Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
Ricco_hun #632 üzenetére
"És mi a helyzet ezekkel a töltöttséget sokáig megőrző cuccokkal (ready2use, eneloop)? Nekem kicsit parasztvakítás szagú a dolog. Maradva a hagyományosaknál."
Neked parasztvakítás-szagú, nekem meg nem annyira. Ezt azért írom, mert az utóbbi hetekben többször járt nálam nem noname akkucsomag (pl. Varta, Energizer). Nem voltak túl sokat használva és nem is voltak nagyon régi darabok, max. egy évesek. Ehhez képes összevisza kapacitásértékeket lehetett kisütni belőlük (egy négyes csomagon belül), ami természetesen lehet a hozzájuk alkalmazott gagyi töltő hibája, és szerintem az is volt. De az, hogy regenerálás (vagyis többszöri töltés-kisütés ciklus) után is alig több, mint 2000mAh-t lehetett kivenni belőlük, nos az minimum furcsa dolog, mivel 2,5..2,7Ah-s típusok voltak. Alacsony önkisülésű példányok, Sanyo Eneloop-ok ellenben a gyártás után fél évvel kibontva a gyári csomagot, hozták a névleges kapacitásuk 80..85%-át (ezeket elvileg feltöltve árulják). Egy teljes ciklus után pedig max 2..3%-kal maradtak el a névleges 2Ah-tól, vagy éppen annyival teljesítették túl azt. Adatlap szerinti minimális kapacitásuk 1900mAh, ezt mindegyik bőven teljesítette. Azt tapasztalom, hogy negyed- v. fél év után is elegendő nekik egy ciklus, hogy helyreálljanak. Nincsenek túlságosan sokat használva, de pont ekkor mutatkozik meg az előnyük. Az extrém nagykapacitású (2,7..2,8 Ah), AA-méretű NiMH-akkuk ellenben a töltés után csak rövid ideig képesek leadni a specifikált töltésmennyiséget, és ahogy észrevettem, a valós kapacitásuk többlete az alacsony önkisülésű típusokéhoz képest viszonylag gyorsan elvész. Azt nem tudom, hogy akkor is így lenne, ha normális töltővel használnák a csomagot (ez alatt értve, hogy a töltő képes a töltés előtti kisütésre, ill. a cellák egyenkénti kezelésére), de a többség nem ilyen töltőket szokott venni, legalábbis első alkalommal nem (és sem vagyok kivétel). Tehát a kapacitás nem minden, néha a 'kevesebb' a több.
Mod: ahogy az adatlapját elnézem, ez az XPERT-800 töltő eléggé 'nyírja' az akkukat a maga (nevéből kikövetkeztethető) 800mA-es töltőáramával. Processzoros ugyan, -dV-t érzékel, meg van biztonsági időzítője is, de az akkukat csak párosával kezeli, és nem képes kisütésre sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Ryzen 7 5800X / RX 7600 XT 16GB / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB SSD / 650W
- AKCIÓ !! 16.2" MacBook Pro M4 MAX - 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB / 1 ÉV APPLE GARANCIA
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest