-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
siege5
aktív tag
Igen sajnos egy szintén 8 gigás kittel próbáltam az mondjuk kingston volt, bár nem hiszem hogy jelen esetben ez most jelentene bármit is.
És ugyanúgy duál módban (vagy szimplán a 3-4-es foglalat rossz, ezt már nem tudom) 3-4 óránként gondol egyet és bármilyen OP alatt beáll a kép és hang lefagy a rendszer, és nem reagál semmire.
Ezt persze minden előzmény vagy terhelés nélkül is akár.
Tápot is kizártam, egyrészt elégnek kell lennie alap esetben mindenre, másrészt teszteltem némi tunninggal is a rendszert, és ha azt stabilan bírja, akkor nem hiszem hogy a feszültségek leadásával lenne gond a memóriák felé (vagy foglalat) -
siege5
aktív tag
Ma este kiderül, egyébként akár a foglalat rossz, akár a memória vezérlő, csak az alaplaphoz kell hozzányúlnom, ha nem lesz baja a memóriának.
Márpedig ha jól sejtem nem lesz, mert nem csak ennél a típusnál csinálja hanem egy másik kipróbált példánynál is hasonlóan viselkedik. -
siege5
aktív tag
Félreértettél, én az időzítéseken nem állítottam, csak az XMP profilt állítottam át BIOS-ban hogy az alap 1333Mhz helyett 1600-al ketyegjen, de ezt a memória támogatja is, nem húzás.
Egyébként tesztelve 1333-on is produkálja a hibát.
Az én kérdésem arra vonatkozott, hogy a működőképes 1-2es slotban (ezt érzékeli singleben) próbáljam a memória memtestet, vagy ahol a hibát (fagyást) produkálja dual módban (1-3, 2-4 foglalatokkal) -
gabro0
őstag
-
kmisi99
addikt
Ez a ram pont így került hozzám volt egy kit kingstone om eladtam a felét majd írt a csávó, hogy a másikat is megvenné és elküldené helyette a corsairt. Én meg úgy voltam úgyse akarok mellé mást. Itthon másik gépbe van 1gb os kingston kipróbálom azzal ha úgy jó akkor veszek.
-
Philip Morri
újonc
A Bios tegnap előtt lett frissítve, állítva nincs rajta, vagyis (szerintem alapértelmezett) beállítással működik! Őszintén szólva nem is mernék, vagy a hozzáértő ismerősöm se mert állítani az ilyen fajta beállításokon!
Tegnap beadtam oda szervízbe, ahol anno vettem a gépet, elmondtam mindent, normálisak voltak, "csak" az új RAM bevizsgálásáért kell majd fizetnem, és átnézik a gépet is alkatrészekre gondolva, vagy beállításbeli hibák kiküszöbölése végett
-
-
-
Palafi
aktív tag
Mint írtam is a memteszt hiba nélkül lefutott még külön-külön is mindgyik modullal. Az oprendszerből se hiányozhat semmi, mert akkor a friss telepítés menne. De a friss telepítés sem megy, és a kész gépen se megy a játékok telepítése. Ezért vagyok tanácstalan. Már alaplapi biost is cseréltem. Vissza raktam egy régebbit.
Mi felel futtatás közben a kitömörítésért? Mindíg vagy olvasási hibára hivatkozik, vagy dll hibára.
-
KillerKollar
őstag
Egyenlőre annak tűnik,de ahogy olvastam ennek az 1.65V vs Ivy Bridge dolognak is hosszú távon vannak következményei,vagyis azt mondták annó,igaz még nem láttam olyat aki azt mondta volna hogy kinyírta a ram fesz a prociját,ez ilyen urban legend féle dolog,csak nem árt az elővigyázatosság.
De amúgy azt néztem hogy alapon a VTT 1.064V volt,a VCCSA meg ugye 0.925,viszont amit linkeltem ott ugye azt írták hogy 0.005V-nál nagyobb különbség ne legyen a kettő között,de akkor ez nem igaz,hiszen akkor alapban nyilván olyan értéket adott volna neki ami nem káros...
-
KillerKollar
őstag
-
KillerKollar
őstag
Köszönöm a választ!Battlefield 4 alatt úgy néztem hogy számít,azért gondoltam hogy nem árt ha nem 1333-on van.9-9-30-at állítsak 1600-nál?Mert XMP-ben 1866-nál és 2000-nél is 11-9-27-et ír de nem értek hozzá,ha 1600-nak más kell akkor átteszem arra.Szóval ha maxon pörgetem és feljebb viszem a VTT-t(vagy a VCCSA-t?van ahol a VTT-t írják van ahol azt írták,a VCCSA 0.925-ön van a lapban a VTT azt hiszem 1.076) akkor úgy sem lesz baja a procinak?
-
mysuAF
csendes tag
-
-
Zolee11
senior tag
Telepítve az új rendszer, egyelőre csak ismerkedek az uefi bios felülettel, érdekes automatikusan 1600-ra állítja a memóriát, mikor elvileg a processzor max. 1333-ig támogatja...
Inkább manuálisan 1333-ra állítottam, 9-9-9-24-es időzítésen van egyelőre, ha jól látom akkor a 7-7-7-19 lenne a beállítandó 1,6 -1,65V mellett.A gyári javaslat 2 modullal az A2 és a B2-es foglalat (kék).
-
MoRT2195
tag
Megtettem, majd be is tojtam ijedtemben.
Tudod a számítógép mindig csippan egy nagyobbat bekapcsoláskor. Na ez szokás szerint megtörtént, csak aztán ez a csippanás kiakadt, úgy csipogott mint egy őrült. Ez történt miután az egyik 2gb-os kártyát átraktam egy másik foglalatba, az új 4gb-osat pedig a 2gb-os helyére. Most már nem érdekel, nem fogok vele próbálkozni. Várok hétfőig, hátha addig valaki tud egy konkrét megoldást, ha nem akkor meg vissza viszem.
ung.mario: Lehet azt kéne, behelyezve a ramot újrarakni a Windowst, de lehet, hogy semmi haszna nem lenne és feleslegesen nem akarok telepítgetni.
-
flash-
veterán
gondolom elég az igp-nek a saját memória is főleg ha a gép csak divx lejátszásra,szövegszerkesztésre lenne használva.
különben ha már felhoztad Msconfig -> Rendszerindítás -> Speciális -> fület akkor itt kérdezném hogy a processzorok számát te javaslod hogy pipáljuk be és irjuk be a cpu magok számát?
erről eléggé megoszlanak a neten a vélemények van aki szerint pont hogy ettől lesz lassabb a gép.. tehát vannak akik azt mondják ne pipáljuk be..
-
tPedro_
őstag
Koszi a tippeket.
Megprobalom visszarakni a regi procit, ha azzal jo akkor kizarhatom a BIOS-t.
A regi BIOS-t nem tudom visszarakni az uj proci miatt. (Eddig F2-es volt, az uj procit F4-tol tamogatja, de ha mar egyszer frissiteni kellett, felraktam a legujabbat, F12) Esetleg ha a regi procival se megy, megprobalhatom felrakni az F4-est.A memoriakat meg tesztelgetem, egyenkent es parban is.
(Igazsag szerint, ha uj RAM-ot kel vennem az uj procihoz, az nem gond, csak a procirol kene tudni biztosra, hogy nincs baja, mert tegnap vettem itt a PH-n (elvileg hibatlan)).
-
Sixday
csendes tag
Időközben beleástam magam a témába és tovább jutottam.
A memtest86-ra azt írják hogy annál jobb a prime95 mert az ad a cpu-nak is terhelést és kombinált terheléssel sokkal hamarabb előjön a memóriahiba.
Ezt alá is írom mert tegnap 2 óra teszt után is jó volt memtest86-al a ram, de ma 15 perc prime95 után jött is a kékhalál (prime95-öt írták a legjobb ilyen teszterprogramnak)
.
A memóriavezérlőt nem gyanúsítom mert 4x1g ramról van szó és ebből a 4 modulból 2 tökéletesen működik (most 1 óra 50 percet ment prime95-ön gond nélkül), a másik 2-nél pedig halál van, úgy hogy mindig ugyanabba a slotba teszem őket felváltva.Most a két fagyós modult letesztelem 1-enként és végre remélem zöldágravergődök ezzel az átok hibával.
-
Sixday
csendes tag
Aida stressz tesztnél be lehet pipálgatni hogy cpu, ftp, memória, gpu, miegymás.
Itt úgy csináltam a tesztet hogy minden kikapcsolva, csak a memória volt bepipálva.
Bár abból a szempontból gyanús hogy igazad van hogy ennek ellenére is kivágta 100%-ra a cpu használatot.A bank alatt mit értesz? Mármint memóriamodulon belül?
Én alapvetően úgy gondoltam hogy ha a memtest86 kiírja hogy test passed akkor az azt jelenti hogy a gépben lévő összes ramon végigment az utolsó bitig. Ezekszerint rosszul gondolom? -
törölt tag
Értem, köszönöm a válaszod. Fél éve használom így a ramokat, és most vettem észre hogy nem stabil a program alatt. Most jöttek ki Windows-hoz Updatek, azokat felraktam, és szerintem köze lehet neki mert eddig atomstabil volt. Játékokban nincs baj vele, jobban arra használom a gépet., úgyhogy akkor szerintem hagyom így.
-
Zyronkemble
csendes tag
Most átállítottam 1600 mhzre, így most nem indulgatott újra és azt is írják a progik is hogy most 1600 as az órajele a ramnak, de azt mondod hogy attól függetlenül hogy a procim csak 1600 mhzs ramokat tud kezelni, akkor is belehetne állítani a biosban, hogy a ram 2400-on menjen?(Sajnos ehez a tunningoláshoz nem értek, tudnál benne segíteni?) Egyébként ez a ramom van: http://www.kingston.com/us/memory/hyperx/predator
Van egy olyan a biosban , hogy xmp load profile ott írja 2400 mhzesnek a ramot se ha azt betöltöttem akkor szintén csak újraindulgatott a gép, a ramszorzót pedig nem tudom hogy lehet megemelni:S
-
-
sittes79
addikt
Hát én nem tudom, de ennek a windows-nak lelke van, szóval a fejlemény, hogy dobálta sorba a blue screen-eket, először memory management, aztán bad_pool_header. Utána olvastam, hogy ez valami registry hiba, aztán kb a 10-ik újra indításra megy minden frankón....egyenlőre.
A két fehér sínben van 2x2GB DDR3A1--DDR3B1
Az egyik kék sínben van a 4GB-os modul. DDR3B2Köszi a segítséget.
Azért nyomok egy memtest-et!
-
ngabor94
tag
Oké, köszi
Csak azért kérdeztem mert a vidkártyáknál egy hd7700 körül ajánlottak, amikhez 4gb kell, viszont mondták hogy ennek az alaplapnak szar a memóriakezelése ezért egy újat kellene venni. De ha tényleg így lenne akkor lenne szemmel látható hátránnya, pl egy programot nem 1s alatt töltene be hanem 30s alatt, vagy valami hasonló?
A másik kérdést pedig úgy gondoltam, hogy pl. egy kingston, intel, a-data... ugyanolyan jó mint bármely más gyártótól, vagy van ami jobb? -
Walter_White
senior tag
-
PofaJenö
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest