél többet fogyasztó asztali processzorok.
    De Intel7 gyártástechnológián is már 3 éve.
    Soha nem mondott ilyet az Intel, hogy probléma lenne a gyári 250-300 Wattokkal.
    Sőt, a sok nemzetközi, félrevezető, rosszindulatú cikkek után arról is adtak ki tájékoztatást, hogy Ők mindig a lehetséges maximumot ajánlják a körülményekhez megfelelően alkalmazva. Vagyis ha valakinek jó alaplapja van, faxa jó hűtéssel, az nyugodtan megküldheti a KS prociját 320 Watton is, semmi baja nem lesz. Sőt, ajánlják!
    A tényállásukat megerősítendően hozták az 5 év garanciát a termékeikhez.

forrás

Az OC-t meg ne keverjük bele. Nyilván, ha valaki elállítja a 253/320 Watt korlátot nagyobbra, vagy akár 4096 Watt-ra állítva úgymond kikapcsolja, az saját felelősségre megy.
    Az az alaplapgyártók sara volt, hogy specifikációkat figyelmen kívül hagyva, default végtelenre állították.
    Én erre mindig is azt mondtam, hogy nem tudom miért vesz valaki tuning K/KS Intel procit, ha le se szarja, nem érdeklik a BIOS beállítások. Rendesen beállított gépek esetén, semmi probléma nincs az Intel procikkal, lásd Puget kimutatás.
    Ilyenkor persze jönnek a kommentek, hogy joga van Marikanéninek is KS procit használni. Hogy kívánhatok én olyat neki, hogy pár %-kal lassabb legyen a gépe, ha joga van a legerősebbhez is.

Új hozzászólás Aktív témák